• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 bakan neden hedef tahtasında?

yaa geçin bunları
tamam süper olmayabilir ama cumhuriyet tarihinin en güzel zamanları eğitim de şuan!!
neden benim evladımın kitaplarında eksiklik yok yanlışlık yok..
aa bir dakka ben erdoğanı destekliyorum siz desteklemiyorsunuz ya
benimkiler ayrı basılmıştır sizin çocuğunuzun hakkı yenmiştir değil mi?

bence artık aşalım şunları yaa!!!!!!

aslında sizlerin bu tavırları bile ülkenin bir yerlere geldiğinin en iyi kanıtı
11 yıl önce aman hergün bir zam gelmese yeter
aman enflasyon daha fazla patlamasa yeter
aman ımf ye yine borçlendık diye dertlenenler
bu gün ülkeyi beğenmiyorlarr
maşallah bizim ülkemiz ne güzel de yükselmiş TEŞEKKÜRLER ERDOĞAN

İnsanları kışkırtmayın. Biriniz Atatürkü diline dolar biriniz Cumhuriyeti..
Açın köy enstitülerini okuyun biraz. Kapatılmaları eğitime vurulan en büyük darbedir bu ülkede.

Ayrıca büyük harf kullanmak bağırmak anlamına gelir ve yasaktır.
Bağırmadan konuşun:ssz:

mesela burdaki yazdıklarınızdan..
elinizi vicdanınıza koyun
Erdoğan bu ülke için hepmi kötü oldu?
hiç mi iyi birşeyi yok sizin açınızdan?
bunun cevabını verin bana...

peki siz elinizi vicdanınıza koydugunuzda ne hissediyorsunuz?

Niye her cümlenizin sonuna ünlem koyuyorsunuz ?

Sizin amacınız tartışmak değil ortamı gerip hakaret etmek.İyi geceler.

hayır bu konu bende biraz alışkanlık ünlem koymak normalde de çok kullanıyorum maalesef..

Savunduğunuz adamın hiç sillesini yemediniz sanırım.:51:

Sınavlarda dönen şaibeler,sınava 2 yıl kala yapılan ani değişiklikler...

Evet benim ve binlerce insanın hakkı yendi.Sınav ücretleri 55 tl iken 120 tl oldu.

Pardon yol yapılıyordu değil mi ?

evet yemedim doğru dürüst sınava çalışan insanlarda yemediler merak etmeyin
kimse armut piş ağzıma düş beklemesin..
sınava 2 yıl kala ani değişiklikler pardon 10 sene kala olması gerekir değilmi anca çark edilmesi için :))

Asgari ücret zamları da dahil dimi ? :51:

devlet başa geldiğinde asgari ücret kaç paraydı bana bunu yazarmısın şimdi kaç para onu da yazın lütfen
ben harikulade oldu demiyorum ama o günlerden bugünlere diyorum

İnsanları kışkırtmayın. Biriniz Atatürkü diline dolar biriniz Cumhuriyeti..
Açın köy enstitülerini okuyun biraz. Kapatılmaları eğitime vurulan en büyük darbedir bu ülkede.

Ayrıca büyük harf kullanmak bağırmak anlamına gelir ve yasaktır.
Bağırmadan konuşun:ssz:

demek insanları kışkırtmak bu kadar kolay..
siz herkesi kendiniz gibi zannediyorsunuz sadece

hayır bu konu bende biraz alışkanlık ünlem koymak normalde de çok kullanıyorum maalesef..

sınava 2 yıl kala ani değişiklikler pardon 10 sene kala olması gerekir değilmi anca çark edilmesi için :))

devlet başa geldiğinde asgari ücret kaç paraydı bana bunu yazarmısın şimdi kaç para onu da yazın lütfen

2 ay olacak o düzelttim...:34::34:

He he yemediler,kimse yemedi...:31:

Tamam hanımefendi anladım ki bu adamlar ne yaparsa yapsın günahsız sizin gözünüzde....:51:

demek insanları kışkırtmak bu kadar kolay..
siz herkesi kendiniz gibi zannediyorsunuz sadece

Siz-biz kavramı da 11 yıldır var.:6:

Nerden biliyorsunuz benim görüşümü de az evvel bana da aynı şeyi yaptınız ?

