• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.5 yasindaki kizimin tuhaf halleri. acil yardim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadinin çocukların dan sizene? Sizmi bakıyorsunuz. Büyüten doguran sizlermisiniz dert oldu.
Benim arkadaşım kizi 3 aylıkken hamile kaldi,oglu dogdu oglu 4 aylikken yine hamile kaldi simdi kizini kucagina alacak. Durumlari iyi o yuzden dert etmiyor. Ev sahibi de etmiyor demekki.
Çocukilgi cekmek icin yapiyor da olabilir,oynarken boyun liflerine zararda vermiş olabilir. Ihmal etmeyin yinede götürün bi

Kızım 3 buçuk yaşında oğlum 1 yaşında, oğlum 7 aylıkken birde bir düşüğüm oldu. Düşüğüm olmasaydı konu sahibiyle aynı durumda olacaktık. Kimin kaç çocuk sahibi olduğundan kime ne yahu? Ne kadar hadsiz yorumlar, kuluçka makinesine benzetmeler. Kime ne yararı var bu yorumların? Kadın fikir sormuş, herşeyi çok iyi bilen bazı üyelerde aşağılanmışlar birde bu yorumların bu kadar beğeni alması ne kadar üzücü..

Konu sahibi ilgi çekmek istiyor olabilir yada gerçekten ağrıyor olabilir, takip edip doktora götürün gerekirse. Birde kızınıza, kardeşini küçük gibi sözler söylemeyin, içinde tepki olur, oda daha küçük.

Allah yardımcınız olsun.

Kadın çoçuklarına yetebiliyorsa kimse bir şey diyemez. Şimdi çocuk yaparsın laf söylerler, biraz büyüsün sonra bitane yapalım dersin laf söylerler,herşeye söylenecek bi laf vardır zaten, neyse.. Konu sahibi çocuğunuzun ani bi harekette boynu tutulmuş olabilir, oğlumunda oldu iki gün ağladı başını oynatamıyordu, dra giderken arabada rahat hareket ettiğini farkettim meğer ağrı girince korkudan bi daha oynatamamış. Öyle bi durum da olabilir, gidebilirseniz bi dra görünsün içiniz rahatlar.

Akıl fikir diliyorum ama size bebeğe değil
Çocuğu bir doktora götürün
İlaki bir sorun var fiziksel olmasa bile psikolojik
Üç çocuk sözünü çok mu ciddiye aldınız
Pardon size ne milletin doğurduğu çocuktan. Peş peşe çocuğu olan bir sürü insan var. İsteyerek veya istemeyerek. Bu konuda insanlara kızma hakkinizin olduğunu mu sanıyorsunuz gerçekten?

Gözlerime inanamadım ne kadar hadsiz yorumlar böyle. Arkadaşlar siz ne yaşıyorsunuz ya, nasıl bu kadar sevgisiz kalabiliyosunuz ? Herşeyi geçin karşınızda hamile bi kadın var. Yorumların da kalp kırma gibi bi gücü var bilmem bilir misiniz ?

Konuya gelince bence hatalı olduğunuz konu çocuğa sürekli "ama o küçük" diyor oluşunuz. Çocuk da haliyle kardeşlerini taklit amacıyla yardıma ihtiyacı varmış gibi davranıp ağlıyor olabilir. Yine de bi doktora götürün derim hiç bişeyi yoksa bile, onu önemsediğinizi hissetsin. Özellikle bazı kavgalarda bebeğiniz anlamasa dahi haklı olanı gözetip ona göre tavır alabilirsiniz. Mesela kardeşi zorla elinden oyuncak alıyorsa alın oyuncağı büyük kızınıza verin. Bebeğin bi şekilde ilgisini dağıtın. Kızınıza sürekli olgun davranması gereken kişi gibi davranmayın her ne kadar 2 kardeşi olsa da o da karakteri yeni yeni şekillenen toy bi çocuk. Çocuk olmadan büyümek zorunda kalmak ileride de büyük sıkıntılara yol açabilir. Umarım eşiniz yardımcı oluyordur, zira tek başınıza bu kadar yükün altından kalkmak zor olacaktır. Kolaylıklar dilerim.
Keske herkes sizin kadar yapici olsaydi🙏🏻 Okurken huzunlendim... benim babam kanser yatiyor dedem diger odada yatiyor oda yatalak.. biri altina kacirir unutir heryeri batirir biri kusar ilgilenecek insana ihtiyaci olur.. ben girbetteyim abim gurbette.. birde evde kucuk kiz kardesim var annemin gozunun icine bakan.. yani demem o ki kimse isteyerek bazi seyleri secemiyor.. bazi seyler Allahtan bazilarina biz razi geliyoruz.. ama suanda ne olmussa olmus ARKADASİM.. basa donmek duzeltse keske yada Allahin verdigiyle simdi basa cikabilmek onemli.. İNSANİN KAFASİNA KAFASİNA VURMAYA GEREK YOK.. kocasi belki cekti gitti .. belki sikintilar yasiyor belki maddi durumlari yok.. bazilari kirli camasirlarini yada kendine ozel durumlari anlatamivak kadar gururludur.. nasilki sen suanda YAPMASAYDİN? Dogurmasaydin? E gitcek hali suanda yok son doneminde hamile!! Bu insan musveddeleri cok pesin hukum vermeye alismis!! Ya ana o da .. umarim hakkiyla ic cocugunuzu guzelce yrtistirir buyutur ozguvenli cocuklar vatana millete hayirli evlatlar olurlar... siz kimsiniz ya!! Moral vermicek olumlu olup guzel motive edemiceksenoz kk sizin icin nifak tohumlari ekme yeri.. bizden UZAK DURUN.. guzellikler diliyorum herkese

