• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.5 yasindaki kizimin tuhaf halleri. acil yardim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk hasta ve kadın kıskançliktan yapiyor dememiz için başlik açmış, uyarmayalım mı? 35 yaşında kadinin 3,5 yaşındaki bebeye zulmune göz yumunca merhametli mi olucaz?
Kadının kendi bebeğine veremediğini düşündüğün merhameti sen vericeksin öylemi

Ağrısı olan çocuğu hastaneye götürmemek asıl merhametsizlik. Hamile diye "aman ne iyi ettin bi tane daha doğur" mu diyelim? Hatasını bilsin.
Kadın diyorki gece çocuk şuan uyuyo. Sabah olupta çocuk uyanana kadar kadın burdan fikir almak istemiş. Art niyet akıyo kk dan artık

Üyelere sanane defol git diyen bir konu sahibi, ilgisizlikten kıvranan 3.5 yasında bir bebek, 3 çocuk.. konu sahibi bu çocukları ite kaka büyütecek. Ve bu çocuklar şuan sokakta dolaşan saldırgan gençlere, ilgi için erkeklerin peşinden koşan kızlara dönüşecek. Konu sahibi ve kocası bencillikte yarışıyor.

Kaç çocuğunuz var?
Böyle yazarsanız arası az çocuğu olan ben gibi annelere cevap hakkı doğuyor mesela.
Nasıl ilgi gösterdiğimi anlayın diye yazıyorum.

Cocuklarimla günde 6 saatten fazla oynarım.
Gunde 1 saatten fazla cizgi film izlemiyorlar. Her gece 3 unu de ben uyutuyorum.
Her gün yaz kış demeden bahçeye, parka, sahile gidiyorlar.
3 unde de anormal bir kıskançlık olmadı. Hiç biri birbirinin abisi ablası falan değil. Daha hiç ağzımdan sen buyuksun lafi cikmadi..
Anne-baba olarak ilgili ebeveynleriz.
Yardımcımız da var..
Tek çocuğu olup benim yarim kadar ilgilenmeyen ebeveynler de görüyorum.
Elinden gelen her seyi yapan, Hiç bir anneye vicdani yuk olacak elestiri yapma hakkınız yok.
Ekimde yavaş yavaş ise başlayacağım. Kendi isim.
O zaman bile sekteye uğrayacağını düşünmüyorum.
Derseniz ki anne yorulur. Eyvallah.
O da annenin problemi.
Burada anneye köstek olarak yorgunluğunu almış olmazsınız.
ne mutlu size:KK14:benim bu konuda fikrim sabit arada az yaş olunca büyük çocuk eziliyor.onun hakkından çalınıyor.ben bunu gördüm bunu söylerim arada istisnalar olması kaideyi bozmaz.%90 o sen büyüksün lafı çocuğa ediliyor.benim 2 yaşında kuzenimin nesi büyük?tek suçu kardeşinden 2 yıl önce doğmak ve bilinçsiz anne baba mı?şimdi 3.de yolda...yardımcıların,paranın vs olması birşeyi değiştirmiyor.anne-babanın ilgisi,davranışı önemli olan.buarada ben konu sahibine kırıcı bir yorum yapmadım ama istediğim gibi eleştiri yapma hakkına sahibim çocuğumun olması da gerekmiyor.fikir sahibi olmak için bu bir kriter değil.Kimse vicdanını rahatlatmaya çalışmasın daha kendisi bebek olan çocuğa ama sen abisin ablasın vs denmesin.büyümüş gözüyle bakılmasın.konu sahibinin yazmış olduğu konudan büyük çocuğun bu durumdan rahatsız olduğu ortada ama olan olmuş artık kırıcı olmanın bir anlamı yok.bir şekilde dengeyi bulsun.saygı çerçevesinde yapılan eleştirileri çok iyi buluyorum bu konuda en azından diğer insanlara bir fikir verir.2 yaşında çocuğun kardeşi olmasa birşey kaybetmez.bu konuda çok doluyum şahsınıza yönelik algılamayın.

