• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 Aylık Kızım Beslenmeyi Reddediyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bacim ayni sorunu bendeyasadim bebegim dogdugundan itibaren hic meme tutamadi meme uclarim yoktu derken silikon meme ucu ile tuttu gel zaman git zaman senin sorunu yasadim hersey gayet guzeldi meme saati geliodu emdiriyordum hani o ilk meme emislerinde sut daha tazzikli gelir ama o sut bitince baslardi aglamaya sonra baktim bole olmicak cunku surekli memeyle roblemi var remen inatlasiyordu benimle aldim doktora goturdum senin gibi sanirim sutum yeterli dil dedim yogun sutu alinca istemiyor dedim kadin basindan savarcasina doyuyordur dedi iki dakikadami doyucak dedim neyse kadin baktim umrunda dil aldim baska yer goturdum bole bole sorunumuz var dedim bence sutun yeterli olmayabilir dedi mam verdi mama vermek hic istemedim hatta ilk gunler mama kutularinin yanindan bile gecmedim sonra baktm b boyle olmayacak mama vermeye basladim hemde aglaya aglaya....Ama sonra bir gun sirf silikonsuz meme vermeye basladim gel zaman git zaman tuttu ama sorun yine devam etti lakin bir zaman sonra anladim derdini derdi ne gaz ne sutun yetmezligi benim kiz sutun yogun kismindan sonra az gelmesine sinirleniyormus tembelliginden yani azck cekim sakir sakir gelsin mis butun dert bende suan senn yazdiklarini okurken bu ihtimal geli aklima ayni sorudan kaynaklabilir bence

sen atlatmışsın ne güzel arkadaşım.keşke sütün azlığından olsaydı,değil malesef sütüm gayet iyiydi.mama da denedim,onu da almıyor,ek gıdayı da istemiyor.bariz bir şekilde iştahsızlık sorunumuz.yemek yemeden hayatta kalmak istiyor.düzeliyor derken baştan başlıyor.yine sardık başa bu aralar bakalım.Allah yardımcımız olsun.

sermestcim,Allah bebeklerimize iyilik,bize de sabır,güç versin.inanır mısın iki gündr 7 saat uyumamışım.geceleri küçük hanım uyanmadan karnını doyurmalıyım diye başında oturuyorum.uyanırsa içmiyor,açlıktan uyandığında da tekrar uyumuyor biliyorsun.şimdi bir de ramazan karıştı araya,bütün gece ayaktayım nerdeyse.gün içinde sürekli gözlerim kararıyor,elim ayağım uyuşuyor yorgunluktan.
o kadar imreniyorumki şöyle rahatça yiyen bebeklere,onların annelerine..
kızımdan 2 ay büyük bebeği var kuzenimin.geçenlerde kardeşimle birlikte düğüne gittiler.5 saat kadar dışarda kaldılar.kardeşim 'abla 5 saatte 5 kereden fazla yedi çocuk diyor.sürekli emzirdi ,yedirdi içirdi bebeğe' diyor.kızım gün boyunca ancak o kadar yer.az yediğinde değilim zaten de bu kadar yormasa.artık korkuyorum mama vakti gelecelk diye.eşime yalvarıyorum bu sefer de sen yedir diye,o da beceremiyor,benim kadar uğraşmıyor.
şu mübarek günlerde Allah ım duyar sesimizi inşallah.