Şu an nasıl bir imaj çizdiğimi biliyorum.:51:

Ben muhafazakar bir insanım,görüşlerim de buradaki en yakın arkadaşlarımla bile taban tabana zıttır,hatta yerel seçimlerde iktidara oy vermişliğimde vardır...:6:

Amaa...Milyon dolarlar be...

Madem suçsuzlar,öyle farz ediyorum.:51:

Niye apar topar kararlar resmi gazeteye düşüyor,emniyette boyuna yer değişiyor? :51:

Niye her cümlenizin sonuna ünlem koyuyorsunuz ?

Sizin amacınız tartışmak değil ortamı gerip hakaret etmek.İyi geceler.

Dogru ecevit dobeminde dibe baatmistik ama onun arkasinda dis guclere boyun egmemesinden kaynaklanan bir oyun oynadilar bize ve turk milletinin gozunde eceviti bitirdiler.
Bu hukumeti de dis guclerle anlasarak oturup hesaplar yapilarak basa getirdiler ama bir yerde cikarlari ters dusmus olacak heralde ki, yine bir oyun oynaniyor ve bunu da bitirmeye calisiyorlar. Acayip oyunlar donuyor aklim almiyor bir noktada.
Simdi soyle dusunuyorum. Simdiki hukumet dis guclerle is birlihi halindeydi diye dusujuyordum ve turkiyenin zararina, gorunmeyen guclu devletlerin cikarlarina gore hareket ediyor diyordum ama simdi de bir yerde anlasamadilarsa bu defa da yine disardakiler milletimize baska bir oyun oynuyor bu donemi bitirip kendi cikarina uygun biriyle anlasma yapip reklam kampanyalariyla basa getirirler ve yine ayni isler bastan baslar.
Turkiyenin tek basinna guclu bir devlet olmasini istiyorlar ve her hukumete mudahale etmek istiyorlar.cikara ters dusuncede ya kaset skandalu ya kara para skandali yada baska bise....
Milletce oyunlar a gelmesek iyi olur ama nasil etsek bende bilemiyorum. Allaha emanet tum musluman ulkelerimiz. Bizim aklimizi asiyor cunku

mesela burdaki yazdıklarınızdan..
elinizi vicdanınıza koyun
Erdoğan bu ülke için hepmi kötü oldu?
hiç mi iyi birşeyi yok sizin açınızdan?
bunun cevabını verin bana...

Her cümlenin sonuna koyulan ünlem net dilinde bağırmak anlamına gelir, ve ben sakinken karşımda bağıran birine cevap vermem.
İcraatlarındaki ''iyi şeylerine'' takdirim, çocukluk arkadaşımın katillerine demokratik gerilla deyip sınırdan içeri buyur edinceye kadardı.
27 yaşında kahmanca bir elinde bayrağım bir elinde silahı ile şehit oldu. Elimi vicdanıma koyduğum için sindiremiyorum yaptıklarını zaten.

benim sorduğum sorunun cevabo bu değil ama
sizin sorunuza ben doğrudan cvp vereyim çooooook rahat benim vicdanım..
ALLAH a çok şükür

siz o soruyu bana sormadıgınız için cevaplamadım zaten
ha cevaplayayım elime yapışmaz, ben oy vermedğim için cok rahatım şükür.
sizler de hak yiyen insanları savunadurun.

gözünüzle görseniz dahi savunursunuz zira
nasıl bir putlaştırmaktır benim aklım almıyor.

gerçi size niye söylüyorum benim kendi arkadaşım ''ne var o kadar insan içinde bir kaçını kayırdılarsa '' dedi
siz beni şaşırtmıyorsunuz yani
Ya Rabbi şükürcülüğe devam :6:

Son düzenleme:
Site kurallarını tekrar irdeleyelim.