Kadinin çocukların dan sizene? Sizmi bakıyorsunuz. Büyüten doguran sizlermisiniz dert oldu.
Benim arkadaşım kizi 3 aylıkken hamile kaldi,oglu dogdu oglu 4 aylikken yine hamile kaldi simdi kizini kucagina alacak. Durumlari iyi o yuzden dert etmiyor. Ev sahibi de etmiyor demekki.
Çocukilgi cekmek icin yapiyor da olabilir,oynarken boyun liflerine zararda vermiş olabilir. Ihmal etmeyin yinede götürün bi
herşey para değil ki?çocukların arası az olunca gereken ilgi ister istemez gösterilemiyor.

Gözlerime inanamadım ne kadar hadsiz yorumlar böyle. Arkadaşlar siz ne yaşıyorsunuz ya, nasıl bu kadar sevgisiz kalabiliyosunuz ? Herşeyi geçin karşınızda hamile bi kadın var. Yorumların da kalp kırma gibi bi gücü var bilmem bilir misiniz ?

Konuya gelince bence hatalı olduğunuz konu çocuğa sürekli "ama o küçük" diyor oluşunuz. Çocuk da haliyle kardeşlerini taklit amacıyla yardıma ihtiyacı varmış gibi davranıp ağlıyor olabilir. Yine de bi doktora götürün derim hiç bişeyi yoksa bile, onu önemsediğinizi hissetsin. Özellikle bazı kavgalarda bebeğiniz anlamasa dahi haklı olanı gözetip ona göre tavır alabilirsiniz. Mesela kardeşi zorla elinden oyuncak alıyorsa alın oyuncağı büyük kızınıza verin. Bebeğin bi şekilde ilgisini dağıtın. Kızınıza sürekli olgun davranması gereken kişi gibi davranmayın her ne kadar 2 kardeşi olsa da o da karakteri yeni yeni şekillenen toy bi çocuk. Çocuk olmadan büyümek zorunda kalmak ileride de büyük sıkıntılara yol açabilir. Umarım eşiniz yardımcı oluyordur, zira tek başınıza bu kadar yükün altından kalkmak zor olacaktır. Kolaylıklar dilerim.

Sizin yaziniziniz altina yazdim ama siz yanlis anlamayin sozum insanin halini anlamayanlarda, gecmise bakip simdiyi goremeyenlere.. guzel motive etmek elimizdeyken dikenli soZler kime ne fayda saglamis ki... ya siz toplumun kanayan yaralarisiniz.. ruhlarinizi guzellikler iiyilikler hayirseverliklerle doldurun, arının... neler yapilabilecehino kadin sordu? Belkide gaf yapti ama o da bayan ... yorulmus bayan.. bir ana... Sikintisindan buraya yazabilmis belkide sadece.. ya kotu soz soylemek işsizlik sayiyorum. Guzelliklerdiliyorum hepimizee

bugun degisik davranmaz basladi. bir yasinda kardesi var ve ben gebeym son aydaym halsizliklerm agrilarm oluyo. kardesiyle kavga edince o daha kucuk kardes vs diyordum. neyse bugun boynunu tutmaya basladi aciyo diye . noldu drdm sacimi toplarken acidi ce elini hala birskmadi oyle uyudu. elimi tut kalkamiyorum diyo. ben kucucugum diyo. boynunu tutmaya devam ediyo ama. kaldiriyorum agliyo aciyo boynum diye. acaba gercekten agrisimi var da oyle yapio yada ilgi cekmek icinmi ??? deneyimi olanlar lutter yazin :( anlayamadim. psikoljimi Boyle davraniyo:(
Kendisi daha bebekken üstüne bir kardeş yapmışsınız, bir tane de yolda. Allah size akıl ona da sabır versin. Yazık günah...

