Evet dediğinize katılıyorum beynim hazırsın diyor ama korkular var...teşekkür ederim...❤Bu içimdeki hisse ve güce bağlı olurdu. Çünkü ilk aylarda yaşanan düşükler bile insanı psikolojik olarak mahfedebiliyo. Herşeye hazırlıklı mıyım diye düşünürdüm.
Aslında beyin bunların hepsini otomatik düşünebilen bi yapı yani beyniniz bunların üstesinden gelebileceğine inandığı için 3. Çocuğu istiyosunuz. Rabbim gönlünüze göre versin. İnşallah huzurlu bi hamilelik sağlıklı sıhhatli bi meleginiz olur
Yani translokasyondan bağımsız söylemedi ona bağlı olarak herseyin olma ihtimali yüksek dedi..doktorun söylediği bu...sizin bilginiz nedir bu konuda?Yanı bu risk herkes için geçerli tabi bizler için de doktorunuz bunu translokasyon taşıyıcıligindan bağımsız mı söyledi acaba yoksa siz translokasyon taşıyıcısı olduğunuz için mı söyledi anlamadım onu. Çünkü kızınız taşıyıcı bile değil. Normal her şeyiyle herhangi bi bebek giibi. Israrla soruyorum çünkü burayı bu hastalığa sahip herkes okuyor ve ben şahsen taşıyıcı olmayan bir bebeğe siz ya da eşiniz translokasyon taşıyıcısı olduğu için bunların söylendiğini ilk kez duyuyorum ve şaşırdım. Bebek taşıyıcı olmadığı halde yani tamamen sağlıklı kromozoma sahip olduğu halde sırf siz taşınınsınız diye mı yoğun bakımda kaldı? Ya da başka bi sebeple mı rica etsem daha açık yazar mısınız? Ne sebeple yogun bakımdaydıÇünkü benim genetik doktorum aslaa böyle bi bilgilendirme yapmadı. Şuan şok oldum.
olabilir deyince bizde yaşadığımız sıkıntıları ina bağladık...çünkü vefat eden bebeğimde aynı sıkıntıdan vefat etti kızım da aynı sıkıntıdan yoğun bakımda kaldıYanı bu risk herkes için geçerli tabi bizler için de doktorunuz bunu translokasyon taşıyıcıligindan bağımsız mı söyledi acaba yoksa siz translokasyon taşıyıcısı olduğunuz için mı söyledi anlamadım onu. Çünkü kızınız taşıyıcı bile değil. Normal her şeyiyle herhangi bi bebek giibi. Israrla soruyorum çünkü burayı bu hastalığa sahip herkes okuyor ve ben şahsen taşıyıcı olmayan bir bebeğe siz ya da eşiniz translokasyon taşıyıcısı olduğu için bunların söylendiğini ilk kez duyuyorum ve şaşırdım. Bebek taşıyıcı olmadığı halde yani tamamen sağlıklı kromozoma sahip olduğu halde sırf siz taşınınsınız diye mı yoğun bakımda kaldı? Ya da başka bi sebeple mı rica etsem daha açık yazar mısınız? Ne sebeple yogun bakımdaydıÇünkü benim genetik doktorum aslaa böyle bi bilgilendirme yapmadı. Şuan şok oldum.
Çok geşmiş olsun...Rabbim evlatlariniza hayırlı sağlıklı hayat nasip etsin inşallah...teşekkür ederim...❤yaşın ilerde olması ve genel sorunlar zaten tetikliyor hakkımızda hayırlısı...Canım üçüncü cocukta genetik hastalıklar daha baskın çıkabiliyor diye biliyorum iki evladım var geçen ay sürpriz bir çoğul gebelik yaşayıp üç hafta sonunda kürtajla sonuçlanmasından ötürü cevap vereceğim sağlıklı evladın ne kadar büyük mucize ve lütuf olduğunu anladım hakkımızda hayırlı ise sağlıklı olacaksa versin Rabbim yoksa olmayanlara versin dedim şahsen çok şükür çocuklarımız var.
Translokasyon bende var fakat kızımda yok olmadığı halde problem yaşadık...oğlum taşıyıcı ama hiç bir problem yaşamadık...Translokasyon çocuğa acaba sizden mı eşinizden mı geçmiş?
Taşıyıcı olan oglum sağlıklı zaten...kızımda hiç Bişey çıkmadı ama sıkıntı yaşadık bende olması sebebi ile...Translokasyon ile ilgili olsa söylemezler miydi. Taşıyıcı çocuk sağlıklı çocuk diyor doktorlar çünkü.
