• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.5 yasindaki kizimin tuhaf halleri. acil yardim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim anlayamadigim burda sevilen çok üye var üst üste iki üç çocuğu olan.Onlar yazsa bunu yorumlar nasıl farklı oluyor.Nasil bı insan ayırmaktır yapılan.Konu sahibinin kaç çocuğu var yaş aralığı ne size ne yapılan yorumların terbiyesizligi hadsizligi vizdansizligina bak.Konu sahibi burda ki insanları hicccc kafana takma bebeisine de sağlıkla kavuş ins.

Ben de küçüktüm ve sürekli kavga ederdi erkek kardeşim, canımı yakardı. Büyük ya da küçük ilgisizlik çok kötü. Keşke 10 yaş olsaydı aramız.
kardeşim benden 8 yaş küçük.ve abla olmayı, kardeşim olmasını hiçbir zaman istemedim, ama oldu, hazır olmadığım sorumluklar verildi ,ilgimden çalındı, o küçük diye ona öncelik verildi (bir de o erkek çocuğu ben kız, bu fark bariz vardı bizimkilerde) vs vs.Hep küçüğün gölgesinde büyüdüm yetiştim.Annem tam bir "oğluşum oğluşumcu"dur.kardeşlik kavramını hiç hissetmedim,öyle anlatılan "kardeşiz biz canım kardeşim" şeyleri hep çok uzak geldi.eğer bir gün nasip olur da evlenirsem asla ve asla 1 çocuktan fazla yapıp çocuğuma bu haksızlığı yapmam.

Çok garip ya.
Kaç konuda denk geldim, büyük çocuğun kardeş bakımına katılmasına tepki gösteriliyor.
Çocuğa çocuk olduğunu elbette hissettirelim, çocuklara bakmak bizim vazifemiz evet ama büyük çocuğu 'gücü ve isteği ölçüsünde' bakıma dahil etmenin neresi kötü?
Ben buna onun görevi değil diye bakmam, biz bir aileyiz, işleri paylaşmalıyız.

derin sularda derin sularda bu konuda ne dersiniz?
Sizin görüşlerinizi kıymetli buluyorum.
Açıkcası bu konuya yapılan bazı yorumları gördükten sonra fikir beyan edesi gelmiyor insanın.
Belki bir başka zaman,
bu konuda tekrar görüşür,konuşuruz.

bende anlamadim insalar kadincagizin annrligine kadr vurdu devlet alsin baksin tobe yarabi saka gibi yorumlar
Bende hayretler içinde okudum, kadına denmeyen kalmadı, "kuluçka makinesi, kudurdun mu, vücudun ne hale gelmiştir iğrenç" gibi akıl almayacak cümleler duydu.Bunlar ne büyük hadsizlikler üstelik sadece hadsizlik değil hukuksal olarakta suç zaten.

Benimde yaşları yakın iki çocuğum var.Hiçte mutsuz olduklarını düşünmüyorum.Evimde iki bebek olduğunu düşünmek bile beni mutlu ediyordu küçük bebeğime hamileyken, çok arzuladım böyle olmasını.Onlar büyürken izlemek, kardeş olarak birbirlerine yakınlıklarına şahit olmak, hayatı birlikte keşfetmelerine tanıklık etmek hayatımın en güzel tecrübesi.Hayır kime ne ayrıca.Kadının sorduğu soruyla alakasız bir sürü fikir beyan edildi.Belki çok mutlular kocasıyla, belki kalabalık bir aile olmayı seçtiler, belki çok aşıklar ve aşkın içinde büyüyen bebekler yetiştirecekler.Çok garip cidden şu yazılanlar.

Bende hayretler içinde okudum, kadına denmeyen kalmadı, "kuluçka makinesi, kudurdun mu, vücudun ne hale gelmiştir iğrenç" gibi akıl almayacak cümleler duydu.Bunlar ne büyük hadsizlikler üstelik sadece hadsizlik değil hukuksal olarakta suç zaten.

