• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 Aylık Kızım Beslenmeyi Reddediyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
denedim canım hepsini.ilk zamanlarda yedi artık yemiyor.şu an haftada 2-3 kez meyve veriyorum ondan da yediği bir tane var sadece.
sağlıklı olmaları konusu tartışılır.bebekleri her şeyi yiyen,ne yedireceklerini kendileri belirleyen anneler için bunlar hakkında konuşması kolay,yok katkı maddeli,yok rafta bekliyor....vs.ama bizimkiler gibi her şeyi seçen bebeklerin annelerinin böyle bir lüksü yok malesef,ne yerlerse vermeye razı oluyoruz.
kızım her şeyi yeseydi vermezdim onlardan ama sağlıksız olduklarını düşünmüyorum.bebek mamaları oldukça sıkı denetimlerden geçiyor( hero baby'de çalışan gıda mühendisi arkadaşım var)..yani her şey o kadar basit değil.bebeğini devam sütüyle büyüten annelerin kavanozlara karşı çıkmasını anlamsız buluyorum.benim için problem yok kısacası,yediği sürece veririm.bugün kızım 2 öğün yedi sadece,birini de fokur fokur kustu.şunu vermem bunu yedirmem deme gibi bir şansım yok benim yani.
eğer yiyorsa kızın vermeni öneririm.hiç beslenememesindense birzcık yanlış beslenmesinde bir sıkıntı yok bence.ben bu tip konularda biraz kar-zarar incelemesi yapıyorum,hangi taraf daha ağır basarsa ona göre hareket ediyorum.kızın da 2 kaşık çorba içeceğine 1 kavanoz sebze püresi yerse bence daha fazla kar edersiniz.tabi sadece kendi düşüncelerim:))

konuyu yeni gördüm.paylaşmak istedim.bizimde yeme problemlerimiz var.
aslında ek gıdaya güzel başlamıştık.ama şimdi daha da kötü olduk.1 haftadır daha kötüyüz.
1-1.5 saatte yedirebiliyorum.sürekli ağzında bekletiyor.artık sinirlerim aşındı.ne yaptıysam engel olamıyorum
ağzında bekletiyor,yemeğin suları ağzından dökülüyor.bazı öğünlerde ağzını hiç açmıyor,ağlıyor.
meyveyi yedirmek bi ölüm zaten.tatlı şeyleri yemiyor.cici bebe bile sevmiyor sıpa
bu arada 6 dişimiz var.diş problemide var ama alışkanlık yaptı bizde artık.sürekli böyleyiz.
severek yediği hiçbirşey yok malesef

dirimcim merhaba,
dediğin gibi alışkanlık oluyor artık.1 haftadır hstaydım.ne annem ne kayınvalidem 1 kaşık yediremediler kızıma.o da 4-5 saat beklemesine rağmen.hasta halimle ben yedirdim ayıla bayıla.ryık 5 saatte bir ancak yiyor ve ben üzülmemeye kararlıyım.zaten canım burnumda bir de kızımın nazlarından bıktım artık çekemiyorum.5 saat aç durup hala ve hala dikkatini dağıtacak bir şy bulamazsam yemiyor.yemeye başladı mı rezillik bşlıyor evde,her şey havada uçuşuyor.bunaldım gerçekten.

oyy oyy artık kimse gelip yazmıyor yazmaktan da usandık dimi hatunlar bakıyorum da degısen bısey yok ne hos bizde de durum aynı valla cok sasırdım desem yalan olacak yanı bu keciler bizi saglıgımzdan etti en azından benm akıl saglıgım gitmek üzere yani:=)

hala aynıyız dokuzuncu aya girdik ama devam sütüyle yasıyoruz saka gibi ne öyle ek gıda ögünlerimiz var düzenli ne de artan miktarlarımız..diş de girdi araya uykulara da yallah dedik varmıydı ki sanki ya o da baska trajedi ah

