• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 Aylk Evliyim ama tkendim :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi melek25
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

melek25

Ziyaretçi
mrb kızlar. 2 senelik bir beraberlik ve 5 aylık bir nişanlılık döneminden sonra 3 ay evvel evlendim. eşimin ailesiyle kendi ailem arasında dağlar kadar fark var. benim ailem üniversite mezunu ve saygın birer meslekleri olan insanlar. eşimin babası ise küçük bir esnaf ve ilkokul mezunu. ayrıca körü körüne geleneklere bağlanmış insanlar. şöyle anlatayım onlar babalarının yanında mum gibi otururlar doğru dürüst konuşamazlar bile. ben ise babamla boğuşurum yanaklarını sıkarım. ben sevgi dolu samimi bir ailede yetiştim, eşim ise brbirlerine bağlı olduklarını iddia eden ama son derece seviyeli saygı göstermek adı altında bana göre sıkıcı bir ortamda yetişmiş. hele öyle bir anne var ki hepsini elinde oynatır. ha diyeceksiniz bunları bilmiyormuydun, herşeyi kabullenerek evlendim. aile yapısını çok iyi biliyordum. o kadar sevdim ki ne ailemi ne beynimi dinledim, sadece kalbimi dinledim. ailem hiç istemedi ama sonradan damatlarını çok sevdiler. eşim de üniversite mezunu iyi bir mesleği olan biridir. kafa yapılarımızda genel itibariyle uyuşur, kendisiyle hiç bi sorunum yok onu ölesiye seviyorum. ailesi hiç içime sinmese de memleketinden uzakta yaşayacağımız için hiç bişey sorun olmaz zannettim ama yanıldım.

düğünden önce eşyalarımızı alırken eşim beni hiç kırmadı herşeyin en güzelini aldı. evim, gelinliğim, balayım vs herşeyim istediğim gibi oldu. evlendikten 1 hafta sonra kandırıldığımı öğrendim. ev eşyalarını borçla aldığımızı öğrendim. yani kız tarafının üstüne düşeni nakit parayla ve fazlasıyla yaptık. ama eşimin ailesi 3 kuruş vermediği gibi borçla yapıldığını da benden saklamışlar. babası bilezikleri satar ödersiniz demiş. (ben bunu sonradan duydum) kayınpederim zamanında maddi durumu iyi biriymiş sonradan iflas etmiş hala da durumu kötü. ve o kadar gururlu bir insan ki bunu kimsenin bilmesini istememiş ve hep zengin gibi yaşamış. düğünde de borç alarak bana taktı takıştırdı. (ben borç olduğunu yine bilmiyorum tabi) evliliğimin ilk günlerinde ev eşyaları için borcumuz olduğunu öğrendim şok oldum ama bir süre düşündüm ve babasının taktığı bilezikleri vermeye karar verdim, benden alırken utandı sıkıldı ama onun ödenmesi de lazımdı. sonra eşim işten çıkarıldı. (talihsizlik talihsizlik üzerine anlayacağınız) gitmiş yine bi arkadaşından 5.000 borç almış. şimdi borcu ödemesi gerekiyor ama para yok ve bende altınlarımı vermek istemedim. babasından istedi ama yardımcı olmadı. altımızda 30.000 tl civarında bir araba var. eşim onun modelini düşürmek için araba aramaya başladı. borcumuzu kapatacak şekilde bir araba almak istedi yani 25000 civarında. ertesi gün yine babasıyla konuşmuş o da oğlum 5000 için araba satılmaz sat yerine araba alma demiş. ben biliyorum ki o arabayı bize sattıracak ve bi zaman sonra o parayı bizden isteyecek. beni yine kandıracaklar yani. bende rest çektim madem satacaksın artan paraya benim bileziklerimi tamamla dedim. kızlar bende güvende olur en azından. ihtiyaç anında yine veririrm ama ailesine verirse gitti giden yani. o kadar tuhaf insanlar ki anlatamam sizlere o kadar kan emici tipler ki. mesela şu olayı anlatayım. bizim memleketlerimiz farklı olduğu için iki düğün yaptık. ilki benim memleketimde oldu ve düğünde takılanlar annemlerde kaldı. 2.düğünden sonra balayına gittik sonrada el öpmeye ailelerimizin yanına gittik. annem düğünde takılanları zarfın üstüne şu kadar şu diye yazarak elime teslim etti. ama onun ailesi içinde kendi babamında taktığı olmak üzere gelenleri iç etmiş, neymiş borcu varmış. bana sadece bilezikleri verdiler yani. 3 e 5 e tenezzül eden tipler bunlar yani. babam kayınpederime para takmış oldu yani. eşimin ailesiyle sorunlarım maddiyattan ibaret değil ama bunlar bardağı taşıran son damlalar oldu. aileme hiç bişey anlatamıyorum anlatsam biz sana demiştik diyecekler ve bu insanlar yüzünden kendi biricik ailemi üzmek istemiyorum. geceleri bağırarak uyanır oldum çok mutsuzum eşimle küsüm.