aynı durumdayın esracım yatmaya kalksam gece bırı buluyor sahura kalkıyoruz guya ama ben sahurda kendmden önce kızı doyurmann derdındeyım bıseyler yemeye kendme zamanm yok onu beklerken artık kaburgalarm batıyor egılıp bukulmekten bır de o kafa sallamaları yok mu sımdı ıyıce azıttı basını gerıye dogru atıyor köprü kurar gibi bu durumda tabı uykuda da yedırmek mümkün olmuyor napacagımı sasırdm her gecen gun daha baska beter yasadıgımız..dıyorum bızım neyımız eksık günahımz ne..bakıyorum ınsanlara emzırmısler yedırmısler rahatca su dönemsel gecıcı ıstahsızlıkları dert edıyorlar az emıyor dıye ah bılıyosn kı gececek senınkı sıcaktan dıkkat dagnklıgından falan..ya bız napalım..sımdı ek gıdaya gectık dönemdas arkadslarda ben gecemedm ya hos..bebelerın agzını kus gıbı acıp sevncle yemek beklemelerını görduke nasıl ımrenıyorum anltamam..hadı zaten emzırmede mamada problem yasadk hep barı burada gülse yüzümüz cok mu ya..artık yemekte bahartlı tuzlu yaglı demden verıyorm bızım yedklermzden mınıcık agzna hanı olur da bıtane bıseyden zevk alır yeme ıstegı duyar dıye..yok ama istahsızlıktan öte bızmkı esra..bunlar yeme eylemine tövbeli sanki..herkeste aynı laf acıkmasını bekle kendı ısteynce aglaynca ver..yahu bekle bekle on saate kadar beklesen tık yok..ac oldgunu belı edıyor ama almak ıcın uyumayı beklıyor ee ac oldgu ıcın dedıgın gıbı uyuyamıyor da..sıyırdım artık kafayı..benm de esım yedıremıyor malesef ya da ugrassa da otuz kırk ccde kalıyor o krtik anı kacrıyor bızım kadar ugrasmadıklarndan bılemıyorlar ıslerıne gelmıyo ya da erkekler rahat tabı bızım gıbı degıl..ınan ben de tekrar yedırcem derdıne dustukce kacıp kaybolasım gelıyor o derece nefret geldı beslnmeye daır herseyden..
bı yerde okumustum esra kilo alımı varsa istahsızlık degılmıs beslenme bozuklugu davranıssal bozukluk ya da refli vb gbı nedenlerden kaynaklanan reddetme durumuymus..korktugum su kı altıncı aydan sonasında anoraksiya gelişebiliyormus bebekler bu reddetme ısını duygusal olarak baglantlayıp daha ciddi kalıcı bi duruma dönstureblıyormus..düşünemiyorum yıllarca kasıkla tabakla pesnden kosmayı..bunu kaldracak gücüm kalmadı biyerde bıtmeli kırılmalı bu ama nasıl nerde ne zaman ahh

esra ve sermest ne zaman biter bu çile sizede 2. coçuğu soruyolarmı çektiğiniz çileyi bilmeden
benim eşimde yediremiyo sadece ağladığında alır kucağına altınamı yaptı yada bir banyo yaptırsak rahatlar belki der gazını çkartır o kadar sanırın sizler oruç tutuyosunuz ben tutmuyorum malesef çünkü zaman geliyo o kadar sinirleniyorum ki kızına bişey yapmaktan korkuyorum o sinirla o yüzden tutmuyorum en son doktora gittiğimizde oturmaya emeklemeye başladımı diye sordu doktor benim cevabın aynen şöyleydi bütün gün başında biberonla yada kaşıkla durmaktan onlara sıra gelmedi :) ne acı dimi sizde durunlar nasıl

kızlar ne yapsak acaba üçümüz bir grup falan mı kursak:))keşke yakında olsaydık gidip gelseydik birbirimize ,şu çektiklerimi anlamayan insanlarla görüşmek içimden gelmiyor inanın.dışarıya falan çağıranlar oluyor,ben nasıl uyayım onların saatlerine,dışarı çıkmamaız bir olay,tok zaman denk get,rmek için çabalayıp duruyorum.gelemem diyorum amaaaan boşver nolucak.sinir oluyorum,başınızda yok ondan konuşuyosunuz işte.
sermest o yazdıkların benim de aklıma geliyor,büyüdükçe de devam ederse diye...işe nasıl gideceğim bilmiyorum,kim uğraşır bizim gibi.beslenme bozukluğu olayının biraz farkındayım zaten ben de.zorlaya zorlaya çocuğu şartlandırdım ama hep onun yüzünden.birazını olsun ,isteyerek yese,istemediğinde vermem doydu diye.hanımefendi 5 saat de dursda zorla yediriyorum.haliyle doyduğunu da anlamıyorum hep ısrar hep ısrar.çocuk kaşık görünce k,litleniyor.
anlamıyorum ki,düzelir gibiydi biraz daha.3-4 gündür sapıttı yine iyice.sermest ben de dün yedirdim bol baharatlı,sarımsaklı tarhana çorbasını.buruşa buruşa yedi biraz.napıyım ben de vereceğim artık kendi yemeklerimizden.
bicketcim,valla ikinciden bahsedenleri tepelemek istiyorum.hiç düşünemiyorum inan.hatta bazen dua ediyorum 'Allahım bu çektiklerimi bana unutturma da ikinci çocuk istemeyeyim' diye.hiç hoş değil ama napıyım,ikinci bir berra vakası daha yaşayacak gücüm yok.Allah beterinden saklasın tabi.bazen de sırf emzirebilirsem diye doğururum bi tane daha diyorum:))anca 10 sene sonra:))