Benimde yaşları yakın iki çocuğum var.Hiçte mutsuz olduklarını düşünmüyorum.Evimde iki bebek olduğunu düşünmek bile beni mutlu ediyordu küçük bebeğime hamileyken, çok arzuladım böyle olmasını.Onlar büyürken izlemek, kardeş olarak birbirlerine yakınlıklarına şahit olmak, hayatı birlikte keşfetmelerine tanıklık etmek hayatımın en güzel tecrübesi.Hayır kime ne ayrıca.Kadının sorduğu soruyla alakasız bir sürü fikir beyan edildi.Belki çok mutlular kocasıyla, belki kalabalık bir aile olmayı seçtiler, belki çok aşıklar ve aşkın içinde büyüyen bebekler yetiştirecekler.Çok garip cidden şu yazılanlar.
diyorum ki hayattaki secimlerimiz kimseyi ilgilendirmez. cocuk buyutmek o kadr zor bisey ki anca biz anlariz kadincagizin dilinden komsum var tek cocugu var yemin ederim sabah aksam agliyor dedeyi babaaeyi bahane etiler simariryor onlarda gitti ayni anne isten cikti gene ayni surekli kapilari tekmeler aglar s3besizce aile fertleri etrafinda fir cocuk 6 yasinda bunu ilgisizlikle alakadi yok cocuk ya gercekten hastadir yada cidden kiskanc bir yapiya sahiptir ben kadincagizin cidden samimiyetle bizden yardim istedigine inaniyorum cocuk uyudu kotu anne oldu cocuga sen buyudun o daha kucuk demesi bile herkese dert oldu sorarim eskiden analarimz 7 8 cocuk yapip tarlada bagda bahcede is yapmadi mi bunlar bizim analarimiz atalarimz degil mi eski toprak cok mu zalim oldu biz modernlesmeyi abartiyoruz. madem modernsin egitimli bilinclisin sokak dilinde kadincagiza kuduruk makina gibi terbiyesizce cumleler kurmak nedir. . sozde ozguruz ya insanlarin secimlerine yasam tarzlarina herseyine karismaktan da geri kalmiyoruz ahir zaman icindeyiz allah akil fikir versin hepimize

Ne art niyetinden bahsediyorsunuz? Çocuğu diğeri uyuyor, kendi hamile diye uyutmuş, uyanmasın diye de dua ediyor. Yazık belki ağrıdan uyudu kaldı.

Bir de tutturmuşlar size ne, doğuran kendi bilmem ne diye. Bakamıyorsa bu çocukları devlet alır, aklı başında vatandaş da devlete ihbar eder zaten bakamıyor diye. Aman canım kendi çocuğu bana ne diye geçilmez. Doğurmuş olmak tüm gücün annede olduğu anlamına gelmiyor.
Bu kadının maddi durumunu bilmiyorsunuz, çocuklara ne imkanlar sağladığını da bilmiyorsunuz, yurt dışında yaşıyorum dedi,avrupa ülkesi ise bu eminim sizin kadar düşünüyordur devlet , bakabilecek yeteneği var ki yapmış, velev ki değil yine burada yapılan hakaretler yapılamaz. Keşke devletin büyüttüğü çocukların halini bilseniz de öyle konuşsanız. Her hangi bir kuruma gidip gördünüz mü acaba. Anası babası başında olan çocuğa niye devlet baksın, bu kadar komplike düşünecek ne var konu da anlamış değilim. Denebilir kızınız çok küçük abilik ablalık yüklemeyin, üç çocuğunuza eşit ilgi gösterin, şöyle yapın böyle yapın. Hepsine varım. Ama bu nedir hakaret ve devlet el koysun demeler falan. Bu ülkede sokakta onlarca çocuk var lütfen onları ihbar edin de devletimiz baksın, bu tepkiler yerini bulsun.

