• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 Aylık Kızım Beslenmeyi Reddediyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım ben de sevineyim mi üzeleyim mi bilemedim inan kilo almalarına odaklanmışız hep bilincaltımızda ama demek ki her almaları da iyi olmuyormus simdi içime kurt düştü benim de yemedigi halde kilo alması da garip gelince doktora
iki gündür güzel yiyordu bugün gene mız mız yemedi kustu hep ben de zorlamıyorum artık ne kadarını alırsa o kadar içiyor gazını da cıkartmaya ugrasıyom ama cıkartamıyor artık agızdan alttan pırtlamaya alıstı onu da yapana kadar helak oluyor biraz bizim kusmaların birazı gazdan bicogu reflüden sanırım
dikey pozisyonda yatırıyorum hep öyle yiyor sonra alıyorum kucagıma sırtına pışlıyorum ama cııkmadı mı cıkmıyor meret de

Allahım tüm evlatlarımızın şifasını versin insallah

gaz için ilaç kullanıyomusunuz peki ben kullanıyodum ama 2 haftadır bıraktım okadar çok ilaç veriyoruz ki bari gazını kendisi çıkarmaya alışsın dedim ilk başlarda biraz zorlandı ama şimdi alıştı allahtan
dediğin gibi iyiyce aptallaştım walla bende kilo almaz üzülürüz alır üzülürüz ne olcak bizim halimiz bizim doktorda genetik diyo sana çekmiş bu zayıf olucak diyo bende ona üzülüyorum

gidebileceğimiz en üst düzeydeki doktora gittik,sonuç:çekeceğim,bir gün düzelirmiş.
doktorumuz profesördü,hikayemizi dinledi ve malesef bu tip çocukların olduğunu,bu iştahsızlığı açıklamada tıbbın yetersiz kaldığını anlattı.büyümesini gayet iyi buldu ama en azından beni anladı,diğer doktorlar gibi gülüp geçmedi.çok zor ve zahmetli bir süreç olduğunu ama geçeceğini söyledi.geceleri bazen veremediğimi,sonra da ateşlendiğini söyledim.çok tehlikeli olduğunu ve bunun sonunun havaleye kadar giebileceğini söyledi.beslemek için neler yaptığımı anlatınca,eskiden doğmuş olsaydı muhemelen kızımın yaşamayacağını söyledi.
reflü için bir mide filmi istedi ve film sonucunda çıkmasa da reflüsü kesin olarak var,tedavi için ilaç vereceğim dedi.yalnız film oldukça zahmetli,çocuk aç gidecek,Allah bilir ne zaman sıra gelecek,ilaç içirilecek vs...sonuç kesin olunca filmi çektirmek,eziyet istemek istemedim çocuğuma.dr da saygı duydu,çünkü reflü olmasına rağmen filmde çıkmayabiliyormuş.2 tane şurup verdi reflüsü için.ilk defa bugü verdim ve maşallah hiç kusmadı,inşllah faydasını görürüz.
sermestcim,bence doktorun dediğine takılma.el kadar bebeğin kilo almaya yatkınlığı mı olurmuş şimdiden,hiç sanmıyorum açıkçası.az yese de yetti demek ki.bilmyorum süt mü veriyorsun mama mı ama süt veriyorsan belki sütün yağlanmıştır,yaramıştır çocuğuna.
ben her gün söz veriyorum kendime,üzülmeyeceğim çünkü onun keyfi yerinde dye ama baş edemiyorum bazen,özellikle geceleri çok zor oluyor. bazen 3 saat başında oturup 100 cc içiremiyorumo zamanlar çok sinirleniyorum.bir de havale falan dedi doktor,iyice deli olurum artık.
boşa şikayet etmişim gerçekten,önce hiç olmazsa karnı aç olunca uykudayken dayıyordum bberonu lok lok gidiyordu.şimdi karnından gurultular gelmesine rağmen içiremiyorum bazen ve çok üzülüyorum.niye kendine,bana bu eziyeti ediyor diye...ama her seferinde şükrediyorum,Allah beterinden korusun hepimizi.