sabah 7 gibi devam sütüyle baslıyoruz aylardır oldgu gibi hala maksimum 100cc iciyor prensipli hatun nolcak öglen 12-1 arası kahvaltı saati bızde hersey ters oldgu gıbı bu da öyle öglen yemegı yerıne yumurta sarısı labne armutla karıstırlmıs kasık maması bı cay kasıgı pekmez..yumurta hala yarım sarıyı bıtıremıyor labne de kuuck kutuların yarısını anca bu ara bıktı herhalde onları da yemıyor kasık mamasını da verılen ölcuden degl mama kutusunda cıkan kasıkla ıkı kasık yapıyom ben kı normal ölcude bı yemek kasıgına denk sanırım az yanı onu bıle yedırmek facia valla
ikindi gibi uyuyorsa devam sütü aksam babymixs biz yemek yerken yerse sayet bıkac kasıkcık corba ya da agzına ne bulrsam bıkac lokma tıkıyorum kücük köftelr yapıyorum corbaya konanlar olur hani misket köfte onun bitnanesini bile yiyemiyor dana hala hep tadımlıgız yanı dolu dolu öğün yedigi olmadı hic rastgele zaten düzen saat ögün dikkat edemiyoruz etsek de işe yaramıyor böyle işte bizim beslenememe tablomuz gece de uykuda bıberon iteliyorum baska yok günde 500 cc anca alıyordur zaten

artık yedırmek cok daha zor kafayı bılerek hayır der gıbı sallıyor agzını bulmak cok zor ve ögürmeyi kullanmayı ögrendı kızdgı bısey varsa öggg dılınin üstünde saatlerce bekletıyor yutmuyor gırtlagında kalsa tek lokma yutmuyor orda tutuyor sonuc öksürük ögürme ve kusmaa mutlu son yani:DD

usandım artık canımdan bayramda memlekete gıttık ben arabada sureklı uyutup yedıreblme mucadelsndeydım giderken yol da uzun ve düze sapıtıyor bıyere gıdınce smdı oynamayı ögrendıler ınsanlar da anlamıyor herzamankı gibi sonra yer canımlar aman sız de böyle alıstırmısınızlar aa ne tuhaf huy bu böyle demeler neler neler sinir küpü oldum gene bidaha insan göresm yok vallahi hala bana emiyor dimi aaaa emmedi mi aa olur mu hıc öyle sey canım diyen öküzler var ya birileri kalcak artık elimde insanlar anlamıyor dalga gecıyor kücümsüyor elestriyor anca konusuyorlar tipine bakınca hareket nese azcık etıne buduna olunca tamam sorun yok en son olmadı klasik bi nutuk cekerler ee annelik zor napcan demeler..ayy kısaca ben de bunalımlardayım artık bebgıme sabır ve tahammülüm kalmadı hele yedırme savaslarnda baska bısey olarak görünüyor bazen gözüme cıldırmanın esgındeym valla aylardır aynı kabus hala gecer diyenlere de kocaman bi nahhh cekiyorum gececegı fala yok bunun cöktü üstümüze kra bulut gibi :(

oyy oyy artık kimse gelip yazmıyor yazmaktan da usandık dimi hatunlar bakıyorum da degısen bısey yok ne hos bizde de durum aynı valla cok sasırdım desem yalan olacak yanı bu keciler bizi saglıgımzdan etti en azından benm akıl saglıgım gitmek üzere yani:=)

hala aynıyız dokuzuncu aya girdik ama devam sütüyle yasıyoruz saka gibi ne öyle ek gıda ögünlerimiz var düzenli ne de artan miktarlarımız..diş de girdi araya uykulara da yallah dedik varmıydı ki sanki ya o da baska trajedi ah

sabah 7 gibi devam sütüyle baslıyoruz aylardır oldgu gibi hala maksimum 100cc iciyor prensipli hatun nolcak öglen 12-1 arası kahvaltı saati bızde hersey ters oldgu gıbı bu da öyle öglen yemegı yerıne yumurta sarısı labne armutla karıstırlmıs kasık maması bı cay kasıgı pekmez..yumurta hala yarım sarıyı bıtıremıyor labne de kuuck kutuların yarısını anca bu ara bıktı herhalde onları da yemıyor kasık mamasını da verılen ölcuden degl mama kutusunda cıkan kasıkla ıkı kasık yapıyom ben kı normal ölcude bı yemek kasıgına denk sanırım az yanı onu bıle yedırmek facia valla
ikindi gibi uyuyorsa devam sütü aksam babymixs biz yemek yerken yerse sayet bıkac kasıkcık corba ya da agzına ne bulrsam bıkac lokma tıkıyorum kücük köftelr yapıyorum corbaya konanlar olur hani misket köfte onun bitnanesini bile yiyemiyor dana hala hep tadımlıgız yanı dolu dolu öğün yedigi olmadı hic rastgele zaten düzen saat ögün dikkat edemiyoruz etsek de işe yaramıyor böyle işte bizim beslenememe tablomuz gece de uykuda bıberon iteliyorum baska yok günde 500 cc anca alıyordur zaten