ne mutlu size:KK14:benim bu konuda fikrim sabit arada az yaş olunca büyük çocuk eziliyor.onun hakkından çalınıyor.ben bunu gördüm bunu söylerim arada istisnalar olması kaideyi bozmaz.%90 o sen büyüksün lafı çocuğa ediliyor.benim 2 yaşında kuzenimin nesi büyük?tek suçu kardeşinden 2 yıl önce doğmak ve bilinçsiz anne baba mı?şimdi 3.de yolda...yardımcıların,paranın vs olması birşeyi değiştirmiyor.anne-babanın ilgisi,davranışı önemli olan.buarada ben konu sahibine kırıcı bir yorum yapmadım ama istediğim gibi eleştiri yapma hakkına sahibim çocuğumun olması da gerekmiyor.fikir sahibi olmak için bu bir kriter değil.Kimse vicdanını rahatlatmaya çalışmasın daha kendisi bebek olan çocuğa ama sen abisin ablasın vs denmesin.büyümüş gözüyle bakılmasın.konu sahibinin yazmış olduğu konudan büyük çocuğun bu durumdan rahatsız olduğu ortada ama olan olmuş artık kırıcı olmanın bir anlamı yok.bir şekilde dengeyi bulsun.saygı çerçevesinde yapılan eleştirileri çok iyi buluyorum bu konuda en azından diğer insanlara bir fikir verir.2 yaşında çocuğun kardeşi olmasa birşey kaybetmez.bu konuda çok doluyum şahsınıza yönelik algılamayın.

Bu gibi konular çok kişilere bağlı değerlendirilir.
Kimi insana bir çocuk hatta evlilik bile çok. Hal böyle olunca yaşları yakın uzak fark etmeksizin çocuk mağdur oluyor.

Kızkardeşim ile aramda 10 yaş var.
Ve o kadar mutsuz oldum ki, kendime yeminim vardı. Çocuklarımın yaşları yakın olacak diye.
10 yaş farkla kardeş gibi büyümedik biz. Hiç fısır fisir birbirimize sirlarimizi anlatmadik, ben evlenirken hala çocuktu.
E şimdi o yaş farkı kapandı ama paylaşımımız daha çok olabilirdi.
Ve 6-8 artık kac yaşı ideal buluyorsaniz o yaşlar da çocuk.
Ve asıl o yaşlarda çocuğun üzerinde ben buyugum baskisi daha cok oluyor.
Küçükken duygularını saklaması daha zor. Açıktan açığa yaşıyor.
Büyüdükçe içine atma ve gözden kaçırma ihtimali artıyor.
Bunlar benim şartlarımda benim tecrübelerim.
O yüzden biri çıkıp diyince
aaaaa 3 çocuk mu, yaşları yakın,
büyüğe yazık ettin,
Ilgilenemezsin, vs..
Garip geliyor. Beni bilmeden, çocuklarımı, babalarını, aile ilişkilerimizi bilmeden bunu kimseye anlatamam.

Geçen yıl bu zamanlarda başka bir şehirde kontrole gitmem gerektiğinde bir doktor yaklaşık 10 dakika 3 çocuğun ne kadar yanlış olduğunu, nasıl bakacağımi, eşimin ne iş yaptığını, benim okuyup okumadigimi falan sorguladı hadsizce..
Yerimde başkası olsa alınacak falan. Ben sadece kadının cahilce saçmalamasına güldüm.

Bu baskıyı her ne sebepten yapılırsa yapılsın doğru bulmuyorum. Nasıl bir fayda umuluyor bundan onu da merak ediyorum.
Bir kadının bir kadını kulucka makinasi diye asagilamasindan nasil bie fayda gorecegiz :)

Ben konunun tamamını okumaya tahammül edemedim. Iki mesaj yazdım biri size denk gelmis. Farkli dusuncelere saygiliyim, dinlemeyi ve paylaşmayı severim.
Ama ölçüyü de önemsiyorum. Burada artık dünyaya gelmiş yada gelecek 3 çocuk varsa, anneye ilgilenemezsin, cocuk ilgisiz kalir yerine pekala nasil daha iyi ilgilenir, diye oneride de bulunulabilir. Zehir gibi zeki hanimlarin zekalarini laf sokmaya, asagilamaya, eleştirmeye değil, çözüme davet ediyorum :))

