• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 Aylk Evliyim ama tkendim :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi melek25
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bencede en azından elinizdekini kaptırmayın derim ben,ayrıca o kadar yıpratma kendini herşeyim bi çözümü vardır

nesrincim ev eşyalarına ve düğün masrafına gitmiş birikimi. artı borç da yapmış aileden sıfır katkı olunca.

melek25 arkadaşım,

zaten siz zor durumdaymışsınız, sizin borçlarınız varken neden arabanızı satıp kayınpederine vereceksiniz ki ben anlamadım. kayınpederin bu durumu bilmiyor mu, yani arabayı satsanız da durumunuzu bile bile sizden arabanın parasını ne hakla isteyebilir ki. siz ona verdiniz diyelim peki siz ne yapacaksınız. bak sen çalışmıyormuşsun, eşin hemen iş bulabilecek mi, diyelimki buldu (inşallah da bulur) ama özel sektöre güven olmazki yani garantisi yoktur. yine de siz kötü günler için o arabayı ya da satarsanız da parasını kenarda tutun. bence sen altınlarını sat canım yani bu durumda onları feda etmen en mantıklısı gibi görünüyor. borcunuzu kapatırsınız. fazlası varsa da bir süre daha idare edersiniz. kayınpederin de arabayı satın bana verin demez herhalde. derse de biz o arabay çok sıkışmadıkça satmayı düşünmüyoruz. dünyanın binbir türlü hali var, zor günler için saklıyoruz dersiniz. yani zorla da boğazınıza yapışıp alacak değil ya. ama bazı arkadaşların dediği gibi, iş eşinde bitiyor. sen değil de eşin halletmeli bazı meseleleri

ama eşin seni çok seviyor anladığım kadar ile ve seni mutlu etmek ve ailene, eşe dosta ahbaba mahçup etmemek için sonunu düşünmeden dünya kadar borca girerek birsürü eşya almış. kayınpederinde yine seni ve tabi kendini etrafa karşı onure etmek için takmış takıştırmış sana sonra da zorda kalınca geri istemiş işte. ne yapıcaksın güzelim çok da üstlerine gitme. bak bu dert köşesinde insanların ne türlü dertleri var. maddiyat çok önemli tabi ama Allah başka dert keder vermesin, sağlık, sıhhat versin. eşinle birbirinize destek olarak bu zor günlerin bir şekilde üstesinden gelmeye çalışın. umarım halledersiniz canım.

yapraknilcim tşk ederim. bana cevap veren herkese tşk ederim insan ne yapacağını bilemiyor bazen, ki ben yapayalnız kaldım burda. eşimle çok şükür ailesi dışında hiç bi sorunumuz yok gerçekten çok seviyoruz ama basiretsiz davranışları beni çıldırtıyor. fikrimiz arabanın modelini küçültmekti ama babasının aklına uyarak neyimz varsa ona vermesinden korkuyorum. midem ağrıdı yine stresten. nolur dua edin bana kızlar.

iyi de babası öyle dedi diye öyle yapmak zorunda mı? Arabayı takas yapsın biraz alt modeliyle üstüne de parasını alsın, satıp tekrar almak değil de. Babasına da çok güzel araba buldum çok uygun borcumuz da kapanıyor kaçırmayalım desin. Ne zaman iş bulacağı belli olmaz. Arabayı da kaybetmeyin bence.

cnm ne kadar düşüncesiz insanlarmış ama kendini üzme bence eşinle güzelce konuş..

