canım ben de sevineyim mi üzeleyim mi bilemedim inan kilo almalarına odaklanmışız hep bilincaltımızda ama demek ki her almaları da iyi olmuyormus simdi içime kurt düştü benim de yemedigi halde kilo alması da garip gelince doktora
iki gündür güzel yiyordu bugün gene mız mız yemedi kustu hep ben de zorlamıyorum artık ne kadarını alırsa o kadar içiyor gazını da cıkartmaya ugrasıyom ama cıkartamıyor artık agızdan alttan pırtlamaya alıstı onu da yapana kadar helak oluyor biraz bizim kusmaların birazı gazdan bicogu reflüden sanırım
dikey pozisyonda yatırıyorum hep öyle yiyor sonra alıyorum kucagıma sırtına pışlıyorum ama cııkmadı mı cıkmıyor meret de
Allahım tüm evlatlarımızın şifasını versin insallah
valla canım çok iyi anlıyorum seni bende aynı şeyleri yaşadım ve sonuç 3 ayda emmeyi bıraktı..bizim gerçi baştan beri sorunluydu emmemiz hep ağlaya ağlaya emerdi 45 dk uğraştırmadan emmezdi hiç hatta bazen 15 dk uğraştıktan sonra(ki çok nadir)aldığında okadar seviniyodum ki düzeldi heralde diyodum ama yok..dediğin gibi sanki hiç acıkmazdı hiçbi belirti vermezdi resmen yeni karnını doyurmuş gibi..3 ay öyle idare ettik ama 3 aylıkken sünnet olduk ve hiç istemedi bende acısı var die zorlamak istemedim mama verdim yada sağıpta öyle az cok içiyodu..sonra sütüm kesildi düzenli sağmayı ihmal edince tamamen mamaya geçtik sonuç mu yine aynı saatlerce tutardım ağzında biberonu yine de içmezdi..12 saat aç dururdu ya okadar yani..ek gıdalara geçince rahatladım anca ama hala mama antipatimiz var içmez yani..inşaalh en kısa zamanda düzelir senin bebeğin ama sakın pesetme emmediği zamanlarda mutlaka sütünü sağ düzenli şekilde çekilmesin ben çok pişmanım çünkü..bide drumuz bize bu aylarda bebeklerin böyle emmeme gibi sorunları hatta memeyi bırakma noktasına geldiği oluyomuş ama pesetmemen gerek dedi elbette düzelicek demişti ama ben acısı var die kıyamadım..
sermest,benim süt de yolcu malesef,çok azaldı.sağamıyorum çünkü hiç.geçen ay günde 700-800 cc sütüm çıkıyordu.bugünlerde günde 150 ancak çıkıyor.tekrar humana falan aldım ama sağmadıktan sonra adam gibi bir faydası olmaz.kızım çok hareketli,uyanıkken hep onunlayım,uyuduğunda da karnını doyurmak için başındayım,sağmaya fırsat bulamıyorum.dahası üşeniyorum.
bir de benim kızım çok sinirli bir bebek oldu ve benim yüzümden biliyorum.o kadar geriliyorum ki yemediği anlarda,b da ona yansıyor tabiki.yapmak istemiyorum ama elimden gelmiyor.
kızının yemesi de böyle devam eder inşallah.kusma bizi de bugün rahtsız ediyor,fokur fokur çocuğun içi sürekli.ilaç verdi vermesine ama ne zaman zorla ilaç içirsem kızım kaşığa ağzını açmıyor.hep acı şeyler gelecek sanıyor herhalde.ben zorla unutturuyorum,hooop başk bir ilaca tekrar başlıyoruz.
