kızlar zahmet olmazsa basndan beri doktolarda yasadgını süreci bana asama olarak özetler mısınız
ne dediler ne süphesiyle hangı tahlıllerı yaptılar netıcesınde hangı tedavlerı ya da önerılerı verdıer?
su ana dek bıze ıdrar ve kan dısında bıseye bakmadılar yanı enfeksıyon falan arandı kan degerlerne bakıldı o kadar
dönemsel dedıler pskolojık dedıler reflü dediler gecer dediler baska somut ve aydnlatıcı bı verı yok elimde malesef
o yüzden son kez adam akıllı biirine götürüp bıseylerın ciddi arstrlması taraftarym bı akıl verın bana hadi nolur
bu arada facede var mısınız ekleyelım bırbrmızı de görelım bu agız bırlıgı etmıs kuzular huylarının aksine nasıl sekerlermiş:=)
bicketcim,ne oldu aldın mı sonuçları??
çok sevindim canım,Allah hepimizin bebeklerine sağlık versin yeter ki,anneleri biraz uğraştırsınlar napalım.
aynı tas aynı hamam sürdürüp gideceğiz demek ki,iki ileri bir geri
esracım sana birşey sormak istiyorum sende daha önce kızını gastrologa götürmüştün neler yapıyo tahlil filan bugün aylık kontrolunuz vardı doktorumuzda çölyaktan şüpelendiğini ama biraz daha büyünesini beklediğini söyledi kan alımı biliyosun ki çok zor bizim minikler için oda aynı testleri yaptırıcakmış zaten ama dediğim gibi biraz büyümesini beklemiş allahtan böyle bir hastalığı yok kızımın oda bizi gastrologa yönlendirdi bu doktor neler yapıyo kuzumun canını yakıcak bişeyler değildir inşallah beni bu konuda bilgilendirsen çok sevinirim
tabi yazarım canım.
malesef kan tahlili yapıldı ve çok zor oldu dediğin gibi.kan gazı diye bir şeye bakıldı ben ilk defa duydum.sonrasında kanda herhangi bir rahatsızlık var mı diye araştırıldı.
beyin ultrasonu çekildi,beyinde basınçla ilgili bir sıkıntı olup olmadığına bakıldı.
mide filmi istediler reflü için,ama bunu yaptırmadık.çünkü doktor hikayemizi dinleyerek reflü teşhisini kesin olarak koydu.
bunların içinde en zoru mide filmi.tam hatırlayamıyorum ama 5-6 saatlik bir açlık gerekiyordu sanırım.sonrasında bebeğe ilaç içirilecek ve filmi çekilecekti.yalnız hastalık varsa bile bu filmde kesin olarak çıkmıyormuş.ben o yüzden çektirmek istemedim,çünkü doktorumuz filmde çıksa da çıkmasa da ilaçları vereceğim dedi.ben de canını yaktırmak istemedim bu yüzden.kuzenimin kızında da aynı sprun vardı onlar çektirmiş,ilacı çok zor içirmişler bebeğim mahvoldu dedi.
ayrıca reflü ilaçlarımızı kullanamıyoruz malesef çünkü bu ilaçlar da aç karna içiliyor ve içtikten 15 dk sonra yemek yemesi gerekiyor.ilaçların tadı çok kötü olduğundan kızım kaşığa bir daha ağzını açmaz oldu,yine ilaç geliyor sandı herhalde.çok uğraştım ama bir şey değişmedi.ben de vermeyi kestim,çok şükür eskisi kadar kusması kalmadı yine de şu an.daha az kusuyor
çölyak zor bir hastalık bildiğim kadarıyla,tahlillerini de yaptırdın çok şükür yok öyle bir şey bebeğinde.
gastrologların da yaptığı pek bir şey yok bicket,zamanla düzelir dedi bize.
o günü heyecanla bekliyorum
bicketcim,sen yine de bir götür,dediğin gibi için rahatlar hiç olmazsa.ben artık bu konuda doktora gitmiyorum.çok şükür eskisi gibi değil zaten,yani her öğün vaktinde yedirebiliyorum,bazen az bazen çok.ama hiçbirini kolayca yemiyor,ona da razı olduk napalım.
sermest,uyku sorununu aşamıyorum ben de malesef.bizim gittiğimiz doktor profesördü,o bu konuda hiçbir şey söylemedi bana.oturttuğunuz düzende devam edin,bir gün düzelecek mutlaka dedi.özellikle gece beslenmesini nasıl yedirirsen yedir ama 1 yaşına kadar mutlaka devam et,havale riski oluyor bu tip bebeklerde dedi.