artık yedırmek cok daha zor kafayı bılerek hayır der gıbı sallıyor agzını bulmak cok zor ve ögürmeyi kullanmayı ögrendı kızdgı bısey varsa öggg dılınin üstünde saatlerce bekletıyor yutmuyor gırtlagında kalsa tek lokma yutmuyor orda tutuyor sonuc öksürük ögürme ve kusmaa mutlu son yani:DD

usandım artık canımdan bayramda memlekete gıttık ben arabada sureklı uyutup yedıreblme mucadelsndeydım giderken yol da uzun ve düze sapıtıyor bıyere gıdınce smdı oynamayı ögrendıler ınsanlar da anlamıyor herzamankı gibi sonra yer canımlar aman sız de böyle alıstırmısınızlar aa ne tuhaf huy bu böyle demeler neler neler sinir küpü oldum gene bidaha insan göresm yok vallahi hala bana emiyor dimi aaaa emmedi mi aa olur mu hıc öyle sey canım diyen öküzler var ya birileri kalcak artık elimde insanlar anlamıyor dalga gecıyor kücümsüyor elestriyor anca konusuyorlar tipine bakınca hareket nese azcık etıne buduna olunca tamam sorun yok en son olmadı klasik bi nutuk cekerler ee annelik zor napcan demeler..ayy kısaca ben de bunalımlardayım artık bebgıme sabır ve tahammülüm kalmadı hele yedırme savaslarnda baska bısey olarak görünüyor bazen gözüme cıldırmanın esgındeym valla aylardır aynı kabus hala gecer diyenlere de kocaman bi nahhh cekiyorum gececegı fala yok bunun cöktü üstümüze kra bulut gibi :(

ne güldüm yaaa çok yaşa sen emi yazının başı tanıdık zaten değişen bişey yok ama sonu beni çok güldürdü sermestcim keşke bende şu çok konuşanlara bir hareket yapabilsem :)

ahh aynı dertler sorunlar pekı cozum yok Allah sızede bızede sabır versın ben calıstıgım ıcın sadece hsonları bu cıleyı yasıyorum sız hergun her sanıye neolacak boyle halımız bılmıyorum ama cocugum yemek yemıyor dıye bır kıtap var bunu mutlaka okuyun psıkolojık olarak rahatlayacaksınız bana faydası oldu sızede olur umarım

ahh aynı dertler sorunlar pekı cozum yok Allah sızede bızede sabır versın ben calıstıgım ıcın sadece hsonları bu cıleyı yasıyorum sız hergun her sanıye neolacak boyle halımız bılmıyorum ama cocugum yemek yemıyor dıye bır kıtap var bunu mutlaka okuyun psıkolojık olarak rahatlayacaksınız bana faydası oldu sızede olur umarım

hımm bi kaderdas daha bulmusken sorayım hemen işe bebeginiz kac aylıkken döndünüz ve döndükten sonra hayatnzda neler degıstı benm de bir iki aya dönmem lazım ama nasıl olacak bilemiyorum bırakacagım aileden biri akraba yok bakıcı arıyoruz su an ben tahhamül edemiyorum cocuguma yedıremıyorum baskası nasıl ugrascak kafamda sorular tonla..sizde neler degıstı faydası zararı size bebegınıze ne yönde oldu..ay cok sordum ama bu süreci cok merak edıyorum:(
kitaba bakmak lazım zaten bu gidisle biz de yazca kitap:D

sermest,bicket ve ben başbaşa otursak cilt cilt ansiklopedi yazarız herhalde:))
bicketcim nerelerdesin,hiç yazmıyorsun haberdar et bizi ne alemde Melis?
sermestten iyi kötü haberim oluyor zaten:)
kızımda uyku sorunu baş gösterdi,en büyük problemim bu aralar...yemeyi falan aştı bunlar.beslenme iyi kötü gidiyor.kavga dövüş yediriyorum çok şükür.günde dört öğün yiyor.geceleri durum belirsiz,bazen 200 cc mama içiyor bazen 60 cc..