bicketcim bu arada kızım 15 gündür emekliyor,1 haftadır da oturuyor maşallah.ama bizimkinin kilosu normal durumda,gücü yerinde yani.
senin bebeğin daha zayıf,minik.biraz daha zaman alabilir bazı şeyleri yapması,hiç kafana takma.bebek gelişimleri birbirinden farklı oluyor biliyorsun.

bicketcim bu arada kızım 15 gündür emekliyor,1 haftadır da oturuyor maşallah.ama bizimkinin kilosu normal durumda,gücü yerinde yani.
senin bebeğin daha zayıf,minik.biraz daha zaman alabilir bazı şeyleri yapması,hiç kafana takma.bebek gelişimleri birbirinden farklı oluyor biliyorsun.

yok canım kafana bişey taktığım yok kilosu az ama çok güçlü bizimki destekli olarak oturuyor ama emekleme safasına daha geçmedik

kızımın dişi çıkmış...çok sevindim ama resmen oruç tutuyor.ağlamaktan,kendimi sıkmaktan harap oldum.hiçbir şekilde ağzını açmıyor.açarsa da yerken ağlıyor ısrar edemiyorum.ne zor bir süreçmiş.1 haftaya yaklaştı,her geöen gün biraz daha kötü.ilk defa ağlamadan bugün sabah azcık bi kahvaltı yaptırabildim.azar azar da olsa yese...meyveyle ayakta duruyor sadece,gözlerinin önü çöktü:((((
bi yoğurt vardı zor zamanlarımızda imdada koşan,onu da yemiyor:((((

ahh ahhh geleceğimi görür gibi oldum aynı benim kızı anlatıyorsununuz mama içmesi için elimizde biberon uyumasını bekliyoruz 4,5 aylık ek gıda mı o da ne diyorum resmen. beslenme programlarını göürüyorum bebelac yada aptamilin sitesinden kafayı yiycek gibi oluyorum. başıma gelmeden önce ya nnelerde ne çok abartıyor açıkırsa çocuk yer diyordum ama nerdeeeeeee başıma gelince anladım ne zor olduğunu o yüzden yaşamayan bilemez bunun nasıl bişiy olduğunu :((((((((

sinirlerim iyice bozuldu artık ne yapsam olmuyo yemiyo yok mu bunun bir çaresi allahım deliricem bazen kapıyı vurup kaçasım geliyo ben mi abartıyorum diyorum ama yok görünen köy klavuz istemiyo işte...
ben iyi bir anne olamadım mı yavruma sorusu beynimi yiyip bitiriyo hiçbirşey yapamadan saatlerce kızımın başında beklemek bir yudum mama yemesi için verdiğim mucadele anlatmak çok zor yaşamak lazım ki kimsenin benim gibi bu duruma düşmesini istemem allahım düşmanımın başına vermesin kimseye anlatamıyorum derdimi zaten anlatcak kimsemde yok bu dört duvardan başka bide sizler tabiki bu kadar çabuk pes etmeliyim kızım için savaşmalıyım diyorum ama ölümü bile düşündüğüm oluyo sonra kızıma bakıyorum ne yapıyorum ben diyorum kendi kendime toparlanmalıyım diyorum kızım için yaşamalıyım kızımı yaşatmak için yaşamalıyım onun bana ihtiyaçı var ....
o istemediki belkide bu dünyaya gelmeyi ben istedim kendim için istedim bencillik yaparak onu bu dünyaya getirdim ama çok istedim bir yavrunun olmasını çok çok hemde şimdi onu bırakıp gidemem gitmemeliyim onun için savaşmalıyım savaşıcamda bırakmıcam onu her zaman yanında olucam.......