Genell ahlaka aykırı küfürlü yazı, argo kabul edilen yazılar, hakaret benzeri yazılar yazılamaz. Aynı şekilde, başka bir forum katılımcısını yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici yazı yazılamaz.

Kişisel tartışma şekline dönüşen konular derhal kapatılır! Kapatılan başlıklara (yazılara) ilgili özel mesaj veya e-posta atılmamasını rica ederiz. Sürekli ikili tartışma yaratan kullanıcılar önce uyarılır, sonra üyelikleri pasif edilir.

Kişileri, kurumları, kuruluşları veya herhangi bir devleti küçük düşürecek resim, yazı, alıntı vb. kullanmak kesinlikle yasaktır. Bu gibi durumlarda uyarı yapmadan üyeyi forumdan silme hakkımız saklıdır.

Atatürk aleyhine işlenen suçlarla ilgili maddeleri de eklememe gerek yok sanırım.

Ve ayrıca burda alıntı sözlerde ( hadis, atasözü vs gibi)paylaşmayın.
Tartışmaktan kaçının...

2008 yılında kazandığım kpss sınavında yerleşmek istiyorsan partimizze üye olman yeterli diyen hükümetin alt kadrolarında olan insanlardı...
Benim puanımdan 5-10 puan aşağıda olan kişilerin benim tercihlerime yerleşmesine göz yumanda bu hükümetin kadrosuydu (ÖSYM).

Ben sadece bu örneklerden biriyim ve benim gibi sadece sınav değil her alanda boyun eğmediği için kaybeden binlercesi !!!

Atalarımız ne güzel söylemiş: Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

Bunlarında seçim öncesi mağduriyet propagandasından başka birşey olmadığını düşünüyorum. Ama gerçekse daha beter olsunlar...

Benim dağda yıllarını terörle mücadeleye vermiş başı taştan başka yastık görmemiş vekilim bugün haksız yere cezaevinde yatıyorsa bu ülkede; ayaktan başa tırmanmış, iktidar gücünü görünce sahipsiz ciğer görmüş kedi gibi üşüşüp pay çıkaranlar , midesini dolduranlarda yatsın.

"Neyin iyileştirmesi olmuş Türkiye'de???"

Sınavda hakkı yenen öğrenci,

Atanamamış öğretmen,

Kocasından , karısından, çocuğundan tayin zırvasıyla koparılan memur...

Gözünde yaş , dilinde ah binlerce şehit ana-babası,

Afet bölgelerinde çadırkentlerde yanan vatandaşlar,

Baştacı yapılan terör örgütü...

Dahada sayabiliriz değil mi??? Çok ilerledik çoookk...

aaa unutmadan asıl parsayıda bunlar topladı tabi ;

Altlarına dayalı döşeli ev verilmiş, Maaşa bağlanmış suriyeliler, (ki bunlar seçimde oy kullanacak) ve bu göçmenler, sığınmacılar yada adına ne derseniz vatandaşlar mesela benim olduğum bölgedeki mevsimlik bahçe ve tarla işlerinde yarı fiyatına çalışıyor. Bu ne demek bununla geçinen kendi vatandaşlarımızın aç kalması demek. Kimin umurunda ki???

Ev kirası kaç para? Elektrik ? Doğalgaz?

Konuya arada sırada göz atıyorum bir yandan da gözlemlerime dayanarak bir şeyler düşünüyorum. Düşünmek iyidir.
Neyse.
Konu dallanıp budaklanıp eğitim sistemine de girip siyasetteki liderler hakkında devam ediyor. En azından her yorumu okuyamadığım için benim gördüğüm bu.

