3. Çocuk istemeli miyim??

Gerçekten ben mi yanlış anladim. Siz sağlıklı bir kızım var ve o taşıyıcı bile değil ama doğdu 10 gün yoğun bakımda kaldı ve doktor taşıyıcı bile olmasa bile sağlıklı olsa bile siz taşıyıcısı die yoğun bakımda kaldı demediniz mı? Ben yanlış mı anladim.

Çocuk aldırmam zaten Allah nasip etmesin öyle bir şeyi...teşekkür ederim❤
Bendede translokasyon var bu yuzden tup bebekte taramali genetik testi yaptirdim embriyolara. Ilk kizim rahatsiz dogunca. Ikinciyi asla normal dogum dusunmedim. Direk tup bebek taramali yaptirdim. Cocuk aldirmaya karsiyim cunki

Evet tamamen böyle dedim doktorun bana söylediği ya da ben böyle anladım bilmiyorum

Bendede translokasyon var bu yuzden tup bebekte taramali genetik testi yaptirdim embriyolara. Ilk kizim rahatsiz dogunca. Ikinciyi asla normal dogum dusunmedim. Direk tup bebek taramali yaptirdim. Cocuk aldirmaya karsiyim cunki
Ama işte arkadaşın dediğine gore kızı tamamen sağlıklı, taşıyıcı bile değil ama buna rağmen annesi translokasyon taşıyo diye 10 gün yoğun bakımda kalmış.

Doktor bize ger türlü sıkıntı yazabilirsiniz dediği için bu sonuca vardık yani
Ama işte arkadaşın dediğine gore kızı tamamen sağlıklı, taşıyıcı bile değil ama buna rağmen annesi translokasyon taşıyo diye 10 gün yoğun bakımda kalmış.
[/Q

Hayır doktor siz taşıyıcı olduğunuz için yoğun bakımda kaldı demedi..biz doktor her türlü sıkıntıyı yaşayabilirsiniz dediği için 2 çocukta da yaşadığımız sıkıntıları buna bağladık dedim..yoksa herhangi bir test yapılmadı ona bağlı mı değil mi diye..

Allah bağışlasın iki çocuğunuz var. Neden risk almak isteyesiniz ki?
Gen tedavisi falan mevcut mu sizin durumda? Eğer tıbben bir tedavisi varsa olup deneyebilirsiniz ama bu da (eğer maddi durumunuz harika değilse) colugunuzun çocuğunuzun rızkından kısmak demek, gerek yok.
Öte yandan tedavi olmadan böyle bir işe kalkisirsaniz ve çocuğunuz sizin genetik probleminiz yüzünden ömür boyu sürecek bir engele sahip olursa bunun adı kader vs değil sizin ve eşinizin bencilliği demek olur..

Tedavi yok ve tek korkum dediginiz gibi hayatına mâl olacak bir sıkıntıya sahip olması...teşekkür ederim...❤

Bunu size bebek doğmadan önce söylemiş olabilir mi? Yoksa doğduktan sonra mı? Şöyle diim amniosentez oldunuz mu hamileyken?

Ben de okudum hepsini..
1.sorun şu bence amniyosentez olayı yüzde yüz doğru sonuçlar veriyor mu?
2. si translokasyon taşıyıcısı ebeveynin çocukları dengeli veya dengesiz translokasyona sahip olmayıp farklı rahatsızlıklarda yaşabilir ancak bunu translokasyona bağlamak hatalı olabilir. Zaten handemui arkadaşın takıldığı nokta burası. Translokasyon olduğu için sağlıksız çocuğunuz olma ihtimali yüksek demek ne kadar doğru. Ben de İstanbul’a en güvenilir tüp bebek merkezlerinin bir çoğundaki genetikçilerle görüştüm böyle bir şey duymadım.
3. Ben de yakın zamanda genetik taramalı tüp bebek yapırdım embriyoların genetik sonuçlarını incelediğimde beni şok eden bir sonuç vardı... 1 embriyomuzda eşimde var olan translokasyon kromozomlarında sorun görünmüyordu. Yani biz de 13-14 sorun ancak raporda embriyonun 13 14 normal yazıyor ancak 2-5-8-9 da mozaik trizomi sorunları var.. bir diğer embriyoda hepsi normal sadece 14 te gen fazlası var yazıyor (yani dengesiz translokasyon) demek istediğim translokasyon olmasa da farklı rahatsızlıklar olabiliyor..
4. Ancak farklı rahatsızlıklar varsa bu amniyosentez de çıkmaz mıydı?
5. Bir de şu aklıma geldi amniyosenteze çok vakıf değilim tüm genlere mi bakıyorlar yoksa sadece sizde translokasyon olduğunu bildikleri için sadece 5 ve 6 ya baktılar acaba? Bizdeki gibi O kromozomlar normal çıkmış ancak diğerlerinde sorun olmuş olabilir mi?

T Translokasyon1521 mesajları ekleyebildim mı bilmiyorum bunları genetik doktoru söylemiş
Canim anne dengeli translokasyon dogan cocuk dengeli translokasyon olursa saglikli. Ama anenin dengeli translokasyon hastalikta yapabilir cocuga. Saglikli dogan cocuga benim bildigim sikinti olmuyor ilk kez duydum

Arkadaş amnio yaptırmış mı bilmiyorum ama bildigin amnio yüzde 99 kesin tani. Ve tüm kromozomlara bakılıyor. Mantıken bakılmadan sağlıklı diyemezler . Bu riski kimse alamaz.

D Dukduk123 asıl soruna gelirsek ben 3. yü veya 1. Fark etmez doğal denemezdim. Üç düşük bir vefat yaşamışsın ancak doğal yolla çocuk yapmayı göze almışsın valla iyi cesaret. Ben hangi doktora gittiysem özel devlet hepsi normal deneme dedi direkt pgtli tüp bebek önerdi. Sen 6 döllenme yaşamışsın sanırım 2si translokasyon açısından normal gelmiş bu iyi bir yüzde 20de sıfır gelende oluyor çünkü. Ancak 4 kayıt göz ardı edilemeyecek kadar çok. Tabi ki karar sizin ancak fikir almak için sayfayı açtığın için fikrimi söylüyorum ben denemezdim. Hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah

Çok teşekkür ederim sağolun fikrinizi söylediğiniz için...❤

Arkadaş amnio yaptırmış mı bilmiyorum ama bildigin amnio yüzde 99 kesin tani. Ve tüm kromozomlara bakılıyor. Mantıken bakılmadan sağlıklı diyemezler . Bu riski kimse alamaz.
Amnio sentez yapıldı zaten bi problem çıkmadı ama doğduktan sonra herşey normal başlıyor 1 saat sonra değişiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…