Bu kadının maddi durumunu bilmiyorsunuz, çocuklara ne imkanlar sağladığını da bilmiyorsunuz, yurt dışında yaşıyorum dedi,avrupa ülkesi ise bu eminim sizin kadar düşünüyordur devlet , bakabilecek yeteneği var ki yapmış, velev ki değil yine burada yapılan hakaretler yapılamaz. Keşke devletin büyüttüğü çocukların halini bilseniz de öyle konuşsanız. Her hangi bir kuruma gidip gördünüz mü acaba. Anası babası başında olan çocuğa niye devlet baksın, bu kadar komplike düşünecek ne var konu da anlamış değilim. Denebilir kızınız çok küçük abilik ablalık yüklemeyin, üç çocuğunuza eşit ilgi gösterin, şöyle yapın böyle yapın. Hepsine varım. Ama bu nedir hakaret ve devlet el koysun demeler falan. Bu ülkede sokakta onlarca çocuk var lütfen onları ihbar edin de devletimiz baksın, bu tepkiler yerini bulsun.

Örnek veriyorum size çocuk hakkını korumak toplum görevidir. Annesi, babası var onlar ilgileniyordur deyip geçmek doğru değil diyorum. Kadın burada yetemediğini yazmış ben de onun üstüne yorum yazdım. Hakaret de etmedim.

Babanıza acil şifalar diliyorum. Bir an önce iyi olur umarım. Sizlere de güç ve sabır dilerim.
Bu sure zarfinda tayin aldim anneme destek oldum dedemi kaybettik babamda ugtasiyo.. allah guc kuvvet versin. Herkese cizilmis birde kader var. Saolasin kardesim. Senin gibi pozitif dusunen hayata insanlara dogruyu soyleyip ama damarindan basmayarak, merhem olan az kisi kalmisiz ona uzuluyorum.. diliyorum bu yarayi cocuklarimizin nesliyle guzel soz tatli dil yener. Sevgilerle🙏🏻

Örnek veriyorum size çocuk hakkını korumak toplum görevidir. Annesi, babası var onlar ilgileniyordur deyip geçmek doğru değil diyorum. Kadın burada yetemediğini yazmış ben de onun üstüne yorum yazdım. Hakaret de etmedim.
bakis aciniza diyecek viseyim yok ama kadin cocugunu ac birakmadi siddet uygulamadi zaten 3 cocugu bilmiyerek yapmis ya isterse isteyerek yapsin cidden zor hanim efendi hamile olmazsa altindan ustesinden oyle bir gelir ama kadincagizin cani agir bu donemler cok zor doguma yakin insan kendind3n baska bisey dusunemiyor bu onun tercihi bizim sorgulamimz gereken sey kac tane dogurdugunu degil bu durum psikolojik mi yoksa gercekten saglik sorunumu var bakin cocukllarin genel ruh halleri var yas sendromlari ozellikle en kotusu 3 yas sendromu acayip aglak kiskanc inantci yemek yememe gibi problemler ergenlik gibi dusunun bagzilari cok asi olir bagzilari ivene kapanir kadincagizin tek sormak istedigi buydu tabiki yorum yazacagiz ama kirmadan kimsenin psikolojisini bozmadan kadinin dogumu gelmis belki burdaki kotu yorumlar yuzunden uzulup bebegine bisy olduysa vebalini hangimiz oderiz yardim edelim etmek istemiyorsak susalim iki cumle eksik yaxmakla bise kaybetmeyiz hayirli geceler

Kaç çocuğunuz var?
Böyle yazarsanız arası az çocuğu olan ben gibi annelere cevap hakkı doğuyor mesela.
Nasıl ilgi gösterdiğimi anlayın diye yazıyorum.

Cocuklarimla günde 6 saatten fazla oynarım.
Gunde 1 saatten fazla cizgi film izlemiyorlar. Her gece 3 unu de ben uyutuyorum.
Her gün yaz kış demeden bahçeye, parka, sahile gidiyorlar.
3 unde de anormal bir kıskançlık olmadı. Hiç biri birbirinin abisi ablası falan değil. Daha hiç ağzımdan sen buyuksun lafi cikmadi..
Anne-baba olarak ilgili ebeveynleriz.
Yardımcımız da var..
Tek çocuğu olup benim yarim kadar ilgilenmeyen ebeveynler de görüyorum.
Elinden gelen her seyi yapan, Hiç bir anneye vicdani yuk olacak elestiri yapma hakkınız yok.
Ekimde yavaş yavaş ise başlayacağım. Kendi isim.
O zaman bile sekteye uğrayacağını düşünmüyorum.
Derseniz ki anne yorulur. Eyvallah.
O da annenin problemi.
Burada anneye köstek olarak yorgunluğunu almış olmazsınız.
Agziniza saglik..