valla borc size kalmıs zatı erkek tarafı da yerdım etmiyo üstün zekalarından akıl veriyorlar bence onları borca veya hanene hiç karıstırma eşinle konus nasıl bu borcu verebilecekiniz ne satıp ne alacaksınız sen yönlendir hem borc yapsınlar hem senin altınlarınla arabanla borcödesinler bak bunları böyle alıstırma canım çek eşini yanına konus nasıl yapalım diye kimseyide karıstırtma onların bu sorunu cözmen için üstün zekalarını calıstırmaya gerek yok bosa yorulmasınlar
hersey kocada biter herseferinde ailesine danıstırma bunu engelle hep sana sorulmasını seninle halletmesini sagla
bak sorun ne biliyomusun neanlatmaya calısıyorum beceremedim ama nolur anla:))
olan olmus borc sizin artık demi
kapını kapat karı koca düşün fazlada kendinizi yıpratmayın tatlılıkla halledin kendi kararınız olsun
eşin alışkanlıklarından vazgecsin herseyi ailesine danısmasın canım bunu kesinlikle engelle
arabasizin altın sizin borc sizin uzaktut 3. şahızları
evliliğin ilk ayları cok zordur sabretmek gerekir işte bunlardan dolayı zordur cogu sey yalın bişekilde gözüktüğü için sen içini ferah tut eşinle huzurunu bozma olur böyle seyler sen cok güclü olmalısın bu aylar kimseye yedirme kendini hakkını savun seni kimsenin yıkmasına izin verme azcık poliyanacılık oynamak zorunda kalıcaksın okadar dikkatli ol bu sürec içerisinde canım allah yardımcın olsun sana bi ömür mutluluklar

zor bır durum kendımı yerıne koydumda :(

umarım hersey yoluna gırer arabayı sattırma satarsada gerı parayı mutlaka al.

bence 30 binlik arabayı satmak yerine 5 binlik bileziği satmak daha matıklı.bide bişey dikkatimi çekti,o bilezikler benim güvencem demişsin.bunu derken eşinden ayrılma ihtimalinimi düşünüyosun yoksa.ben eşinin sana başta yalan söylemesine çok kızdım ama bizimde herşeyi eşim yapmasına rağmen tüm altınlarımızı aldılar.bende eşime bileziklerimi verdim borçlarımızı kapadık.şimdi sadece setim var ama kafam rahat,borcum yok.eşini seviyosan ve o sana alacağını söylüyosa bence sattırma arabayı yazık 30 bin gideceğine 5 bin gitsin.araba kolay alınmaz.ama bikaç bizlezik geri gelebilir.ayrıca arabayı sattırırsan kalan parayı kaynına kaptırma ihtimalin var düşün..

canım yasadıklarının çoğunu bende yasadım.cok zor seyler. güvenip sakın parayı verdirme. eşinede destek ol bence.zamanla herseyin oda farkına varır ama ilk zamanlar anne babasına ihanet ediyormus gibi hissediyor erkekler.zamanla anlıyorlar gercekte ailelerinin esleri olduğunu.biraz sık dişini. kocanın ailesi kaptığını kar biliyor. sinir oldum vallaa.:oklava:

bencede araba yerine kendi altınlarını bozdursanız daha iyi olur,geri kalan parayıda onlar yer bitirir...

dün yazacaktım çıktım..
evet yazdığın herşeyde hak veriyorum sana..haklısın niyetleri kötü..
ancak;
sizin eşinizin arkadaşından geçiminiz için aldığı 5000 ytl borç için kayınpederiniz ödeme yapmak zorunda mı bunu anlayamadım?süprizzzzz
burda sizinde iyiniyetinizi sorgular oldum bir an..CADIARZU
zaten borç harç içindeyim diyen bir adam var karşınızda;ondan para beklemek niye?
ben sadece buna takıldım..gamyoncuiremsu

dün yazacaktım çıktım..
ancak;
sizin eşinizin arkadaşından geçiminiz için aldığı 5000 ytl borç için kayınpederiniz ödeme yapmak zorunda mı bunu anlayamadım?süprizzzzz
zaten borç harç içindeyim diyen bir adam var karşınızda;ondan para beklemek niye?

Aynen bende buna takildim böcegim.....