çok uzun yazdığımın sıktığımın farkındayım ama birilerine anlatmam gerekiyordu, anlatacağım hiç kimsem yok, durumumu kimse bilsin istemiyorum. 3 ayda elimizdekilerin yarısı gitti, bi arabamız kalmıştı onu da kayınpeder 5000 vermemek uğruna bize sattırıp o parayı kendisi isteyecek biliyorum çünkü borçları var. lütfen bana bi akıl verin inşallah karışık yazmamışımdır kafam o kadar allak bullak ki

bi daha bi okudum da ne kadar borç kelimesi geçmiş. ben yemin ediyorum 26 senedir ailemin bir kula borç yaptığını bilmem. offf off

güzelim resti çek,arabayı değiştirin sakın sakın kayınpederine tek kuruş vermeyin,söyle yarın öbürgün hastalansak kimden para istices de,ayy bende sinir oldum yaa.
borç ödeyemicek adam borca girmesin hava atcam die kötükedihüso

allah yardımcın olsun canm rabbm inş borçlarınızn edasını verir ...canm böyle zamanda bence eşine küsme canm herşey konuşarak çözmlenir birbirinze böyle zamanlarda destek olacaksınız.....
inş ailene bişey anlatmak zorunda kalmazsın...anlatırsanda eminm onlar sana biz sana demiştik demezler ellerinden geleni yaparlar artık olan olmuş kızlarının mutluluğu için boyun eğmişler.....inş ailene karşı mahcup olmazsın zor durum..........

güzelim resti çek,arabayı değiştirin sakın sakın kayınpederine tek kuruş vermeyin,söyle yarın öbürgün hastalansak kimden para istices de,ayy bende sinir oldum yaa.
borç ödeyemicek adam borca girmesin hava atcam die kötükedihüso

keşke olduğu gibi görünse göründüğü gibi olsaydı. kendi çevrelerine karşı çok gururlular ama ben nasıl olsa yabancı gelinim sorun yok yani.

yasadiklariniz elbette cok zor size bastan durust davranilmamis bu acik
yaptiklari sey cok kotu...

fakat evlilik bitirmekte kolay degildir
onca emek onca sevgi
iyi gunde kotu gunde dediniz iyi dusunun
onlarin yaptigini elbette onaylamiyorum ama
bu sebebten esinizle aranizi bozmayin bence
dilerim sizin icin hersey yoluna girer:1hug:a.s.

allah yardımcın olsun canm rabbm inş borçlarınızn edasını verir ...canm böyle zamanda bence eşine küsme canm herşey konuşarak çözmlenir birbirinze böyle zamanlarda destek olacaksınız.....
inş ailene bişey anlatmak zorunda kalmazsın...anlatırsanda eminm onlar sana biz sana demiştik demezler ellerinden geleni yaparlar artık olan olmuş kızlarının mutluluğu için boyun eğmişler.....inş ailene karşı mahcup olmazsın zor durum..........

