• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 Aylık Yatılı Misafir (Kafayı Yemek Üzereyim)

Eşinize bırakmayın, siz söyleyin.
Hamileyim ve riskli, daha fazla burada kalamazsınız diyin.
Ev bulana kadar günlük kiralık evlerden birine yada otele çıksınlar.
Sonra da çağırın bir temizlikçi, evi temizletin.
Annenizi de çağırın ayaklarınızı uzatın yatın.

Eşiniz de cebinden çıkan paranın farkında değil mi, böyle bir yükün altına neden giriyor?
Karısından, doğmamış bebeğinden kıymetli mi misafiri?

yaa ben aşırı kanama yaşarken bile bildikleri halde umursamadılar. Ben olsam hayatta kalamazdım başkasının yanında. Ben kendi annemle bile kalamam bu kadar hemde kadın yemek yapar temizlik yapar falan :)

ya bende artık son birkaçgün diyip kendimi tutmaya çalışıyorum ama düşündükçe kadın gelecek ev tutulacak eşya falan derken 15 güne uzar diye korkuyorum ve düşündükçe daha çok stres yapıyorum.

Kızlar merhaba; Uzun oldu Kusura bakmayın ama yazmasam ölürüm artık..:KK20:

Benim eşim yabancı ve eski arkadaşı geldi ama sadece 10 gün kalıp ev tutacaktı bende tamam dedim.. adamın eşi rus farklı ülkelerde idiler ve geldiler. Güya 10 gün kalıp ev tutacaklardı..

Beraber tam 2 ay kaldılar.. Ne bir masrafa karışırlar ne bir ev işine.. En son eşime patladım sürekli alışveriş yapıyorlar eşim ödüyor o dönemde durumumuz da pek iyi değildi şirket zarar etmeye başlamıştı masrafları azaltmıştık herneyse.. her gün 100-150 tl market masrafı+ikeadan alınan odalarına özel eşyalar eşimi öldürme noktasına gelmiştim..Odamızda kavga ederken kadın dinlemiş bizi utanmadan ve neredeyse 1 hafta surat yaptı.. birde surat çektim düşünün en sonunda hem yemekler hem masrafları ayırdık.. 1 gün onlar yemek yaptı 1 gün ben..

Bu arada hamile kalmışım bol kanamalı bir hamilelik geçirdim. Daha önce stres vs derken preeklampsşi geçirdim ve bebeğimi kaybetmiştim.. şimdiki hamilelik başlangıcı ekstra stres.. -Yazdıkça bile eşimi öldüresim geliyor-

En son ev bakmaya başladılar kadın ülkesine dönecekti. Bir ev buldular adam yabancıya ev vermiyor falan araya girdim adam beni sevince tamam dedi. Ev mükemmel ama 2 depozito istedi diye vazgeçtiler. Kadın işi nedeniyle ülkesine gitti adamda 10 gün içinde ev bulacaktı ama 1 ay sonra yani bugün geldi hala yok.. şimdide kadın gelince bakacaklarmış.

Kadın gidince adam hiçbirseye karışmadı artık o gün bugündür sürekli yemek temizlik. en sonunda banyoları ayırdım kusuyordum surekli. dün ve bugün baktım adam benim tuvalete giriyor. Gelde öldürme allahım. pisliği mi kendisi mi ne yapsam bilemiyorum. Elalemin adamı ne işi var benim evimde. 5 kuruşluk yararı olmaz hemde çok pis.. :silah:

Kızlar bugün yine sinir oldum eşimle kavga ettim 3 gün sonra memlekete gidiyoruz 3 gün kalıp dönüyoruz. sonrasında ise evde kalmayacağımı teyzeme gideceğimi söyledim. Sanki milletin hizmetçisi benim..:oha:
annem gelecekti gelemedi kadın onlar var diye. şimdi arkadaşımı davet ettim artık onalrı evden atma noktasındayım.