Belliki adam sizin dügününüz istedigniz gibi olsun diye bu kadar borca harca girdi..
Anladigim kadariyla zaten durumu dügün yapicak kadar iyi degildi....mecburen bu kadar borca harca girdi....sizi üzmemek icinde esiniz ve aileside sizden bu durumu sakladilar....dügün öncesi gerginlik tatsizlik ciksin istemediler muhtemelen...:delphin:

Bilemiyorum tabiki ne oldu ne bitti arkadasim ama belkide siz evinizi dügününüzü balayinizi bu denli dört dörtlük istemeseydiniz bu durumda olmazdiniz....biraz empati yapsaydiniz erkek tarafi icinde durumun hicte kolay olmicagini anlardiniz bana göre....tamam hamama giren terler tabiki ama bu devirde bu krizde kimse borcsuz harcsiz dügün yapamiyor malesef....:kahve:

Sende haklisin kendine göre canim yanlis anlama beni...ama karsi tarafada bu kadar anlayissiz olmaman lazim....onlar bu durumda olmasinin sebebi sen ve esinsin....:delphin:

Üzme kendini....hersey olur zamanla....kim borcsuz harcsiz ki bu devirde....calisir ödersiniz allahin izini ile.:1hug:

iyi de babası öyle dedi diye öyle yapmak zorunda mı? Arabayı takas yapsın biraz alt modeliyle üstüne de parasını alsın, satıp tekrar almak değil de. Babasına da çok güzel araba buldum çok uygun borcumuz da kapanıyor kaçırmayalım desin. Ne zaman iş bulacağı belli olmaz. Arabayı da kaybetmeyin bence.

tabiki yapmak zorunda değil ama kayınpeder o kadar akıllı benimki o kadar saf ki..

cnm ne kadar düşüncesiz insanlarmış ama kendini üzme bence eşinle güzelce konuş..

sağol canım öylelerdir kendileri :(

valla borc size kalmıs zatı erkek tarafı da yerdım etmiyo üstün zekalarından akıl veriyorlar bence onları borca veya hanene hiç karıstırma eşinle konus nasıl bu borcu verebilecekiniz ne satıp ne alacaksınız sen yönlendir hem borc yapsınlar hem senin altınlarınla arabanla borcödesinler bak bunları böyle alıstırma canım çek eşini yanına konus nasıl yapalım diye kimseyide karıstırtma onların bu sorunu cözmen için üstün zekalarını calıstırmaya gerek yok bosa yorulmasınlar
hersey kocada biter herseferinde ailesine danıstırma bunu engelle hep sana sorulmasını seninle halletmesini sagla
bak sorun ne biliyomusun neanlatmaya calısıyorum beceremedim ama nolur anla:))
olan olmus borc sizin artık demi
kapını kapat karı koca düşün fazlada kendinizi yıpratmayın tatlılıkla halledin kendi kararınız olsun
eşin alışkanlıklarından vazgecsin herseyi ailesine danısmasın canım bunu kesinlikle engelle
arabasizin altın sizin borc sizin uzaktut 3. şahızları
evliliğin ilk ayları cok zordur sabretmek gerekir işte bunlardan dolayı zordur cogu sey yalın bişekilde gözüktüğü için sen içini ferah tut eşinle huzurunu bozma olur böyle seyler sen cok güclü olmalısın bu aylar kimseye yedirme kendini hakkını savun seni kimsenin yıkmasına izin verme azcık poliyanacılık oynamak zorunda kalıcaksın okadar dikkatli ol bu sürec içerisinde canım allah yardımcın olsun sana bi ömür mutluluklar

canım anladım ben seni sende beni anlamışsın. ama eşim öyle büyütülmüş ki büyüklerden korkulur şöyledir böyledir. evinin erkeği olamadı bi türlü. sorumluluk sahibi olamadı malesef. illaki fikirlerini alacak o akıllılarda lehlerine çeviriverirler hemen.

zor bır durum kendımı yerıne koydumda :(

umarım hersey yoluna gırer arabayı sattırma satarsada gerı parayı mutlaka al.

tsk ederim canım. arabanın bazı evraklarını bulup saklamayı düşünüyorum.

bence 30 binlik arabayı satmak yerine 5 binlik bileziği satmak daha matıklı.bide bişey dikkatimi çekti,o bilezikler benim güvencem demişsin.bunu derken eşinden ayrılma ihtimalinimi düşünüyosun yoksa.ben eşinin sana başta yalan söylemesine çok kızdım ama bizimde herşeyi eşim yapmasına rağmen tüm altınlarımızı aldılar.bende eşime bileziklerimi verdim borçlarımızı kapadık.şimdi sadece setim var ama kafam rahat,borcum yok.eşini seviyosan ve o sana alacağını söylüyosa bence sattırma arabayı yazık 30 bin gideceğine 5 bin gitsin.araba kolay alınmaz.ama bikaç bizlezik geri gelebilir.ayrıca arabayı sattırırsan kalan parayı kaynına kaptırma ihtimalin var düşün..