sinirlerim iyice bozuldu artık ne yapsam olmuyo yemiyo yok mu bunun bir çaresi allahım deliricem bazen kapıyı vurup kaçasım geliyo ben mi abartıyorum diyorum ama yok görünen köy klavuz istemiyo işte...
ben iyi bir anne olamadım mı yavruma sorusu beynimi yiyip bitiriyo hiçbirşey yapamadan saatlerce kızımın başında beklemek bir yudum mama yemesi için verdiğim mucadele anlatmak çok zor yaşamak lazım ki kimsenin benim gibi bu duruma düşmesini istemem allahım düşmanımın başına vermesin kimseye anlatamıyorum derdimi zaten anlatcak kimsemde yok bu dört duvardan başka bide sizler tabiki bu kadar çabuk pes etmeliyim kızım için savaşmalıyım diyorum ama ölümü bile düşündüğüm oluyo sonra kızıma bakıyorum ne yapıyorum ben diyorum kendi kendime toparlanmalıyım diyorum kızım için yaşamalıyım kızımı yaşatmak için yaşamalıyım onun bana ihtiyaçı var ....
o istemediki belkide bu dünyaya gelmeyi ben istedim kendim için istedim bencillik yaparak onu bu dünyaya getirdim ama çok istedim bir yavrunun olmasını çok çok hemde şimdi onu bırakıp gidemem gitmemeliyim onun için savaşmalıyım savaşıcamda bırakmıcam onu her zaman yanında olucam.......

bende çok düşündüm kötü annemiyim diye emzirmeyi bile beceremedim ama napayım böyle olması gerekiyormuş acemiyiz sadece.ölmeyi falanda kafandan at.onun sana ihtiyacı var. arkadaşım bebeğin altı aylık olmuş kaşık maması yemeye başlamıştır bikaç çeşit al onlardan yedirmeye çalış kendini eve kapatma insan eve kapandıkça daha çok depresyona giriyor.parka falan git orda yedir dikkati dağılınca benim kızdan biliyorum biraz yiyorlar.yemeyen bebek çok zor ben saatlerce ağladığımı bilirim ama alıştım artık 1 yemezse yarın yer diye umut ediyorum

bicket,seni teselli etmek için bişeyler yazayım diyorum ama inan aklıma hiçbir şey gelmiyor.çünkü ben de bir ağlama kriziyle bilgisayarı açtım,sonra senin mesajını gördüm.
biri cee dese ağlamaya başlıyorum bugünlerde,ben de alt üst olmuş durumdayım.hani diyordum ya 2 kaşık meyve 2 kaşık yoğurt yiyor hiç olmazsa diye,artık onu da yemiyor.
ben de diyorum beceremedim herhalde anne olmayı,ya da hazır değildim böyle savrulup duruyorum şimdi.işin kötüsü kızım ağzını büzdükçe ona bağırıyorum,içimden hırpalamak geçiyor kendi kolumu falan ısırıyorum hırsımdan.sonra yaptıklarımı,aklımdan geçenleri düşündükçe oturup ağlıyorum.
o daha çok küçük,belki emzirmeyi ben beceremedim.becerebilmiş olsaydım belki böyle olmayacaktı şimdi...
dediğin gibi bizden başka kimseleri yok,yanlarında olmalıyız,o yüzden güçlü olmalıyız ama nasıl ben de bilmiyorum.
hayatında çocuğunun iştahsızlığı yüzünden depresyona giren kaç kadın vardır çok merak ediyorum gerçekten.ben çıldırıyorum çünkü.
sanki şu hayattaki tek görevim kızımı doyurmak,beceremediğimde kafamı duvarlara vurmak geliyor içimden...

