• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 Aylık Kızım Beslenmeyi Reddediyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
hiç bişi iyiye gitmiyo. sadece 200 gr almış. işe başlıycam çok sıkıldım. kasıklada en fazla 3 kasık alıyor. kaşık maması dediklerinizden hangisini kullanmak lazım.

bicketcim,
nerde düzelmek,bizimkiler böyle artık ya büyüdükçe iyice abartıyorlar.tam bir düzen kurduk iyi kötü diyorum.az yemesine razı oluyorum yani hani en azından öğün vakti geldiğinde yarım kase falan ,daha az da olsa mideye br şeyler girsin istiyorum.gel gelelim 12 saate kadar bile çıktığımız oldu önce 8 saatte deliriyordum.

yeni yazan arkadaşım,rumuzunu unuttum.
sermestin dediklerinden farklı söyleyebileceğim çok şey yok.yalnız şunu söyleyim,büyüdükçe uykuda vermek imkansız hale geliyor.daha küçükken kolaymış yine.yani ufacık bir umut varsa ,az da olsa emiyorsa,içiyorsa sütü uyanıkken ver.diğer türlü uykuda vermenin önü alınmıyor.büyüdükçe uykular azalıyor.açlık süreleri uzuyor.evine gelen oluyor,senin bir yere gitmen gerekiyor.işte o zaman her şey alt üst oluyor.uyumadığı için karnı doymuyor,karnı doymayınca uyumuyor.kısır döngüye giriyorsun.sonra benim gibi yolda arabasında yatarak,elinde biberonla süt içen bebeği görünce ağlıyorsun üzüntüden.daha 2 gün önce kızımın 2 aylıkkenki videosunu izledim,biberonla süt içiyormuş.ağladım yemin ederim,öyle büyük bir nimetmiş ki bu,çekmeyen anlamaz.
biberon konusunda ne desem bilmiyorum,hepsini deneyeceksin mecburen,suluk falan dene olmazsa.hani şu damla akıtmaz suluklar var ya,aklına gelen her şeyi dene.hatta eczanelerde küçk bardaklar satılıyormuş,ucunu sıkıp içirenler varmış.şırıngayla vermeyi dene.aklıma gelenler bunlar,inşallah birinde başarılı olursunuz.
doktorların umursamaz tavırlarına gelince...buna da alışıyor insan.daha bugün gittim doktora,ki 4. ayından beri götürüyoruz aynı kişiye,yine manidar bir gülümseme vardı yüzünde.maşallah tarhana çorbası da yaramış diyor,e napıyım,gerçekten en çok onu yedirebiliyorum sadece.kimseyi inandırmak zorunda değilim.kilodan yana bizim de sıkıntımız yok,kilolu doğdu zaten,biraz yerse alıyor hemen.almasa da olurdu yeter ki bunları çekmeseydim

Merhba esra hanım,
Bebeğim 29 unda 4 aylık olacak sadece uykuda yiyor:(( kafayı yicem hesap yapmaktan.
Yavrularınız şimdi nasıllar?bu durum düzelecek mi?

dumadumadum arkadsım hosgeldin demenin en buruk sekli buraya ben de sizdenim diyenleri buyur etmek..Allahım sizdekini bari kalıcı etmesin arkadsım

herkesin kafa dumanlı gene desenize..esracım daha önce konmus reflü tanısı ve yapılmış basit tedavi durumumuz vardı bunun üzerine anlatılan bulgular ile bir de bogazına bakıyor kızarıklık var mı yok mu diye..yanı endoskopi en son teshıs durumu bebeklerı zorladıg ıcın zaten tanısı kondugundan bunlara baglı tahrıbat acı hissi uyandıryor bebeklerle beslenmeyı acıyla eşleştiriyorlar o yüzden reddediyorlar dedi.durumun vehametini anlattıgım icin bundan kurtarmamız lazım yoksa elimize alırız yemek borusunu yatarak beslenmesi onu aha kötüye götürür anca demişti

