Kariyer mariyer hepsi hikaye.Evlenecek adam olmak için,kişiliği olması lazım.Sein şu an çektiğin sadece maddi sıkıntı.Eski nişanlınla evlenseydin belki maddi sıkıntın olmayacaktı ama verdiği yaptığı herşey burnundan gelecekti.Düşünsene anneye bağımlı biri.Kurtulduğuna şükret.Merhaba kızlar,
Konuyu dallanıp budaklandırmadan kısaca anlatmaya çalışacağım ama yine de uzun olabilir, yardımlarınızı isteyeceğim çünkü iki gündür psikolojim allak bullak oldu.
Ben üniversitedeyken 3 yıl birlikte olduğum ve çok sevdiğim sevgilimle üniversite biter bitmez nişanlanmıştım. Bundan tam 7 yıl önce. Her şey rüya gibiydi. Ailem nişanlıma tapıyordu, nişanlım aileme bayılıyordu. Nişanlım Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde burslu olarak okumuş, yüksek lisansını yapan, çok iyi bir kariyer sahibi, yani tam anlamıyla bir kız ailesinin ideal damat olarak hayal edeceği her şeye sahip biriydi. Maddi durumu gayet iyiydi. Lüks bir hayatı vardı. Ama emin olun ben hayatım boyunca hep gerçek aşkın peşinden koştum. Ona da aşıktım.
Tek sorunumuz nişanlımın annesiydi. Babası yıllar önce ölmüştü, tek çocuktu ve annesine aşırı bir şekilde düşkündü. (Her gece bana değil ona iyi geceler annecim mesajı atar, öyle uyurdu, o derece manyak ötesi bi düşkünlük). Annesine sormadan adım atmaz, üzerine kot alacağı zaman bile resmini çekip annesine gönderen ve o al diyince alan bi insandı. Tabi ki bu aşırı düşkünlük, evlenmemize aylar kala, "evlenince tatile annemi de alır gideriz"e kadar dayanınca "balayımıza da gelsin bari annen" cevabımla birlikte ilişkimizin ve nişanımızın sonu oldu. Bu cevabı duyan annesi, "oğlum git nişanı at, gel" direktifi verdi oğluna, o da geldi evimize, durumu açıkladı, ağlaya ağlaya nişanı attı ve gitti. Ben karşısına bile çıkmadım, ailemle muhatap oldu.
O gün inanır mısınız annem benden çok ağladı. Benden çok üzüldü ailem. Çünkü bahsettiğim gibi onlar için hayallerindeki damattı ama benim içinse ana kuzu bir erkek müsveddesi olmuştu. Damla gözyaşı dökmedim. Ama tabi ki yine de acısını içimden atmam çok zaman aldı, yıllarca kimsenin yüzüne bakamadım. Çok acı çektim, çok zor unuttum, çok sevmiştim çünkü.
Yıllar sonra karşıma eşim çıktı, benim hayalimdeki erkek, ailemin ise kabusu. Çünkü hayatını müzisyenlikle kazanan, yıllarca barlarda müzik yapmış, bunun dışında geçerli ve sabit bir işi hiç olmamış, ailesi maddi yönden çok kötü, kendisinin hiçbir birikimi olmayan bir adam. Ama benim için dünyanın en iyisi. Ailem karşı çıktı, istemedi ama ben inat ettim, sevdim, evlendim. Asla da pişman olmadım. 1 buçuk yıldır da evliyiz.
Son zamanlarda maddi yönden çok sıkıntı yaşıyoruz ve ben iki defadır eski nişanlımı rüyamda görüyorum. Babam eşime karşı mesafelidir, ama rüyamda eski nişanlıma telefonda canım oğlum filan diyor. Ben borçlar yüzünden eşimden ayrılmışım, eski nişanlıma ulaşıp onunla evlenmeye çalışıyorum. Psikolojim çok bozuldu. Eşimi çok seviyorum, maddi sıkıntıları da zamanla aşacağımızı biliyorum ama nedense geceleri rüyamda eski nişanlımla evlensem ne kadar rahat bir hayatım olurdu diye söylenirken buluyorum kendimi. Kendimden tiksinir oldum bu rüyalar yüzünden. Bunları neden görüyorum? Nasıl aklımdan atabilirim bu rüyaları?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Eski nişanlım neden hala rüyalarıma giriyor?
- Konu Sahibi The_WitcH
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Ben bir ara evlilik terapisine giderken psikolog benden sabah uyanır uyanmaz rüyalarımı not etmemi istemişti. Bir keresinde üniversiteden aşık olduğum kişiyi görmüştüm. Yorumu şu şekilde olmuştu: Ben o kişiyle bir karakter özelliğini eşleştirmişim. O anda özlediğim şey de o özellikmiş. Mesela dürüst birisi, konuşabildiğim ve iletişim kurabildiğim birisi idi. Eksikliğini hissettiğim şey oymuş
Yani konu o kişi değil, o kişide olan bir özellik.
İçinizde bir yerde bir ses aslında size, acaba onunla evlensem maddi olarak sıkıntım hiç olmasa, herkes bana gıpta ederek baksa düşüncesini taşıyorsunuz.
Aslında çok haksız da değilsiniz, çünkü ailenize karşı gelmek ve bir şekilde çektiğiniz zorluk sizi bu düşüncelere bilinçaltında zorluyor.
Hiç merak edip baktınız mı internet ortamından vs eski nişanlınız ne yapıyor diye?