bakis aciniza diyecek viseyim yok ama kadin cocugunu ac birakmadi siddet uygulamadi zaten 3 cocugu bilmiyerek yapmis ya isterse isteyerek yapsin cidden zor hanim efendi hamile olmazsa altindan ustesinden oyle bir gelir ama kadincagizin cani agir bu donemler cok zor doguma yakin insan kendind3n baska bisey dusunemiyor bu onun tercihi bizim sorgulamimz gereken sey kac tane dogurdugunu degil bu durum psikolojik mi yoksa gercekten saglik sorunumu var bakin cocukllarin genel ruh halleri var yas sendromlari ozellikle en kotusu 3 yas sendromu acayip aglak kiskanc inantci yemek yememe gibi problemler ergenlik gibi dusunun bagzilari cok asi olir bagzilari ivene kapanir kadincagizin tek sormak istedigi buydu tabiki yorum yazacagiz ama kirmadan kimsenin psikolojisini bozmadan kadinin dogumu gelmis belki burdaki kotu yorumlar yuzunden uzulup bebegine bisy olduysa vebalini hangimiz oderiz yardim edelim etmek istemiyorsak susalim iki cumle eksik yaxmakla bise kaybetmeyiz hayirli geceler

Agzina saglik bu sesler... iste insana insan oldugunu hatirlatan.. kadinin kadina destek olacagi hee bisey mi ogretmeye calisiyosun karaindakinin iki canli oldugunu bilerek konusmak lazim. OZenle.. cogu anneligi tatmayan onun sikintilarini bilmeyen be yahut sevgisiz buyutulmuslerki bu kadar insanin kanini dondurabiliyorlar. Uzerine vazifeymis gibi nenelil tasliyorlar.. sizin gibi insanlar lazim.🥳🥳

ne mutlu size:KK14:benim bu konuda fikrim sabit arada az yaş olunca büyük çocuk eziliyor.onun hakkından çalınıyor.ben bunu gördüm bunu söylerim arada istisnalar olması kaideyi bozmaz.%90 o sen büyüksün lafı çocuğa ediliyor.benim 2 yaşında kuzenimin nesi büyük?tek suçu kardeşinden 2 yıl önce doğmak ve bilinçsiz anne baba mı?şimdi 3.de yolda...yardımcıların,paranın vs olması birşeyi değiştirmiyor.anne-babanın ilgisi,davranışı önemli olan.buarada ben konu sahibine kırıcı bir yorum yapmadım ama istediğim gibi eleştiri yapma hakkına sahibim çocuğumun olması da gerekmiyor.fikir sahibi olmak için bu bir kriter değil.Kimse vicdanını rahatlatmaya çalışmasın daha kendisi bebek olan çocuğa ama sen abisin ablasın vs denmesin.büyümüş gözüyle bakılmasın.konu sahibinin yazmış olduğu konudan büyük çocuğun bu durumdan rahatsız olduğu ortada ama olan olmuş artık kırıcı olmanın bir anlamı yok.bir şekilde dengeyi bulsun.saygı çerçevesinde yapılan eleştirileri çok iyi buluyorum bu konuda en azından diğer insanlara bir fikir verir.2 yaşında çocuğun kardeşi olmasa birşey kaybetmez.bu konuda çok doluyum şahsınıza yönelik algılamayın.
Hakarete varan , aorgulayan , soran zihniyetlere kiziyoruz... siz guzel elestiride bulunuyorsunuz soz size degil.. agir ithamlarda bilunanlara kulucka makinesiymis yok ucuncude soyle olur, yok senin anneligin ortada yok hastaneye once gitseydin( burda gece dedigi halde) 9 aylik hamile oldugu halde.. gerekirse kocasi gider kime ne yani bunu anlamiyorum sorgulamak... siz hakli elestiri yapmis olumlu katkida bulunmussunuz soz size degilko neden ustunize aliniyorsunuz..elestiri yapmayin demiyoruzki .. milletin hayatini yargilamayin? Kosullarini yargilmak bizim isimiz degil diyoruz..

