• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 Aylık Kızım Beslenmeyi Reddediyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
oyyy benim kuzuların hepsi hala aynı durumda demek:((
dumadumadum,sermestin dediği gibi sinir bozucu durumları ben de çok yaşıyorum.en yakınımdakiler bile anlamıyor.
dün kayınvalidemdeydim,şakasına 'giderken burda bırakın gece benimle kalsın 'dedi.ben de '2 saat sonra ararsınız gelin alın çocuğnuzu diye.'dedim.uykuda yediremezler diye.ne dese beğenirsiniz 'niye ki sabaha kadar uyumuyor mu yediriyor musun sen buna?'....ne denir ki buna?
ben 8 aydır kendi ailemize bile anlatamamışım,daha doğrusu onlar hiç ciddiye almadılar.3 saat deliksiz uykuya hasretim,sabaha kadar kızın başında oturuyorum diyorum,hala adamlar çocuk yatınca sabaha kadar uyuyor diyorlar.uyanırsa gece çorba içirrimiş,sanki gündüz içiyor da gecenin 3 ünde içecek..eşim bile kızdı annesine 'anne hala anlamadınız,bu çocuk bu zamana kadar nasıl geldi bilmiyo musunuz diye'.
yani çocuğun görünütüsü iyi diye sadece alay konusu oluyoruz.neyse,varsın iyi olsunlar da laftan anlamaz kuş beyinliler alay etsin.
çok şükür,sağlıklı olsunlar yeter.dayanması çok güç oluyor ama Allah başka dert vermesin.
bicket,canım inşallah çabuk atlatırsınız dişi,üstlerde sıra şimdi bizim,çok korkuyorum:((((

bazen kafamı nerlere vursam dıye düşünüyorum artık uyuşmak ve unutmak istiyorum..evladını beslemkten usanırmış insan onu da gördük su hayatta ya ne diyeyim daha..oynatmaya az kalmadı oynattım yeminle artık yeter...

offf offff offfff tam 1 buçuk ay gartrolok bekledim ve sonuç hüsran aklıma gelen başıma geldi eğitim ve araştırma hastanesi olduğundan sözde bize sabah 8:30 randevu verdiler bizde sabah 7 de evden çıktık oraya gidene kadar oldu saat 8:20 kaydımızı yaptırdık bekliyoruz ilk biz gircez diye bekle bekle yok meğerse herkeze aynı saati söylüyorlarmış ve kim önce gelir kayıt açarsa o sıraya göre alıyolarmış neyse bekle bekle 11 de sıra geldi içeri girdik aynı anda 3 hasta alıyormış dosya numarası sordu ilk defa geliyoruz dedim git dosya al dediler senin işin uzun neyse dosyayıda aldık kayıt açıldı daha önce yapılan tahlillerin sonuçlarını işledi dosyaya boyumuza kilomuza bakıldı ve şokkk doktor yani geçek gastroloji hekimi başhekimlikte toplantıda olduğundan ve toplantının ne zaman biteceği belli olmadığından zaten çok beklediniz artık beklemeyin deyip bize tekrardan 1 ay sonraya randevu verip eve gönderdiler haaa bide madem 2 aylıktan beri bu çocuk böyle neden bu kadar beklediniz diye sormazmı yedek doktor daha dogrusu kendisi çocuk doktoruydu delirmemek içten deil ben ne umutlarla gitmiştim nelerle karşılaştım

Son düzenleme:
offff,Bicket,çok sinir bozucu bir durum gerçekten.ne saçmalık,herkese aynı saat söyleniyorsa randevunun mantığı ne???başka bir hastane bulamaz mısın?hangi şehirdeydin canım hatırlayamadım?
biz Ankarada gittiğimizde en geç 1 hafta sonraya randevu veriyorlardı.
kızımın dişleri bu ara molada çok şükür,az çok bir şeyler yedirebiliyorum,öğün atladığımız da çok oluyor tabi ama bunlar normal şeyler bizim için.günde bikaç kez karnı tam anlamıyla doyduysa ne ala.bakalım ne zaman sıkıştıracak dişlerimiz,o zamana kadar kendimi buna hazırlamalıyım.:(

sermest,canım lütfen,biraz daha soğukkanlı olmaya çalış...