Üyelere sanane defol git diyen bir konu sahibi, ilgisizlikten kıvranan 3.5 yasında bir bebek, 3 çocuk.. konu sahibi bu çocukları ite kaka büyütecek. Ve bu çocuklar şuan sokakta dolaşan saldırgan gençlere, ilgi için erkeklerin peşinden koşan kızlara dönüşecek. Konu sahibi ve kocası bencillikte yarışıyor.
niye bu kaadar kotu dusunuyorsunz

Ben de küçüktüm ve sürekli kavga ederdi erkek kardeşim, canımı yakardı. Büyük ya da küçük ilgisizlik çok kötü. Keşke 10 yaş olsaydı aramız.

Psikolojikmi fizikselmi doktoragitmeden bilemezsin. Dikkat çekmek için değilde canı gerçekten yanıyorsa yazık çocuğa,daha kendini tam ifade edecek yaşta da değil doktora götür.

bugun degisik davranmaz basladi. bir yasinda kardesi var ve ben gebeym son aydaym halsizliklerm agrilarm oluyo. kardesiyle kavga edince o daha kucuk kardes vs diyordum. neyse bugun boynunu tutmaya basladi aciyo diye . noldu drdm sacimi toplarken acidi ce elini hala birskmadi oyle uyudu. elimi tut kalkamiyorum diyo. ben kucucugum diyo. boynunu tutmaya devam ediyo ama. kaldiriyorum agliyo aciyo boynum diye. acaba gercekten agrisimi var da oyle yapio yada ilgi cekmek icinmi ??? deneyimi olanlar lutter yazin :KK43: anlayamadim. psikoljimi Boyle davraniyo:KK43:
Müneccim olmaya gerek yok. Besbelli ki ilgi istiyor.

Nasil bir yargilama olmus burda ya. Sanki tek cocuklar iki kardesler hepsi yuzde yuz mukemmel psikolojide. Bence de kardes cok guzel bisey dunyanin en guzel seyi. Boyun icin bence de cocuk doktoru. Sorun psikosomatik cikarsa cocuk psikologuna danisin bence. Kiskanclik be ilgi istemesi cok normal ama asilir bence kesin. Kolay gelsin sevgiler.

banabak defol sayfamdan yeter ya hadsiz . ne bicim insanlarsinz ne bicim yetistirmissn aileniz. doktoru bende biliyorum gecenin saatinde uyuyan bi bebek. uykulu bi cocukla nereye gideym . defol ya yeter be yeter yeter. Allah sanada versin ins for o zaman anladinmu gor.

Kadın diyorki gece çocuk şuan uyuyo. Sabah olupta çocuk uyanana kadar kadın burdan fikir almak istemiş. Art niyet akıyo kk dan artık

Ne art niyetinden bahsediyorsunuz? Çocuğu diğeri uyuyor, kendi hamile diye uyutmuş, uyanmasın diye de dua ediyor. Yazık belki ağrıdan uyudu kaldı.

Bir de tutturmuşlar size ne, doğuran kendi bilmem ne diye. Bakamıyorsa bu çocukları devlet alır, aklı başında vatandaş da devlete ihbar eder zaten bakamıyor diye. Aman canım kendi çocuğu bana ne diye geçilmez. Doğurmuş olmak tüm gücün annede olduğu anlamına gelmiyor.

Ne art niyetinden bahsediyorsunuz? Çocuğu diğeri uyuyor, kendi hamile diye uyutmuş, uyanmasın diye de dua ediyor. Yazık belki ağrıdan uyudu kaldı.

Bir de tutturmuşlar size ne, doğuran kendi bilmem ne diye. Bakamıyorsa bu çocukları devlet alır, aklı başında vatandaş da devlete ihbar eder zaten bakamıyor diye. Aman canım kendi çocuğu bana ne diye geçilmez. Doğurmuş olmak tüm gücün annede olduğu anlamına gelmiyor.
Altına imzamı atiyorum izninizle

Evet biraz ağrısı olabilir gerçekten ama ilgi istediği için abartmış olabilir.