Keske herkes sizin kadar yapici olsaydi🙏🏻 Okurken huzunlendim... benim babam kanser yatiyor dedem diger odada yatiyor oda yatalak.. biri altina kacirir unutir heryeri batirir biri kusar ilgilenecek insana ihtiyaci olur.. ben girbetteyim abim gurbette.. birde evde kucuk kiz kardesim var annemin gozunun icine bakan.. yani demem o ki kimse isteyerek bazi seyleri secemiyor.. bazi seyler Allahtan bazilarina biz razi geliyoruz.. ama suanda ne olmussa olmus ARKADASİM.. basa donmek duzeltse keske yada Allahin verdigiyle simdi basa cikabilmek onemli.. İNSANİN KAFASİNA KAFASİNA VURMAYA GEREK YOK.. kocasi belki cekti gitti .. belki sikintilar yasiyor belki maddi durumlari yok.. bazilari kirli camasirlarini yada kendine ozel durumlari anlatamivak kadar gururludur.. nasilki sen suanda YAPMASAYDİN? Dogurmasaydin? E gitcek hali suanda yok son doneminde hamile!! Bu insan musveddeleri cok pesin hukum vermeye alismis!! Ya ana o da .. umarim hakkiyla ic cocugunuzu guzelce yrtistirir buyutur ozguvenli cocuklar vatana millete hayirli evlatlar olurlar... siz kimsiniz ya!! Moral vermicek olumlu olup guzel motive edemiceksenoz kk sizin icin nifak tohumlari ekme yeri.. bizden UZAK DURUN.. guzellikler diliyorum herkese
Babanıza acil şifalar diliyorum. Bir an önce iyi olur umarım. Sizlere de güç ve sabır dilerim.

3 bucuk yasinda zaten kendisi bebek birde 1 yasinda bebek ve birde karninda dogdu dogacak bebek bu ne be yazik o cocuklara ne ilgi ne bise insan bir nefes alir kocana nolmus yangindan mal mi kaciriyo ya sen hicmi korunmak aklina gelmedi bagira cagira buyuteceksin o 3 bebeyi Allah akil fikir versin
Sizene be kardeşim sen nasıl istiyosan öyle yap. Kadın bakamıyorum falan demiyo küçük çocuk seviyodur eşi yardımcı oluyodur yada kendine güveniyodur. Ne dert oldu size

Çocuk hasta ve kadın kıskançliktan yapiyor dememiz için başlik açmış, uyarmayalım mı? 35 yaşında kadinin 3,5 yaşındaki bebeye zulmune göz yumunca merhametli mi olucaz?
Mesajımı niye üzerinize alındığınızı anlamadım.
Derdini anlatan birine,yaşları birbirine yakın üç çocuğu var diye 'kuluçka makinesi' diye hitap etmek,mesajına 'kudurmuşsun' şeklinde cevap vermek bana normal gelmiyor.
Tek bir olaydan yola çıkarak anneliğini eleştirmek de merhametten uzak geliyor.
Anlattığı bir olaydan yola çıkarak ne kadar iyi veya ilgili anne olduğuna karar vermeye hakkımız var mı?

Ayrıca bu platformda bir kaç arkadaş var,
konu açan herkese ters cevaplar verip,eleştirecek bir şey buluyorlar.
Benim eleştirim bu genel tavra,hadsizliğe ve hakaretamiz yorumlara.

Sende[
QUOTE="Kurkmantolumdnn, post: 60840133, member: 937723"]
Canım. Boşuna cevap verme. Kib le gitsin. Yok yere ban yiyeceksin yada konun kapanacak gerek yok

Ahahahaha mal bunumu cikardin yazdiklarimdan rabbime sukur Cokta mutluyum 😂😂😂sen git dogur 4. Yerlestir sana kocan nasi muamele gostermis Belli ne olarak kullandigi ortada senin vucudu dusunemiyorum kac kilosun darma daginsindir
O kadar iğreçsinki. Yemin ederim uslubun mide bulandırıcı. Acıdım sana. Senin yerinde olmak ve bu çirkin kalple bi ömür yaşamak istemezdim. Bence derinlerde bi yerlerde sizde kendinizden nefret ediyosunuz

Hadsiz olan sizsiniz
Çocuk boğazını tutmuş ağlıyor gelip buraya soruyorsunuz
Arkadaş böyle bir durumda acilen doktora gitmeniz lazım
Buradan gelen yorumlar ne kadar sağlıklı olabilir
Biz doktormuyuz
Ki doktor bile hastasını görmeden teşhis koyamıyor
3 çocuk kazadır kesin
Neyse hamilesiniz tartışmak istemiyorum