hayır boşanmayı asla düşünmüyorum Allah korusun o aile yüzünden yuvamı yıkmam. sadece hastalık olur dert olur elimizde bişeyler kalsın diye güvencem dedim. kaynımla sorun yok canım kayınpederimle. yazık kaynımı da az sömürmüyor değil.

canım yasadıklarının çoğunu bende yasadım.cok zor seyler. güvenip sakın parayı verdirme. eşinede destek ol bence.zamanla herseyin oda farkına varır ama ilk zamanlar anne babasına ihanet ediyormus gibi hissediyor erkekler.zamanla anlıyorlar gercekte ailelerinin esleri olduğunu.biraz sık dişini. kocanın ailesi kaptığını kar biliyor. sinir oldum vallaa.:oklava:

bende sinir oluyorum hemde çok. galiba bide kılıbık muhabbetine girerler diye mi korkuyolar ne.

bencede araba yerine kendi altınlarını bozdursanız daha iyi olur,geri kalan parayıda onlar yer bitirir...

olay zaten istemediğim şekilde oraya gidiyo

bence eşini al karşına konuş restini çek yumuşak şekilde .senin üstüne yemin etmesini sağla arabayı senden habersiz satmıycağına .tekrar araba istedğini giden bileziklerin yerine borçtan sonra kalan parayla kendinin üzerine araba almasını istediğini söyle .yalan üzerine evliliğin yürümiyeceğini bir yalanı daha kaldıramıycağını sizinde bir aile olduğunuzun farkına varması gerektiğini söyle.söz almadanda bırakma

dün yazacaktım çıktım..
ancak;

zorunda değil ama insan yardım bekliyor. siz olsanız beklemez misiniz?

Aynen bende buna takildim böcegim.....

Belliki adam sizin dügününüz istedigniz gibi olsun diye bu kadar borca harca girdi..
Anladigim kadariyla zaten durumu dügün yapicak kadar iyi degildi....mecburen bu kadar borca harca girdi....sizi üzmemek icinde esiniz ve aileside sizden bu durumu sakladilar....dügün öncesi gerginlik tatsizlik ciksin istemediler muhtemelen...:delphin:

Bilemiyorum tabiki ne oldu ne bitti arkadasim ama belkide siz evinizi dügününüzü balayinizi bu denli dört dörtlük istemeseydiniz bu durumda olmazdiniz....biraz empati yapsaydiniz erkek tarafi icinde durumun hicte kolay olmicagini anlardiniz bana göre....tamam hamama giren terler tabiki ama bu devirde bu krizde kimse borcsuz harcsiz dügün yapamiyor malesef....:kahve:

Sende haklisin kendine göre canim yanlis anlama beni...ama karsi tarafada bu kadar anlayissiz olmaman lazim....onlar bu durumda olmasinin sebebi sen ve esinsin....:delphin:

Üzme kendini....hersey olur zamanla....kim borcsuz harcsiz ki bu devirde....calisir ödersiniz allahin izini ile.:1hug:

ablacım bakın her kız gelinliği düğünü vs dört dörtlük olsun ister. hayal kurar değil mi? ben yemin ediyorum defalarca sordum kendimi kısayım dedim ama babam halladecek dedi bana. sorun yok dedi. ben evlendikten sonra süpriz borç istemiyorum dedim, ne borcu dedi. tekrar bakın yemin ediyorum. herkes beni bu yönde eleştiriyo. yardım istemek paylaşmak için konu açtım,eleştiriye açığım ama anlatamadım galiba o yüzden yemin de ettim.

biraz daha açayım bari kayınpederimin malı mülkü var. borcu da var ok ama malı da var yani, hatta onun da altında 2 tane arabası var hemde iyi markalar. o malını zor günler için saklıyor ama bizim malımızı sattırmak istiyo. takıldığım bu.

Back