valla canım çok iyi anlıyorum seni bende aynı şeyleri yaşadım ve sonuç 3 ayda emmeyi bıraktı..bizim gerçi baştan beri sorunluydu emmemiz hep ağlaya ağlaya emerdi 45 dk uğraştırmadan emmezdi hiç hatta bazen 15 dk uğraştıktan sonra(ki çok nadir)aldığında okadar seviniyodum ki düzeldi heralde diyodum ama yok..dediğin gibi sanki hiç acıkmazdı hiçbi belirti vermezdi resmen yeni karnını doyurmuş gibi..3 ay öyle idare ettik ama 3 aylıkken sünnet olduk ve hiç istemedi bende acısı var die zorlamak istemedim mama verdim yada sağıpta öyle az cok içiyodu..sonra sütüm kesildi düzenli sağmayı ihmal edince tamamen mamaya geçtik sonuç mu yine aynı saatlerce tutardım ağzında biberonu yine de içmezdi..12 saat aç dururdu ya okadar yani..ek gıdalara geçince rahatladım anca ama hala mama antipatimiz var içmez yani..inşaalh en kısa zamanda düzelir senin bebeğin ama sakın pesetme emmediği zamanlarda mutlaka sütünü sağ düzenli şekilde çekilmesin ben çok pişmanım çünkü..bide drumuz bize bu aylarda bebeklerin böyle emmeme gibi sorunları hatta memeyi bırakma noktasına geldiği oluyomuş ama pesetmemen gerek dedi elbette düzelicek demişti ama ben acısı var die kıyamadım..

Eğer siz çok fazla inek sütü içiyorsanız bu sizin sütünüze geçebilir bu bebeğin sütünüzü içmesini engeller ve mamalarda içinde demir olanını vermeyin bu yuzden reddedebilirlermiş yemeği

esracım artık doktorlar da rahatlatmıyor degıl mi
güya bizimki de burada en iyilerden doçent
tam sevinmiştim yemese de sorun yok diye derken baska şeyi sardı kafama
sen de düşünme diyecegım havale falan ama biliyorum elde değil
cok şükür gelişimlerinde sıkıntı yok buna sevınmelıyız
gercekten cok eziyetli yasanan sürec yesin diye ugrastıkca sinirler harap oluyor

benım günde verdiğim süt 40 cc kadarcık ilaç niyetine o da
malesef bu kadarcık kaldı nasip onca ugrasımın neticesi bu işte
mama yesin razıyım yeterki yesinler aman

çok şükür üç gündür biraz daha iyi gibi masallah subhannallah
ama bugün cok kustu her yedginin ardından kustu diyebilirim
ve asırı derecede gazımız var tekrardan basladı gaz sancıları da
şu reflü için olan suruplardan bize bahsetmedi hic doktor
umarım faydasını görürsün canım
benm kız kusmadan rahatlayamıyor valla onu anladım bugün bir daha

sermest,benim süt de yolcu malesef,çok azaldı.sağamıyorum çünkü hiç.geçen ay günde 700-800 cc sütüm çıkıyordu.bugünlerde günde 150 ancak çıkıyor.tekrar humana falan aldım ama sağmadıktan sonra adam gibi bir faydası olmaz.kızım çok hareketli,uyanıkken hep onunlayım,uyuduğunda da karnını doyurmak için başındayım,sağmaya fırsat bulamıyorum.dahası üşeniyorum.
bir de benim kızım çok sinirli bir bebek oldu ve benim yüzümden biliyorum.o kadar geriliyorum ki yemediği anlarda,b da ona yansıyor tabiki.yapmak istemiyorum ama elimden gelmiyor.
kızının yemesi de böyle devam eder inşallah.kusma bizi de bugün rahtsız ediyor,fokur fokur çocuğun içi sürekli.ilaç verdi vermesine ama ne zaman zorla ilaç içirsem kızım kaşığa ağzını açmıyor.hep acı şeyler gelecek sanıyor herhalde.ben zorla unutturuyorum,hooop başk bir ilaca tekrar başlıyoruz.
ve bakıyorum da,beni artık kızımın karnının doymasından başka hiçbir şey mutlu etmiyor,kafayı yiyorum sanırım:37:Allah hepimizi beterinden korusun