slm kızlar bizde burdayız ve değişen bişey yok sadece şimdi daha kötü çünkü diş çıkarıyoruz :)cumartesi doktor kontrolümüz vardı sadece 170 gr almışız doktor ek gıdayı sordu hiç birşey vermiyorum dedim çünkü yemiyo artık buna bir çare istedim gerçekten kötü olduğumu pskolojimin bozulduğunu söyledim doktor ne dedi ben iyi bilirim yemeğen cocuğu benim küçük oğlanda yemiypdu sinirden koltuk kırdım dedi şaşırdım o bile koltuk kırdıysa ben ne yapıcam die şu gastrolok görsün ona göre gerekeni yaparız dedi

Ya doktor bile çaresini bulamamış biz napalım demi?
Esranın dediği gibi başka hastane bulamazmısın canım?
Benimkide reddediyor ek gıdaları hiç sevmiyor?
Yese bile hemen kusmak için çabalıyor sürekli midesi bulanıyor neden bilmiyorum :(

Sermest canım sen emziriyomusun yoksa milupa yada kaşık maması mı veriyorsun ?
BUarada seninki kaç kloydu ?

esracım bazen sabırlı ve kabullenmiş oluyorum ama bazen elimde degil cinnet geciriyorum bence sendeki pozitif yaklasımın nedeni de bu ara minik kusunun az da olsa yiyor olması canım eser gene bi dalga Allah göstermesin gelivermiş senin heyheyler de:=)
benm cadı bu ara günü300-350 cc ile kapatıyor ne güzel diymi..kasık mamasını ben agzına sokuyom o cıkartıyor en olmadı kendini ögürtüp kusturuyor..bu ara bikac defa babymix denen yogurtcugu yedırebıldım ama dünden beri ona da yanasmamaya basladı hatun..bazen yumurta haslıyorum normalde bu ayda tam sarısını yiyorlarmıs ama benm kız anca dörtte birini yiyor seviyor gibi insallah yer faydalı bisey neticede..labne peyniri verıyorum agzına yalanmayı seıyor..cicibebe sevmıyor dolayısyla kahvaltı baska bısey yok verebldgm pekmez bulursam vercem..artmu binde bir yerse yiyor..kavanoz mamalarını da sallamıyor artık dolapta duruyorlar koloni halinde habire mama alıp cöpe atıyorum..bebelacın hicbir mamasını yemedi ama direk ögürüyor onu kasık mamalarında yanı neden öyle anlamadm hem yemıyor hem maddi olarak kazıklıyor hatun bizi..oyy bu ara biberonla baya bi yapısık ikiz oldgumdan cinler inmiyor tepemden biberonun tamamını da icmiyor mıymıy bekle babam bekle kucamda uyuyor canım cıkıyor zaten

bicketcim kötü omus ya devlet hastanelerının kaderi istanbuldaymısın nereye götürdün arastırmaya canım merak ettim kim bu gastroentolog
bu arada gözünde büyütme aman ben dünya para döktüm üstadına gittim gercekten hakkını yiyeyemem doktorumuzdan memnun da kaldık ama bize ilac tedavisi de fayda etmedi baska bıseyd e bulunamadı en son gözlem süreci de bitti getirin yatıs yapalım endsokopiyle falan arstıralm yapılacka baska bısey kalmad dendi ona da gönlümüz elvermiyor simdlik bu modda cebelleşmeye devam yani

dumadumadum arakadsım ben hic emziremedim bebegim emmeyi kabul etmedi dogar dogmaz memişleri reddetti sonrada biberonu ardından kasıgı bakalm baska neyı reddetcek cadıcıgım..ben devam sütü veriyorum su an uykuda kabul edıyor o da zorla uyanıkken asla agzına sokamazsn bıberonu öyle bi cins aclısktan ölse gene almıyor..kasık mamalarını da yutmuyor tükürüoyr ya da kusturuyor kendnı..malsef bozuk ve bence eksik beslenme düzeni var bizde