Neyse. Başlara döneceğim ben. Şu yolsuzluk iddialarına. Bakan ve oğullarına.
Ülkemizde şuan ne yazık ki böyle bir durum var. Yolsuzluk iddiaları belgeler telefon konuşmaları ortalık çalkalanıyor. (Tahminimce kaset olayları da gelecektir arkasından. Ya da gizli bir şekilde yürütülecektir, şantaj önemli çünkü.)
İsmi geçen bakanlar ve oğulları hakkında çok soru sorulabilir. Çok şey söylenebilir. Söylenmeli midir, tartışmasız söylenmelidir. Bunun bencesi sencesi olmamalıdır. Nitekim ayakkabı kutusunda saklanan dolarlar, para sayma makineleri ve daha neler neler var.
İşin garip ve kötü tarafı (işte burada bence demek zorundayım) bu olayın üstüne toprak örtülüyor bence. Örtülmeye çalışılıyor. Gezi olaylarında polisimi yedirtmem diyen başbakan yolsuzluk iddialarında aynı polisi çatır çutur yiyor.
Bundan böyle üst kurumun haberi olmadan soruşturma olmayacak diye kararlar çıkıyor. Ani baskını durdurmak işlemlere devam etmek, düzeni bozmamak için.
Bunlar bir nebzeye kadar anlaşılabilir (bence anlaşılmaması gerekir). Ya şuna ne diyeceksiniz. Savcı bir polisi ifadesini almak için adliyeye ya da neresiyse oraya çağırıyor. Fakat yine polis merkezimizdeki üst kurul (yeni göreve gelen kurul) polisin savcıya ifade vermesine izin vermiyor. Bunun mantıklı bir açıklaması yapılabilir mi? Ya da nasıl bir mantıktır bu?

Fazla uzun yazıyorum farkındayım, kısa birkaç cümleyle bitireceğim.
Haberiniz var mı bilmiyorum: Geçen günlerde Uruguayda ekonomi bakanı Lorenzo istifa etti. Sebebi adının rüşvet iddialarına karışması. Bakın bunun örnekleri çoktur. Ve bu da daha en taze haberlerden bir tanesi. Bir bakan hakkında bir şeyler iddia ediyor henüz iddia aşamasında olmasına rağmen bakan istifa ediyor.

İşin maddi boyutuna ya da çok daha farklı boyutlara girmeyeceğim şimdilik. Tavsiyem belirli görüşlere bağlı kalmamanızdır. Çok okuyup çok düşünmenizdir...

Yahu bugünkü konuşmada yine aynı şeyler...:6:

Benim yaşmaklı ninem,gözü yaşlı ninem...:5: Yine başörtüsü !!!

Vallahi yeter billahi yeter artık....:50:

http://......................./ekon...doneminin-karsilastirmasi/Blog/?BlogNo=440048

2002-2013 yillari karsilastirmasi.hukumet ulkeyi nasil almis ,ne yapmis.
Ekonomide, AKP öncesi ve AKP döneminin karşılaştırması...
Ekonomide, AKP öncesi ve AKP döneminin karşılaştırması...
Türkiye’nin ekonomik haritasını çıkartmaya ne dersiniz?

Bazıları ekonomiden anlamadan ahkâm kesip, bizim yazdıklarımızı eleştirse de biz doğru bildiğimizi araştırmalarla destekleyip, mucize(!) yaratılan ekonomide nelerin doğru, nelerin yanlış olduğunu sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

İsterseniz vatandaşın borçlarıyla başlayalım.

2002'de 8 milyon icra dosyası vardı…

2012'de 21 milyon dosyaya ulaştı!