sermest,benim süt de yolcu malesef,çok azaldı.sağamıyorum çünkü hiç.geçen ay günde 700-800 cc sütüm çıkıyordu.bugünlerde günde 150 ancak çıkıyor.tekrar humana falan aldım ama sağmadıktan sonra adam gibi bir faydası olmaz.kızım çok hareketli,uyanıkken hep onunlayım,uyuduğunda da karnını doyurmak için başındayım,sağmaya fırsat bulamıyorum.dahası üşeniyorum.
bir de benim kızım çok sinirli bir bebek oldu ve benim yüzümden biliyorum.o kadar geriliyorum ki yemediği anlarda,b da ona yansıyor tabiki.yapmak istemiyorum ama elimden gelmiyor.
kızının yemesi de böyle devam eder inşallah.kusma bizi de bugün rahtsız ediyor,fokur fokur çocuğun içi sürekli.ilaç verdi vermesine ama ne zaman zorla ilaç içirsem kızım kaşığa ağzını açmıyor.hep acı şeyler gelecek sanıyor herhalde.ben zorla unutturuyorum,hooop başk bir ilaca tekrar başlıyoruz.
ve bakıyorum da,beni artık kızımın karnının doymasından başka hiçbir şey mutlu etmiyor,kafayı yiyorum sanırım:37:Allah hepimizi beterinden korusun

canım ya öyle iyi anlıyorum ki seni Allahım yardımcımız olsun ne diyeyim
benim sütüm günde 50 cc en fazla cıkarsa o da sabah aksam sagabılırsem yani
benim kızdan da fırsat yok hep kucak ıstıyor ama kucakta da mutlu olmuyor sagmaya degıl tuvalete vakıt bulamıyom
ve acıkcası o sabah aksam sagımları benı de ille ediyor hele yarım saati on yirmi cc icin cekmek cok sinir bozucu
bazen bırakmak ıstıyorum sagmayı ama vicdanım el vermıyor ama böyle de bana cok koyuyor o kadar emegin sonu hüsran oldu yani
cimcimeler hep sinirli galiba aynı benım kuzu da öyle bizim mücadelemiz onların inadı karsılıklı yıprandık
en son dedigin de cok dogru kafamız ona odaklanmıs ya ben iki gündür miktarı biraz arttı diye acayip rahatladım mesela
bugün gene az yiyor gerci ama smdilik takmamaya calısıyorum umarım rayına oturur hepsi artık
ve son olarak beterinden korusun cidden Mevlam buna da sükür

sermest,ben artık çok uzun süreli aç kalmazsa ve de gece karnını doyurabilirsem eskisi kadar üzülmüyorum.dediğim gibi hesap kitap işini bıraktım.bazı günler sırf atıştırmalık besleniyor.biraz meyve püresi,yoğurt,kaşık maması gibi...olsun diyorum buna da şükür,en azından tamamen boş kalmıyor midesi.önce ksin kurallarım vardı,hazır püreler vermeyeceğim,bebe bisküvisi vermeyeceğim gibi.şimdi hepsini bıraktım,hangisini yerse ondan veriyorum.napıyım yeter ki bişeyler geçsin boğazından,allah ım korur inşallah.
sağlık ocağına göre 500 gr almış bu ay.doktora göre nasıl bilmiyorum,sağlık ocağı hep 200-300 gr fazla tartıyordu doktorumuza göre,biz doktorunkini kabul ediyorduk ama artık bir doktorumuz yok,en son bir ateşlendiğinde eşim kavga etti ve bir daha götürmedi.öyle ya da böyle,500 gr almış,kilosunun kaç olduğu önemli değil.demek ki bazı günler çok az yese de vücudu dengeliyor.bugünler de kızım da kaşığı pek reddetmiyor ve bu beni çok mutlu ediyor.öyle olunca aralarda bişeyler verebiliyorum.ama bazen oluyor ki kaşığı asla almıyor ağzına.inşallah hep böyle gider de güzelce yer.
ne diyeyim arkadaşım,Rabbim bizlere güç,sabır,bebeklerimize sağlık versin inşallah.hiç kimse anlamasa da biz birbirimizi anlıyoruz en azından,bu bile yetiyor bana.

