• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 Aylık Kızım Beslenmeyi Reddediyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Son iki kutudur kokusu degisik geldi bana,kizim suan 6.5 kilo,Allahin izniyle benim zorlamalarimla bu kiloya ulasti,ama simdilerde hic mama iciremiyorum:(

Benim kızım memeyi tutmayınca 5 ay sütümü sağdım uyuttum içirdim. Ne gecem vardı ne gündüzüm. Evde 4.5 yaşında bi çocuğum daha var o da daha küçük onun da bir sürü ihtiyaçları var. 5.aydan sonra sağmayı bıraktım mamayı uyutup içirmeye başladım. 2 haftadır uykuda da yemiyor. 5 aylık 10 günlükken 8.260gramdı şimdi 6 aylık 7.800e düştü:( bi de ablasından grip bulaştı iki hasta çılgın çocukla tekbaşımayım;( artık hiçbir türlü yemiyor ne uykuda ne uyanık ne şarkıyla ne kucakta ne gezerek.. Bugün hastaydı bi de zorla 200 içti geceden beri şimdi de aç ağlaya ağlaya uyudu . Şurubu bile kustuğu için iğne yaptırıyoruz. Psikolojim bozuk artık benim de:( kendinizi üzmeyin CANLARRR kendinizden kaynaklanıyor diye. Çünkü benim ilk kızımı hem emzirdim hem işe başlayınca biberonla mama da verdik 4 aylıkken bir su bardağı kaşık maması yapardım yerdi.. Yani kendinizi suçlamayın bu bir imtihan Allah sabredenlerden etsin. Dualarınızı bekliyorum..

Buarada bayadır dr araştırıyorduk bu 3. Doktorumuz sma mamanın en iyisi olduğunu söyledi eğer tüm mamalara aynı tepkiyi veriyorsa sma verin. Bi de p.tesi tekrar dr'a gitçez birsürü test yaptık sonuçlarını alcaz bişey bulunamazsa kalorisi ve besin değeri yüksek reçeteyle verilen bi mama yazıcakmış. Ek gıda denemelerine de zorlamadan devam edecekmişim. P.tesi mamayı yazarsa size de ismini söylerim. Bilmiyorum çare nerde... Buarada cemre arkadaşım muz vermek için hiç de erken değil bebeğin alıyorsa ver afiyet olsun fıstığa:)

Benim kızım memeyi tutmayınca 5 ay sütümü sağdım uyuttum içirdim. Ne gecem vardı ne gündüzüm. Evde 4.5 yaşında bi çocuğum daha var o da daha küçük onun da bir sürü ihtiyaçları var. 5.aydan sonra sağmayı bıraktım mamayı uyutup içirmeye başladım. 2 haftadır uykuda da yemiyor. 5 aylık 10 günlükken 8.260gramdı şimdi 6 aylık 7.800e düştü:KK43: bi de ablasından grip bulaştı iki hasta çılgın çocukla tekbaşımayım;( artık hiçbir türlü yemiyor ne uykuda ne uyanık ne şarkıyla ne kucakta ne gezerek.. Bugün hastaydı bi de zorla 200 içti geceden beri şimdi de aç ağlaya ağlaya uyudu . Şurubu bile kustuğu için iğne yaptırıyoruz. Psikolojim bozuk artık benim de:KK43: kendinizi üzmeyin CANLARRR kendinizden kaynaklanıyor diye. Çünkü benim ilk kızımı hem emzirdim hem işe başlayınca biberonla mama da verdik 4 aylıkken bir su bardağı kaşık maması yapardım yerdi.. Yani kendinizi suçlamayın bu bir imtihan Allah sabredenlerden etsin. Dualarınızı bekliyorum..
Rabbim hepimizin yardimcısi olsun inşallah

Âmiiin insallah,bazen kabulleniyorum ben bazen uzuntuden kahroluyorum,Allahin izniyle gececek bu gunler,bi sey sorayim size arkadaslar kizim iki defadir yesil kaka yapiyo ve mamasina pirinc unu kattigim icin de kati yapiyo,az mama ictigi icin mi acaba rengi yesil oldu?dr a mi gitsek?

