• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 Aylık Kızım Beslenmeyi Reddediyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bana da az geldi bicketcim daha dogrusu yavan geldi bişeyler eksik gibi
ama bizim kuş agızlılar zaten yemediginden normal görmek lazım sanırm
biz günde bes biberon devam sütü( bu iyi şartlar)içiyoruz biri gece
biri sabah yedi sekiz gibi digerleri de 1-4-8-12 gibi sacma bi düzende.
tamamen uykuya göre bazen aralıgı yakın bazen daha uzak
sabah cok boslugumuz var inat almıyor uyanınca sabah uyksnu sevıyo benle oynuyor yatakta
ögleye yakın bızle kahvaltı ederse cok az yumurta saırısı labne peynırı yerse yer baska yok cicibebe falan
gün icinde meyve filesine bısey koyarsam yalanıyor emiyor ama adam gibi yeme yok püreymiş falan
bazen günde bir babymixs zorlarsam yer işte bu bizim düzen
benle akran arkadaslar ıspanagına kerevizine kadar geldi ek gıda işinde masallah resmen koca insan gibi menüleri
okudukca üzülüyorum benm dana burda da sınıft kaldı kendimi de kötü hissediyorum acıkcası
nolacaz bilmem kiloyu gören tosun tombiş tontiş sıfatlarını yakıstrıyor ama ama işte fos kilo
içini doldurmadıktan sonra neyliyim

bu arada gecen kuzum yataktan düştü bazadan yüksekten tasa kafa üstü
cok kötü bi düşüştü sapsaglam kalması mucize diyorum ben şoka girdim zaten
ömrümden ömür gitti onu kaybedicem diye Allahımın mucizesi diyorum
o yüzden yedi yemedi amann diyorum su sıralar canı saolsun da

bizde durumlar böyle işte
öptük sizi

sermest büyük geçmiş olsun..

Benimde sizlere bi sorum olacak. Görümcemin 3 aylık bebeği var 4 ün içinde sütü az geldiği için 1 aydan sonra mamaya başladı. Mama alan çocuk şimdi mama almıyormuş sadece annesini emiyormuş. Dedim sütün yetiyordur belki dedi sanmıyorum bitiyor çünkü. Değişik mamalar denedi ama yine almamış. Böyle durum yaşayan oldumu ne önerirsiniz acaba

sermest büyük geçmiş olsun..

Benimde sizlere bi sorum olacak. Görümcemin 3 aylık bebeği var 4 ün içinde sütü az geldiği için 1 aydan sonra mamaya başladı. Mama alan çocuk şimdi mama almıyormuş sadece annesini emiyormuş. Dedim sütün yetiyordur belki dedi sanmıyorum bitiyor çünkü. Değişik mamalar denedi ama yine almamış. Böyle durum yaşayan oldumu ne önerirsiniz acaba

tesekkur ederim saolun
yalnız ne entresan olmus güzel yönde bi degişim belki yeter bi süre sonra sütü artar bebiş emdikce kıvamlanır kimbilir kilo takibi yapsın oradn anlar yetıp yetmedgını..hey allam anamın sütü daha güzelmiş diye aklı basına mı geldi ne:)

bicket anladım canım,bence de verebiliyorsan gece mama ver,bu düzende git bakalım inşallah işe yarar.
sermest çok geçmiş olsun,Allah koruyor kuzularımızı,bizimki de öyle sürekli düşüyor.
sanıyorumki kızım yine diş çıkarıyor bu aralar,üst damağı beyazlamış,üstüne bir de soğuk algınlığı eklendi.ağız mühürlendi.dün resmen çıldırıdm,dışarı çıkmam gerekiyor ama sıpa bir şey yemiyor bir türlü,Allah tan annem vardı da o sakinleştirdi.3-5 kaşık olsa da yemez mi insan....yok.bugün gece de doğru düzgün içmedi,70-80 cc ile koca geceyi geçirdik.sabah azcık bir kaşık maması yedi çok şükür.meyveyi çok severdi kızım,her meyveyi yiyordu önceleri,2 aydır sadece şeftali yiyordu son günlerde onu da yemiyor.bilemiyorum ne yedirsem.sebze zaten yemiyor.amaaaan gıcık:))

sermest canım çok geçmiş olsul üzüldüm walla neyseki bişey olmamış kızlar bide bu diyetisyen cici bebe ve lable peyniri önermiyo bizimki kabız o yüzden şeftali vermiyodum ben ama kabuklarıyla vermek gerekiyomuş ben gece en az 3 kere kalkıyodum mama için ama yemiyodu şimdi kalkıyorum yine ama dayanamayıp vermiyorum sıpa sabaha karşı yarım saatte 1200cc içiyo şok geçiriyorum sanırım fazla sıkıştırıyoruz ama napalım dayamamıyoruz işte