Haha. Şurada iki dakikada okuduğu iki cümleyle görüp etmediği çocuğu ilgili buradan endişeyle fikir almaya çalışan anneden daha fazla düşündüğünü, çocuğa karşı daha şevkatli olduğunu düşünen üyeler var gerçekten.

Türkiye’deki sağlık sisteminin garipliği yüzünden 3.5 yaşındaki çocuğu hemen uzman çocuk doktoruna iki saat içinde götürmedi diye devlet çocuğu elinden alır evet.

Şurada çok endişelenmiş gibi yorum yazdıktan iki dakika sonra çocuğu da boynunu da hatırlayan yoktur. Sorsak annesinden fazla düşünüyorlar.

Kadın zaten “haklısınız, sen büyüksün demeyeyim artık” demiş ve akıllıca tavsiye verenlerden yorum almaya açık.

Çocuk ilgisiz kalıyor, öyle büyüyor böyle büyüyor diye herkes konuşuyor ama tek çocuk ve çok ilgiyle büyüyen çocukların halini de görüyoruz. Akıllı uslu çocuk bulmak çok zor.

Avrupaya taşınınca tanıştığım, gayet özgüvenli, birey olabilmiş, saygılı bireylerin çoğu çalışan anne ve 2-3 yıl arayla doğmuş, 1 en geç 2 yaşından itibaren kreşe gitmiş insanlar. Dünyayı kendi etrafında dönüyor sanan, paylaşım nedir bilmeyen, bencil de bir dolu tek çocuk var. Tek çocuk anneleri çocuk yetiştiremiyor mu diyelim?

İnsanların dertleri üstünden kendinizi güzellemeyi bırakın.
🙏🏻👍👍👍👏👏👏👏

Agzina saglik bu sesler... iste insana insan oldugunu hatirlatan.. kadinin kadina destek olacagi hee bisey mi ogretmeye calisiyosun karaindakinin iki canli oldugunu bilerek konusmak lazim. OZenle.. cogu anneligi tatmayan onun sikintilarini bilmeyen be yahut sevgisiz buyutulmuslerki bu kadar insanin kanini dondurabiliyorlar. Uzerine vazifeymis gibi nenelil tasliyorlar.. sizin gibi insanlar lazim.🥳🥳

cok sag olun sizide tebrik etmek lazim. kizdigim nokta su bagzen cocugunu aldirmak isteyen insanlar oluyor cogu hemcinsimiz aldir demesine hayretler icinde kaliyorum en kotu sey bir canlinin yasama hakkini elinden almaktir o canliya bebege tek hucre diyenler o zamn cocuklarin brb3klerin yasama haklarini elinden alan zalimce yorumlara destek olunca akillar nerelerdeydi devleti isin icine katmak nerdeydi

cok sag olun sizide tebrik etmek lazim. kizdigim nokta su bagzen cocugunu aldirmak isteyen insanlar oluyor cogu hemcinsimiz aldir demesine hayretler icinde kaliyorum en kotu sey bir canlinin yasama hakkini elinden almaktir o canliya bebege tek hucre diyenler o zamn cocuklarin brb3klerin yasama haklarini elinden alan zalimce yorumlara destek olunca akillar nerelerdeydi devleti isin icine katmak nerdeydi
Ya sizde hamissiniz bende tedavilerle hamile kaldim ve cok zor hamilelik yasiyorum.. Yani hastanelere tasiniyorum geliyorum.. ya kadin olmak cok zor .. hem cinsinden kostek yemek daha zor.. elestirilsin guzel akillar verilsin ama insanlari ezmeden, yargilamadan,
Yillar once cok utangac toplumduk kadinlarimiz haklarini savunamazdi cogu zaman. E simdi daha bilincliyiz daha okumus belli seviyeye gelmisiz ama.. uslup, hosgoru kalmamiş.. civisi cikmis herseyin.. Allah sonumuzu hayir etsin.. kadinlar klubude bi zahmet bu haksi elestirilere bir DUR DESİN.. sikayet etmek zor degil.!! Ama elmayla armut ayrilsin!!

