canım bebeğin 3 aylıkmış,sermestinkiyle karıştırmışım.o dönemde kızım da çok uyukluyordu.çok açsa olabilir gerçekten ama 3 -4 ay civarı genelde uykuları düzne giriyor.kızım o dönemde çok uyudu ,uyku sayesinde iyi kötü biberon da aldı.ama 5. ayda gittikçe azalıyor uykuları.
uyurken biberon vermek emzirmekten daha kolay oluyor.sen emzirmeye çalış.çevremdeki bikaç kişiden dha duydum bunu,3. ayda böyle bir dönem oluyormuşçen fazla 10-15 gün içinde düzeliyormuş.ben 20 gün direnebildim ama düzelmedi.hala uğraşıyorum ama emmiyor,yüzüme bakıp pis pis sırıtıyor sıpa:))belki sizinki de kısa süreli geçici bir dönemdir,inşallah öyledir.
dünya kadar cevap yazdım,sistem hata verdi hepsi gitmiş,yazamayacağım tekrar,sonra yazarım:))
bicket gözümden kaçmış,gece 2-3 saati buluyor demişsin.canım,normali öyle zaten,sen sürekli mi vermeye çalışıyorsun,bırak biraz acıksı çocuk.
ben en erken 3 saatte bir teklif ediyorum.gece 5 saate kadar çıkıyor bu,bazen 5 saatte bile istemiyor.gündüz neyse de,gece biraz arayı açabilirsin,uyuduğu için o kadar çabuk acıkmaz.
dün gece 1.30 tan 4.30 a kadar uğraştım,120 cc içirbildim ama muhtemelen ben yattığımda tekrar acıkmıştır(
dünya kadar cevap yazdım,sistem hata verdi hepsi gitmiş,yazamayacağım tekrar,sonra yazarım:))
bicket gözümden kaçmış,gece 2-3 saati buluyor demişsin.canım,normali öyle zaten,sen sürekli mi vermeye çalışıyorsun,bırak biraz acıksı çocuk.
ben en erken 3 saatte bir teklif ediyorum.gece 5 saate kadar çıkıyor bu,bazen 5 saatte bile istemiyor.gündüz neyse de,gece biraz arayı açabilirsin,uyuduğu için o kadar çabuk acıkmaz.
dün gece 1.30 tan 4.30 a kadar uğraştım,120 cc içirbildim ama muhtemelen ben yattığımda tekrar acıkmıştır(
Benimki dün ne zamnadan sonra meyva yedi tabi kendi küçük armutlardan verdim 1.5 tanesini yedi galiba herşeyi kendi yapmak istiyor.kendi yiyecek ama yemeği kendi yiyecek kadar büyümedi çeşitli sorunlardan dolayı kreşe vermek zorunda kaldım orada hiç bir şey yemiyor zorla yedirdikleri içinde kusmuş dün.gelince uyutup yedirmeye çalışıyorum evde ne yerse kar. Allahım yalvarıyorum artık azda olsa yemek yemeğe başlasın sadece süt ve kaşıkmamsı insanların bu kız ne zaman yemek yemeğe başlıcak sorusundan bıktım yiyorda ben vermiyorum.allah hepimize sabır bebeklerimize iştah versin
esracım doktor aldıgı kilonun onbesten onbese tartıyor ya normal aralıkta oldgunu söyluyor sanırım ek gıda yeterlı gelıyor meyveyı ögün haline getrdi kavanozu zar zor bitirtiyorum evdeysem de kayısı güzel yedıgınden dört bes kayısı yedırıyorum nerdeyse yogurtta da sorun yok onu da mıktarı epey arttırdık kasık mamalarına tahammulu yok pek baslarda ıyı de yarıda usanıyor yoruluyor herhalde benmkı uykusu geılıyor yerken bıtınce de uyuyor hemen sebzelerı ben de kavanzlardakınden denemstm begenmemstı ıcıne tahıllı mama katıp sulandırıyrum corba gıbı oluyor öyle yedı bıtek ama henüz ögünlük olmadı yani
biberon maması işi bızde hep karısık gece artık az yiyor ama nıyeyse sık uyanıyor gündüz de araları actı bugün mesela sabah zorla süt icmişti öglen kasık maması ikindide meyve püresi zorla yedrdım onu da taa ona gelıyordu zorla 120 cc mama icirebildim düşün ama gecen gün cok güzel icti ek gıdayı da yemıstı dengesizleşti yani bazen ac yasıyor bazen yıyor ben de anlamadım ki
o metabolzma meselesnı buradakı doktor demstı bızım kendı doktorumuza bahsettm annemlere gıdınce orada doktorumuz cunku kılo aralıgı gayet normal böyle bıseye karar vermek ıcın yeterlı bulgusu olmadna nasıl hukmetmıs dedı icimi rahatlattı korkma dedi artık oldugu kadar napiim
yeni becerimiz artık kasıgı tutmakla ugrasmıyoruz dırek agzımızı kilitliyoruz iceri kasık giremior böylece anne de daha bi deliriyor
ah sermest ah,aynı durumdayız.bizimki de geçen haftalarda o kadar güzel yedi ki 5-6 gün.tamam bitti dedim sonra dediğin gibi başa döndük.