aslında korkum ben sana demiştim demeleri değil, onlar yüzünden canım ailemin üzülmesi onlar beni çok mutlu sanıyorlar.

valla elimden geleni yaptım destek olmak için ama ailesi benim önümde. çocuğu ne yapıp edip kandırıyorlar. olanlar bitenler tamamen ortada ama eşim beni buna rağmen anlayışsızlıkla suçluyor. konuşarak bi yere varamıyoruz onun ailesi hep haklı çünkü.

Canım ben senın yerınd eolsam arabayı satcagıma bılezıklerımdn satarım borcu Öyle Öderım.
EŞımede derımkı arabanın yarısı benım.
Arabayı ortak yapalım derım.

Canım aslında bunlar ılk manalrda olan seyelr sne ehrsey Çok gzuelolck sanıyosun ufakbı olumsuzlukta hersey sankı Çok kotuymuŞ gıbı gÖrunuyor gÖzune bıde aılene karsı mahcuplukta varya.ama bu konuyu ne yapıp edıp eŞınle Çozmelısın canım,SEN BUZAMNDA EŞıNE KUSUP SIRT CEVRıSEN NOLCAK EŞıN AıLESINE DAHA BI AYKINLAŞCAK CUNKU BABSININ DıDĞı MANTIKLI GELıYOR GUYA DESTEK OLUYOALRMIŞGıBı SNAIYOR EŞıN.SEN ONA SIRT CEVıRıSEN NOLCAK EŞıM EN UFAK OLUMSUZLUKTA SIRTINI DONDU BAN DIYCEK

yasadiklariniz elbette cok zor size bastan durust davranilmamis bu acik
yaptiklari sey cok kotu...

fakat evlilik bitirmekte kolay degildir
onca emek onca sevgi
iyi gunde kotu gunde dediniz iyi dusunun
onlarin yaptigini elbette onaylamiyorum ama
bu sebebten esinizle aranizi bozmayin bence
dilerim sizin icin hersey yoluna girer:1hug:a.s.

eşimi canıma sokasım geliyor ama benden önce ailesinin gelmesi, kandırılmak ve hakkımın yenmesini hazmedemiyorum

Canım ben senın yerınd eolsam arabayı satcagıma bılezİklerİmdn satarım borcu Öyle Öderİm.
EŞİmede derımkı arabanın yarısı benım.
Arabayı ortak yapalım derİm.
aslında buda geldi aklıma ama bende şu anda çalışmıyorum ve tek güvencem onlar benim, bak kimse yanımızda olmadı. ama istemeye geldiklerinde babam demişti ki özel sektördesin tamam maaşın da iyi ama ya işten çıkarılırsan dedi. babası hemen atladı onun arkasında biz varız diye. şimdi 5000 için ne hale geldik ya o kadar utanıyorum ki. ama niyet belli o parayı da alacak bizden.

Canım aslında bunlar İlk manalrda olan seyelr sne ehrsey Çok gzuelolck sanıyosun ufakbı olumsuzlukta hersey sankı Çok kotuymuŞ gİbİ gÖrunuyor gÖzune bıde aİlene karsı mahcuplukta varya.ama bu konuyu ne yapıp edıp eŞİnle Çozmelısın canım,SEN BUZAMNDA EŞİNE KUSUP SIRT CEVRİSEN NOLCAK EŞİN AİLESINE DAHA BI AYKINLAŞCAK CUNKU BABSININ DİDĞİ MANTIKLI GELİYOR GUYA DESTEK OLUYOALRMIŞGİBİ SNAIYOR EŞİN.SEN ONA SIRT CEVİRİSEN NOLCAK EŞİM EN UFAK OLUMSUZLUKTA SIRTINI DONDU BAN DIYCEK

öle dedi zaten benim verdiğim bileziklerle borcunu kapattığını unutuverdi hemen. senden kötü gün dostu oolmazmış dedi. tavır yapmazsam da anlamayacak yaptığı doğru bişey sanacak.

ayrıca arabanın parasını kendisi alacak diye nerden çıkardın diyeceksiniz belki. şurdan; daha geçen gün eltimle konuştum babası kaynıma dert yanıyormuş çok borcum var vs diye. eltim ona gizli gizli yardım yapmasından şüpheleniyordu. ve bebekleri olacak onlara da para lazım şimdi. bundan dolayı ve yapılarını bildiğim için böyle düşündüm.