Âmiiin insallah,bazen kabulleniyorum ben bazen uzuntuden kahroluyorum,Allahin izniyle gececek bu gunler,bi sey sorayim size arkadaslar kizim iki defadir yesil kaka yapiyo ve mamasina pirinc unu kattigim icin de kati yapiyo,az mama ictigi icin mi acaba rengi yesil oldu?dr a mi gitsek?
Cnm yeşil olmasından korkmana gerek yok ben doktora sordum biraz soğuk almış ondandır demisti bana

Bu arada neden mamasina pirinç unu koyuyorsun kilo mu aldiriyor

Buarada bayadır dr araştırıyorduk bu 3. Doktorumuz sma mamanın en iyisi olduğunu söyledi eğer tüm mamalara aynı tepkiyi veriyorsa sma verin. Bi de p.tesi tekrar dr'a gitçez birsürü test yaptık sonuçlarını alcaz bişey bulunamazsa kalorisi ve besin değeri yüksek reçeteyle verilen bi mama yazıcakmış. Ek gıda denemelerine de zorlamadan devam edecekmişim. P.tesi mamayı yazarsa size de ismini söylerim. Bilmiyorum çare nerde... Buarada cemre arkadaşım muz vermek için hiç de erken değil bebeğin alıyorsa ver afiyet olsun fıstığa:)
Canim sevdi muzu bazen istemiyorum ama gece yatmadan veriyorum önce çeyrek sonra yarım sonra 1 tane ye çıkardık kaşık mamasına önce bi tatlı kaşığı derken şimdi 3 yemek kaşığı yiyo doktorlara kalsa kilosu iyi zorlama yemezse yemesin diyo ama bana saçma geliyo bu mantik

Bu arada neden mamasina pirinç unu koyuyorsun kilo mu aldiriyor
Kizim kasik ve siringayla beslendigi icin kusturuyordu kendini,ben de mamasini hafif kati yapmasi icin denedim,faydasini gordum,ama kabiz oldu yavrum,bugun birakmaya karar verdim,insan bebeginin sagligi icin her yola basvuruyor,keske istahli olsaydi da biberonla diledigi kadar icseydi

Arkadaşlar bebeğinizin uyuması nasıl bu arada
Benim kız akşam 9 gibi uyur gece 2 defa uyanıp 30 cc içer her seferinde uyur. Beşbuçukta uyanır bişey içmeden 1 saat oyalanıp uyur 8 gibi kalkar. Sonra gün içinde geceye kadar yaklaşık 3 saat uyur. Böyle benimki..

Benim kız akşam 9 gibi uyur gece 2 defa uyanıp 30 cc içer her seferinde uyur. Beşbuçukta uyanır bişey içmeden 1 saat oyalanıp uyur 8 gibi kalkar. Sonra gün içinde geceye kadar yaklaşık 3 saat uyur. Böyle benimki..
Toplamda gunluk ne kadar mama iciyo bebisiniz?

Benimki 12 den önce yatmiyo önceleri 8 de uyur 6 da kalkardı manayı bırakınca uykusunda bozuldu tabi ağrısı oluyor bazen dışı yüzünden ilaç yada fitil veriyorum mecburen yoksa saat başı ağlayarak uyanıyor Allah YARDIMCINIZ olsun arkadaşlar benimki de ilk başlarda hiç çıkıyordu günlük 100 cc filan şimdi uyanana kadar 300 cc iciyo 3 saatte bir gündüz yerse gecede açılıyor yoksa gecede icmiyo

Bi de benimki yogurt falan da yemiyo:KK43:bugun kizim cok hasta,en son dun aksam 8de ictigi azicik mamayla duruyor,o saatten bu yanan ha bire kusuyor:( oglenden sonra dr a gidecez:(

Back