sermest,bicket ve ben başbaşa otursak cilt cilt ansiklopedi yazarız herhalde:))
bicketcim nerelerdesin,hiç yazmıyorsun haberdar et bizi ne alemde Melis?
sermestten iyi kötü haberim oluyor zaten:)
kızımda uyku sorunu baş gösterdi,en büyük problemim bu aralar...yemeyi falan aştı bunlar.beslenme iyi kötü gidiyor.kavga dövüş yediriyorum çok şükür.günde dört öğün yiyor.geceleri durum belirsiz,bazen 200 cc mama içiyor bazen 60 cc..

walla kızlar gün geçtikçe batıyoruz biz ek gıda yemiyo mama istemiyo zoraki yediyorum geceleri artık hiç yemiyo akşam 23 gibi yediyse sabah 7.30 gibi ancak yedire biliyorum ama bütün gece yine yer ümidiyle ayaktayım tabiki bizde toplam 5 kere mama verebiliyorum onuda yerse durumlar böyle canım

kızlar selam izinden yeni döndüm:(
ne güzel bir ay oğlumla birlikteydim.
esra geçmiş olsun canım bizde hastaydık.kuma ishalden bir gün hastanede yattık
oğlumdan da bana geçti bende yattım.iştah olmadığı gibi tümden gitti.
bizimki kahvaltıları artık daha daha zor yiyor.bulamaçtan usandı.ayrıda yemiyor.saat 8:30 da peppe var.onun karışısına geçirip
yediriyordum.tek ilgisini çeken çizgi film.yanlış ama napim başka türlü yediremiyorum.oyuncaklarda çekmiyor artık ilgisini.

sermest bayram bi felaketti zaten.valla ben oda istedim.kapadım kapısınıda.milletin yanında vermedim.
verince millet laf ediyor.zaten yıpranmışım.sinirlerim iyice aşınıyor.bunun hepsini yemek zorunda mı?yok hep böyle mi yer
dır dır çekecek halim yok.

öyle kızlar bizimkide aynı.biz 7.dişimizide patlattık.kaç tane daha çıkacak.iştahsızlık ondan mı anlamadım.
şöyle uğraştırmadan ağzını açıp lüp lüp yeseler olmuyor.ağzında bekletince iyice çileden çıkıyorum

kızlar nerelerdesiniz ya kayboldunuz düzeldi sanırım bebekler bide biz düzelsek :36:

offf offf sayfaları okudukça daha da korkmaya başladım. 3,5 aylık olduk. yaklaşık 1 aydır emmeyi reddediyor. uyanıkken memeye yaklaşması bile ne mumkun. geceleri bile memeyi ağzına tıkınca acıveriyor gözlerini. yaklaşık 15 gün sonra işe başlayacağım. biberonunu ağzına bile sokmuyor. ısırıyor. kaşıkla süt vermeyi size anlatmak ayıp olur. remen aç. 6 saat bekliyorum ykusuzluğa bağırıyor ama açlığı taktığı yok.
deneyimlerinizden faydalanmak istiyrum.
1) emziriyorum hala sırtımdan terler aka aka. kolumda sallaya sallaya hoplata hoplata deniyoruz. ne kadar başarılı oluyorum belli değil.
2) biberonun hiçbir çeşidini almıyor. nasıl aldırabilirim.
3) doktorların bu kayıtsızlığını nasıl aşıyorsunuz. birde bu şekilde çocuklarınız kaçar kilo((((pardon gr )) aldı.
4) ilk başta nasıl testler yaptırayım

kızlar nerelerdesiniz ya kayboldunuz düzeldi sanırım bebekler bide biz düzelsek :36:

yok be canım nerde düzelmek..aynı şeyleri dle getirmek de yoruyor sanırm ondan bu suskunluk bir de büyüdükce bunlar sorunlar da büyüyor yoksa aklımdasınız hep esrayla zaten face üzerinden irtibt halindeyiz onda da cinnetler devam..benmki her gecen gün kendini geliştiriyor artık uzun süre gırtlagında hareketsız yutkunmadan tutuyor yemegı..cenesine bastırıp parmagımla yanlardan dürtüp burnunu sıkmadıkca yutturamıyorum..inadına yemıyor..biberon mamasını azalttı gece asla beslenmeyı kabul etmiyor bayadır..nerdeyse 13 saat kadar 11den ertesı gün 11e kadar falan..tek basarılı zahmetsız yedıgı ögün yogurt dıgerlerı facia savas halindeyiz..hele ki dısardaysak yandık kı ne yandık..insanların ıcınde rezil rüsva oluyorum artık kendni öyle paralıyor kı yemıcem dıye ac ac gezıyoruz reklam dısında yemıyordu sımdı reklamlar da sökmüyor ve en az zahmetle yedıgı bir ögün olduysa da son kasıga gelınce inadına yapar gibi kusuyor hepsini..kısaca cinnet moduna aynen devam ediyorum..işe baslıycam bir ay icinde ben de bakıcıyla anlastm ama bakalm kadın ne yapacak..nasl yedırecek bu danaya..kg konusu bizimkinde iyi eskiye göre gene gırtlagından bıseyler gıdıyor o da benm zormla zorluyorum artk mıllet zorlama demesın hıc baska türlü ac yasar fotosentez yapar bu cocuk mecbursun baska yol mu var ki..öyle işte bicketcim bir söyledin bin işittin gene memnun kaldn mı :DD