Siz şey yapın en iyisi,
2 çocuktan fazla çocuğu olan kadınları kisirlastirin.
Yada tümden hapse falan atin. Büyük suç mazallah..
Insanların imkanlarını bilmeden yargılamak haddiniz değil

En büyüğü 4 yaşında 3 çocuk annesiyim.
Çoğu insanın tek çocuğa sağladığı imkanları rahatlikla sagliyorum.
Çocugun her bir yeri ağırdığında koşa kosa doktora gitmiyorum. Öyle bir şeye gerek de yok. Oyle bir cocuk buyutme sekli de yok.
Acil durumlar bellidir, gidilir.
Diğer durumlarda danışabilir insan. He ben buraya sormam, tecrubesine guvendigim insanlara sorarim ama bu da tercih meselesi.
Isguzarlik yapıp, hesap soracağınız, yargilayacaginiz şey değil yani.

Burda bu kadına üç çocuk için yüklenenlerin, tek çocuklu kadınlara ikinci çocuğu niye doğurmuyorsun diye hadsizlik yapanlardan hiçbir farkı yok.. Yeterki elinize fırsat geçsin,o eleştirdiğiniz kişilere dönüşmeniz an meselesi. Kimse çocuk yaparken yada yapmazken sizden icazet almayacak herhalde. Yeri gelince kendi kararın, kendi tercihin neyse onu yap diyenler şimdi kalkmış çocuk doğurmak gibi tamamen anne, babayı ilgilendiren bir konuda ahkam kesiyor. Siz o bahsettiğiniz insanlarımısınız cidden?

Çok garip ya.
Kaç konuda denk geldim, büyük çocuğun kardeş bakımına katılmasına tepki gösteriliyor.
Çocuğa çocuk olduğunu elbette hissettirelim, çocuklara bakmak bizim vazifemiz evet ama büyük çocuğu 'gücü ve isteği ölçüsünde' bakıma dahil etmenin neresi kötü?
Ben buna onun görevi değil diye bakmam, biz bir aileyiz, işleri paylaşmalıyız.

derin sularda derin sularda bu konuda ne dersiniz?
Sizin görüşlerinizi kıymetli buluyorum.

herşey para değil ki?çocukların arası az olunca gereken ilgi ister istemez gösterilemiyor.
Kaç çocuğunuz var?
Böyle yazarsanız arası az çocuğu olan ben gibi annelere cevap hakkı doğuyor mesela.
Nasıl ilgi gösterdiğimi anlayın diye yazıyorum.

Cocuklarimla günde 6 saatten fazla oynarım.
Gunde 1 saatten fazla cizgi film izlemiyorlar. Her gece 3 unu de ben uyutuyorum.
Her gün yaz kış demeden bahçeye, parka, sahile gidiyorlar.
3 unde de anormal bir kıskançlık olmadı. Hiç biri birbirinin abisi ablası falan değil. Daha hiç ağzımdan sen buyuksun lafi cikmadi..
Anne-baba olarak ilgili ebeveynleriz.
Yardımcımız da var..
Tek çocuğu olup benim yarim kadar ilgilenmeyen ebeveynler de görüyorum.
Elinden gelen her seyi yapan, Hiç bir anneye vicdani yuk olacak elestiri yapma hakkınız yok.
Ekimde yavaş yavaş ise başlayacağım. Kendi isim.
O zaman bile sekteye uğrayacağını düşünmüyorum.
Derseniz ki anne yorulur. Eyvallah.
O da annenin problemi.
Burada anneye köstek olarak yorgunluğunu almış olmazsınız.

1 tane kızım var başka da çocuk yapmayı kesinlikle düşünmüyorum. Fakat bu toplum öyle bi toplum ki bir 'kadın' ne karar alırsa alsın onu vuracak bi açık mutlaka bulunuyor. Makul olana kim karar veriyor ? Kimin kuralları en doğru ?
2. çocuk bile yapmayı düşünmezken ben, bu arkadaşa kendi doğrularımı dayatma haddini bulamadım. Kaldı ki (şimdi acısını deşmemek için kendisini etiketlemicem) dün bu forumda bi kadının, hamileliğinin son ayında burada açtığı konu ile linç edildiğini ve sabaha kadar ağlayıp, kanaması sonucu düşük yaptığını okudum. Gerçekten karşınızda doğumu yaklaşmış bi kadına nasıl böyle bi stres yaşatabiliyosunuz inanamıyorum. 3,5 yaşındaki bebeğe zulüm yapılıyor bile denmiş. Yazıktır, günahtır ya ! Biraz empati...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back