simdi gelelim yeni gelişememelere..ilaclarla bi haftayı doldurduk degişen bişey yok kusmalar devam aynen iştahta da degısım olmadı günlük 500 cc ortalama içirebildigim mama ve yine sadece uykuda ki eskiye nazaran artık uykuda da yemek istemiyor o da zorlaştı..test sonuclarımız cıkmıs hocayla görüştük alerji yok çok şükür.fakat ilaca tepki vermemesi ve asla uyanıkken yemeyı kabul etmemesi (ki on saat aclıga ragmen denedigim halde almıyor danacık) doktorun da hosuna gitmedi normalde bu tip eğilimli bebeklerin oldgunu ancak bunun bisekilde kırılma göstermesi gerektigini söyledi genele ilac tedavisinden ya da uzun süre aclıktan sonra kırılıyormus az da olsa reddetme işi yanı bizdeki durumu anormal buldu neyse b hafta daha gözlem sürecindeyiz sonasında gerekirse hastaneye yatıs yapıp ayrıntılı tetkik edelim adını koyalım bu sekilde olmaz dedi.ben de can evimden vuruldum tabi.el kadar bebegimin cektigi yetmez mi simdi arstır netice bul tanı koy tedavi ol biyandan bu da sart artık ıkımız de cok yıprandık ama bıyandan da kücück kuzumu kobay et canını acıt falan bunu da gönlüm almıyor acıckası napcagımı bilemiyorum kafam karman corman.doktora güveniyorum bu alanda gercekten ihtisas yapmıs tanınmıs bi isim ama evladıma işkence ediyormusum gibi de geliyor vicdanm da el vermıyor..

siz olsanız napardınız kızlar asagı yukarı aynı pskoljıdeyız..yanı bunun sonu yok uzman ellerde adı konsa tedavısı olsa iyi olacak elbet en basta kızım ıcın ama ya cekcegi acılar bosa giderse bisey cıkmazsa o zaman da ben üzülcem yavruma ezıyet ettm diye..kucucuk bedeni kaldırabılcek mi neler yapılır br de orada bılemıyorm kı..haftaya tekrar görüşcez bakalm hayırlısı sıyırdım artık kafayı zaten

Sermest merhaba
Kızım 4,5aylık ve 3 aydır yalnızca uykusunda mama yiyor.Napıcam bilmiyorum.Senin yazılarını okudum.Bebeğin şimdi nasıl?En son hastaneye yatırabiliriz denmiş sanırsam.Naptınız eğer bizi aydınlatırsanız çok dua ederim.Çok yardıma ihtiracım var...

Merhabalar,bu sayfayı bulduğuma o kadar mutlu oldum ki anlatamam,yalnız değilmişim demek ki 3 aylik bir kizim var ilk ay anne sutu aldi,sonra emmeyi birakti,ben de sagarak icirmeye devam ettim ayni zamanda mama takviyesi yapiyordum,2800 dogum kilosu,suan 6 kg,ama yaklasik iki haftadir biberon tutmuyor,kasikla beslemeye calisiyorum,agzinda biriktirip tukuruyor,ya da kusuyor,ilk aylar meme tutmadigi icin o kadar uzulmusken su an biberonu tutsun diye ne dualar ediyorum,geceleri asla beslenmiyor,uykudayken tutuyordu biberonu simdilerde agzina koyar koymaz uyanip agliyor,biliyorum aç açina duruyor,kafayı yemek üzereyim,gözyaşlarima hakim olamiyorum,bugun kontrole gittik dr umuz kizimin 2 haftadir hic kilo almadigini soyledi,cunku cok az besleniyor,gunluk 400 cc yi zor iciriyorum üzüntüden ölecek gibiyim,ne oldu benim minik melegime de bu halegeldik,insallah kilo kaybetmez yavrum,bi cozumu yok mu bu durumun ya da bi tesellisi???

Merhaba çok üzucü bir durum benim bebegim de 3.5 aylık bende sadece mama ile besliyorum acaba mamayı değiştirmeyi denediniz mi ben bir ara sma almıştım benim.oglumda cok isteksiz icmisti hep dibinde bırakıyordu biberonla agzında oynuyordu falan degistirince icti cok sukur.