offf offf sayfaları okudukça daha da korkmaya başladım. 3,5 aylık olduk. yaklaşık 1 aydır emmeyi reddediyor. uyanıkken memeye yaklaşması bile ne mumkun. geceleri bile memeyi ağzına tıkınca acıveriyor gözlerini. yaklaşık 15 gün sonra işe başlayacağım. biberonunu ağzına bile sokmuyor. ısırıyor. kaşıkla süt vermeyi size anlatmak ayıp olur. remen aç. 6 saat bekliyorum ykusuzluğa bağırıyor ama açlığı taktığı yok.
deneyimlerinizden faydalanmak istiyrum.
1) emziriyorum hala sırtımdan terler aka aka. kolumda sallaya sallaya hoplata hoplata deniyoruz. ne kadar başarılı oluyorum belli değil.
2) biberonun hiçbir çeşidini almıyor. nasıl aldırabilirim.
3) doktorların bu kayıtsızlığını nasıl aşıyorsunuz. birde bu şekilde çocuklarınız kaçar kilo((((pardon gr )) aldı.
4) ilk başta nasıl testler yaptırayım

canım sen daha yolun basındaymısın umarım sonu da olur kı cekmezsin bizim cektiklerimizi ne varsa o aylarda var hepimziin birden döndü carkı..3.ayıne gırmeye yakındı benm kız da beslenmeyeı reddetmeye basladı bırden.benmkı hıc emmedı ama madem senn bebe emıyor ne seklde emerse kabulüm de emzırmeye ugras deneme yanılmayla en uygun pozisyonunu bulursun rahtlatıcı müzik cal arka planda dıkkatını dagtcak bıseyler olmasn falan ne bıleym pek deneyım alanım degl daha cok pompayı emzrdgm ıcın:)
biberonları da deneye yanıla bulcaksındr. browns genelde sorunlu bebkler kabul edıyor..sennkı emıyor madem anne memesıne benzeyen baslıkları terch et nuby vardı bır de memeye benzer..dar uclu genıs uclu kaucuk plastık hepsınden alcan denıycen bırınden bırını kabul eder ınsallah..ben de bıberone cok zor alstrmıstm emmıyordu da ama kırıldı bıyerde en ac oldugu anda denemek faydalı olur umarım
doktorlara gelirsek..o kısma koca bir kitap yazabılırım gıtmedıgım dr kalmadı hakarete ugramaya kadar..ne delılıgım kaldı ne abartmam ne baska seyım..nefret ettm hepsınden bıkac aydr gıtmıyorum muhtac etmesn RAbbm de beslenme ısınden dra muhtac kalmak ayrı bı cınnet konusu
kg mevzusuna takılma sımdıden önemlı olan normal rutinde beslnmelerı.beslenmelerını normal seklde sürdürmeleri diger bebekler gibi..bır gram az bır gram fazla bence önemsız cok uc noktalarda olmadktan sonra..benm kıızın genlernden herhalde etı budu ıyı zaten ondan basıma hunı taktı herkes nereye yemıyor bu cocuk dıye..kg ısını hıc dert etme derm kritik eşiktesin simdi iş bu sorunu kronikleşmeden atlatablmekte
test derken neyi kastettin blmıyorm ama cocuk gastroentolguna gıdersen onlar yönlendrıyor senı kan alerjı vb testlerı reflüye daır bulgular ama genelde hep aynı seyler söylenıyor gene de ıcınde kalmasn yaptır