Allah allah cıdden deĞıŞık bı aıleymıŞ.
Esın calıŞıyor dımı?
Bnce arabasatcagınıza kı artan parada gıtcek elımzden dıyosun.arabayı satmadan halletmeeybakın sorunu canım

allah yardımcınız olsun arkadaşım okudukca sinir oldum yani
ve başka bir şey demeye kelime bulamıyorum sinirden ya offffffffffffff
bizde düğün yaparken eşim ablasından borç almış
annesine her ay para verip benim adıma güne gir demiş girmiş tabi eşim para veriyor anası bilezik almış sonra bilezikleri ben yaptım havasına girdi bende eşime dedim allah dedi parayı ben verdim öyle bilezikleri yaptım dedi yani bizim düğünde eşimin ailesinden destek görmeden
biz evlendik sadece benim ailem destek oldu
aman boşver arkadaşım üzme kendini ve eşinle sen onlara yem olmamaya bakın
babanızdan borç alıp kapayamazmısınız borçunuzu
ve ablası inan borcunu alabilmek için bizden eşimin dibinden ayrılmadı
daha 15 günlük evliyiz altınları satmaya gittik borçu kapatmak için ablası borcunu alana kadar yanımızdan ayrılmadı
dolaşırken beraber gittik sattık ve anında borcu verdik yanımızdan ayrıldı siz yeni evlisiniz yalnız yürüyün dedi
offffffff böyle insanlara diyecek fazla söz bulamıyorum

Son düzenleme:
düğünde sana takılanları bu insanlar nasıl alıyor..yani sana takılmıştır ve sen muhafaza edersin..değilmi? eşinin sana yalan söylemesi de hiç olmamış..madem borcunuz var ve eşin işten çıktı .o zaman arabayı satın..borcu ödeyin..geri kalan parayı da bankaya yatırın..umarım sen çalışıyorsundur da fazla masrafınız olmaz..ben senin yerinde olsam araba satılacağı zaman gider,parasını ben alırım..eşimede veririm 5000 tl gerisini kendim alır bankaya koyarım..yada altın alırım ama vermem..araba satılacağı zaman kendin git mutlaka

çalışmadığı şimdi okudum..canım kimsenin kimseye faydası yok..bak benimde eşim 5 ay çalışmadı.dünyanın borcu oldu..eşimin abileri ve annesi babası ile dipdibe yaşıyoruz,inan 5 ay 2 kap yemek getirmediler biliyormusun..kimse halimizi sormadı..o yüzden elinizdekilere sahip çıkın bari..onlarda giderse sürünürsün çok ağlarsın..ben çok ağlamıştım...sesimizi duyan oldu mu ki hayır..Allahtan kardeşim para gönderdi de bankaya falan yatırdık,biraz kapattık borcu..hala da var...o yüzden gözünüzü 4 açın..