Sen abla oldun o daha küçük söylemlerini ben de doğru bulmuyorum. Konu sahibi inşallah anlamıştır.

Yaşları yakın çocuk konusunda ben de fikrimi söyleyeyim.

Çocuk bakıp büyütmek sadece karınlarını doyurmak demek değil. Çocukla sohbet etmek, derdini dinlemek, oyun oynamak, beraber gezmek, yemek yapmak, sinemaya gitmek hepsi bakıma dahil.

Benim 3 yaşını 2 ay geçmiş bir çocuğum var. Kızıma çok düşkünüm, ona olan ilgimden çalarım diye 2. Ye cesaret edemiyorum. Tedbirli olmama rağmen hamile kalırsam ne yaparım bilmiyorum.

Konu sahibi bilerek mi kazayla mı yaptı bilmiyorum çocukları ama benim yapabileceğim bir şey değil. Ben mi bakıyorum parası benden mi çıkıyor diyemiyorum çünkü mutsuz bir çocuk demek mutsuz bir yetişkin demek. Ailesinde mutlu olmayan kişi de tüm toplumu etkiler.

Ama artık yargılamaya lüzum yok. Anne ilgi konusunda daha dikkatli olmalı

Haha. Şurada iki dakikada okuduğu iki cümleyle görüp etmediği çocuğu ilgili buradan endişeyle fikir almaya çalışan anneden daha fazla düşündüğünü, çocuğa karşı daha şevkatli olduğunu düşünen üyeler var gerçekten.

Türkiye’deki sağlık sisteminin garipliği yüzünden 3.5 yaşındaki çocuğu hemen uzman çocuk doktoruna iki saat içinde götürmedi diye devlet çocuğu elinden alır evet.

Şurada çok endişelenmiş gibi yorum yazdıktan iki dakika sonra çocuğu da boynunu da hatırlayan yoktur. Sorsak annesinden fazla düşünüyorlar.

Kadın zaten “haklısınız, sen büyüksün demeyeyim artık” demiş ve akıllıca tavsiye verenlerden yorum almaya açık.

Çocuk ilgisiz kalıyor, öyle büyüyor böyle büyüyor diye herkes konuşuyor ama tek çocuk ve çok ilgiyle büyüyen çocukların halini de görüyoruz. Akıllı uslu çocuk bulmak çok zor.

Avrupaya taşınınca tanıştığım, gayet özgüvenli, birey olabilmiş, saygılı bireylerin çoğu çalışan anne ve 2-3 yıl arayla doğmuş, 1 en geç 2 yaşından itibaren kreşe gitmiş insanlar. Dünyayı kendi etrafında dönüyor sanan, paylaşım nedir bilmeyen, bencil de bir dolu tek çocuk var. Tek çocuk anneleri çocuk yetiştiremiyor mu diyelim?

İnsanların dertleri üstünden kendinizi güzellemeyi bırakın.

Burada da günlük hayatta da “gerçekten mi bir sorun var yoksa ilgi çekmeye mi çalışıyor”deniyor. İlgi gibi psikolojik ihtiyaçlar da “gerçekten” fiziksel bir problem kadar önemsenmeli.nedense bizim toplumumuzda psikolojik ağrı deyince “yalan/numara” anlaşılıyor hemen.
Çocuğun ilgi çekme çabası kimilerine göre şımarıklık kimilerine göre “iyice yokmuş, umursamıyormuşsun gibi davran ki yola gelsin”! Ben sizi yargılamıyorum yanlış anlamayın ama böyle de akıl verenler olmuştur olacaktır ona karşı uyarıyorum.

Kadın gece vakti endişelenmiş bir soru sormuş, bu nasıl bir öfkedir anlayamadım.Hamileyim bebeklerim var der demez öfkeyle saldırıya geçilmiş.Soru çocuklarımı yapmakla iyi mi yaptım gelin beni yargılayın sandım bir ara.
bende anlamadim insalar kadincagizin annrligine kadr vurdu devlet alsin baksin tobe yarabi saka gibi yorumlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back