Edit: Birkaç gün önce ikili teste girdim ve preeklampsi olma olasılığım yüksek bu seferde.. Eğer olursam cidden eşimi boşarım.. bir evlat acısı daha yaşayamam.
akıl sağlığınız yerinde mi ,gerçi saygı duymam gerekiyor değil mi ?,nasıl hayatlar yaşanıyor bu ülkede...sizinle kan bağı olmayan bir aileye üç ay ev açmak ,kaynananla yaşasaydın be gülüm:işsiz:

nasıl dayandınız bunca zaman. ben eşimide onlarıda kapının önüne koymuştum. atın eşyalarını kapının önüne, değiştirin kilidi oldu bitti. onlarla olduğu sürece senide almıyorum eve deyin eşinize.

yaa ben aşırı kanama yaşarken bile bildikleri halde umursamadılar. Ben olsam hayatta kalamazdım başkasının yanında. Ben kendi annemle bile kalamam bu kadar hemde kadın yemek yapar temizlik yapar falan :)

ya bende artık son birkaçgün diyip kendimi tutmaya çalışıyorum ama düşündükçe kadın gelecek ev tutulacak eşya falan derken 15 güne uzar diye korkuyorum ve düşündükçe daha çok stres yapıyorum.

Şu zamana kadar uzamış, ve uzar.
Cidden nasıl tahammül ettiğinizi aklım almıyor.
Bence geciktirmeyin.
Bunun ayıp olur tarafı kalmamış.
Onlar düşünsün bu saatten sonra.

3 aylık kalana yatılı misafir denmez, eskilerin bir sözü var "Misafirlik 3 günde biter" diye... Sonrasında kalmaya devam edeceklerse ki gönlünüz de varsa işlerin ucundan tutarlar, zaten siz teklif etmeden hesaba katılmaları da lazımdı, insan rahat edemez öyle ekmek elden su gölden, babasının evi mi?

Kovun evden, ciddi söylüyorum ben şimdiye kapının önüne koymuştum.
Yazlık yerde yaşıyoruz, denize sıfırız diye (Ben bekarken) anneme çok misafir-akraba gelirdi, ki annem bayılır misafirin her türlüsüne, kendisi tutar "Kalın daha" diye... Ancak o misafirlerin yemeğini de yedik hep beraber... Misafirlik dediğiniz böyle bir şey, bu sizin anlattığınız "Asalaklık, insan üzerinden geçinme"..

Vaktinde üni. arkadaşım da geldi bizde kalmaya (Evli iken kendi evimde) ve kızı kovdum inanın. Denizden çıkıp kumlu kumlu, bir ayağını yıkamaya bile tenezzül etmeden halılarımın üzerinde yürüdü iki hafta uyardığım-önlem aldığım halde (Kapıya su kovası kadar koydum), gezdirmediğimiz yeri kalmadı buranın, birinde de "Ben hesabı ödeyeyim" demedi. Ödeteceğimizden değil, bunlar adaptan gelen şeyler. Vs vs...

Ve kovdum. 2. haftaya yakın "İnşallah daha kalmayı düşünmüyorsundur, çünkü evi kilitleyip çıkacağım, gitmen için" dedim. Suratına. Kaba ve kırarak. Size hiçbir faydası olmadığı gibi, sizi kullanan beleşçi tipleri sırtınızda taşımak yerine, (insanca gönderemiyorsanız da) böyle göndereceksiniz, çöpe muz kabuğu atar gibi.

ya en çok zoruma giden hamileliğimin çok stresli olması.. ben çok takılmam yatılı misafire daha önce 1 hafta arkadaslarım kalıp gitti falan eğlendik falan ama bu kadar olması kendisinin çok pis olması falan çok sinirimi bozuyor artık dayanamıyorum bende.

nasıl dayandınız bunca zaman. ben eşimide onlarıda kapının önüne koymuştum. atın eşyalarını kapının önüne, değiştirin kilidi oldu bitti. onlarla olduğu sürece senide almıyorum eve deyin eşinize.

aklıma geldi ama kendi kendime bu kadar dayandın biraz daha dayan diyorum ama artık tahammul kalmadı..

Ay bu nedir ya okurken sinir oldum
kov gitsin
Senin bu donemde stres olmaman gerek bebeginden onemliler mi sanki

ay dayanamadım zaten sürekli kavga ettik durduk eşimle ama oda birşey söyleyemiyor saf işte.

ay çok güldüm sizin yoruma.. bende çok geldim bu duruma ama hep vazgeçtim artık dayanamıyorum gerçekten çok bunaldım. saçımı başımı yolasım geliyor.
:)
yok gerçekten dayanmayın.bu süre çok çok uzun.
asla böyle bir mecburiyetiniz yok.
kocanız nasıl bu kadarına müsaade etti anlamadım