tek tavsyem sana uyurken alma egılımı varms bebegnde zor nasl olur blemıyorm ama bıseklde bunu kırmaya calıs öncelkle..benmkı de öyleydı uyku dısında almazdı ve netıce su an onbırıncı ayına gırdı 2.5 aylktan berı bır kez dahı gözü acıkken ıstekle bıberonu aldgını görmedm acıkma aglamasını da..bu cok kötü işte hem anne ıcın hem bebek ıcın yıpratıcı..uykuya endekslı yasıyorsun öyle kı kızım acıktgından uyku moduna sokardı kendnı uyutun benı gıbılerıne..smdı uykular azaldı bıberonlar da..artk uykuda da sorunlu bıberon alması hersey bırbırını doguruyor yanı smdıkı sabrın mücadelen inadın ileriye yatırım olcak ondan sakın gevseme ümitszlge dusme derim canm Allah yardmcn olsun senı burada bu dertlerle görmeyel ınsallah cok zor cunku

bicketcim,
nerde düzelmek,bizimkiler böyle artık ya büyüdükçe iyice abartıyorlar.tam bir düzen kurduk iyi kötü diyorum.az yemesine razı oluyorum yani hani en azından öğün vakti geldiğinde yarım kase falan ,daha az da olsa mideye br şeyler girsin istiyorum.gel gelelim 12 saate kadar bile çıktığımız oldu önce 8 saatte deliriyordum.

yeni yazan arkadaşım,rumuzunu unuttum.
sermestin dediklerinden farklı söyleyebileceğim çok şey yok.yalnız şunu söyleyim,büyüdükçe uykuda vermek imkansız hale geliyor.daha küçükken kolaymış yine.yani ufacık bir umut varsa ,az da olsa emiyorsa,içiyorsa sütü uyanıkken ver.diğer türlü uykuda vermenin önü alınmıyor.büyüdükçe uykular azalıyor.açlık süreleri uzuyor.evine gelen oluyor,senin bir yere gitmen gerekiyor.işte o zaman her şey alt üst oluyor.uyumadığı için karnı doymuyor,karnı doymayınca uyumuyor.kısır döngüye giriyorsun.sonra benim gibi yolda arabasında yatarak,elinde biberonla süt içen bebeği görünce ağlıyorsun üzüntüden.daha 2 gün önce kızımın 2 aylıkkenki videosunu izledim,biberonla süt içiyormuş.ağladım yemin ederim,öyle büyük bir nimetmiş ki bu,çekmeyen anlamaz.
biberon konusunda ne desem bilmiyorum,hepsini deneyeceksin mecburen,suluk falan dene olmazsa.hani şu damla akıtmaz suluklar var ya,aklına gelen her şeyi dene.hatta eczanelerde küçk bardaklar satılıyormuş,ucunu sıkıp içirenler varmış.şırıngayla vermeyi dene.aklıma gelenler bunlar,inşallah birinde başarılı olursunuz.
doktorların umursamaz tavırlarına gelince...buna da alışıyor insan.daha bugün gittim doktora,ki 4. ayından beri götürüyoruz aynı kişiye,yine manidar bir gülümseme vardı yüzünde.maşallah tarhana çorbası da yaramış diyor,e napıyım,gerçekten en çok onu yedirebiliyorum sadece.kimseyi inandırmak zorunda değilim.kilodan yana bizim de sıkıntımız yok,kilolu doğdu zaten,biraz yerse alıyor hemen.almasa da olurdu yeter ki bunları çekmeseydim

arkadaşlar uyku halinde beslemek benimde istediğim bişi değil ama 6 saat bekliyorum bazen imkanı yok yemek istemiyor. ne mama ne süt hiçbir şekilde biberon falan almıyor. çıldırıcam. nasıl bu kadar aç durabiliyor. büyük insan bişi bikaç şey atıştırır.
aklına beslenmek hiç gelmiyor yani. şu suluğu deneyim bide. kaç çeşit biberon verdim tık yok. dişlerini kaşıyor onunla süt ma heryerde ama ağzında bir damla yok. siz ne kadar süreyle besliyordunuz. gözleri açık halde hiçbir şekilde emmiyor. ben uytuyorum ağzına memeyi sokuyorum sonra ayağa kalkıp sallaya sallaya bi kaç fırt çekip uyanıyor sonra tekrar...
hemşire annesine yapıyor biberonu baskaı verince alır dedi. şimdi yanlızım biri yanımda olunca deneyeceğim. siz hep çocuklarınızın yanında mıydınız.

