• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Çocuk istemeli miyim??

Ben de ilk kez duydum. Ondan sordum ısrarla.
Yani hamilelik esnasında saptanan bir tani yok her şeye baktirdik ama doğduktan hemen sonra solunum sıkıntısı yaşadık...başka bir sorunumuz olmadığı için translokasyona bağladık

Canim anne dengeli translokasyon dogan cocuk dengeli translokasyon olursa saglikli. Ama anenin dengeli translokasyon hastalikta yapabilir cocuga. Saglikli dogan cocuga benim bildigim sikinti olmuyor ilk kez duydum
Işte bende dengeli translokasyon olduğu için bebeklerde yaşadığımız sıkıntıları buna bağladık başka bir test yapılmadı anlatmak istediğim buydu...yani bebekte taşıyıcılık olmasa bile her hangi bir sağlık sorunu olabiliyor

Amnio sentez yapıldı zaten bi problem çıkmadı ama doğduktan sonra herşey normal başlıyor 1 saat sonra değişiyor..
Amnio sentez yapıldı zaten bi problem çıkmadı ama doğduktan sonra herşey normal başlıyor 1 saat sonra değişiyor..
Gerçekten çok moralim bozuldu. Size amniosentez yapıldı bebek taşıyıcı bile çıkmadı ama sorun yaşadı ve doktor size bu translokasyon yüzünden mı dedi yoksa siz mi öyle düşündünüz? Bi de sadece solunum problemi yaşadı dimi şuan sağlıklı

Yani hamilelik esnasında saptanan bir tani yok her şeye baktirdik ama doğduktan hemen sonra solunum sıkıntısı yaşadık...başka bir sorunumuz olmadığı için translokasyona bağladık
Bağlamayın bence. Ya da translokasyon vakası çokça görmüş belki daha tecrübeli bir doktora daha danışabilirsiniz. Translokasyon taşıyıcısı olan 3 kişi yorum yazdı her biri üçer doktor gezmiş olsa az denmeyecek sayida görüş eder. Hepsi de sizin bağladığınız şeyin olmayacağını ifade eden görüşler söylemiş. İsterseniz tekrar bir danışın farklı bir kaç doktora

Canim anne dengeli translokasyon dogan cocuk dengeli translokasyon olursa saglikli. Ama anenin dengeli translokasyon hastalikta yapabilir cocuga. Saglikli dogan cocuga benim bildigim sikinti olmuyor ilk kez duydum
Çocuk dengeli translokasyon taşıyıcısı değil tamamen sağlıklı bana o yüzden garip geldi taşıyıcı dahi değil sorun translokasyona nasıl bağlanır die.

Gerçekten çok moralim bozuldu. Size amniosentez yapıldı bebek taşıyıcı bile çıkmadı ama sorun yaşadı ve doktor size bu translokasyon yüzünden mı dedi yoksa siz mi öyle düşündünüz? Bi de sadece solunum problemi yaşadı dimi şuan sağlıklı
Lütfen daha fazla kurcalayıp üzmeyin kendinizi. Belki ortada bilinmeyen farklı bir şey var. Küçük çerçeveden bakmayalım olaya bunu translokasyona bağlayıp üzülmeyelim.