reflüden dolayı illaki acı çekiyorlar,geçen hafta görseniz,1 metre havaya fışkırtarak kustu kızım,ağladım inanın.büyük adam gibi öğüre öğüre çıkardı her şeyi.biraz da üşütmüş midesini doktor öyle söyledi,onun da etkisi var illaki ama çok kötüydü.
gaviscon tedavi etmiyor malesef.verdiğim zamanlarda kusması geçiyor,vermeyince tekrar başlıyor.prospektüsünde 1 haftadan fazla kullanmayın yazıyor zaten.ben de vermiyorum.reflü bebek ayaklanmaya başladığında geçer deniliyopr genelde.benim umudum onda.inşallah düzelir,dediğim gibi eskiye nazaran daha iyi kusmaları şimdi.oturmaya da başladı artık belki etkiliyordur bunlar.
bebeklerininzin doğum tarihlerini yazar mısınız bu arada?kızım 19 ocak doğumlu,sizinkilerden biraz büyük.biz de eskiye nispeten olumlu gelişmeler oldu,belki de gerçekten büyüdükçe düzelirler.( kızım hala herhangi bir bebek gibi yemiyor ama 3 aylık hallerini düşününce çıldırmadan nasıl atlatmışım o zamanları diyorum.Allah beterinden korusun)
sermest,bu arada bebeğin çok tatlı maşallah.kilosu da gayet iyi niye dert ediyorsun:)))))))şaka şaka,derdimiz kilo değil elbette,yeter ki iyi olsunlar.
ne güzel öğütler veriyorum şöyle yapın böyle yapın diye...bu sabah ben de sinirden oturdum ağladım.onun açlığına değil,kendi çaresizliğime.o kadar yoruldum ki artık.saat 10 oldu ,gece 3 te içtiğiyle duruyor.ne yaparsam yapayım yeiremedim.şimdi emekleyerek gitti,koridorda yapma çiçek var,onu devirdi,parçaladı ve kemiriyor.inşallah doyurucu bir şeyler vardır çiçekte
slm
bende oğlumu 3. aydan beri emziremiyorum.aniden emmeyi bıraktı.Şimdi 5,5 aylık ve sadece uykudayken emzirebiliyorum.biberonu zaten hiç almadı.Kaşıkla besliyorum sürekli.Kilo alımı çok az.Bir sürü doktor denedim ama hiç sonuç vermedi.Artık stres yapmıyorum, işede başladım belirli saatlerde sütümü sağıp ve kaşık mamalarından oyunla yediriyorum.Sende 2 saatte bir uyutup emzirmeyi dene.
herkese merhabalr.
şu 15 gündür o kadar çaresiz durumdayım ki,bikaç gündür ise zirvede artık bu duygu,sürekli ağlama krizlerine giriyorum.kızım 1 hafta sonra 3 ayını dolduracak.doğduktan sonra 1 ay hiç emziremedim,bir türlü almadı göğsümü,ama sütten mahrum kalmadı hep sağdım.çok iştahlıydı,1 aylık haliyle 120,bazen 140 cc sütü nerdeyse nefes almadan içiyordu.bu kadar içtiğinden yetiremedim zaten sütü,arada mama da vermek zorunda kaldım.kırkımız çıkmak üzereydi beni emmeye başladığında.tabi dünyalar benim oldu emiyor diye.
ne olduysa şu son 15 günde oldu.geceleri haricinde hep ağlayarak emdi.o da günde 5-6 defa.bazen emmediği7 saate kadar çıkıyor.öyle bir ağlıyor ki sanki canını alıyorum.emzirmeden geçtim,biberonla da almıyor,diliyle falan oynuyor biberonu da.doktora götürdüm bişeyi yok dedi.dün tekrar gittik ve 15 günde 1 gr dahi almamış.ultrasona falan aldılar,çok şükür bişeyi çıkmadı.
doktor bile çaresiz kaldı.nasıl durabiliyor anlamıyorum diyor,çünkü gayet neşeli bir bebek açlığına rağmen.
ben nasıl doyuracağım bu çocuğu bilmiyorum.inatlaşmak da istemiyorum iyice soğuyacak diye,zaten inat etsem de hep o kazanıyor.
bazen dikkat ediyorum,emmek için yapışıyor memeye ama 1 dk geçmeden kızarıp bozarmaya,kendini kasmaya başlıyor.gazı oluyor muhtemelen,çıkarıyorum.rahatlayıp devam edeceği yerde bir daha almıyor beni.
gazdan dolayı böyle iştahsızlık yaşar mı acaba bebekler?bir ara colinox kullandık çok memnun kaldık,acaba tekrar onu mu denesem?
gazının sıkıntı yarattığını da emzirirken fark ediyorum,onun dışında hiç sızlanmıyor öyle.
böyle bir durumu yaşayanlar varsa lütfen bana da bir yol gösterin...çaresizim,,hem de çok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?