ve bakıyorum da,beni artık kızımın karnının doymasından başka hiçbir şey mutlu etmiyor,kafayı yiyorum sanırımAllah hepimizi beterinden korusun
sermest,ben artık çok uzun süreli aç kalmazsa ve de gece karnını doyurabilirsem eskisi kadar üzülmüyorum.dediğim gibi hesap kitap işini bıraktım.bazı günler sırf atıştırmalık besleniyor.biraz meyve püresi,yoğurt,kaşık maması gibi...olsun diyorum buna da şükür,en azından tamamen boş kalmıyor midesi.önce ksin kurallarım vardı,hazır püreler vermeyeceğim,bebe bisküvisi vermeyeceğim gibi.şimdi hepsini bıraktım,hangisini yerse ondan veriyorum.napıyım yeter ki bişeyler geçsin boğazından,allah ım korur inşallah.
sağlık ocağına göre 500 gr almış bu ay.doktora göre nasıl bilmiyorum,sağlık ocağı hep 200-300 gr fazla tartıyordu doktorumuza göre,biz doktorunkini kabul ediyorduk ama artık bir doktorumuz yok,en son bir ateşlendiğinde eşim kavga etti ve bir daha götürmedi.öyle ya da böyle,500 gr almış,kilosunun kaç olduğu önemli değil.demek ki bazı günler çok az yese de vücudu dengeliyor.bugünler de kızım da kaşığı pek reddetmiyor ve bu beni çok mutlu ediyor.öyle olunca aralarda bişeyler verebiliyorum.ama bazen oluyor ki kaşığı asla almıyor ağzına.inşallah hep böyle gider de güzelce yer.
ne diyeyim arkadaşım,Rabbim bizlere güç,sabır,bebeklerimize sağlık versin inşallah.hiç kimse anlamasa da biz birbirimizi anlıyoruz en azından,bu bile yetiyor bana.
ben de asagı yukarı aynı pskoljide kalmaya calısıyorum canım iki gün güzelce yedi dün gene iştahsızdı ama takmadım kafaya havlar asırı derece ısındı burada belli yemek istemiyor iki gündür seftali suyu verıyorum bugün karpuzu denedim ona bayıldı aldıgı kadar yesin bakalım kilo alıyormus madem ek gıdada sorun yasamayız umarım
bir de su yerken tepişmeleri biberonu fırlatmaları agzını kacırmaları olmsa ah..valla sekılden sekle gırıyorum cimcimeyı yedırcem diye..neyse buna da sükür inan burada sizi bulunca ohh dedim icimden..nihayet aynı dilden konusan anlayan birileri de varmıs hayatta..
bicket sadece emziriyorsan gerek yok diyorlar. ben mama takviyesi de yaptığım için veriyorum arada ama su içmek istemiyor bizim kız kaşıkla veriyorum hemen çıkarıyor. bende ne içerse kardır diyorum.
çok şükür kızım normale döndü...
1 aylık iştahsızlıktan sonra...1 ayda 2-3 defa dr götürmüştüm bi sürü tahlil ama sonuç hep aynı bişey yi yok...
geçen hafta başka bi dr götürdüm şikayetlerimi söyledim o da hemen tahlil istedi...bende bütün tahlileri yaptırdıgı mı bişey çıkmadıgı nı söyledim
dr da bidaha yaptıralım dedi ve irdar yolun da enfeksiyon çıktı...antibiyotik verdi 1 haftadır kullanıyorum ve kızımın iştahı 3 gündür çok ii tekrar yemeye başladı
çok abartılı yemesede eskisine göre çok çok ii en azından yemeyi red etmiyor artık...
bir yandam çok mutluyum bir yandan da mamayı bazen az içtigin de ödüm kopuyu yine eski günlere dönecegiz diye
ama artık zorlamıyorum içtigi kadar veriyorum bazen mama yerine pirinç+yogurt ve bi çay kaşıgı zeytin yağı karıştırıp onu veriyorum ve seviyo çok şükür..
1 aylık o zorlu maratondan sonra Allahıma binlerce şükürler normale döndü...
rabbim tez zamanda bebeklerimiz saglıklarına kavuşturur ve bi daha o zorlu dönemleri yaşatmaz inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?