Vatandaşın bankalara 2002'de 6.6 milyar borcu vardı…

2013 Ekim ayında 322 milyara çıktı.

Bu arada iktidarlar ne harcamışlar ve ne kadar büyüme sağlamışlar:

AKP’den önce AKP döneminde Türkiye’de, çok partili yaşamın başından 2002’ye kadar geçen 56 yılda iş başına gelen hükümetler:
95 milyar dolar iç borç,
130 milyar dolar dış borç,
8 milyar dolarlık özelleştirme,
542 milyar dolar vergi geliri olmak üzere, toplam 775 milyar dolar para kullandı.

AKP iktidarı ise son 11 yılda (2003–2013):
134 milyar dolar iç borç,
207 milyar dolar dış borç,
50 milyar dolarlık özelleştirme,
1,2 trilyon dolar vergi geliri olmak üzere, toplam 1.617 trilyon dolar para kullandı.

AKP kullandığı iki kat paraya rağmen, büyümede kendinden önceki iktidarlardan daha başarısız!

AKP’den Önceki dönemde yaşanan savaşlara (Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı), depremlere, ihtilallere, küresel krizlere rağmen, 56 yılda iş başına gelen 42 Hükümet Türkiye’yi her yıl ortalama yüzde 5.1 büyüttü.

Kendinden önceki iktidarların 56 yılda kullandığı kaynağın 2 katını 10 yılda kullanmasına rağmen, AKP iktidarında ortalama yıllık büyüme yüzde 4.8 oldu.

1950’den 2002’ye kadar geçen 52 yılda Türkiye’nin toplam cari açığı 44 milyar dolar olurken, AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında, Türkiye, dünyanın en yüksek cari açığına sahip 41. ekonomi idi.

1923’den 2002’ye kadar geçen 79 yılda Türkiye’nin toplam dış ticaret açığı 246,9 milyar dolar oldu. AKP yönetiminde geçen 10 yılda toplam cari açık 7.5 kat artarak 333 milyar dolara ulaştı.

Türkiye 2011’de, ABD’den sonra dünyanın en yüksek cari açığına sahip ikinci ekonomi; 2012’de ise en yüksek cari açığa sahip 8. ekonomisi oldu.

AKP’nin iktidar olduğu son 1 yılda Türkiye’nin toplam dış ticaret açığı 2.5 kat artarak 587 milyar dolara ulaştı.

AKP iktidara geldiğinde imalat sanayinin, milli gelir içindeki payı yüzde 18 idi. Türkiye dünya imalat sanayi üretimi liginde, 1990’da 13.; 2000’de de 15. sıradaydı.

AKP elinde geçen 10 yılın sonunda imalat sanayimizin milli gelir içindeki payı yüzde 15.6’ya indi. AKP iktidarı elinde Türkiye 2010’da dünyanın en büyük ilk 15 imalat sanayi ekonomisi liginden düştü.

AKP iktidara geldiğinde çiftçilerin işlediği tarımsal alan 24 milyon hektardı. 10 yıllık AKP iktidarında işlenen tarım alanı 3.4 milyon hektar azaldı. Çiftçiler 6.5 İstanbul büyüklüğündeki tarım alanını ekemez hale getirildi. Tarımda kendi kendine yeten Türkiye, AKP iktidarında karnını doyurmak için Arjantin’den mısır, Ukrayna’dan buğday, Şili’den Angus ithal ediyor. Tüm Cumhuriyet tarihinde ilk kez “sap ve saman” AKP iktidarında ithal edildi.

AKP iktidarından önceki 22 yılda (1980–2002) Türkiye’de ortalama işsizlik yüzde 8.3 düzeyindeydi.

AKP iktidarı elindeki son 10 yılda ortalama işsizlik yüzde 10.9 oldu. İşsizlik halen iki haneli rakamlarda geziyor. Yine çalışmak isteyen gençlerin beşte biri iş bulamıyor.

AKP İktidara geldiğinde tüketicilerin bankalara borcu 2.2 milyar TL, vatandaşların bankalara kredi kartı borcu 4.3 milyar TL idi. Ailelerin her 100 TL’lik gelirine karşı 4.7 TL borcu vardı. Kişi başına dış borç 1.963 dolar idi.