demek ki bizim kader böyle,durup durup başa döneceğiz.ben şimdi yemeye başlamadan ilgisini çekebilecek ne varsa topluyorum,sırayla eline veriyorum.onlara bakarken becerebilirsem emzikle ağzını açtırıyorum,arada ne yerse.bir de suyu çok kullanıyorum,bi kaşık su veriyorum,arkasından mama.bazen iki kaşık alıyorum elime,birine su,birine mama.suyu değdiriyorum dudağına,ağzını açıyor o arada mama veriyorum.
ya da biberonla yukardan su damlatıyorum ağzına,oyun sanıyor arada açınca ağzını veriyorum.
bizim asla hadi yiyelim bitirelim diye bir durumumuz yok.1 saat sürüyor.yemeyi bırakıyoruz,geziyoruz oynuyoruz arada biraz daha yiyoruz.belki sana da faydası olur diye söylüyorum bunları.bu aralar böyle bizim.bir de kusması arttı,foşur foşur çıkartıyor ben de ne yapacağımı bilemiyorum.
gece 12 gibi içirebilirsem mama biberonla,bir defa da sabaha karşı veriyorum.çoğu zaman onunla kalıyor,nadiren gün içinde bir kez daha içiyor.
artık uykusuzluktan ölebilirim sanırım,çünkü gwce çok inat ediyor içmemek için,başında oturuyorum.
ben iznimi uzatıyorum bırakamayacağım,öğretmenim ücretsiz izin hakkımı devam ettireceğim artık.inşallah senin gibi ilgilenebilecek birini bulabilirsin.kızıma babannesi bakacak,o bile ben böyle uğraşamam diyor,huyunu düzeltin öyle getirin diyor.çok moralim bozuluyor o böyle yapınca.6 aydır gözlerinin önünde çocuk ,nerdeyse 1 kez isteyerek ymedi.daha ilk kaşıkta ağzını açmazsa tamam tok demek ki yedirme diyor hala...ben 1 yaşında bırakacağım,allah yardımcımız olsun.
slm kızlar anladığım kadarıyla durumlar aynı hiçbir değişiklik yok bende geçen hafta 10 günlüğüne annemlere gitmiştim orda dahada kötü oldu benim kuzum ordaki bir doktora götürelim dedik moralimi sıfırladı bunu acil bir araştırma hastanesine götürün ne benim nede kendi doktorunun işi deil allah korusun çölyak olabilir süte alerjisi olabilir dedi neyse istanbula döndük hemen araştırma hastenesine gittik kızımdan tam 9 adet tahlil istedi doktor 1 tanesi dışkı diğer 8i kan bebeğim çok ağladı o küçük ellerinden kan alınırken ben bayılıcaktan nerdeyse tam 8 tüp kan onun canı neki cuma günü alıcam sonuşları allahım çaresi olmayan dert vermez inşallah umutla cumayı bekliyorum herşeyin hayırlısı bişey çıkmassa bırakıcam artık zorlamıcam kızımı
haaaa bu arada annemin yanındayken yaptığımız kocakarı çareleride var tabiki bakalım bir umut bu arada hayırlı ramazanlar diliyorum sizlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?