:)
yok gerçekten dayanmayın.bu süre çok çok uzun.
asla böyle bir mecburiyetiniz yok.
kocanız nasıl bu kadarına müsaade etti anlamadım
benim eşim kimseye yok diyemeyen insanlardan. biri para istesin cebinde 5 kurus olması borc bulur verir. o saflardan.. babasıda böyleymiş.. annesinde hastalığın her türlüsü var. bende benim geleceğim diyorum artık.. :)
aglanacak halıme guluyorum

Teyzenize falan gitmeyin eşinizi ve arkadaşlarını kovun bence :)
İnsanların rahatlığı gerçekten enteresan, hadi onlar yabancı kültürleri farklı bu durumlar onlar için normal diyelim, eşinize ne demeli ?
Hiç mi acımıyor size hem hamilesiniz hem milletin kahrını çekiyorsunuz... çok net tavır koyun önce eşine değer vermeyi öğrenmeli...

Allah yardımcınız olsun

Iyi de ya bu sinir stresle bebeginize bir sey olursa? Bence birakin bu baskalarini düsünme durumunu, koyun kapinin önüne. Bebeginizin sagliginda birsey olsa (Allah korusun) nasil susturacaksiniz vicdaninizi?
Toplayin bavulunu koyun kapinin önüne, cilingir cagirip kilidi de degistirtin ki giremesin daha. Ben stres oldum burda valla :D Bizi de haber edin de üstümüzden yük kalksin :))) Oturdugum yerde dert sahibi oldum resmen...

Açik açik konşmalisiniz bence
Oturun aksam söyleyin
Çok fazla misafirimiz oldunuz ama ben hamileyim ve riskli gebelik
Dinlenmeye ihtiyacim var deyin
Artik giderler herhalde
Eğer gitmezlerse bi kere daha uyarin sonra da kapiyi açmayin
Üzüldüm durumlarina ama ev ev üstüne olmaz
Kümes bile olsa kiralayip gitsinler

ben gidersem eşime en büyük işkence olur.. o benim onsuz hiçbir yere gitmemi istemez gidersem kafayı yer iki güne bulur ev gönderir.
Bence size yeterince işkence olurken eşiniz dayanamamalıydı.. neyse inşallah gider de düzelir.. Çok geçmiş olsun bu arada inşallah bebeğinize de size de hiçbişey olmaz sağ sağlim kucağınıza alırsınız :dua::dua:

ya en çok zoruma giden hamileliğimin çok stresli olması.. ben çok takılmam yatılı misafire daha önce 1 hafta arkadaslarım kalıp gitti falan eğlendik falan ama bu kadar olması kendisinin çok pis olması falan çok sinirimi bozuyor artık dayanamıyorum bende.

Dayanmayacaksınız ki, niye dayanasınız?
Anadan mı kardeşsiniz, babadan mı kardeşsiniz, kim onlar allasen?
Arkadaş dediğin insan, insanın arkasını toplayan insandır, bu insanlar arkadaş değil, asalak.
Şimdi onlar şu an gitse, banyo ayrı yok oda ayrı çarşafı bilmem nesi... Kime kalacak onların temizliği? Kim cebinden para ödeyip temizletecek, o çarşafları atmayacak mısınız çöpe şu halde? Zaten yiyor, barınıyorlar beleşten, giderken de 3 aylık temizlik hasarı ile gidecekler, vaktinizden çalacaklar.

Bu insanlara kibarlık yapılmaz, rahat rahat 3 ay elin evinde hiçbir şeye elini sürmeden yaşayan adamların adı misafir olmaz, enayi yerine koymuşlar geçiniyorlar işte... Buralarda şarapçı iki dayı var, bir dükkanda takılıyorlar, sizin eve gönderelim mi onları da? Farkı yok bu durumun, ki bu adamların çalışma gücü-ceplerinde parası var üstelik. İnsan utanır utanır. Affedersin sçtğı bku, üzerini pislediği yatağı, öz kardeşine temizletmeye utanır, ki arkadaş...
Konunuzu okurken sinirlendim yani şu saatte, kovun gözünüzü seveyim canınıza da malınıza da iyi niyetinize de yazık.
Konuşun sert, kovalayın, eşinize de çekin uyarıyı, baktınız olmuyor bir kilit değiştirmeye bakar, eşyalarını poşetleyip atın kapı önüne, kapı kilidini de değiştirin gidin annenize. Giremesinler eve.

Back