2013’ün Şubat ayında tüketicilerin bankalara borcu 100 kat artarak 201 milyar TL’ye ulaştı. Aynı ay itibariyle vatandaşların bankalara kredi kartı borcu 17 kat artarak 72.2 milyar TL oldu.

2012’nin Eylül ayı itibariyle ailelerin her 100 TL’lik gelirine karşı 48 TL borcu var. 2012 itibariyle kişi başına dış borç 4.500 dolara çıktı.

Bugün doğan her çocuk; kaşını, gözünü, burnunu anne veya babasından, 2.537 dolar fazladan dış borcu da AKP iktidarından alıyor(!)

AKP’nin iktidara geldiği yıl Türkiye’nin yurt dışına olan borçları ile alacakları arasındaki fark, yani açık pozisyonu 85 milyar dolardı. 2003’de reel sektörün döviz açık pozisyonu 18.5 milyar dolardı.

16.4 milyar dolar kısa vadeli dış borç, 626 milyon dolar da cari açığa karşılık, Merkez Bankası kasası 28.3 milyar dolar rezervle, AKP iktidarına emanet edildi. Yani her 100 dolarlık kısa vadeli dış borç ve cari açık için, Merkez Bankası kasası 166 dolar rezervle AKP’ye verildi.

AKP elinde açık pozisyon 5 kat artarak 426 milyar dolara ulaştı. AKP iktidarında reel sektörün döviz açık pozisyonu 7.7 kat artarak 142.4 milyar dolara ulaştı.

2013 Ocak ayında Merkez Bankası’nın kasasında 125 milyar dolar rezerv, buna karşılık 107,5 milyar dolarlık kısa vadeli dış borç ve 46,8 milyar dolarlık cari açık var. AKP iktidarında, her 100 dolarlık dış borç ve cari açık karşılığında devletin
kasasındaki rezerv 81 dolara düştü.

Günde 2 dolardan az kazanan nüfusun toplam nüfus içindeki payı 2002’de:
Türkiye’nin de içinde yer aldığı Gelişen Avrupa ve Orta Asya Ekonomilerinde yüzde 7.9
Arjantin’de yüzde 23.1;
Meksika’da yüzde 13.5;
Tayland’da yüzde 13.4;
Brezilya’da yüzde 20.2;
Türkiye’de ise yüzde 9.6 idi.

Geldiğimiz noktada günde 2 dolardan az kazanan nüfusun toplam nüfus içindeki payı:
Gelişen Avrupa ve Orta Asya ekonomilerinde 5.7 puan düşerek yüzde 2.2’ye
Arjantin’de 21.2 puan düşerek yüzde 1.9’a;
Meksika’da 9 puan düşerek yüzde 4.5’a;
Tayland’da 8.4 puan düşerek yüzde 5’e;
Brezilya’da 8.9 puan düşerek yüzde 11.3’e indi.
Türkiye’de ise sadece 4.9 puan düşerek yüzde 4.7’ye geriledi.

AKP kendinden önceki iktidarların 56 yılda kullandığı paranın 2 katını 10 yılda kullandı.

Buna rağmen bugün Türkiye’de:

44 milyon kişi iki günde bir, bir kap et yemeği yiyemiyor,
26 milyon kişi kendine yeni bir elbise alamıyor, eskilerle idare ediyor,
58 milyon kişi evinde eskiyen masa, sandalyesini değiştiremiyor,
61 milyon kişi konut masrafları altında eziliyor,
42 milyon kişi borçlarını ödemekte zorlanıyor,
63 milyon kişi evinden uzakta bir hafta tatil yapamıyor,
49 milyon kişi ucu ucuna geçiniyor ve beklenmedik bir harcama çıkarsa karşılayamıyor.

İşte mucize bu rakamlarla yaratıldı! Mesut Karip blog Milliyet yazari

Son düzenleme:
Back