Inşallah gönlünüze göre olur...çünkü gerçekten lazım seni her halinle anlayacak birisi...Annem tek kiz bende tek kizim kizim da simdilik 1 tane Allah tekrar nasip edene kadar olsun istiyorum kizimin tek kalmasini istemiyorum bu arada 1 de oglum var
Lütfen yanlış anlamayın. Ama taşıyıcı olmayan kızınız sizdeki translokasyon sebebiyle sorun yaşayamaz. Bu bilginin dogrulugundan emin misiniz?Size bu bilgiyi bir genetik doktoru mu verdi? Translokasyon konuşu gerçekten hassas bir konu ve bu foruma ilk kez girip okuyan arkadaşların umutsuz olmasını istemem. Taşıyıcı dahi olmayan bir çocuk sizdeki translokasyon sebebiyle nasıl sorun yaşar? Acaba herkeste olabilecek bir komplikasyon mu yaşadı ya da doktor size çocuk taşıyıcı değil ama yine de sizdeki durum sebebiyle bunu yaşadı mı dedi. Bu nasıl mümkün olabilir.Taşıyıcı olan oglum sağlıklı zaten...kızımda hiç Bişey çıkmadı ama sıkıntı yaşadık bende olması sebebi ile...
Canım zaten doktor o şekilde anlattı bende araştırdım...bende translokasyon olduğu için çocukta her bir sıkıntı olma ihtimali çok yüksek her hangi bir hastalık...anlatabilmisimdir inşallah...Yanı bu risk herkes için geçerli tabi bizler için de doktorunuz bunu translokasyon taşıyıcıligindan bağımsız mı söyledi acaba yoksa siz translokasyon taşıyıcısı olduğunuz için mı söyledi anlamadım onu. Çünkü kızınız taşıyıcı bile değil. Normal her şeyiyle herhangi bi bebek giibi. Israrla soruyorum çünkü burayı bu hastalığa sahip herkes okuyor ve ben şahsen taşıyıcı olmayan bir bebeğe siz ya da eşiniz translokasyon taşıyıcısı olduğu için bunların söylendiğini ilk kez duyuyorum ve şaşırdım. Bebek taşıyıcı olmadığı halde yani tamamen sağlıklı kromozoma sahip olduğu halde sırf siz taşınınsınız diye mı yoğun bakımda kaldı? Ya da başka bi sebeple mı rica etsem daha açık yazar mısınız? Ne sebeple yogun bakımdaydıÇünkü benim genetik doktorum aslaa böyle bi bilgilendirme yapmadı. Şuan şok oldum.
Siz kendiniz bagladiniz yani? Doktor oyle bir sey soylemedi? Lutfen o sekilde yazin. Cunku bu forumda translokasyon yüzünden yillarca çocuğu olmayan insanlar var.ve bu bilgi cidden ilk kez duyduğum onca genetikçi ile görüştüğümüz halde bir şey. Sağlıklı çıkan bebek de sorun oldu doktor öyle söyledi dediniz ama şimdi biz ona bağladık demissiniz. Yanı anladığım kadarıyla siz böyle düşünmüşsünüz.Doktor her ihtimal
lbilir deyince bizde yaşadığımız sıkıntıları ina bağladık...çünkü vefat eden bebeğimde aynı sıkıntıdan vefat etti kızım da aynı sıkıntıdan yoğun bakımda kaldı
Ben anlatamıyorum galiba...ben aynı sorunu 2 defa yaşadım ve doktor her türlü şey yasayanikirsnjz dedigi için ona bağladık yani o anda bebeğe test yapılma gibi bir fırsat yoktu her şey çok abi gelişti..Siz kendiniz bagladiniz yani? Doktor oyle bir sey soylemedi? Lutfen o sekilde yazin. Cunku bu forumda translokasyon yüzünden yillarca çocuğu olmayan insanlar var.ve bu bilgi cidden ilk kez duyduğum onca genetikçi ile görüştüğümüz halde bir şey. Sağlıklı çıkan bebek de sorun oldu doktor öyle söyledi dediniz ama şimdi biz ona bağladık demissiniz. Yanı anladığım kadarıyla siz böyle düşünmüşsünüz.
Sizin bilginiz varsa bende bilmek isterim Çünkü sırf bu korkudan dolayı çocuk düşünemiyorum..bana doktorun söylediği buT Translokasyon1521 T translokasyonmelez4453 siz ne düşünüyorsunuz bu konuda arkadaşlar? Hanımefendi translokasyon taşıyıcısı,kızı taşıyıcı dahi değil tamamen sağlıklı ama doktor yine de hasta olabilir siz taşıyıcı olduğunuz için demiş sizce bu mümkün mü ben anlamadım cidden.
Yanlış anladiniz anlamaya çalışıyorum sadece çünkü çok şaşırdım . Siz de .net Yazmadığınız için defalarca sormak zorunda kaldım. Doktor tam olarak ne dedi genetik doktorumuydu nasıl olur da taşıyıcı dahi olmayan bi çocuğa bunu soyler diye. Çünkü sizin bu söylediğiniz gore bebek sağlıklı bile olsa tüm testleri anne karnında temiz bile çıksa ya da pgt ile sağlıklı embiryo koyulmuş bile olsa kimse sevinmesin. Sizin dediğinize gore bebek taşıyıcı olmasa bile anne ya da babası taşıyo die sorunlarla doğabilir. Bu Ilk kez duyduğum ve şok olduğum bir bilgi. Evet translokasyon sayfası değil ama okuyup üzülmesini istemem kimseni o yüzden ısrarla sordum yoksa size kötü bir şey söylemedim.dogru an lama çabası hepsi.Ben anlatamıyorum galiba...ben aynı sorunu 2 defa yaşadım ve doktor her türlü şey yasayanikirsnjz dedigi için ona bağladık yani o anda bebeğe test yapılma gibi bir fırsat yoktu her şey çok abi gelişti..