Arkadaslar mrb. Aynı sorun benım oglımda da var bundan 1 ay once basladı istahsızlıgı bırdrn bıre cokk guzel beslenıyordu meme emmıyordu ama sagıp verıyodum tabıı artı mama.İlk 2 ay hep 1 kılonun ustunde alıyordu ama 3.ay sadece 600 gr almıstı.Tahlıl yaptırdık ıdrar yolu enfeksıyonu oldugu gorduk antıbıyotık kullandık 1-2 gun ıyıydı sonra yıne aynı ben de uykuda beslemeye basladım artık uyanıkken hıc ıstemıyor napıcagımı sasırdım.Acaba uykuda besledıgım ıcın acıkmıyomu cunku pek ac bırkamıyrum bır kere gece 6 saat bırakyım ama yıne yemedı. 1 HAFTA 4.AYI DOLDURUYOR EK GIDAYA GECICEZ İNŞALLAHHH DUZELR. Acıkcası doktorada goturmek ıstemıyorum cunku genel durumu ıyı atesı,kusması yok yok yere bır suru tahlıl istıcekler yıpranıcak oglum.Ayrıca sızler yapmmısınız ve Allaha sukur bısey cıkmamıs.Napıcam nasıl davrancam sasırdım hıc bır is yapamıyorum,bır yere cıkamıyorm bı akıl verırsenızz co sevınırım

ne zor bu bebişleri büyütmek :1: umarım enfeksiyon yoktur sütü çoğalmıştırda yetiyordur..

ne zor bu bebişleri büyütmek :1: umarım enfeksiyon yoktur sütü çoğalmıştırda yetiyordur..

enfeksiyon ya da benzeri bir durum olsa annesini de emmek istemezdi bence.muhtemelen sütün tadına vardı artık,mamayı beğenmiyor.kilo takibi yapıldığında bir sıkıntısı çıkmazsa içiniz rahatlar,sütü yetiyordur bence.

bicketcim hiç sağı solu belli olmuyor bu kızların.dün kızım 90 cc ile geceyi tamamladı.1-2 hafta önce gece 12 'den sabah 8'e kadar 400 cc içtiği oldu.ikisi de aynı çocuk işte ,ne denir ki?

Arkadaslar mrb. Aynı sorun benım oglımda da var bundan 1 ay once basladı istahsızlıgı bırdrn bıre cokk guzel beslenıyordu meme emmıyordu ama sagıp verıyodum tabıı artı mama.İlk 2 ay hep 1 kılonun ustunde alıyordu ama 3.ay sadece 600 gr almıstı.Tahlıl yaptırdık ıdrar yolu enfeksıyonu oldugu gorduk antıbıyotık kullandık 1-2 gun ıyıydı sonra yıne aynı ben de uykuda beslemeye basladım artık uyanıkken hıc ıstemıyor napıcagımı sasırdım.Acaba uykuda besledıgım ıcın acıkmıyomu cunku pek ac bırkamıyrum bır kere gece 6 saat bırakyım ama yıne yemedı. 1 HAFTA 4.AYI DOLDURUYOR EK GIDAYA GECICEZ İNŞALLAHHH DUZELR. Acıkcası doktorada goturmek ıstemıyorum cunku genel durumu ıyı atesı,kusması yok yok yere bır suru tahlıl istıcekler yıpranıcak oglum.Ayrıca sızler yapmmısınız ve Allaha sukur bısey cıkmamıs.Napıcam nasıl davrancam sasırdım hıc bır is yapamıyorum,bır yere cıkamıyorm bı akıl verırsenızz co sevınırım

inşallah dönemsel bir şeydir agrin,çok çektik biz,hala da çekiyoruz.uykuda beslenme olayına gerçekten alışıyorlar ve bence uykuda doydukları için acıkma duygusunun ne olduğunu bilmiyorlar.hissettikleri şeyin yemekle geçceğinin farkında değiller.ek gıdadan önce kızım ne zaman acıksa gözlerini ovuşturmaya başlıyordu.yani bu duygunun uyunca geçeceğini düşünüyordu.şimdi de çok farkında olduğunu sanmıyorum açıçası.tadı hoşuna giderse yiyor sadece,istediği kadar aç olsun beğenmezse yemiyor.
keşke sana önerecek bir şeyim olsaydı.kelin ilacı olsa hesabı...bizim durumumuzu görüyorsun.eğer 30 cc bile içiyorsa uyanıkken üstüne git derim.unutturma biberonu.bazen o 30 ccye bile muhtaç kalıyor insan.ek gıdada başarılı olursunuz inşallah.