sermestcim,evet haklısın bu aralar biraz yedirebiliyorum diye sakinim.hiç değişmiyorlae malesef,bugünlerin keyfini çıkarmaya çalışıyorum ben de,biliyorum ki saadetimiz yakında bitecek.
geçen akşam kızım beni çok şaşırttı,yine yediremedim bir şey,tamam dedim pes yemeyecek.yemekte tavuk ve pilav vardı.bir umut ondan deneyim dedim.gayet güzel yedi maşallah.tavuğu minik minik parçaladım,pilavı da yuttu rahatlıkla.eşim de ben de inanamadık.galiba çocuk mama değil normal yemek istiyor dedik ama bugün aynı yemeği yemedi.burdan şunu anlıyorum,bizimkinin pütürlü yeme sorunu falan yok.yemeği beğenirse pütür mütür anlamıyor.
sermest,belki kızın da sıkılmıştır,çiğneyebileceği bir şeyler vermeyi denedin mi hiç?kavonozlar bizim de hep çöpe gidiyor,tadına bile baktıramıyorum artık.
bir de mama sandalyesi var,iyiki almışız.sıpa artık asla yatarak,ana kucağında falan yemiyor.oturduğu yerde döke saça yedirmeye çalışıyorum.sandalyede daha kolay oluyor,yere oturtursam kaçıp gidiyor.
tabi oturduğu yerde daha önce yedirebildiklerimi yarısını ancak yediriyorum,yatarken çok daha kolaymış:(

evet okudum facede esra cok da güldüm benm cadı da öyle ablasının yolundan gidiyor ben sofraya alıyorm bizimle agzını bı acısı var sanırsın cocuk istah bombası gören dıyor aa nasıl istahlı icimden sövüyorum o baska:D
herseyı merak edıyor agzını acıyor ne gelırse önume verıyorm ben de epeydır balıktan tut pilava salata suyundan barbunyaya hatta gecen dsıarda fast food yıyorduk cıtır sogan halkası bile verdim hehe yedi de dana..ama tadımlıktan öteye gecmıyor ilk merak edip bikac lokma alıyor gerisi yok yanı doyurcak kadar yedıremıyorum ne yazk ki keci inatlı kızıma ayy ne zormus dıyorm ne zaman bıtecek ama bıtecegı de yok kör olasıcanın

ben de mama sandalyesı alıcam ama oturtarak yedırdgmde ben de az yedıreblıyorm smdı ögurtuyor kendnı ırde bogaznda bekletıyor sonra bır saat ugrasarek yedırdgm seyler de fooşş dısarı hemen ay canımdan bezdrdı yemınle ya aman ne dıyeym yapmam dedıgım herseyı yapıyorm yer umuduyla ama hatunun nıyetı yok senin de dedigin gibi pütürlü sorunu da yok bunların kocaman lokma verıyorm yutacagı varsa yutuyor da ama işte devamı yok yok yok

oh maşallah sermestcim,bırak ne istiyorsa onu yesin,soğan halkası da yesin fıstığım:)))bzim de hep tadımlık yiyor,ilk defa tavukla pilavı doacak kadar yedi:))napalım demek ki o tadımlıklar yetiyor bunlara.
artık hiçbir şeye takılmıyorum ben,ne gelirse elime onu veriyorum.bugü uyudu,tam hazırladım mamasını verecekken uyandı.karnı da aç,ne yapsam bilemedim hazır çorba vardı onu pişirdim hemen,içti biraz.napıyım artık şaşırdım kaldım,neye özensem çöpe gidiyor ben de özenmiyorum artık.
dediğin gibi biteceği yok bari bunla yaşamayı öğrenelim:)))