elza,
keşke kızım bir tek bana yapsaydı eve yardımcı bile tutardım bunun için.denemeyen kalmadı biberon vermeyi ama hep aynı şeyi yaptı.beslenme saatlerini uyku belirliyordu bizim.3-4 aylıkken çok sorun olmadı,sık uyuyordu (tabi aralarda 6-7 saat durduğu oldu,hatta ateşlendi kaç defa kan şekeri düştüğü için) ortalama 3 saatte bir uyuyordu ben de veriyordum biberonu yalnız büyüdükçe uyku aralıkları uzadı,zaten ek gıdaya 4. ay dolduğunda başladık ve bambaşka bir macera başladı onunla birlikte.ben şu an sadece gece veriyorum biberonu,2 defa vermeye çalışıyorum ama her zaman başaramıyorum,gündüz çoğu zaman 1 kere uyuyor onu da biberon savaşıyla bölmek istemiyorum.ne yerse onunla duruyor malesef.

elza,
keşke kızım bir tek bana yapsaydı eve yardımcı bile tutardım bunun için.denemeyen kalmadı biberon vermeyi ama hep aynı şeyi yaptı.beslenme saatlerini uyku belirliyordu bizim.3-4 aylıkken çok sorun olmadı,sık uyuyordu (tabi aralarda 6-7 saat durduğu oldu,hatta ateşlendi kaç defa kan şekeri düştüğü için) ortalama 3 saatte bir uyuyordu ben de veriyordum biberonu yalnız büyüdükçe uyku aralıkları uzadı,zaten ek gıdaya 4. ay dolduğunda başladık ve bambaşka bir macera başladı onunla birlikte.ben şu an sadece gece veriyorum biberonu,2 defa vermeye çalışıyorum ama her zaman başaramıyorum,gündüz çoğu zaman 1 kere uyuyor onu da biberon savaşıyla bölmek istemiyorum.ne yerse onunla duruyor malesef.

ESRacım;
benim oğlum 7 yada 8 de kalkıyo.röğlen 2,3 e kadar uyumuyor. bak söylediğim kimse inanmıyor ama gram uyku uyumuyor o saate kadar. ben sallayıp mayıştırıp emzirmeye çalışıyorum. saat 2 ya da 3 te sadece 1 yada 1,5 saat uyuyor. gece 8 e kadar yine uyanık. 8 de sallamaya başlıyorum uyusun diye 9 yada 10 da anca uyuyor. felaket yani.

bende uyuduğu o 1,5 saati bölmek istemiyorum ama aç kalmasına dayanamıyorum. 4. aydaki ek besini kaşık mamasımı biberon mu verdim doktor. bu arada benim oğlum 37 haftalık 2740 45 cm doğdu. 3. ayda 5000 kg 56 cm di. ufak biraz yani. ondan daha da diken üstündeyim.

elzacım,senin oğlun çok daha inatçıymış.uyku konusunda yani...gerçekten çok az uyuyor ayına göre.
siz de ek gıdaya erken başlarsınız artık,3,5 ay olmuş nasılsa,biraz daha sabret,sonrasında uyumadığı zamanlarda azar azar yedirirsin bir şeyler.umarım yer yani.ek gıdaya geçiş çok zor bir süreç,alışması anne için de bebek için de çok zor oluyor.tam oluyor diyorsun,bir hastalık,bir diş geliyor her şey yeniden alt üst oluyor.ama en azından alternatifin olur,süte bağımlı kalmazsın.sebze,meyve ,yoğurt,kaşık maması...inşallah sever birini de rahat edersin.umarım hepimiz bir gün rahat ederiz:))

merhaba arkadaşlar benimde bebeğim emmek istemiyor alınca 1 yada 2 dk sonra bırakıyor ek gıda vermeye başladım kilo alımı çok az zaten 2.140 gr dogdu iştahıda yok geçen ay 400 gr aldı diye üzülmüştüm bu ay 200 gr aldı derken 100 gr gitmiş ne yapacam bilmiyorum sabah 1 kase bebe bisküvisi yedirdim zorla akşam oldu hala birşey yemiyor o yemedikçe ben sinirleniyorum kafayı yiyecem artık...
şu anda 4 ay 24 günlük annem hep der yemeyenin kapısında hastalık beklermiş kiloı almamasını bırak hastada olacak hem o hemde ben kafayı yiyeceğim offff.......

Back