Kızlar merhaba...
Nezamandır yazma fırsatı bulamadım koşturmaktan.
5.doktorumuzu da 20 gün evvel değiştirmiş bulunmaktayız.
6.doktora başladık bakalım sonumuz hayrola derken bu doktor iyi geldi bize çok şükür binlerce şükür.
Bebeğimiz kilo sorunu vardır oldum olası.
Doktor hemen idrar kültürü ve tahlili istedi.Sonuçlarda idrarda mikrop bakteri parazit çıktı.
İlaç yazdı.
Dedim iştahsız kilo almıyor fazla vs.
İştah açması için balık yağlı portakallı bir multivitamin verdi.
Günde 2 çay kaşık.
Kusması için bir şurup verdi daha evvel kullanmıştım ilk aylarda.Motilium süper bir şuruptur ama ben bebeğim kusuyor düzelmedi diye yarıda kesmiştim o zamanlarda.
Doktor asla bırakma kullan sabırlı ol sonucunu göreceksin dedi.
20gündür inatla kullanıyorum onuda kusmaya çalışıyor ama ben peşinde su kakalıyorum kusmasına mani oluyorum.
Öyle foşfoş kusması hafifledi.
Günde bir kere ya kusuyor ya kusmuyor çok şükür olsun ki...İnşallah devame der böyle.
Önceden 20 30 cc kaşık maması zar zor yerken şimdi 60 70 yiyoruz .
Buara bir yakınımın tavsiyesi üzerine şırıngaya başladım.
Mamayı şırıngaya çekip veriyorum ağzının kenarından sıkıyorum hafiften hafiften.
Bazen ağzını açmıyor kitliyor çünkü bu yöntemde iyi geldi bize.
3 kaşıktan sonra muhakkak bir tatlı kaşık su veriyorum boğazında tıkanırsa aşağı insin diye :)
Bu doktor baya iyi geldi dediğim gibi.
10 günde 400gram almış bu ilaç sayesinde ve benimde çabalarımla.
Doktor çok çok iyi dedi.
Yavaş yavaş normale dönüyoruz galiba bakalım hayırlısı.
Buara doktorum 3 saatte bir enaz 80 en fazla 100 cc kaşık maması yemesi gerek günde 400 gram yese süper dedi.
Biberon almıyorsa zorlamamamı söyledi .
Rabbim hepimizin evladını iştaha getirsin inşallahhh :)

ben geldim bugün kızımı şikayet etmicem size kızlar durumlar aynı yine yemiyoruz ama sanırım artık kabullendim ve alıştım ve farkettim ki psikolojim de eskisi kadar kötü değil artık nerde o ilk zamanlardaki sinir krizleri düşünçesi bile kötü hissetmeme yetiyo zaten neyse ben bugün aslında sizlerle başka şeyler konuşaçaktım malum sebeplerden dolayı o doktor senin bu doktor benim geziyoruz geziyoruzda neden? baktım ki allahıma binlerce teşekkür ediyorum bana bu kadar güzel sağlıklı ve akıllı bir evlat verdiği için beterin beteri var allahım ne hastalar gördüm o küçüçük bedenlerine nasıl dayanıyorlar bir onlara bakıyorum birde kızıma nesi var dediklerinde resmen utanıyorum zayıf demeye yemek yemiyo demeye yine söylüyorum allahım sana binlerce kez şükür ediyorum yeterki dermansız dert verme ..... ben kabullendim artık varsın zayıf olsun ben sanki çok mu kiloluyum bana çekmiş kızım onun sağlığı aklı başında yerinde ya yeter bana bugun ki düşüncelerim bu ama benim kız bakarsınız 1 saat sonra beni bunlardan vazgeçire bilir hiç belli olmaz amannnnn beeee sağlıklı olsunlar yeterki biz uğraşalım

dumadumadum,
mutlu olmana sevindim.maşallah ne kadar güzel kilo almış.
bicket,
canım dediğin gibi ben de kabulleniyorum bazen,ama çıldırdığım anlar da çok oluyor.kızım 4-5 gündür çok hastaydı,havale aşamasına gelip gelip gitti.dediğin gibi ben de o zaman yeter ki iyi olsun da istemezse yemesin dedim.ama yememesi hastanede bile sorun oldu,karnını doyurabilmek için tahlllerini tam olarak yaptırmadan eve getirmek zorunda kaldım:))neyse ki iyileşmek üzere,yine az ve gönülsüz yiyor ama çok şükür,o halleri gözümün önünden gitmiyor,sağlıklı olsunlar yeter ki...

