3.5 yaş

İlk söyleyeceğin seyi son söylemişsin hamilesin ve hamile olduğunu idrak ediyor karnından. yavaş yavaş bebek için alışveriş de yapıyorsunuzdur. Çevredekiler abla olacaksın,kardeş gelecek dedikçe kıskançlık baş göstermiştir.

Üzerinde cok durmayın geçici bir dönem inatlasmayın sadece...

Hastaliktan sonra da olabiliyor,hastayken çok ilgileniyoruz. gece gündüz başlarında duruyoruz ,iylesince ilgi azalıyor gibi hissediyor olabilir.

Geçer,geçmeli,geçsin :)
İnşallah okumadıgımız çocuk gelişimi, çocuk psikolojisi kalmadı. Artık aglamamak için kendimi sıkıyorum. Bizde acaba babası çok yoğun çalışıyor ondan mı diye düşünüyoruz. Yada oda farkında aramıza yeni bir birey gelecek değişiklik olacak ondan.Sürekli anne gel anne sen yap.Üzdüğü fark edince anne özür dilerim diye sarılıyor.

En son annem var,kadın sonumda oglum ben gireceğim şu sendroma dedi. Ananesine bağırıyor sen giremezsin ben gireceğim sendroma. :))

Anlıyorum sizde haklısınız. Bu arada bebekten bahsetmiyoruz hiç deseniz de o bir kardeşinin geleceğinin farkında. Bebekten ve gelecekteki 4 kişilik ailenizin planlarından pahsedin derim yavaş yavaş.

Atesli hastaliktan sonra bizde buna benzer seyler yasiyoruz.
Oglumdada kizimdad yasamistim.
Kadinin biri demiski.
Cocugumun hasta olduguna yanmiyorum.
Huy kaptigina yaniyorum demis.
Bir iki hafta sabret bakalim.Insaallah digisir .

O degil de siz inatlasiyo gibisiniz cocukla.
Yapmak istemiyorum dedigi seyi ne kadar guzellikle tatli dille soyluyorum desenizde zorlamayin.
Okula gitmek istemiyorum dedigin de tamam deyin bidaha ustelemeyin.sonra gitmek isterse de goturmeyin aglarsa da sakinlesince anlatirsiniz neden goturmediginizi.
Siz usteledikce cocuk boyle davraniyo olabilir.

Aklima sabah izledifim haber geldi.servise binmek istemeyen cocugu araba arkasina baglayip sonrada arabayi suren anne.

Bence ilgi cekmek istiyor. Siz daha uzerinw dusun diye nazlaniyir. Acab ikinci cocuk gelicek diye endiselimi? biri biseymi dedi?

Anlıyorum sizde haklısınız. Bu arada bebekten bahsetmiyoruz hiç deseniz de o bir kardeşinin geleceğinin farkında. Bebekten ve gelecekteki 4 kişilik ailenizin planlarından pahsedin derim yavaş yavaş.
Bahsetmiyoruz derken özel bi çaba sarfetmiyorız konu gelirse dönüyor arada
ay tövbe tövbe :)

Benim de var ayni 3 bucuk yasinda sizinkinin erkek versiyonu. İnanilmaz derecede inat, cok huysuz bu siralar. