- 23 Ağustos 2020
- 6.727
- 12.674
- 198
- Konu Sahibi Cicekkkk01
-
İste bende bunu tam çözemedim. Geceleri kup kuru. Sabah uyanınca bezi hala kuru, hemen tuvalet diyorum beraber koşarak gidiyoruz . Hatta çok seviyor tuvalete oturmayı. Ama bazen ben yoğun oluyorum yemek iş ve arada evden çalışıyorum konferans vs . ozaman haliyle bende unutuyorum. Yani söylemiyor çisi geldiğinde , bezine bezi yoksada pantolona yapıyor .Benim oğlum da 3,5 yaşında aldı eğitimi.
Yaştan bağımsız gelişimi ve hazır olması önemli.
Acaba yöntemde bir yanlışlık yapmış olabilir misiniz, çocuğunuz da buna direnç geliştirmiş olabilir.
Altına mı kaçırıyor, özellikle mi yapıyor yoksa farketmeden sanki bezli gibi mi yapıyor, bunların hepsi ayrı ayrı sebepleri olan sonuçlar.
Hangisi mevcut sizde?
Yoo zor olmaz biz aralıklı olarak 1 yıl denedik, olmadı ara ver, baştan, olmadı ara ver baştan...en son pedogoğa gidelim bari muhabbeti dönünce annem dedi ki bu bendeyken yapıyor tuvalete, güzelce temizlenip sifonu çekiyor, ellerini yıkıyor...sonra da " anane annemlere sakın söyleme, evde donu çekmek istemiyo canım" diyormuşEvet sanırım.erken başladım tekrar beze aliatirsam bu sefer daha zor olur ona gibi geliyor
Yaptığından rahatsız oluyor işte.Farketmeden bezli gibi yapıyor sonra çişim geldi diyor
İyi de tuvalete yapmasını istediğiniz çocukta bez niye takılı?İste bende bunu tam çözemedim. Geceleri kup kuru. Sabah uyanınca bezi hala kuru, hemen tuvalet diyorum beraber koşarak gidiyoruz . Hatta çok seviyor tuvalete oturmayı. Ama bazen ben yoğun oluyorum yemek iş ve arada evden çalışıyorum konferans vs . ozaman haliyle bende unutuyorum. Yani söylemiyor çisi geldiğinde , bezine bezi yoksada pantolona yapıyor .
Bezsizde denedik ama bu kes köşe bucak heryer ciş oldu. Öyle bir kaç gün de değil haftalarca ... bunun haricinde iki tane daha çocuk büyüttüm ve onlarda hiç sorun yaşamadım... yaz tatilini bekliyorum. Havalar ısınınca sürekli bahçede oluyoruz ozaman bezsiz hatta pantolsuz da kalabilir , belki biraz daha yoğunlaşırız bu konuya ...İyi de tuvalete yapmasını istediğiniz çocukta bez niye takılı?
Bu sizin hatanız, çocuk isterse beze isterse tuvalete yapacağını öğrenmiş.
Bende de bez olsa niye tuvalete yapayım ki?
İşte o an bırakmalıydınız.Bezsizde denedik ama bu kes kese bucak heryer ciş oldu. Öyle bir kaç gün de değil haftalarca ... bunun haricinde iki tane daha çocuk büyüttüm ve onlarda hiç sorun yaşamadım... yaz tatilini bekliyorum. Havalar ısınınca sürekli bahçede oluyoruz ozaman bezsiz hatta pantolsuz da kalabilir , belki biraz daha yoğunlaşırız bu konuya ...
Tuvalet eğitimi ortalık biraz batmadan olmuyor , gerçi sizin üçüncü çocukmuş daha iyi bilmeniz lazım ama çocuk elbette bezsiz kontrol sağlamayı öğrenene kadar kaçıracak bir süre, tek çocukta bütün koltuk yatak ve halılarım batmıştı benim, hiç de garipsememiştimBezsizde denedik ama bu kes kese bucak heryer ciş oldu. Öyle bir kaç gün de değil haftalarca ... bunun haricinde iki tane daha çocuk büyüttüm ve onlarda hiç sorun yaşamadım... yaz tatilini bekliyorum. Havalar ısınınca sürekli bahçede oluyoruz ozaman bezsiz hatta pantolsuz da kalabilir , belki biraz daha yoğunlaşırız bu konuya ...
