• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. aydan sonra göğüslerde yumuşaklık

havvadeniz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2015
2
0
1
37
merhaba arkadaşlar. bnm 3 buçuk aylık oğlum var sadece anne sütü alıyor kilo alımı iyi fakat bir kaç gündür göğüslerim çok yumuşak eskisi gibi sert balon gibi değil. İnternetten baktım biraz 3. aydan sonra olur diyor bebeğinize yetecek kadar süt olması için balon gibi şiş olması gerekmez diyor ama ben çok korkuyorum sütüm biter diye.
bir ay sonra çalışmaya başlıcam geceleri sağmaya başladım. oğlumu uyutuyorum uyurken bi göğsü emiyor diğerinden 100 cc falan çıkıyor. zaten aventin elektrikli pomapsını kullanıyorum hiç memnun değilim göğüs ucumu koyuyorum 30 saniye çekiyo sonra süt duruyo çıkarıyorum sıkıyorum fışkırıyor süt geri koyuyorum 30 sn daha çekiyo duruyo süt zor oluyo sağmak. bide yumuşaklık olunca acaba sütü mü azalıyo diyorum ve çok korkuyorum.
varmı aynı sorunu yaşayan hep sert mi sizin göğüsleriniz yoksa 3. aydan sonra değişiklik oldu mu? yardım ederseniz çok çok sevinirim.

Hiç panik olmayın,artık bebeğinizin ihtiyacı kadar süt üretiyor vücudunuz,sert olmasını acaba azaldımı yokmu düşüncelerini bir kenara bırakın..benİm kızım da 5 buçuk aylık ve göğüslerim yumuşak ama kilo alımı keyfi gayet yerinde:)aklınızı bulandırmayın lütfen

Benim oglum da 4.5 aylik..bizde de basladi ayni durum. Normalmis tabi ben de kafami takiyorum ama normalse kendimi kasmaya gerek yok diye dusunuyorum. Zaten az bi sure sonra wk gidaya geciceksiniz. Bizim doktor vermeyin bisey sutunuz yeterli dedi ama ben ufak ufak basladim..

Elektrikli pompa kullanma derim
Manuel pomba kanalların açılmasını sağlıyor
Özellikle bir önceki lansinoh modeli ..
Ben de 4 aylıkken çalışmaya geri döndüm emzirdiğimin iki katı süt sağıp stok yapıyordum

Çok teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için :) doktor da söyledi artık çok sert olmaz yumuşak olabilir ama bebek alır alacağını dedi. Zaten aşure zamanı ya bana baya iyi geldi aşure :) fersude gerçekten manuel le daha iyi çekiyor daha fazla çıkıyor süt haklısın elektrikli yi kaldırdım kullanmıyorum.
Peki arkadaş lar işteyken bebişler nekadar süt içiyorlar acaba?

Back