Ayrıca burası translokasyon forumu değil O ayrı bir forum altında açılmış zaten..Ben yaşadıklarımdan dolayı fikir almak istedim siz...siz benim kendimce biseyler çıkardığımı vurguluyorsunuz..elimden geldiğince yardımcı olmaya anlatmaya çalıştım..
Soyle soylim size , doktorun size tam olarak ne dediğini hâlâ anlamasam da doktor mu dedi siz mı öyle bi çıkarımda bulundunuz anlamasam da ya da bunu söyleyen bi kadın doğumcu muydu genetik doktoru muydu anlamasam da. Bence doğal yoldan denemeyin. Çünkü çok şanslısınız 2 tane sağlıklı bulmuşsunuz. Ama diğeri öyle olacak die bir şey yok. En güzeli tüp bebek derim zaten doktorlar da genelde öyle diyor.Sizin bilginiz varsa bende bilmek isterim Çünkü sırf bu korkudan dolayı çocuk düşünemiyorum..bana doktorun söylediği bu
Yok kesinlikle istemezdim.Ne güzel bı kız bı erkek olmuş zatenHayırlı geceler hanımlar...9 senelik evliyim 3 düşüğüm var kan pihtilasmasi olduğu anlaşıldı gebeliklerimde iğne kullandım...7 yaşında bir oğlum 4 yaşında bir kızım var..ikisinin arasında 36 haftalık doğup 1 gün yaşayıp vefat eden bir evlâdım var...kızım olmadan önce vefat eden bebekten sonra genetik bölümüne gittik ve anne de yani bende 5 ve 6. Kromozomlar yer değiştirmiş..tıptaki adı dengeli translakasyon...kızım doğduğu zamanda 10 gün yoğun bakımda kaldı zor bir süreç geçirdik elhamdülillah iyi..biz 3. Bebeği istiyoruz ama ben çok korkuyorum siz olsaydınız ne kadar verirdiniz? Cevaplarınız önemli benim için..
Ben açık açık sordum yani doktora bu durumda benim sağlıklı bebeğim olma ihtimalim nedir diye yüzde ellinin altında dedi..ama sağlıklı oğlum var dedim sadece taşıyıcı olup sıkıntısız olabilir dedi...ama hiç bir hastalığı da olmayabilir dedi...Sonra kızım oldu işte vefat eden bebeğimde yaşadığımız herşeyi tekrar yaşadık öyle olunca ister istemez ona bagladik...ama dediğim gibi translokasyonla ilgili mı diye bir test yapılmadı sıkıntı solunumdu..Lütfen yanlış anlamayın. Ama taşıyıcı olmayan kızınız sizdeki translokasyon sebebiyle sorun yaşayamaz. Bu bilginin dogrulugundan emin misiniz?Size bu bilgiyi bir genetik doktoru mu verdi? Translokasyon konuşu gerçekten hassas bir konu ve bu foruma ilk kez girip okuyan arkadaşların umutsuz olmasını istemem. Taşıyıcı dahi olmayan bir çocuk sizdeki translokasyon sebebiyle nasıl sorun yaşar? Acaba herkeste olabilecek bir komplikasyon mu yaşadı ya da doktor size çocuk taşıyıcı değil ama yine de sizdeki durum sebebiyle bunu yaşadı mı dedi. Bu nasıl mümkün olabilir.
Bendede translokasyon var bu yuzden tup bebekte taramali genetik testi yaptirdim embriyolara. Ilk kizim rahatsiz dogunca. Ikinciyi asla normal dogum dusunmedim. Direk tup bebek taramali yaptirdim. Cocuk aldirmaya karsiyim cunkiT Translokasyon1521 T translokasyonmelez4453 siz ne düşünüyorsunuz bu konuda arkadaşlar? Hanımefendi translokasyon taşıyıcısı,kızı taşıyıcı dahi değil tamamen sağlıklı ama doktor yine de hasta olabilir siz taşıyıcı olduğunuz için demiş sizce bu mümkün mü ben anlamadım cidden.
Bana genetikçi dedi bunları ve bana genetikçi doğal yoldan tavsiye ediyoruz dedi...her doktorun görüşü farklı oluyor demek...keşke sesli mesaj imkanı olsa da anlatsam ne diyimSoyle soylim size , doktorun size tam olarak ne dediğini hâlâ anlamasam da doktor mu dedi siz mı öyle bi çıkarımda bulundunuz anlamasam da ya da bunu söyleyen bi kadın doğumcu muydu genetik doktoru muydu anlamasam da. Bence doğal yoldan denemeyin. Çünkü çok şanslısınız 2 tane sağlıklı bulmuşsunuz. Ama diğeri öyle olacak die bir şey yok. En güzeli tüp bebek derim zaten doktorlar da genelde öyle diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?