bugun degisik davranmaz basladi. bir yasinda kardesi var ve ben gebeym son aydaym halsizliklerm agrilarm oluyo. kardesiyle kavga edince o daha kucuk kardes vs diyordum. neyse bugun boynunu tutmaya basladi aciyo diye . noldu drdm sacimi toplarken acidi ce elini hala birskmadi oyle uyudu. elimi tut kalkamiyorum diyo. ben kucucugum diyo. boynunu tutmaya devam ediyo ama. kaldiriyorum agliyo aciyo boynum diye. acaba gercekten agrisimi var da oyle yapio yada ilgi cekmek icinmi ??? deneyimi olanlar lutter yazin :( anlayamadim. psikoljimi Boyle davraniyo:(
Basbasa vakit gecir aksam uyuturken masal oku sacini severek sarikip operek uyut kardesin kucuk deme o da daha kucuk annesi kardesi elindekini almak istyrsa hayr onunla ablan oynuyor gel biz sununla oynayalim denilgisini baska yone cek empati kur ve cok cok sevgi goster

Sunda baska bir konuda bu konu hakkinda uzerime geliniyor sizinle ayni fikirdeyim ve bebegi aldirmamasini soyledim dye cephe alindi yazik cok yazik

Sunda baska bir konuda bu konu hakkinda uzerime geliniyor sizinle ayni fikirdeyim ve bebegi aldirmamasini soyledim dye cephe alindi yazik cok yazik
iste hersey ortada cocugumu alacam dese konu sahibi en yuzde 70 lik yorum aldir diyecekti 3 cocugun supriz oldugunu bakmata zorlansada hepsine yetmeye calisan 2 canli anneye kuduruk demek halimizin nereye gittiginin kanitidir

bugun degisik davranmaz basladi. bir yasinda kardesi var ve ben gebeym son aydaym halsizliklerm agrilarm oluyo. kardesiyle kavga edince o daha kucuk kardes vs diyordum. neyse bugun boynunu tutmaya basladi aciyo diye . noldu drdm sacimi toplarken acidi ce elini hala birskmadi oyle uyudu. elimi tut kalkamiyorum diyo. ben kucucugum diyo. boynunu tutmaya devam ediyo ama. kaldiriyorum agliyo aciyo boynum diye. acaba gercekten agrisimi var da oyle yapio yada ilgi cekmek icinmi ??? deneyimi olanlar lutter yazin :KK43: anlayamadim. psikoljimi Boyle davraniyo:KK43:
Merhaba,
Benim kızımda 3 yaşında, 6 yaşında da oğlum var. Inanın oğluma bile cok nadiren sen abisin, o küçük diyorum. Bu laf çocuklar için agir bir laf, elinizden geldiğince hayatınızdan çıkarın "o küçük" lafını. Bunu bana oğlumu götürdüğüm pedagog söylemişti.
Birde kiskandigini belki etmiyorsa içinde fırtınalar kopuyordur demişti. Günde en az 1 saat oğlunuzla yalnız kalin, kardesi olmadan demişti, sevdiği şeyleri yapın beraber.
Ben çok çok hassas davrandım oğlum etkilenmesin diye.Yinede eskisi gibi olamadim, o yasina kadar bir kez olsun sesini yükseltmemiş olan ben, deli gibi bağırmaya başladım oğluma. Yoruluyordum ve anlayis göstersin istiyordum küçücük yüreğiyle :(
Açıkçası ard arda kardeşlerinin olması kızınızın şansızlığı olmuş. Onun yaşıtları bebekken, o iki defa abla olmuş olacak.
Ben kesinlikle ilgi beklediği için bu şekilde davrandigini düşünüyorum.
3. Çocukla yorgunlugunuz bir kat daha artacak. Günde en az 1 saat küçükleri babalarına bırakıp, onunla ilgilenmeyi alışkanlık haline getirmenizi öneririm.
Allah analı babalı büyütsün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back