Ben de okudum hepsini..
1.sorun şu bence amniyosentez olayı yüzde yüz doğru sonuçlar veriyor mu?
2. si translokasyon taşıyıcısı ebeveynin çocukları dengeli veya dengesiz translokasyona sahip olmayıp farklı rahatsızlıklarda yaşabilir ancak bunu translokasyona bağlamak hatalı olabilir. Zaten handemui handemui arkadaşın takıldığı nokta burası. Translokasyon olduğu için sağlıksız çocuğunuz olma ihtimali yüksek demek ne kadar doğru. Ben de İstanbul’a en güvenilir tüp bebek merkezlerinin bir çoğundaki genetikçilerle görüştüm böyle bir şey duymadım.
3. Ben de yakın zamanda genetik taramalı tüp bebek yapırdım embriyoların genetik sonuçlarını incelediğimde beni şok eden bir sonuç vardı... 1 embriyomuzda eşimde var olan translokasyon kromozomlarında sorun görünmüyordu. Yani biz de 13-14 sorun ancak raporda embriyonun 13 14 normal yazıyor ancak 2-5-8-9 da mozaik trizomi sorunları var.. bir diğer embriyoda hepsi normal sadece 14 te gen fazlası var yazıyor (yani dengesiz translokasyon) demek istediğim translokasyon olmasa da farklı rahatsızlıklar olabiliyor..
4. Ancak farklı rahatsızlıklar varsa bu amniyosentez de çıkmaz mıydı?
5. Bir de şu aklıma geldi amniyosenteze çok vakıf değilim tüm genlere mi bakıyorlar yoksa sadece sizde translokasyon olduğunu bildikleri için sadece 5 ve 6 ya baktılar acaba? Bizdeki gibi O kromozomlar normal çıkmış ancak diğerlerinde sorun olmuş olabilir mi?
Mesajı okudum çok güzel açıklamışsınız Allah razı olsun...amniyosentezce bütün genlere bakılmış elimizde dosyalar var..bizde zaten amniyo sentez temiz çıktığı için içimiz çok rahatlamıştı ama doğumdan hemen sonra yine sıkıntı yaşadık..tekrar söylüyorum kesin translokasyona bağlıyorum demiyorum biz 2 bebekte de aynı sorunu yaşayınca ve belli bir sorunumuz olduğu için ona bağladık...

Lütfen daha fazla kurcalayıp üzmeyin kendinizi. Belki ortada bilinmeyen farklı bir şey var. Küçük çerçeveden bakmayalım olaya bunu translokasyona bağlayıp üzülmeyelim.
Ben yanlış anlaşıldım..sadece fikir sormak istemiştim ama evet kesin değil zaten belki başka birşey var...ben kendi yaşadığımı ve doktorun söylediğini paylaştım sizinle..Rabbim herşeyi gönlünüze göre versin Inşallah 🤲🤲🤲

Çocuk dengeli translokasyon taşıyıcısı değil tamamen sağlıklı bana o yüzden garip geldi taşıyıcı dahi değil sorun translokasyona nasıl bağlanır die.
Ama anne dengeli translokasyon sıkıntı yapabilir çocuğa yazıyor ben mi yanlış okuyorum

Mesajı okudum çok güzel açıklamışsınız Allah razı olsun...amniyosentezce bütün genlere bakılmış elimizde dosyalar var..bizde zaten amniyo sentez temiz çıktığı için içimiz çok rahatlamıştı ama doğumdan hemen sonra yine sıkıntı yaşadık..tekrar söylüyorum kesin translokasyona bağlıyorum demiyorum biz 2 bebekte de aynı sorunu yaşayınca ve belli bir sorunumuz olduğu için ona bağladık...
Anladım böyle düşünmüş olmanız çok doğal. Şaşırtıcı şey doktorun da bunu desteklemesi. Ya doktor çok vakıf değil translokasyona bir neden bulmak için ortada var olanı bağlayıvermiş ya da diğer kötü senaryo.. ki bünün doğruluk payını ihtimal dahilinde bile yazmak istemiyorum 😔 🤗

Ben yanlış anlaşıldım..sadece fikir sormak istemiştim ama evet kesin değil zaten belki başka birşey var...ben kendi yaşadığımı ve doktorun söylediğini paylaştım sizinle..Rabbim herşeyi gönlünüze göre versin Inşallah 🤲🤲🤲
Yok ben handemui handemui arkadaş için yazdım o bizlerden biraz daha hassas ve endişeli bu konuda o sebeple.

Siz "Doktor translokasyondan dolayı" dedi. Dediginiz için bu şekilde ısrarla sordum. Hâlâ da öyle demissiniz. Doktor genetik doktoruydu demissiniz ve inanın ben anlayamıyorum amniyosentez temiz çıkan bir kadına bir doktor nasıl der yine de sorun yaşayabilirsiniz diye.. kendi doktoruma da soracağım şok içindeyim.

doktor öngöremedigimiz sıkıntılar olabilir dediğine göre belki amniyosentezde de görünmeyen birşeydi...belki de gerçekten translokasyon dan bağımsız birşey bilemiyorum...