Ben bile merak ettim bu ana kuzusunun ne yaptığını :)
Aslında çok haksız da değilsiniz, çünkü ailenize karşı gelmek ve bir şekilde çektiğiniz zorluk sizi bu düşüncelere bilinçaltında zorluyor.
Hiç merak edip baktınız mı internet ortamından vs eski nişanlınız ne yapıyor diye?
Ben bile merak ettim bu ana kuzusunun ne yaptığını :)
büyük bir sıkıntısı olabilir..bazı kişilere komik gelebilir ama bunun adına AYAN olmak denir..onun hayatı ile bilginiz varmıRüyalar tersine cikar derler. Bence eski nisanliniz bu aralar maddi sıkıntı cekiyo, bu da size malum oluyodur. Cok fazla düsünüp aklinizi bulandirmayin derim.
Ben bir ara evlilik terapisine giderken psikolog benden sabah uyanır uyanmaz rüyalarımı not etmemi istemişti. Bir keresinde üniversiteden aşık olduğum kişiyi görmüştüm. Yorumu şu şekilde olmuştu: Ben o kişiyle bir karakter özelliğini eşleştirmişim. O anda özlediğim şey de o özellikmiş. Mesela dürüst birisi, konuşabildiğim ve iletişim kurabildiğim birisi idi. Eksikliğini hissettiğim şey oymuş
Bu yorum çok aklıma yattı. Rüyamda eski nişanlıma telefonda babamın "canım oğlum" demesi de (belki eski yorumlarımdan birinde okumuşsunuzdur) eşimin aileme karşı mesafeli duruşu ve ailemin eşimi bir türlü tam olarak kabullenemeyişini çok kafama takmamdan kaynaklanıyor. Bu yüzden aslında eşimde görmek istediğim eski nişanlımın taşıdığı özellikleri arayışım bu rüyalara neden oluyor.
Ara ara bakıyorum internetten, tesadüfen tanıştığımız ve onu tanıyan insanlar da oldu bu zaman içerisinde, hala bekarmış, yalnız yaşıyormuş, sevgilisi de yok anladığım kadarıyla. Bir ara tek başına yurtdışına gitmiş gezmek için. Bunun dışında hayatında değişen hiçbir şey yok. Zaten o anneyle hayatı boyunca yalnız kalacağını kendisi de kabul etmişti nişanı atarken. Kaderine boyun eğmiş görünüyor :)
Sanırım onunla evlenseydim zorluk çekmezdim diye düşündüyseniz ondan girmiştir rüyanıza ayrıca girse ne olacak bu saatten sonra arayıp bulup, eşinizden ayrılıp evlenecek değilsiniz kaç sene önce tanıdığımız ama uzun zamandır görüşmediğimiz kişiler girebiliyor rüyamıza siz neden bu kadar kafaya taktınız anlamadım ona dönmek için bir sinyal olarak mı algıladınız hayır yani insan hayırlara çıksın der biter buraya konu açacak kadar neden dert ettiniz muhtemelen o da evlenmiştir zaten ama sanki arasa sizi ulaşsa hayır diyemeyecek bir duruma gelmişsiniz. Rüyalarınızın etkisinde bu adar kalmayın evlilik iyi günde kötü günde birlik destek olmaktır. Bir de baya bakıyorsunuz hala evlenmiş mi bekar mı sevgilisi var mı artık size ne bunlardan varsa var yoksa yok eşiniz eski sevgilisine baksa hoşunuza gider mi baya baya aklınız onda yani.
El mecbur :)Ara ara bakıyorum internetten, tesadüfen tanıştığımız ve onu tanıyan insanlar da oldu bu zaman içerisinde, hala bekarmış, yalnız yaşıyormuş, sevgilisi de yok anladığım kadarıyla. Bir ara tek başına yurtdışına gitmiş gezmek için. Bunun dışında hayatında değişen hiçbir şey yok. Zaten o anneyle hayatı boyunca yalnız kalacağını kendisi de kabul etmişti nişanı atarken. Kaderine boyun eğmiş görünüyor :)
Sanırım onunla evlenseydim zorluk çekmezdim diye düşündüyseniz ondan girmiştir rüyanıza ayrıca girse ne olacak bu saatten sonra arayıp bulup, eşinizden ayrılıp evlenecek değilsiniz kaç sene önce tanıdığımız ama uzun zamandır görüşmediğimiz kişiler girebiliyor rüyamıza siz neden bu kadar kafaya taktınız anlamadım ona dönmek için bir sinyal olarak mı algıladınız hayır yani insan hayırlara çıksın der biter buraya konu açacak kadar neden dert ettiniz muhtemelen o da evlenmiştir zaten ama sanki arasa sizi ulaşsa hayır diyemeyecek bir duruma gelmişsiniz. Rüyalarınızın etkisinde bu adar kalmayın evlilik iyi günde kötü günde birlik destek olmaktır. Bir de baya bakıyorsunuz hala evlenmiş mi bekar mı sevgilisi var mı artık size ne bunlardan varsa var yoksa yok eşiniz eski sevgilisine baksa hoşunuza gider mi baya baya aklınız onda yani.
İnsanların hissettikleriyle veya yaşadıklarıyla ilgili acımasızca eleştiriler yaparak bundan sadistçe zevk alan ne kadar çok insan varmış burada... Aklım almıyor. Neyse, sıkıntımı ciddiye alıp yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Yardımı oldu bana. Artık takmıyorum fazla.