Çocukta afalladı aslında . Babada farklı , bende farklı , kreşte farklı müdahale ... bu yaz düşünüyorduk ama pandemiden dolayı yaz tatili alamadım. Hafta arası izinlerde bu süreç için yeterki degil, çok yoğun çalışıyorum ve babada bu konuda destek olmak istemiyor. Çocukta haklı bi yandan ...İşte o an bırakmalıydınız.
Çocuk hazır değilken uzatmak resmen iki taraflı işkence olmuş.
Koltuk yatak defalarca battı , onu sorun etmedim hatta geçen gün sen gel başka yer bulma direk laptopuma işeTuvalet eğitimi ortalık biraz batmadan olmuyor , gerçi sizin üçüncü çocukmuş daha iyi bilmeniz lazım ama çocuk elbette bezsiz kontrol sağlamayı öğrenene kadar kaçıracak bir süre, tek çocukta bütün koltuk yatak ve halılarım batmıştı benim, hiç de garipsememiştim
Ahahaha çok güldüm serseri yaaKoltuk yatak defalarca battı , onu sorun etmedim hatta geçen gün sen gel başka yer bulma direk laptopuma işe. Yakında müstakil eve taşınacağım havalarda güzel olursa dışarıda vakit geçirir orda devam ederiz diye düşünüyorum ...
Ya bide gelmiş koşa koşa havlu alıp silmeye çalışıyorAhahaha çok güldüm serseri yaabu da benim kız gibi mini çakal bacım, benim kız da salon halılarının merkez motiflerine yapardı özellikle bu ponçik de seni trollüyor belli ki , hiç gerilme bence, tak bezi, yazın çıkarır atarsın
Kıyamam kuzum yaa...havluyu da bilirmiş...kızma sakın annesi kaza olmuş işte, laptopun da orda ne işi varmış o saatteYa bide gelmiş koşa koşa havlu alıp silmeye çalışıyor. Senin kızda seçiciymiş , yapacağı yer bile özel olmalı . Evet bende öyle düşündüm ama sürekli tuvalete götürmeye çalışıyorum , sonuçta tuvalete yapabiliyor kolaylıkla .
Ay yok asla kızmadım. Hatta kendisi ürkmesin diye şakayla laptop ciş yapmış diye güldüm. Bazen evden çalışıyorum , konferans toplantı falan oluyor diye laptop orda burda işte. Ama şimdi rahmetli oldu tabiKıyamam kuzum yaa...havluyu da bilirmiş...kızma sakın annesi kaza olmuş işte, laptopun da orda ne işi varmış o saattebence siz biraz ara verin bahara kadar, havalar ısınınca komple çıkarırsınız bezi, yormayın kendinizi de ponçiğimi de
Çocuk o üç gün içinde altına yapmaması gerektiğini öğreniyor peki hem oturaga oturmak istemiyor,hem de bezine yapmak istemiyorsa tekrar bezine yap demeli miyiz bilemedim?evet zamani var ama ayni uzamanlar bezi cikarin cocugu buna zorlayin demiyorlar 3 gun deneyeceksin cocuk istemiyorsa zorlamayip bezi takip 1 2 ay bekleyin diyorlar.
yani 1.5 yasinda bezi cikar 3 yasina kadar boyle devam et demiyorlar
Altına yapmayı tamamen kesmesi bir yılı buluyor zaten.Gün içinde söylediği oluyor ama altinada yapıyor ben çözemedim alistimi alismadimi
Şimdi daha iyi anladım durumu.Konuya açıklık getireyim kızım son 1 aydır tuvalete ılımlı ve çişini 2 saat tutabiliyor gün içinde altına yapsada yapmadanda söyleyip tuvalete gidiyor ben aciksasi 3 ayın son 1 ayında yavaş yavaş kavradigini düşünüyorum bu durumda bez baglamakmi doğru yoksa devam etmekmi bu anlattığım son durumda yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?