Çocuk Hastalıkları 3 aylık oğlumun kafasında beze

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.523
24.146
548
Dün oğlumu severken kafasının sol arka aşağı(boyuna yakın) bölümünde parmak ucu kadar hareketli bi beze fark ettim. Çok korkuyorum. İnternetten biraz araştırdım ve iyice korkmaya başladım. Ateş veya ağrı yok bezede. Ay başında zaten genel muaynesi var doktora mutlaka belirticem bu durumu. Fakat aranızda bu durumu yaşayan gören bilen fikri olan var mı?

merhaba..Benimde 17 aylık bir oğlum var Seni çok iyi anlıyorum bu bezeler yüzünden özellikle internetten okuduklarım yüzünden kafayı yemek üzereydim..maalesef en kötü şeyler geliyor insanın aklına mutlaka doktora götür o gördüklerin %99 lenf bezleri çocuklarda geçirilen enfeksiyon sırasında çıkıyor ve tamamen iyileşmesi için 3 ay gerekiyor bu üç ay içinde burnu aksa üzerine 3 ay eklemen gerekiyor..yani çocukluk çağı boyunca hiç geçmeyede bilir..bunun haricinde dikkat etmen gereken konu bu şişliğin artarak büyüyormu yoksa zaman zaman ufalıp sonra sisiyormu bunun takibini yapmalısın bu çok önemli bunun haricinde gece terlemeleri varmı yada sebepsiz düşmeyen ateşler varmı bunlar önemli..benim gitmediğim doktor hastane kalmadı hatta en son hem onkolog hem çocuk hastalıkları uzmanı hemde hemetolog olan bir prof. gittim ve Allah razı olsun herşeyi tek tek acıklayarak bize yardımcı oldu..Sizede şimdiden geçmiş olsun..

merhaba..Benimde 17 aylık bir oğlum var Seni çok iyi anlıyorum bu bezeler yüzünden özellikle internetten okuduklarım yüzünden kafayı yemek üzereydim..maalesef en kötü şeyler geliyor insanın aklına mutlaka doktora götür o gördüklerin %99 lenf bezleri çocuklarda geçirilen enfeksiyon sırasında çıkıyor ve tamamen iyileşmesi için 3 ay gerekiyor bu üç ay içinde burnu aksa üzerine 3 ay eklemen gerekiyor..yani çocukluk çağı boyunca hiç geçmeyede bilir..bunun haricinde dikkat etmen gereken konu bu şişliğin artarak büyüyormu yoksa zaman zaman ufalıp sonra sisiyormu bunun takibini yapmalısın bu çok önemli bunun haricinde gece terlemeleri varmı yada sebepsiz düşmeyen ateşler varmı bunlar önemli..benim gitmediğim doktor hastane kalmadı hatta en son hem onkolog hem çocuk hastalıkları uzmanı hemde hemetolog olan bir prof. gittim ve Allah razı olsun herşeyi tek tek acıklayarak bize yardımcı oldu..Sizede şimdiden geçmiş olsun..

Canim cok saol cevabin icin..
Sislik parmak ucu kadar. Takipteyim hep ayni. Büyümüyor. Hareketli bir beze. Gece terliyor hatta gün icinde de terliyor fakat benim iki cocugum da genelde hep kafadan terler. Üstünü cok örttüğüm zaman terleme oluyor. yoksa durduk yere olmuyor. İnsallah zararsiz bir bezedir dedigin gibi.. Su an icin durumum pek müsait degil doktora gitmeye. İnsallah aybasinda götürücem muhakkak.. İcim hic rahat degil. Bir de neden kafasinda? Yani o icimi daraltiyor..

Son düzenleme:
Canm aynı yerde benim bebeğmdede var ben sordum doktora elimin altından kayıyor çok önemli birşey değil takip et büyürse getir tekrar dedi olabilen birşeymiş sabit olması ve büyümesi sıkıntı Demekki ki sizinkide kayıyor diyorsun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canm aynı yerde benim bebeğmdede var ben sordum doktora elimin altından kayıyor çok önemli birşey değil takip et büyürse getir tekrar dedi olabilen birşeymiş sabit olması ve büyümesi sıkıntı Demekki ki sizinkide kayıyor diyorsun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet evet elimi koyduğumda kayıyor ve hep aynı arada korkuyorum ellemeye :( ya büyüdüyse diye :( saolasın içime su serptin.

Canim cok olmus yazalin ama bende ayni dertten muzdarip oldugum icin yaziyorum.Suan cocugun durumu nasil bende iki senedir ayni seyle ugrasiyorum oglumun boynunda bi cok vardi.Bizdekide kayiyordu elimizin altindan.1 ayin icinde 2-3 defa kan tahlili yaptirdigim oldu psikolojim iyice bozulmustu sabah aksam cocugun vucuduna bakiyordum bi hastalik belirtisi varmi diye en son kkb ultrason cekelim dedi sukur kotu bisey degilmis zaten kan tahlilleride normal cikmisti gectimi sizinki bilmiyorum ama bizimkiler hala duruyo bide zynpcnk arkadasta sagolsun bi kez daha rahatlatti.Rabbim hic birimizi evlatlarimizla imtihan etmesin

Benim de kızım 37 günlük dün severken farkettim sağ kulağının arka tarafında saçının olduğu yerde mercimekten biraz daha büyük dokununca kayar gibi hareket eden bir beze var. Biz de endişe ettik ama minicik yavrumu hastanelerde bir sürü tahlil emar vs ile yormak istemiyorum. Okuduğum kadarıyla bebeklerde oluyormuş ve geçiyormuş, sizlerdeki son durum nedir? Özel hastaneye götürmek istemiyorum sırf para almak için hem çok korkutuyorlar hem bir sürü test tahlil yaptırıyorlar, önce aile hekimine gerekirse de randevu alıp devlete götürmeyi düşünüyorum.

Benim de 13 aylık kızımın sol tarafta hafif enseye doğru bir beze var. Parmak ucu kadar. Dokununca kayıyo. Yarın doktora götürücem. Ultrason ve kan tahlili yapacaklar

Benim de 13 aylık kızımın sol tarafta hafif enseye doğru bir beze var. Parmak ucu kadar. Dokununca kayıyo. Yarın doktora götürücem. Ultrason ve kan tahlili yapacaklar
Bizde de kulak arkasında kasiklarinda var 1.5 senedir geçmedi bi büyüyor bi küçülüyor bazen kayboluyor ben artık bu bezeler le uğraşmaya bıraktım Allah şifa versin

Kızımın başındaki ufak bezeleri doktora sordum herhangi bir sorun olmadığını söyledi muayene ettikten sonra sadece oraya çok fazla dokunmayın dedi çok fazla dokunursak belki yayılıp büyüyebilir diye.

Back
X