Allah allah cıdden deĞİŞİk bı aİleymİŞ.
Esİn calıŞıyor dımı?
Bnce arabasatcagınıza kı artan parada gıtcek elımzden dıyosun.arabayı satmadan halletmeeybakın sorunu canım

hayır eşimin harika bir işi ve geliri vardı ama krizden dolayı işten çıkarıldı. çalışsa borcumuz olmazdı zaten borç yapsaydık bile kredi çekebilrdik. ikimizde evde oturuyoruz şimdi :(

Canım ben senın yerınd eolsam arabayı satcagıma bılezİklerİmdn satarım borcu Öyle Öderİm.
EŞİmede derımkı arabanın yarısı benım.
Arabayı ortak yapalım derİm.

bencede altınlarını ver arabyı üzerine yaptır,inş.düzelir canım

allah yardımcınız olsun arkadaşım okudukca sinir oldum yani
ve başka bir şey demeye kelime bulamıyorum sinirden ya offffffffffffff
bizde düğün yaparken eşim ablasından borç almış
annesine her ay para verip benim adıma güne gir demiş girmiş tabi eşim para veriyor anası bilezik almış sonra bilezikleri ben yaptım havasına girdi bende eşime dedim allah dedi parayı ben verdim öyle bilezikleri yaptım dedi yani bizim düğünde eşimin ailesinden destek görmeden
biz evlendik sadece benim ailem destek oldu
aman boşver arkadaşım üzme kendini ve eşinle sen onlara yem olmamaya bakın
babanızdan borç alıp kapayamazmısınız borçunuzu
ve ablası inan borcunu alabilmek için bizden eşimin dibinden ayrılmadı
daha 15 günlük evliyiz altınları satmaya gittik borçu kapatmak için ablası borcunu alana kadar yanımızdan ayrılmadı
dolaşırken beraber gittik sattık ve anında borcu verdik yanımızdan ayrıldı siz yeni evlisiniz yalnız yürüyün dedi
offffffff böyle insanlara diyecek fazla söz bulamıyorum

canım ya sende çok çekmişsin ne yazık ki. babamda istesem anında verir, ama ben babama anlatamam ki bu durumu. hatta babam kızımı üzüyorlar diye çeker alır belki beniburdan.

Eşinizle 2 sene süren uzun sayılabilecek bir flört döneminiz olmuş ama aranızda iletişim eksikliği yaşandığını düşünüyorum..ınsanlar evlenecekleri zaman imkanları doğrultusunda birşeyler yapmalıdır ve bunu oturup eğrisiyle doğrusuyla uzun uzun konuşup karar vermelidirler..Gerek düğün gerek gelinlik,takılacak takılar eve alınacak eşyalar vs vs..Hep gözlemlediğim şey evlenilirken herşeyin en iyisini yapma çabası ve bu yüzden gerek erkek tarafının gerekse kız tarafının kaldıramayacakları derecede borca harca girmesi durumu..Ve sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor borç içinde geçen evliliğin ilk yılları evlilik olayından insanı soğutmaya başlıyor..Sizin ki bence böyle bir durum olmuş..Erkek tarafı durumları olmamasına rağmen fazla birşeyler yapmaya kalkışmışlar(borç alıp takı takmak en basit örneği) bunu da kötü niyetle yaptıklarını sanmıyorum eminim oğullarının sizin ve ailenizin gözünde ezik duruma düşmemesi için yapmışlardır..Ama işler bu kadar kolay olmayınca mecbur sizin elinizdekileri isteme durumuna düşmüşler..Evliliklerde para mevzuları inanılmaz sıkıcıdır hele işin içine aileler girdi mi evlilik olmaktan çıkar bir şirket muhasebesi gibi olay yapaylaşır..Taraflar birbirlerinden nefret etmeye başlarlar tıpkı sizde de olduğu gibi..Olay baştan yanlış şöyle ki yapılabilecekler vardır yapılamayacaklar vardır.Eşinizle iletişiminiz çok sağlam olsaydı sizden çekinmez fazla fazla yapmaya kalkışmazdı..Sizde anlayışla karşılardınız zaten eminim..
Şu saatten sonra yapılabilecek tek şey mevcut borçlarınızı her ne şekilde olursa olsun kapatmak para mevzusu yüzünden eşinizin ailesiyle fazla yüz göz olmamak,aradaki saygıyı yitirmemek..Ve sonrasında para mevzusu için bir daha asla taviz vermeyecekseniz..

Back