oyyyy ki ne oyyy bi actım sayfayı darmadagın oldum yine
iyi ki bulmusum sizi insan dert ortaklıgına da şükredermış meger
kendi akıl saglıgımdan ınsanlıgımdan analıgımdan süphe eder oldum artık
sizlerle aynı duyguları yasadgmızı okuyunca yalnz olmadgmı gördm bu bile ne büyük lüks bizim pskoljimizde ah

bicketcım anlattıgın hisler o kadar tandık ki bana ben artık sinir krizleri gecırır oldum inancımı kaybetme noktasına geldim Allahım affetsin ama isyanın dibine vurdum caresizlikten tahammülüm sabrım kalmadı cok zor on gündür yokum sehır dısında işlerımız vardı bu süre zarfnda kızım iyice cıgrından cıktı on saat aralıklarla günde 300-400 cc lere kadar düştük on üc saat yolculuk yaptık yol boyunca elımde bıberon kafam oto koltuguna gömük aglayarak gittim orada olmayan düzenımız de gitti hersey bırbırıne gırınce kız da bızle oruca nıyetlendı artık aglmktan helak oldum insanların deli yerıne koymasndan anlamalarndan gectm ortada bı problem bile oldgnu kabul etmeyişlerinden gına geldı
kendi annem dahıl herkesin bos konusmasından ondan bundan örnek vermesınden gecıcıdır mevsımseldır zarttır zurttur dıye akıllar vermesınden isyankar diye damgalayıp daha beteri var abartma diye nutuk cekmesınden usandım artık gercekten yasamayan anlamıyor barı susun tasıdgımız yük yeter bize bir de bunlarla bogusmak hepten cıleden cıkarıyor benı ınsan ıcıne cıkmak ıstemıyorum kımseyı görmek ıstemıyorm bıyere gıtmek ıstemıyorm zıra olmayan duzenımız de elden gıdıyor cok zor gercekten nereye kadar böyle ben de düşünemez oldum

bicketcm ben de hep yarın tutmayacagm dıyorm neye yarar kı savıp söverken tuttugun orucun hayrmı kalır dıyorum farkndayım raydan cıktıgımın ama nefıs ıste ınsanız aciziz sabır gösteremıyoruz esranın dedıgı gıbı bazen ben de hırplamanın esıgıne gelıyorm yavrumu bunu sızle paylasmak ıstedm hep ama demeye bıle ınsanın dılı varmıyor kendnı yargılamaktan ama bazen öyle anlar oluyor kı cıdden aklımı yıtırmıs hale gelıyorum o an kızıma bagrıp cagrırken buluyorm kendmı sonra kendme geldgmde de kendmı vurasım gelıyor nefret edıyorm kendmden el kadar bebegıme melegıme hem de onu ne zorluklardan sonra bulmusken nasl böyle davranacak hale geldm dıye..acıkcası esım benım pskaytrse gıtmemden taraf kendıme asırı yuklendgımı dusunuyor ben de farkndaym ıyı olmadgımın ama doktora gıdıp anlatnca nolcak sankı ne degscek ben de blıyıorm bıseylerı ama gucum yetmıyor hergun daha beterınde buluyorm duzeldı duzelcek derken kasıkla aramız sıfır bazen bıkac gunde bır meyve yıyor o da oyunla zorla bıkac kasık kusmalar da devam zaten kılosu ıyı dıye bır de herkes benle alay eder gıbı gayet ıyı tosuncuk masalahı var dıye yan bakıslar ımalar ayy herkesten herseyden nefret ettım yemın ederım
anlyacagınız o ki bende de durumlar sizden farksız kızlar

