- 20 Ocak 2024
- 33
- 24
- Konu Sahibi bikahvebikitap
Arkadaşlar merhaba herkese. Baştan anlatmam gerekirse 7 yıllık evliyim 2 çocuğum var biri 5 biri 2 buçuk yaşında ve şuan 3.ye 3 aylık hamileyim. Eşimde bende daha sevgililik zamanlarımızdan beri 3 çocuk istiyorduk Allahta nasip etti çok şükür. Ben tarih öğretmeniyim bir süre özelde çalıştım şuan çalışmıyorum. İnstagram üzerinden kapı süsü yaparak kendi paramı kazanıyorum emek vererek büyüttüğüm güzel bir sayfam var yani tabi bu rakam bir öğretmen maaşına görece daha düşük kalabilir ama hiç bişey yapmıyor olmaktan daha iyi benim için hem zevk alıyorum hem para kazanıyorum. Çocuklarım için hobi olarak yaptığım bişey mesleğe döndü bir nevi ve çok mutlu oluyorum bunun için. Gel gelelim 3.çocuk haberini ailelerimize verdiğimizden beri inanır mısın kimse beni insan yerine koymamaya başladı. Dalga konusu oldum resmen. Babam geçen toplum içinde tavşan gibi 6 ayda bir doğuruyor dedi. Annem desen her gördüğü yerde laf sokuyor. Onlara göre kendimi yakmışım yazık etmişim ne güzel kızmışım evde oturup çocuk mu büyütecekmişim? Yani korunma yöntemlerini biliyorum cahil değilim istemesem yapmam ama kimse mutlu musun diye sormuyor onlara göre yorgun bitkin kendini gençliğini mahfetmiş bir insanım ben. Eşim bana destek olmaya çalışıyor yani en çokta ona güveniyorum inanıyorum. Eşim bundan 4 yıl önce biraz yatırım yaparak bir dükkan açtı ama ortak açmışlardı ve istedikleri gibi gitmedi dükkan ve biraz maddi olarak sıkıntıya düştük. Ama birilerinden bişey istedik olarak değil hep kendi kendimize yettik ama sonuçta maddi bir düşüş oldu ama insanlar bunda bile yani inişli çıkışlı hayat bu demedilerde yine bizi küçümsemeye çalışarak yani hep bir şakayla karışık istediğimi söylerim tavrı oldu herkeste. O kadar ciddiye alınmadığımızı düşünüyorum ki şuan hem kendi ailem hem eşimin ailesi tarafından. Kimse dört dörtlük değil ve bende insanlar gibi şakayla karışık seninde zamanında şöyle şöyle bir durumun olmamış mıydı ya ah ne günlerdi dediğimde bozulup direk kavgaya dönüyorlar ama benim bozulmaya hakkım yok. Eşim çalışan çalışmayı seven parasını eve getiren yani güvenilir düzgün bir insan kimseye bir saygısızlığı yok ama artık o da kızıyor yani karnımdaki çocuğa bile aldır gitsin dediler bir şey söylicem yüzyüze bakacak şey kalmayacak diyor eşim. Aslında benim ailemde eşiminkilerde iyiler ama yani biz onlara göre çok kolayız kırılmayız üzülmeyiz sanki çocuğuz yani ben 32 yaşındayım çocukta değilimki. Kayınvalidem tam bir eltimkolik onu ciddiye alır birşey yapacak olsa danışır haberleşir ben hep en son duyan etliye sütlüye karışmayan çağırılmadıkça gitmeyen görece mesafeli ama yinede lafları hep işiten o gelinim. Kimseye karşı bunu kıramadım malesef eşimde aynı şekilde. Eski maddi olarak çok rahat olduğumuz günlere dönsek biri bizden para istediğinde hemen çıkarıp verebilsek bizden kralı yok o ayrı. Ama şuan gelenin gidenin laf ettiği kaale alınmayan insanlar olduk ve bir hata yapmadam yada kötü bir durum kimseye yaşatmadan. Ne yapabilirim biliyorum ki herşey benim başta duruşumu değiştirerek olucak ama ben o kadar duygularıyla hareket eden kıyamayan biriyim ki o duruş o tavır nasıl değiştirilir bilmiyorum.