sermestcim ben anadolu yakasında oturuyorum çapadan randevu almaya çalıştım olmadı bu yakadaki bütün eğitim araştırmaları denedim sadece kartaldakinden ala bildim gittiğim hastanede oydu zaten bi dahada gitmeyi düşünmüyorum
yemek konusuna gelince benim sıpada zararlı ne varsa yemek istiyo çiklatadan tutunda cipsse kadar o gün hastane çıkışı kendi doktorumuzada gittik aşı için doktor bana biraz farklı göründü yine tarralım dadi ben kolay kolay yeni doğan olmadığı sürece 5 günde tartmam dedi aslında ve sonuç bizim kız 2 aydır 170 gr alıyo 1 ayda 5 günde 130 gr almış şaşırdı bende şaşırcak bişey yok dedim sağlık ocağındada 15 günde bir gittiğimden bizim ki 30 günün sadece 10 günü kilo alıyo 30 günde 10 yiyosa 20 gün çıldırtıyo beni hatta sermest senide sordum yemeğen bebek kilo alırmı diye o biraz imkansız dedi var dedim tanıdığım yiyodur o zaman sana yemiyo diyodur diyince senin işinin daha zor olduğunu anladım anlattığın kadarıyla yemediği halde kilo alması insanları yannış anlamasına yol açıyodur ki senin durumun bizden daha kötü

Son düzenleme:
sermestcim ben anadolu yakasında oturuyorum çapadan randevu almaya çalıştım olmadı bu yakadaki bütün eğitim araştırmaları denedim sadece kartaldakinden ala bildim gittiğim hastanede oydu zaten bi dahada gitmeyi düşünmüyorum
yemek konusuna gelince benim sıpada zararlı ne varsa yemek istiyo çiklatadan tutunda cipsse kadar o gün hastane çıkışı kendi doktorumuzada gittik aşı için doktor bana biraz farklı göründü yine tarralım dadi ben kolay kolay yeni doğan olmadığı sürece 5 günde tartmam dedi aslında ve sonuç bizim kız 2 aydır 170 gr alıyo 1 ayda 5 günde 130 gr almış şaşırdı bende şaşırcak bişey yok dedim sağlık ocağındada 15 günde bir gittiğimden bizim ki 30 günün sadece 10 günü kilo alıyo 30 günde 10 yiyosa 20 gün çıldırtıyo beni hatta sermest senide sordum yemeğen bebek kilo alırmı diye o biraz imkansız dedi var dedim tanıdığım yiyodur o zaman sana yemiyo diyodur diyince senin işinin daha zor olduğunu anladım anlattığın kadarıyla yemediği halde kilo alması insanları yannış anlamasına yol açıyodur ki senin durumun bizden daha kötü

bicketim okurken gülmekten yarıldım inanır mısın işte ben bu trajikomik durumu her Allahın günü heryerde ceçişt ceşit insanlarla yasıyorum kac doktora gittim hepsi bana deli muamelesi ceker gibi baktı en son gittigim direk anneligimi yargılamaya kadar kalktı daha ne sorunlar var hayatta bunlar bos işler demeye getirdi..yani beni anlamısın sen de inan en azından zayıf olsa elinde insanların cenesini kapamaya bisey olcak bana kendi anam babam inanmıyor anlamıyor esimin ailesi de öyle bayramda hadi be sende yemese böyle tosun mu olurmus diyor..yedi mi yedi mi diye soruyorlar ben genelde insanlardan uzak yedırmeye gayret edıyorum ki yedıgıne denk gelir de biri görürse nazar oluyor yedıgınden de kesılıyor dıye..elimde biberon yarısı dolu dönüyorum olsun olsun daha ne yesin yemiş ya yeter ona demek ki midesi o kadardan tut bilimum akıl ve ahkam kesmelere kadar konusuyor herkes..hatta demiştim annem bile isyana gider bu Allah sorar basına bi dert verir asıl o zaman görürsün kurcalama demişti ne acı diymi yasamayan anlamıyor oysa ben evladını yedırmekten nefret eder hale gelmiş bi anneyim biberona kızımdan cok annelik yapıyorum..kasık biberon mama bu ücünü hayatmdan cıkarmak istiyorum..hayatta dört saatin ne kadar kısa ve cabuk gectiginden sikayet ediyorum habire diger ögüne zaman geldi diye..
ah ah en son gecen markette mamalarda indirim vardı yemedigi halde dünya mama gidiyor yarısı cöpe gittiginden..indirim işe yarardı saldırdım resmen kutulara gözü dönmüş gibi o sırada kadının biri kızıntepesne dikilmiş aaaa ne veriyon sen bu bebege diyor..ama öyle bi diyor ki gözler faltası ki kızım kilosu normal obez falan degil yani..diyecektim pirzola kebap verıyorm..gerizekalı bebek ne yer icer süt ya da mama..ben ne reyonundayım elimdekiler ne..ama işte konuscaklar ya illa..
ayy öyle usandım ki..tamam sukur kilo sorunu yok zayıf degl kı zayıf olsa da takmazdm ben benı bıtıren dengesız beslnmesı vıtamın alamaması ezıyetle beslenmesı falan..ama böyle yükünün üzerine bi milyon zeka özürlünün yükledikleri de cabası..yani o doktor ne bilir ki cektgimi kitalardan ezberledgini anlatsın dursun o..bigün versem bakalım bütün dogruları nasıl yerle bir olacak.