bu arada gittgimde beslenme bozuklukları ve cocuk gastroentoljısınde uzman bı profa götürdüm kızımı
kadın bize uzaylı muamelesı yapmadı anladı dınledı yardım etmeye calıstı ınanc umut asıladı basarıcaz dedı cok memnun kaldık acıkcası uzun uzun muayene etti bızde reflü teshısı konmstu zaten onu tekrarladı bundan dolayı yemek borusunun tarhıbata ugradıgını ve asırı tahrıse ugradgını beslenmeyı reddetmesının bunla alakalı oldgunu söyledı ılk olarak yemek borusunu kurtarmamız gerektıgnı söyledı yoksa elmzde kalır cocugun yemek borusu kesnlkle uyurken yeme ısını kaldrmak zorndayız dedı dedı demsıne ama on saata kadar ac duruyor artık uyumadan almıyor asla ona da dedm nasl ben uzunca zamandr denıyorm verıyorm uyankken ama asla almıyor dedm basarıcaz dedı kıramadgımız cocuk olmadı bunu da basarıcaz dedı ınsallah dıyorm sadece ne dıyem kı
reflü icin ön tedaviye basladı gavisconla falan degıl ılac verdı zantac dıye bı surup sabah aksam bır de gunde uc kez motillium diye baska bı ılac..mumkun mertebe uyank beslmeye calıs dedı ama nafile bes gundur ılac verıyoruz bıkere bıle uyanık yedıremedm su ana dek..bunun dısında alerjık bulgulara rastladgı ınek sutu alerjısı besin alerjısınden süphelendi alerjı ve kan testlerı ıstedı onların netıcesıne göre süreci planlayacagız baska sehırde oldgmzdan maıl yoluyla haftalık takıp bılgısı alacakmıs bakalm son nokta endoskopi ve cerrahi mudahaleye kadar gidermiş biz o noktaya gelmeden kurtarmalıyız bebegmızı dedi..dilerim vesile olur sifa bulur melegim..mucize beklemek gibi bişey bu artık bekleyip duruyoruz artık Allah büyük bakalm neler yasıycaz daha

ne kadar kötü bişey yaaa benim durumunda olan bebeklere ve annelerine sevinmek ama kendimi avutuyorum sayenizde en azından tek deilim diye biliyorum ki sizde aynı düşünceler içerisindesiniz bende öyle zamanlar oluyo ki kızımı hırpalamamak için kendime yapmadığım kalmıyo kaçtane tşort gitti bu yolda boğulucak gibi oluyorum sanki nefes alamıyorum kızım yemiyince
bende 10 günlüğüne annemlere gitmiştim orda kızım kötü olmuştu doktora gitmiştik annem sürekli doktora aynı soruyo soruyodu günde ne kadar içmeli benim için 500cc içiremediğinde oturup ağlıyo diye doktora şikayet ediyo sürekli doktorda hep aynı cvp isterse 10000 cc içsin yaramıyosa altında yatan sebepler araştırılmalı diyo ama annem sürekli aynı şeyi söylüyo hangisine üzüleyim bilemedim doktor orda çölyaktan süt alerjisinden bahsediye annem sürekli bak illaki 500 içmesi gerekmiyo sen kendini boşuna üzüyosun diyo ağlamamak elde deil anlamıyolar bizi anlamıyolar.....

Son düzenleme:
Yalnız olmadığımı görünce bir nebze duruldum sanki :(
Benim de 5.ayına girdiğimiz bir oğlum var.
Sütüm yetmiyodu ek gıdalara başladık.Ama ne başladık .Her mama saatimiz fırtınayla sonuçlanıyor Sabırlı olmalıyım o bebek daha anlamıyor etmiyor diyorum ama olmuyor bazen hırpalayasım geliyor dişlerimi sıkıyorum ellerimi sıkıyorum oturup ağlıyorum sonrada.
Oğlum çok iştahsız çok.
Sabah doktor 90 cc mama artı içine ne istersen kat kahvaltıda ver demesine rağmen benimki 30 cc zar zor içiyor o da kavga dövüşle.
2saat sonra 25 cc yi bulan yada bulmayan bi kaşık maması..gene 2 saat sonra 25 cc civarlarında başka bir tür kaşık maması ve 2 saat sonra diye devam ediyor ...
Tabi 25 cc mamayı 1 saatte buz gibi yapıp yiyoruz sonra gaz sancısından kıvranıyoruz o ayrı mesele.Geceleri emiyor uykuda tabiki.Gündüzleri de her 2 saatte bir sadece 3 er dakika emiyor beyefendimiz.
Günde en fazla 5 kez böyle 25 cc lik alıyor yanaklarını sıka sıka yediriyorum çoğu kez .Bazen de bir kusuyor ki görmeyin. :( Benim 1saatte zar zor yedirdiğimi o 1 saniyede kusuyor işte o zaman deli oluyorum üzüntümden :(
Napacağımı bilemiyorum meyve diyor doktor yemiyor da yemiyor çorba diyor yemiyor da yemiyor napayım bilemiyorum kafayı yiyorum .Dün sinirlerim bozuldu oturup bi saat ağladım .Nasıl kilo aldırıcam bu çocuğa bilemiyorum galiba sizin dediğiiz gibi ben de iyi anne olmayı başaramıyorum :(

