4.ay atağı deneyimli annelerimiz lütfen destek

Konu sahibi bu mesajı dikkate alın lütfen!!!
Ekran gösteren ilk ve tek anne benim gibi nasıl da suçlamışsınız beni. Hiç mi bıktım artık gücüm yetmiyor diyip ağlamadınız hayatınızda ? Artık o kadar ilerlemiş ki bu psikolojik yaftalama hemen herkes doktor gibi en doğru teşhisi koyuyor kendince

Bence ekran çözüm değil . Daha da kötü yapar. Seni anlıyorum bende çok sinirden ağladım neden uyumuyor neden ağlıyor diye. Üstelik sen tek bebeğe bakiyorsun ben 2 de okula giden çocuğum vardı . Geçici bir süreç sonra düzene giriyor. Ekranı bebeğinden uzak tut demek geçiyor içimden hep çünkü bunu tecrübe etmiş ve 16 aylık hala bebeğine şuan hiç ekran göstermeyen ve bu konuda direten anne olarak söylüyorum. Şuan hala kendime vakit ayiramiyorum. Hala bensiz durmuyor oyun oynamıyor . Fakat genede TV açıp gidip işimi yapım demiyorum. Hep etkinlik kitap okuma dışarı çıkma park yapıyoruz. Sadece uyuduğu 1 saatte o zamana sıkıştırıyorum yapacaklarimi. Yeterki dikkat sorunu agresiflik konuşmada gerilik olmasın diye. Şimdi olmasa ilerde çıkıyor bağımlı oluyorlar . İki çocuğum dikat sorunu ve ekran bağımlılığı var . Çünkü ben ekran verdim o yaşlarda . Şuan direniyorum vermeyeceğim . Ne kadar direnebilirsem.
Sizde şuanda bol bol kitap incelesin halıya koyun tummytime yaptırın bol bol . Kartlara baksın. Oyuncaklar çıngıraklar ilgisini bulun. Oynayın şarkılar açıp söyleyin . Hergun aynı saatlerde uyutun uyumasada bir süre sonra eminimki size kayıtsız kalmayacak. Uyku aralığını gözlemleyin. Güzel gündüz uykusu uyumayan bebek uyku aralığı uzayan bebek ağlar ve uyumakda zorlanır uykuya direnir.en fazla 2 saat uyaniklik süresi uygundur o aylarda. Gündüz 2 saat aralıklarla uyutun gecede ,20-21 arası uyutun . Sabahda 7.30-8 arası uyanır zaten . Uyandı hadi ben ışık açayım filan yapmayın uyuyana kadar desteğini verin.gunfuxdr aynen 1 saat uyumudan odadan çıkmayın destekle uykuya döndürün . Bir sure direnir fakat düzenli yaparsaniz bu saatleri direnmeden uykuya dalacakdir bir süre sonra. anne karnı sesleri ise yarar bebek uyutucu uygulaması var çok kurtarıcı oldu bana. Günde 1 kerede dışarı çıkarırsanız 15 dk yeter .

Birincisi bebekler stresi sünger gibi emer. Sizin atak dediginiz şey kendi stresinizin yansıması gibi duruyor birazda. İkincisi de kendinizi hiç bosa haklı çıkarmaya çalışmayın;bebeğinize ekran gösterme kötülüğünü yapma lüksünüz yok. Nasıl ki uyumuyordu mecbur kaldım uyuşturucu verdim,alkol icirdim diyemezseniz bunu da yapamazsınız. Ne alaka demeyin aynı şey! Diğer tüm zararlarını geçtim ekran ışığına maruz kalan bir bebeğin uyumasını zaten bekleyemezsiniz. Siz kendinizce gözünü yorayim uyusun derken uykusunun afedersiniz ama direk içine ediyorsunuz. Benim bebeğimde 4 aylık şu an yani bunları aynı yollardan geçmekte olan bir anne olarak yazıyorum. Açık hava en güzeli. Arabasına koyunca ağlıyorsa muhtemelen dışarı çıkarmak için yanlış zaman seciyorsunuz. Doğru zaman olduğuna eminseniz de bi kerede kucakta çıkarmayı deneyin. 5 dk bile yeter ona.
Bebeğin sakinlesmesini istiyorsanız lütfen önce siz sakinlesin ve ekran göstermek gibi bir saçmalıktan derhal vazgeçin.

Biz de yeni girdik 4. Aya ve bence 3,5 aylıkken yaşadık bu atak meselesini. Çok ağlıyordu huzursuzdu uyumuyordu süt içmiyordu. Hatta sütüm nü azaldı biyeri mi ağrıyo diye düşünmekten kafayı yedim. Gece 6-7 defa uyanur olmuştu. Gündüzleri normalde 1 saat uyur 15dkya düşmüştü. Eyvah bu bizim yeni rutinimiz herhalde diye düşündüm. Ataklar bikaç hafta oyanaybiliyor. 2-2,5 hafta bu şekilde geçti evet çokkk yoruldum ama geçti. Şuan gece uykusu pat diye düzeldi. 2 defa kalkıyo içip yatıyor. Gündğz uykusu düzene girdi hemen 1-1,5 saat uyuyor her uykusunda. Süt içmesi düzene girdi. Ben o dönem çok içmiyor diye sağmıştım sütümü her emmeden sonra azalmasın diye bunu önerebilirim. Duşu çok seviyor diye iki günde bir duşa sokuyordum rahatlasın diye mesela birlikte yıkanıyorduk yani. Hep kucağımdaydı kangurudaydı sırtım pert oldu. Bu dönem bittikten sonra çığlıklı gülmeleri falan başladı ama yani. Çok zordu ama geçiyor sabırlı olun 😌
Bnde ayni durumdayım iştahsız sütüm azaldı gibi kaç saat de bir sağım yaptınız acaba

X