sermest esra bicket bebişler ne kadarlık oldu? benim kız da 6ay 20 günlük oldu ve hala kılomuz 6900 gram ki 3100 gram doğmuştu zaten. benimkide pek zayıf ve yemez gün içinde bende deniyorum bişiyler ama lmuyo. 1 günde bu bebeğin yemesi gerekenler neler bilginiz var mı bu arada anne sütü yok.... :((

merhaba kızlar yine boşladınız burayı:))
benil kızım 9 aylık,huyunda suyunda değişen bieşy yok,hep aynı.
son zamanlarda uykuda biberon almayı da bıraktı halimizi görmeniz lazım,saabahlara kadar ayaktayız ağlayıp duruyor.umarım geçici bir dönemdir,çok zorlanıyorum çünkü.
benil 7 aylık bir ebek neler yemez ki...bebek yemek istedikten sonra hr şeyiveriyor herkes,ciğerden balığa kadar...ama yemezse yapacak bir şey yok.
ben kızıma yedirmeye çalıştığım listeyi yazayım.
*sabah kaşık maması
*öğlen yoğurt,beyaz peynir ,yumurta(peynir ve yumurtayı daha yeni yemeye başladı inşallah devam eder)
*öğleden sonra çorba(tarhana,şehriye,mercimekten biri)
*yatarken kaşık maması
arada öğün kalıyor,bunlar belirsiz.bazen yine çorba ve yoğurt.meyve yemiyor,arada kavanoz veriyorum,onu da her zaman ymiyor.

çorbalarına tavukdan çekilmiş kıyma ya da normal kıyma katıyorum.

bunların hepsini yediği de oluyor,günde sadece 3-4 öğün yediği de.
gördüğünüz gibi listede devam sütü yok.şu an böyle gidiyoruz ,gece genelde 80-90cc içiyor.eğer verebilirsem bir kez de gündüz bi o kadar içiyor ,çoğu zaman içmiyor.şimdilik beslenme düzenimiz nbu şekilde.

esra valla seni okuyunca korkuyorum bu bebekler hiç düzelmeyecekler mi yaa hep böyle mi gidecek bu???

canım umutsuz olma,ama pek sanmıyorum:)
şöyle oluyor (yine içinizde bebeği en büyük olan benim,az daha tecrübeliyim sayılır)...bebek doğuştan iştahsızsa sen beklentilerini azaltıyorsun.öyle herkesin bebeği gibi ağzını koca koca açarak yemek yemesini beklemiyorsun.ben bugünkü halimize şükrediyorum.ama sanmaki öyle hapı hupur yiyor,hayır.zorla da olsa karnının doyduğunu,kendini idare ettiğini biliyorum ya o yetiyor.bak mesela dün akşam 10 da tahıllı gece maması yedi 1 kase,sonra gece 3-4 gibi sadece 60 cc mama içti ve sabah 9.30'a kadar onunla durdu.yani nerdeyse 12 saatte sadece 60 cc mama içti.ama sabah yine 1 kase mama yedirebildim,bu benim için güzel.çünkü gece çok fazla ağlayıp huysuzlanmadı açlık yüzünden.demek ki iare etti kendini.başkasına sorsan belki çok kötüdür,yani çocuğunu kolayca besleyebilenlere...
öyle ya da böyle yesinler,tek isteğim bu.başarabildiğim sürece mutlu oluyorum:)

umarım hep başarırsın.

benim bu gün yedirdiklerim tam bi felaket yazayım:

sabah bebelac ballı irmikli kaşık mamasının içine yumurta sarısı kattım 4 çay kaşığı

öğlen meyve denedim olmadı :((

uyutup uykuda biberon 90 cc

öğleden sonra cici bebe yoğurt 2 çay kaşığı

az önce de 120 cc biberon

bitti sadece bu kadar su bile yok içiremedim artık sebze çorbası denemiyorum çünkü yemiyor ama yemiyor diye de kestirip atmak istemiyorum ya galiba bende kabullenmeliyim ama bu yeme böyle devam ederse ilerde başımıza sorun çıkacak gibi geliyor çünkü normal değil. acaba diyorum yetiyor mu bu yediği ona o daha bebek ve bu ay büyümemesinden anlıyorum ki yetmiyor büyüse endişem olmaz.

benilcim bu iş böyle olmaz yaaa,sizinki gerçekten çok fazla.tamam,kızımın da 7-8 saat hiçbir şey yemediği olurdu ama en azından bu sürenin sonunda doyuracak kadar yedirirdim.hiç olmazsa bir çay bardağı kadar yani.bu kadar az,yani 3-4 kaşık..bilemiyorum ne desem.bence kesinlikle bir doktora gidin,en azından vitamin takviyesi verir,belki iştahına yansır.
seninki kabullenilebilecek seviyelerden çok öte bir durum,lütfen bir doktora gidip tahlil,usg...ne bileyim bişeyler yaptırın işte.

yaptırıcam inş bayramdan sonra.

bu arada sen hiç hazır kavanoz mamaları kullandın mı bebişinde??? Meyve püreleri var ne biliyim sonra sebze püreleri denedin mi hiç? sağlıklı olduklarını düşünüyor msun???

Back