• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 ayda hamile mi kaldım?

ecembayarrrr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
43
26
3
29
Kızlar merhaba,
Eşimle Eylül ayında evlendik. Ben 24 yaşındayım kocamda 26. Üniversitem geçen yıl bitti, yüksek lisansa başladım, şu an çalışmıyorum ev hanımıyım. Evlendiğimizden beri geri çekilme yöntemini uyguluyor eşim. Geçen ay biranda kendine hakim olamadığını söyledi ve geri çekilemedi. Ben tepki gösterince bir defada hamile kalmamın zor olduğunu vs söyledi rahatlattı beni. Adet görmeye başladığım ilk seneden beri günü güne olurum. 6 gün gecikti. Kahverengi akıntım var, hafif kasılmayla birlikte geliyor. Tam hasta oldum diyorum, asla kanama şeklinde olmuyor. Ara ara kasılmayla kahverengi. Hem eğitimimi tamamlamadan böyle bir şeyin asla olmasını istemiyorum, hem de sevdiğim adamdan bir parçayı hayal etmesi bile çok güzel. Bunlar gebelik belirtileri midir sizce?

Kafam allak bullak oldu. Bu millet hiç mi gezmek tozmak istemiyor hamile kalıyor diye eleştirirdim. Kul kunadığını yaşamadan ölmüyor sanırım. Eşim çok pimpirikli bir tip, okulu dahi dondurmamı isteyecek biliyorum. Çok endişeliyim...

Aslinda kesinlikle hamilelik dusunmuyorsaniz, esiniz de bu denli pimpirik bi tip diyosunuz size okulu dondurtacak falan, geri cekilme gibi korua yontemi olmayan bir yolu secmeseydiniz keske.
Sorunuza gelince; evliligin ilk zamanlarinda sasmalar olabiliyor adet duzeninde ama yerlesme kanamasina da benziyor bahsettiginiz sey.

İlk korunmasız ilişkide hamile kalma olasılığı %25 miş. Ben bu %25 lik dilimdeydim ve ilk korunmasız ayda hamile kaldım. Hamile kaldığımı öğrenmeden önce çok sık idrara çıkma ve aşırı şişkinlik hissetmiştim. Umarım hakkınızda hayırlısı olur :)

İlk korunmasız ilişkide hamile kalma olasılığı %25 miş. Ben bu %25 lik dilimdeydim ve ilk korunmasız ayda hamile kaldım. Hamile kaldığımı öğrenmeden önce çok sık idrara çıkma ve aşırı şişkinlik hissetmiştim. Umarım hakkınızda hayırlısı olur :)

İdrara çıkma hali söz konusu değil ama özellikle göğüslerimde yoğun bir şişlik hissediyorum. Gerçi bu regl olmadan öncede olabiliyor ama uçlarında bir acıda var. Eşimde az önce “hatun senin dönem başladı mı” diye sordu. Kekeledim resmen cevap verirken:)

:) adet öncesi belirtiler ile hamilelik belirtileri çok benzer olduğu için kesin sonucu tabiki testlerden öğrenebiliyoruz. Hele insan beyni böyle dönemlerde o kadar güzel insanı kandırabiliyor ki, belki de adetiniz sadece psikolojik olarak gecikmiştir. Eğer hamileyseniz bu çok büyük bir şans, Allah yokluğunu göstermesin. Belki eğitiminize 1 yıl ara vererek büyüklerin yardımıyla sonraki sene tamamlarsınız, bu konuda da ümitsiz olmayın.

:) adet öncesi belirtiler ile hamilelik belirtileri çok benzer olduğu için kesin sonucu tabiki testlerden öğrenebiliyoruz. Hele insan beyni böyle dönemlerde o kadar güzel insanı kandırabiliyor ki, belki de adetiniz sadece psikolojik olarak gecikmiştir. Eğer hamileyseniz bu çok büyük bir şans, Allah yokluğunu göstermesin. Belki eğitiminize 1 yıl ara vererek büyüklerin yardımıyla sonraki sene tamamlarsınız, bu konuda da ümitsiz olmayın.

Elbette, Rabbim kimseyi evlat hasretiyle sınamasın. Aslına bakarsanız hiç stres yapmamıştım 3 gün gecikene kadar da..

İdrara çıkma hali söz konusu değil ama özellikle göğüslerimde yoğun bir şişlik hissediyorum. Gerçi bu regl olmadan öncede olabiliyor ama uçlarında bir acıda var. Eşimde az önce “hatun senin dönem başladı mı” diye sordu. Kekeledim resmen cevap verirken:)
Kocan bilerek seni anne kendini baba yapcak ...hadi bakalim :)

Öyle tuhaf hissediyorum ki bu saat oldu uyuyamadım. Eğer hamileysem, bu bana Allah’ın verdiği en büyük lütuf. Çok şeyden vazgeçecek olabilirim bugün olmasıyla iki sene sonra olması arasında dağlar kadar fark olacak benim açımdan. İsmi bile korkutuyor ama kürtaj düşününce erken bi gebelik için mantıklı diyorum. Ama nasıl kıyılır? Hem de evlilik içinde bir bebeğe. Kocam zaten mümkünatı yok onay da vermez, allak bullak oldum

Öyle tuhaf hissediyorum ki bu saat oldu uyuyamadım. Eğer hamileysem, bu bana Allah’ın verdiği en büyük lütuf. Çok şeyden vazgeçecek olabilirim bugün olmasıyla iki sene sonra olması arasında dağlar kadar fark olacak benim açımdan. İsmi bile korkutuyor ama kürtaj düşününce erken bi gebelik için mantıklı diyorum. Ama nasıl kıyılır? Hem de evlilik içinde bir bebeğe. Kocam zaten mümkünatı yok onay da vermez, allak bullak oldum
Canım seni çok iyi anlıyorum bende tek korunmasiz iliski ile hamile kaldım mart ayında tam 1 yıllık evliydik o zaman. Bebeği ultrasonda görünce pit pit atan kalbi o kadar benimsedim ki anneliği o kadar çok sevdim ki ama rabbim kısmet etmedi bebeğim 11 haftalikken kalbi durdu düşürdüm inan ki öyle bir acı ki tesellisi çok zor. Şimdi yine 11 haftalık hamileyim her an iyi mi ayni şeyi mi yasayacağım diye düşünmekten deliriyorum. Rabbim gönlüne göre versin herseyin iyisini sen kendin için anca kendin bilebilirsin. Bende senin gibiydim hamile kalirsam aldirirm istemem derdim ama öyle olmuyormus :)

Back