Yalnız olmadığımı görünce bir nebze duruldum sanki :(
Benim de 5.ayına girdiğimiz bir oğlum var.
Sütüm yetmiyodu ek gıdalara başladık.Ama ne başladık .Her mama saatimiz fırtınayla sonuçlanıyor Sabırlı olmalıyım o bebek daha anlamıyor etmiyor diyorum ama olmuyor bazen hırpalayasım geliyor dişlerimi sıkıyorum ellerimi sıkıyorum oturup ağlıyorum sonrada.
Oğlum çok iştahsız çok.
Sabah doktor 90 cc mama artı içine ne istersen kat kahvaltıda ver demesine rağmen benimki 30 cc zar zor içiyor o da kavga dövüşle.
2saat sonra 25 cc yi bulan yada bulmayan bi kaşık maması..gene 2 saat sonra 25 cc civarlarında başka bir tür kaşık maması ve 2 saat sonra diye devam ediyor ...
Tabi 25 cc mamayı 1 saatte buz gibi yapıp yiyoruz sonra gaz sancısından kıvranıyoruz o ayrı mesele.Geceleri emiyor uykuda tabiki.Gündüzleri de her 2 saatte bir sadece 3 er dakika emiyor beyefendimiz.
Günde en fazla 5 kez böyle 25 cc lik alıyor yanaklarını sıka sıka yediriyorum çoğu kez .Bazen de bir kusuyor ki görmeyin. :( Benim 1saatte zar zor yedirdiğimi o 1 saniyede kusuyor işte o zaman deli oluyorum üzüntümden :(
Napacağımı bilemiyorum meyve diyor doktor yemiyor da yemiyor çorba diyor yemiyor da yemiyor napayım bilemiyorum kafayı yiyorum .Dün sinirlerim bozuldu oturup bi saat ağladım .Nasıl kilo aldırıcam bu çocuğa bilemiyorum galiba sizin dediğiiz gibi ben de iyi anne olmayı başaramıyorum :(

slm canım hoşgeldin denir aslında ama pek hoş bir durum deil ewet sende bizdensin ve ewet yanlız deilsin bizlerde seninle aynı durumdayız burdaki arkadaşlarım olmasa üstesinden gelemem inanki biz birbirize en iyi destekciyiz ve sende bizlerde bebeklerimize asla kötü bir anne değiliz

Peki kızlar aylık olarak bebeklerin kaçar cc kaşık maması yemesi gerekir sizce bu konuda fikri olan var mı

Peki kızlar aylık olarak bebeklerin kaçar cc kaşık maması yemesi gerekir sizce bu konuda fikri olan var mı

bizim doktorumuz her ay hesaplıyıp söylüyo ama biz de hiç tutturamdığımızdan ne kadar tam aklımda kalmıyo daha doğrusu unutmaya çalışıyorum çünkü doktor 900cc diyo mesela bizimki içiyo 300 cc
unutmak daha kolay bence üzülmemek için ben günlük en az 500c içirmeye çalışıyorum ama sen anne sütüde veriyosun sanırın doktorumuz zamannında 1 damla bile olsa ver faydasını görür demişti

Back