sermest,ben artık çok uzun süreli aç kalmazsa ve de gece karnını doyurabilirsem eskisi kadar üzülmüyorum.dediğim gibi hesap kitap işini bıraktım.bazı günler sırf atıştırmalık besleniyor.biraz meyve püresi,yoğurt,kaşık maması gibi...olsun diyorum buna da şükür,en azından tamamen boş kalmıyor midesi.önce ksin kurallarım vardı,hazır püreler vermeyeceğim,bebe bisküvisi vermeyeceğim gibi.şimdi hepsini bıraktım,hangisini yerse ondan veriyorum.napıyım yeter ki bişeyler geçsin boğazından,allah ım korur inşallah.
sağlık ocağına göre 500 gr almış bu ay.doktora göre nasıl bilmiyorum,sağlık ocağı hep 200-300 gr fazla tartıyordu doktorumuza göre,biz doktorunkini kabul ediyorduk ama artık bir doktorumuz yok,en son bir ateşlendiğinde eşim kavga etti ve bir daha götürmedi.öyle ya da böyle,500 gr almış,kilosunun kaç olduğu önemli değil.demek ki bazı günler çok az yese de vücudu dengeliyor.bugünler de kızım da kaşığı pek reddetmiyor ve bu beni çok mutlu ediyor.öyle olunca aralarda bişeyler verebiliyorum.ama bazen oluyor ki kaşığı asla almıyor ağzına.inşallah hep böyle gider de güzelce yer.
ne diyeyim arkadaşım,Rabbim bizlere güç,sabır,bebeklerimize sağlık versin inşallah.hiç kimse anlamasa da biz birbirimizi anlıyoruz en azından,bu bile yetiyor bana.

ben de asagı yukarı aynı pskoljide kalmaya calısıyorum canım iki gün güzelce yedi dün gene iştahsızdı ama takmadım kafaya havlar asırı derece ısındı burada belli yemek istemiyor iki gündür seftali suyu verıyorum bugün karpuzu denedim ona bayıldı aldıgı kadar yesin bakalım kilo alıyormus madem ek gıdada sorun yasamayız umarım
bir de su yerken tepişmeleri biberonu fırlatmaları agzını kacırmaları olmsa ah..valla sekılden sekle gırıyorum cimcimeyı yedırcem diye..neyse buna da sükür inan burada sizi bulunca ohh dedim icimden..nihayet aynı dilden konusan anlayan birileri de varmıs hayatta..

ben de asagı yukarı aynı pskoljide kalmaya calısıyorum canım iki gün güzelce yedi dün gene iştahsızdı ama takmadım kafaya havlar asırı derece ısındı burada belli yemek istemiyor iki gündür seftali suyu verıyorum bugün karpuzu denedim ona bayıldı aldıgı kadar yesin bakalım kilo alıyormus madem ek gıdada sorun yasamayız umarım
bir de su yerken tepişmeleri biberonu fırlatmaları agzını kacırmaları olmsa ah..valla sekılden sekle gırıyorum cimcimeyı yedırcem diye..neyse buna da sükür inan burada sizi bulunca ohh dedim icimden..nihayet aynı dilden konusan anlayan birileri de varmıs hayatta..

ya ben şimdiye kadar hiç su vermedim kızıma doktorumuz verme dedi ama herkez veriyo benmi yannış yapıyorum acaba

bicket sadece emziriyorsan gerek yok diyorlar. ben mama takviyesi de yaptığım için veriyorum arada ama su içmek istemiyor bizim kız kaşıkla veriyorum hemen çıkarıyor. bende ne içerse kardır diyorum.

bicket sadece emziriyorsan gerek yok diyorlar. ben mama takviyesi de yaptığım için veriyorum arada ama su içmek istemiyor bizim kız kaşıkla veriyorum hemen çıkarıyor. bende ne içerse kardır diyorum.