misa bugün yedigi..sabah 7de 90cc içti mamasını..dokuz on gibi agzına bi cay kasıgı labne sürdüm yalandı yarım armut püresini tıkıstırdım.öglen 2 gibiydi 100 cc falan icti..ikindide babymixin yarıdan biraz fazlasını ki toplamı 100gr 75 dıyelm babasıyla ite kaka oyunla sokusturdum..altıyı geciyordu 90 cc içti sütü demin de bi 85 cc tamam..bu yani bütün gün yedigi bugün..bu aralar günde 400cc içiyor zorla ek gıda falan yok..yerse yerse bi babymixs ya da yarım meyve bazen ceyrek yumurta sarısı bazen o da yok..

insanlar problemi kendnde arasın önce bana sorunlu anne modeli cizeceklerine..ben delimiyim ya kendme neden dert arayayım neden insanlardan saklayayım ama işte böyleleri dolu hayatta okumusu cahilinden beter..ahh bak basında gülüyordum diymi..bir söyledin bin ah işittin gibi oldu sana da .
bizi bizden iyi kimse anlamaz canım ne diyeyim Allahım anlasın halimizi

Son düzenleme:
Bicketcim,bir ayın 10 gününde kilo almak kısmı bizde de ayn.20 gün gr almadan duruyor,10 gün sonra 300 gr aldığı bile oluyor.ben de şaşırıyorum,demek ki sürekli yese ayda 1 kilonun üzerine çıkacak:))
bir de şu mesele var,kızım tamamen yemiyor değil bunu hep söylüyorum,arada bir hep aç dururken arada bir yiyor.ama yemesi de olay.bir kez olsun beni çıldırtmadan yediği olmadı herhalde.çocuk ağzı açık mama sandalyesine yatıyor,ağzını bulamıyorum:))yese bile illaki uğraştıracak.
gerçi artık ona razı oldum,yesin de...daha önce bahsettim mi bilmiyorum,banyoda bile yiyoruz bazen,duşu,muslukları açıp klozete oturuyoruz,orda yiyoruz,daha neler neler.Allah daha neler gösterecek bakalım,sonumuz hayrola:)