Anladım böyle düşünmüş olmanız çok doğal. Şaşırtıcı şey doktorun da bunu desteklemesi. Ya doktor çok vakıf değil translokasyona bir neden bulmak için ortada var olanı bağlayıvermiş ya da diğer kötü senaryo.. ki bünün doğruluk payını ihtimal dahilinde bile yazmak istemiyorum 😔 🤗
Genetik doktoruymuş bunu söyleyen.. nasıl endişelenmem. Amniosentez temiz cıkmış bi de.

Ama anne dengeli translokasyon sıkıntı yapabilir çocuğa yazıyor ben mi yanlış okuyorum
Sıkıntı yapabilir denmedi hiç ya sağlıklı olur ya doğmaz ya da doğar doğmaz solunum boşaltım dolaşım gibi çok ciddi sistemlerde sorun yaşar konuşamaz yürüyemez.. üç ihtimal var. Dengeli ise sorun yaşamaz diyor doktorlar öyle olsa eşinizde de sorunlar olmalıydı demişti bana.

Yok ben handemui handemui arkadaş için yazdım o bizlerden biraz daha hassas ve endişeli bu konuda o sebeple.
Anladım zaten sıkıntı değil...
Siz "Doktor translokasyondan dolayı" dedi. Dediginiz için bu şekilde ısrarla sordum. Hâlâ da öyle demissiniz. Doktor genetik doktoruydu demissiniz ve inanın ben anlayamıyorum amniyosentez temiz çıkan bir kadına bir doktor nasıl der yine de sorun yaşayabilirsiniz diye.. kendi doktoruma da soracağım şok içindeyim.
Ben öyle birşey yazdigimi hatırlamıyorum siz yanlış anlamış olabilirsiniz ya da ben sizi o anlayışa yöneltmiş olabilirm..kusura bakmayın ama doktor öyle demedi diyemez zaten ne ölen bebeğe otopsi yaptırdık ne de yaşayan bebeğimin neden rahatsızlandıgini..Çocuk yoğun bakım doktoru da bi sebep bulamadı yani bunların hepsi bizi translokasyona yöneltti maalesef

Hayırlı geceler hanımlar...9 senelik evliyim 3 düşüğüm var kan pihtilasmasi olduğu anlaşıldı gebeliklerimde iğne kullandım...7 yaşında bir oğlum 4 yaşında bir kızım var..ikisinin arasında 36 haftalık doğup 1 gün yaşayıp vefat eden bir evlâdım var...kızım olmadan önce vefat eden bebekten sonra genetik bölümüne gittik ve anne de yani bende 5 ve 6. Kromozomlar yer değiştirmiş..tıptaki adı dengeli translakasyon...kızım doğduğu zamanda 10 gün yoğun bakımda kaldı zor bir süreç geçirdik elhamdülillah iyi..biz 3. Bebeği istiyoruz ama ben çok korkuyorum siz olsaydınız ne kadar verirdiniz? Cevaplarınız önemli benim için..
Ben cesaret edemezdim. Bence sizde düşünmeyin şükür anne oldum bu kadar yeter diyip evlatlarınıza odaklanın.Birde hamilelikte Kayıp yaşama korkusuyla,kaygı bozukluğu vesvese yaşarsanız herşey daha zorlaşır

Sıkıntı yapabilir denmedi hiç ya sağlıklı olur ya doğmaz ya da doğar doğmaz solunum boşaltım dolaşım gibi çok ciddi sistemlerde sorun yaşar konuşamaz yürüyemez.. üç ihtimal var. Dengeli ise sorun yaşamaz diyor doktorlar öyle olsa eşinizde de sorunlar olmalıydı demişti bana.
Tamam işte biz o son yazdığıniz yaşadık solunum sıkıntısı yaşadık...keşke doktor bana söyle sıkıntılar yaşayabilirsiniz deseydi

Back
X