ben sadece mama veriyorum ama dediğim gibi doktorumuz su verme dedi bende vermedim şimdiye kadar hiç

saat 4 oldu ama ben halen bi umut bekliyorum belki kızım birazcık da olsa içer diye ama boş
dün gece saat 3 te 120 bide saat 11 de 100 içti ve günü devirdik ama kızım hala hiç bişey yemiyo...kaltıgımdan beri aglıyorum artık sinirlerim bozuldu
dr götürdüm bu ay sadece 200-300 gr arası almış tahilleri de temiz çıktı sorun ne anlamıyorum...
dr görede herşey normal bazen bebeklerde böyle dönemler olurmuş cvp verecek bişey bulamayın ca hemen bunu söylüyolar
yok aç bırak mutlaka içermiş ...içmiyo işte nerdeyse 15 saat oldu içmiyo ama anmıyolar her geçen günün yemesi azalıyor...
yapılacak bişey yokmuş iştahsız bi bebekmiş 3,5 aydır mememe ve mama dayandıramıyodum nasıl iştahsız bebek oluyo anlayamadım
çok üzülüyorum artık pskolojim bozuldu bu gidişle ben dr dr gezicem
allahım sabır sabır....sen kızımı koru yarabi...

zeynep malesef,kabullenmesi çok zor oluyor ama yapacak bişey yok.ben de her seferinde kesin hasta,bişeyi var diyordum,çok şükür hasta değilmiş.ve dediğin gibi ne süt ne mama yetişmiyordu kızıma.genelde 120 veriyordum,100 versem ortalığı yuıkıyordu ağlamaktan,daha 40 günlükken.ve dediğin gibi ne olduysa bir günde oldu.inşallah hasta değildir bebeğin,tahliller temiz çıkytıysa sorun yoktur zaten.biz beyin ultrasonuna kadar çektirdik,dr geçecek bir gün,bekleyeceksiniz dedi.
yalnız 15saat çok fazla gerçekten,sen zorla yine de,birkaç yudum da olsa içsin,kan şekeri düşmesin.ben de bütün gece zorladım bugün,içmedi.sabah 5-6 kaşık kaşık maması yedi.kızım arada ateşleniyor böyle uzun süre aç kaldığında demiştim doktora,havale geçirebilir dikkat et dedi.sen de kontrol et ateşini,öyle bir şey olur ve hala yediremezsen hastaneye götür.ben öyle yapacağım artık,korktum çünkü

dedegin gibi aç kaldıgı için gece ateşini sık sık kontrol ettim ama çok şükür çıkmadı..
paranoyak oldum
resmen acaba bişey olur mu diye sabaha kadar başında bekledim nefes alıyo mu diye ve halla uyumadım
gece 1 de zar zor 50 içti her 2 saat te bir denememe ragmen içmedi taki saat 10 kadar onda da 70 içti
sabah saglık ocagına götürdüm ama orda da herşeyi çok ii dediler
peki o zaman sorun ne anlamıyorum...

sorun bebeğinin tıpkı bizimkiler gibi sana garezi olması sanırım:))ben bu başlığı açtığımda kızım 2,5 aylıktı.şimdi 5 ayını geçiyor.inan her güne bugün belki düzelir diye başlıyorum,bazen iyiye gidiyor,bazen çok kötü oluyor.kabullenmeye çalışıyorum,sağlıklı ya o yeter diyorum.sonra korkuyorum böyle deva ederse sağlığı bozulur diye...hep bir kısır döngü içindeyim.yapılabilecek her şeyi denedim.kızım daha 1 aylıkken geceleri uyumaya başladı,ne güzel çok kolay bir bebek olacak dedim.ama bu sorun bir başladı,ben de senin gibi şimdi gece başında oturuyorum.bazen 3 saat oturup 70-80 cc ancak içirebiliyorum.uyanırsa hayatta içmiyor,o uyurken ne verebilirsem kar deyip her geceyi3-4 saat uykuyla tamamlıyorum.onlar da asla derin uyku değil,kırk kere kalkıp ateşine ,nefesine bakarak.

kizlar nacizane bir onerim olacak mamayi pirinc suyuyla yapmayi denedinizmi?
hem istah aciyor hemde biraz toparlaniyorlar..