Masalah cok sevindim sizin adiniza,darisi benim kizima insallah. Biz bi suru marka mama aldik,hepsine ayni tepkiyi veriyor,suan aptamil 1 i veriyorum kasikla,geceleri besleyemiyorum,ne olur dua edin bize,kizima istah bana da sabir versin Rabbim

Amin inşallah bende benimki geceleri çok acıkıyor diye kızıyordum yememek daha kötü Allah korusun daha sabırlı olayım bari :) aptamil en lezzetli mama onu bile istemiyorsa başka bişeyler mi var acaba bilemedim ki şimdi diş çıkarıyo diyecem dahada çok erken gibi ama bellide olmaz. Hayırlısı bakalim inşallah düzelir.

Hangi biberonu kullanıyorsunuz acaba belki biberon onu zorluyor olabilir o yüzden tepki veriyordur. Yada tam tersi çok hızlı geliyorsa da içemeyebilir sinirlenip.

Gitmedigimiz cocuk doktoru kalmadi,cok sukur bi saglik problemimiz yok,kizim emmek istemiyor sadece,acliktan agliyor ama biberonu tutmuyor:( aventle basladik once,chicco,dr.brown aldik,damakli,kaucuk denedik, sonuc ayni ne yazik ki,ilk bebegim oldugu icin ben de cok tecrubesizim,nazar degmis dediler muska bile yaptirdim,caresizlik cok kotu bi sey,soylenilen her seyi yaptiriyor insanatecrubeli annelerin tavsiyelerine ihtiyacim var arkadaslar,bir yol gosterin

Ben yenidoğan hemşiresiyim size yardımcı olmayı çok isterdim gerçekten. Bir anne için çok üzücü bir durum umarım en kısa zamanda geçer bol bol okuyun kızınıza. Bide ağzına iyice bi bakın pamukçuk çıkmış olabilir mi? Bu dönem geçene kadar enjektörle vermeyi deneseniz belki kaşıkdan daha iyi içer.

Cok tesekkur ederim,keske bilincli birileri yanimda olsaydi da bana yol gosterseydi,kizim yaklasik bir aylikken emmeyi birakti,megersem o sira agzi pamukcuk olmus,emmiyo diye dr a gittik herhangi bir sey soylemedi bize,sonra ben dayanamadim baska bi dr a daha goturdum,o da pamukcugun ilerledigini agzini sargi bezi ve sodyumbikarbonatla silmeniz gerekiyor dedi,mukostatin damla verdi ve bu islemi gunde iki defa uygulayin dedi,hatta ilk temizligi de bize kendisi uygulayarak gosterdi,sargi bezi kan icinde kalmisti,ben uzulunce de biraz sert davranin ki cocugun agzi temizlensin dedi,neyse bu islemi iki hafta boyunca uygulamaniz lazim dedi,biz de kizimiz cok agliyo diye 10 gun icinde bitirdik,bu olaylardan sonra memeyi tamamen birakti ama en azindan uykuda biberon tutuyordu,su an onu da birakmis durumda gecen hafta gittigimiz prof. dr keske bu kadar sert davranmasaydiniz,sadece damlayla bile gecerdi dedi:( kasiga mahkum haldeyim:(

Cok tesekkur ederim,keske bilincli birileri yanimda olsaydi da bana yol gosterseydi,kizim yaklasik bir aylikken emmeyi birakti,megersem o sira agzi pamukcuk olmus,emmiyo diye dr a gittik herhangi bir sey soylemedi bize,sonra ben dayanamadim baska bi dr a daha goturdum,o da pamukcugun ilerledigini agzini sargi bezi ve sodyumbikarbonatla silmeniz gerekiyor dedi,mukostatin damla verdi ve bu islemi gunde iki defa uygulayin dedi,hatta ilk temizligi de bize kendisi uygulayarak gosterdi,sargi bezi kan icinde kalmisti,ben uzulunce de biraz sert davranin ki cocugun agzi temizlensin dedi,neyse bu islemi iki hafta boyunca uygulamaniz lazim dedi,biz de kizimiz cok agliyo diye 10 gun icinde bitirdik,bu olaylardan sonra memeyi tamamen birakti ama en azindan uykuda biberon tutuyordu,su an onu da birakmis durumda gecen hafta gittigimiz prof. dr keske bu kadar sert davranmasaydiniz,sadece damlayla bile gecerdi dedi:KK43: kasiga mahkum haldeyim:KK43:

Ayy çok üzüldüm yazık yavrucağa demekki onda bi travma oluşturmuş bu durum ondan emmiyor. İnşallah zamanla unutur yoksa kaşıkla nasıl doyacak :KK43:

Hayatimin en zor gunlerini yasiyorum, melegim 12 saat kadar agzini acmadi bugun,bi iki defa kasikla sut icirme cabalarim da kusmayla sonuclandi,su saate kadar toplam 150 cc ya icti ya icmedi sabah doktora gidecez yine yeniden,kizimi boyle gormeye dayanamiyorumAllahim daha agir imtihanlar verme bana

Ayy çok üzülüyorum bu duruma doktor sonrası haber verin merak ediyorum. İyi değil biliyorum ama bide biberonun ucuna azıcık reçel sürüp deneseniz belki gaza gelip içer

Semramiss iyi aksamlar,ilgin icin cok tesekkur ederim, tahlil istedi dr kan ve idrar,kani verdik de idrari yapamadik daha,istahsiz bi cocugunuz var dedi,zinco ve ferrum verdi,bunlarin biraz faydasi olur insallah,gunde 150 ×6=900 cc mama icmesi lazimmis,biz 350 400 lerdeyiz cok sukur ki kilo kaybimiz yok ama hic kilo almamis melegim,Allah sonumuzu hayretsin

Bir öğünde 150 cc yi benim oğlum bile içemiyor en fazla 120 icebiliyor oda 3 saat gectiyse. Genelde 2-2.5 saatte istediği için. Tabi sık içerek telafi ediyor o ayrı.
Evet demekki iştahsız bir bebek olacak geceleri uyuyorsa gercektende acıkmıyor demektir. Aç olsa zaten surekli huzursuz olur uyuyamazdı. Bişey çıkmaz sıkmayin canınızı Allah bol istah versin kuzuma iyi geceler.

Yine aç geçen saatler yine gözyaşı gecen ay 650 cc anne sutu+mama icen yavrum 14 saattir mama icmemis halde uyuyor,20 cc kasikla zor icirdim,üstüne uyudu.Allahim ne kadar zor bir imtihan

Yine aç geçen saatler yine gözyaşı gecen ay 650 cc anne sutu+mama icen yavrum 14 saattir mama icmemis halde uyuyor,20 cc kasikla zor icirdim,üstüne uyudu.Allahim ne kadar zor bir imtihan

bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama benim de kzıızm 3-4 ay arası aynı durumu yaşadı.Yemeyi red ediyordu. ne meme ne de biberon. Buna meme grevi diyorlarmış. Siz gene ısrarlar memeyi ya da biberonu vermeyi deneyin. Özellikle uyku sersemi. ben çok iyi hatırlıyorum kucağımda hoplatarak meme vermeye çalıştığımı. Günlerce çok az emerek geçirdi ama şimdi çok iyi. Yani demem o ki, bu geçici bir durum benim tam 1 ay sürüd. Şimdi emmesi ve ek gıda yemeği falan çok iyi. Üzmeyin canınızı geçiyo inanın bana.

Bebegim 3 ay üç günlük, dun aksam 8den bu saate 150 cc mama icmis, kafayï yememek elde degil daha doğrusu ben hic iyi degilim, o kadar cok uzuluyorum ki kalbim ağrıyor:( nasıl doyurayim kizimi bilmiyorum,kac saat arayla mama vermeyi denemeliyim?Allahim sabir ver bana:( esimle de hep bu konu yuzunden gerginiz, devamli kac cc mama icti muhabbeti donuyor evde, dogumdan bu yana hicbir seyden zevk almadim,kizimi dogru duzgun sevemedim bile,hep karni ac mi tok mu niye icmiyor niye boyle yapiyor diye diye geciyor gunlerimiz:(

Back