Sermest,ben özellikle aile çevresinden birileri sorduğunda iyi diyorum,gayet iyi.yiyor ama uğraştırıyor biraz gibi şeyler söylüyorum yemese bile.bıktım artık alaycı ifadelerinden çünkü...
en basiti,geçenlerde çok yakın bir akrabamın düğününe gittik.annem çorba içirdi orda biraz.1 çay bardağı etmez içtiği,ekmeksiz falan.aradan 3 saatten fazla geçti,tekrar çorba içirmeye çalışıyorum.tabağa aldığım ancak 3-4 yemek kaşığı kadar bir çorba.içiremedim,inanır mısın uğraşma içti ya daha önce diyorlar.meyve püresi vardı,kavanozu açtım.sadece 2-3 kaşık tadına baktı,yemedi.orda (yedirme diyenlerin arasındaydı o da) kızımdan 5 gün küçük b yakınımız vardı.ona sordum yer mi meyveyi bizimki sevmedi dedim.bilmem karnı tok şimdi yedirdim ama bi deneyim dedi,sadece 2dkda çocuk bütün kavonozu bitirdi.keni çocuğuna bu kadar yediren insan,60-70 ml çorbayla 4 saatten sonra kızıma bişey yedirmeye çabalamamı yadırgıyor tok diye.
çok şükür,kızımın kilosu iyi,onunki benimkinden rahat 2 kilo zayıftır,artık çekemediklerini düşünüyorum.böyle bir şey asla istenmez,bebeklere acırım,Allah herkesin bebeğine sağlık versin ama o kadar bıktım ki,beni kınayanların,benle dalga geçenlerin başına bikaç günlüğüne de olsun geldin de şu yaşadıklarım görsüler günlerini diyorum artık

kızlar walla ben o konuda biraz yannış yapıyorum sanırım eşimde en çok ona kızıyo birisi sorduğunda ben başlıyorum yemiyo uğraştırıyo ne yapsam olmuyo diye tabi eşimden fırcayı yiyorum iyi desene diyo herkeze nie anlatıyosun ama bende sanırım kendimi savunmaya çalışıyorum çünkü bizim ki çok zayıf gören hemen kaç aylık neden bu kadar zayuf diyince benim keçiler geliyo sanki benim çektiğim bana yetmiyo bide onlara dert anlatıyorum benim anneliğimi sorgulamasınlar die napayım sanırım bende kendimi böyle avutuyorum

slm kızlar dün melisi diyetisyene götürdüm örnek yemek listesi hazırladı bana biraz az geldi sizlede paylaşmak istedim
sabah:1/4 yumurta sarısı
1 dilim beyaz peynir
1 dilim ekmek (50 gr.)

ara öğün:1 küçük elma yada şeftali

öğle ve akşam:1 kase çorba (içinde 10 gr kıyma,tavuk yada balık)
1/2 ince dilim ekmek
1/2 kase yoğurt (100 ml)
ara öğün:1 su bardağı meyve

gece: 90cc mama

bicketcim neye göre verdi bu listeyi,hani aldığı kaloriyi falan hesaplıyorlar ya,yaptı mı öyle bir şey?
bence de az,daha doğrusu liste tamam ama geceden sonra başka bir şey yok mu sabaha kadar?2 öğün de gece beslenmesi eklenirse liste gayet iyi...tabi yerlerse:)))

akşam bir meyve daha varmış onu görmedim,ama yine de kilo aldırmak amaçlı verdiyse yeetrsiz bir liste.hoş desen ki bunları da yemez,o zaten ayrı bir konu...ama kilo için özellikle ceviz,fındık,tereyağı ,kaşık maması gibi besinler veriliyor.muhallebi ya da kaşık maması önermemiş ilginç,hem tok da tutuyor.
ben de beğenmedim bu listeyi:)

akşam bir meyve daha varmış onu görmedim,ama yine de kilo aldırmak amaçlı verdiyse yeetrsiz bir liste.hoş desen ki bunları da yemez,o zaten ayrı bir konu...ama kilo için özellikle ceviz,fındık,tereyağı ,kaşık maması gibi besinler veriliyor.muhallebi ya da kaşık maması önermemiş ilginç,hem tok da tutuyor.
ben de beğenmedim bu listeyi:)

tam olarak şöyle yazıyo 734 kal. 18 gr. proteyin beslenme programı kaşık maması vermedi çünkü bizim ki yemiyo söylemiştim orda ona göre hazırladı canım ama ben yine gece dayanamayıp mama verdim

Back