Son düzenleme:
Arkadaşlar benim durumumda sizlerle aynı iki haftadır beslenme düzenimiz bozuldu.14 haftalık kızım şu anda. özellikle bu hafta çok fena.günde 300 cc falan ancak alıyor. sütüm zaten yok gibi iki göğüsten toplam 40 cc ancak gelir. mama takviyesi yapıyorum.bu ara beslenme aralarını açmak istiyor kızım ama miktarı artıracağı yerde azaltıyor. sinirlerim laçka oldu. ne yapsam kar etmiyor. sizlerin yazdıklarını okuyunca dr a götüresimde gelmiyor.normal diyecek nasılsa.acaba dişlerimi çıkıyor acaba demir eksikliğimi var diye düşünmekten kafayı yiycem.önceden 800-900 cc yiyen kızıma bir haller oldu. hep dua ediyorum geçici bir dönem olsun diye ama nerde.gündüz hiç yemiyor desem yeridir.gece yine gündüze göre daha iyi ama bu şekilde nereye kadar gidecek bilemiyorum.bulunduğum yerde doğru dürüst çocuk dr yok, eşim görevde olduğu için yalnızım dr a başka yerede götüremiyorum.of of Allah yardımcımız olsun kızlar...

çok şükür kızım normale döndü...

1 aylık iştahsızlıktan sonra...1 ayda 2-3 defa dr götürmüştüm bi sürü tahlil ama sonuç hep aynı bişey yi yok...
geçen hafta başka bi dr götürdüm şikayetlerimi söyledim o da hemen tahlil istedi...bende bütün tahlileri yaptırdıgı mı bişey çıkmadıgı nı söyledim
dr da bidaha yaptıralım dedi ve irdar yolun da enfeksiyon çıktı...antibiyotik verdi 1 haftadır kullanıyorum ve kızımın iştahı 3 gündür çok ii tekrar yemeye başladı
çok abartılı yemesede eskisine göre çok çok ii en azından yemeyi red etmiyor artık...
bir yandam çok mutluyum bir yandan da mamayı bazen az içtigin de ödüm kopuyu yine eski günlere dönecegiz diye
ama artık zorlamıyorum içtigi kadar veriyorum bazen mama yerine pirinç+yogurt ve bi çay kaşıgı zeytin yağı karıştırıp onu veriyorum ve seviyo çok şükür..

1 aylık o zorlu maratondan sonra Allahıma binlerce şükürler normale döndü...
rabbim tez zamanda bebeklerimiz saglıklarına kavuşturur ve bi daha o zorlu dönemleri yaşatmaz inşallah...

çok şükür kızım normale döndü...

1 aylık iştahsızlıktan sonra...1 ayda 2-3 defa dr götürmüştüm bi sürü tahlil ama sonuç hep aynı bişey yi yok...
geçen hafta başka bi dr götürdüm şikayetlerimi söyledim o da hemen tahlil istedi...bende bütün tahlileri yaptırdıgı mı bişey çıkmadıgı nı söyledim
dr da bidaha yaptıralım dedi ve irdar yolun da enfeksiyon çıktı...antibiyotik verdi 1 haftadır kullanıyorum ve kızımın iştahı 3 gündür çok ii tekrar yemeye başladı
çok abartılı yemesede eskisine göre çok çok ii en azından yemeyi red etmiyor artık...
bir yandam çok mutluyum bir yandan da mamayı bazen az içtigin de ödüm kopuyu yine eski günlere dönecegiz diye
ama artık zorlamıyorum içtigi kadar veriyorum bazen mama yerine pirinç+yogurt ve bi çay kaşıgı zeytin yağı karıştırıp onu veriyorum ve seviyo çok şükür..

1 aylık o zorlu maratondan sonra Allahıma binlerce şükürler normale döndü...
rabbim tez zamanda bebeklerimiz saglıklarına kavuşturur ve bi daha o zorlu dönemleri yaşatmaz inşallah...

canım çok sevindim senin adına ama bişeyi merak ettim idrar tahlilinde lokosit sanırım oranı ne çıktı sizin bizim 2-3 çıkıyo doktorumuz hafif enfeksiyon olduğunu herkezde bu kadarçık olabileceğini söylüyeyim ilaç vermiyoda sizinkisi ne kadar acaba

Back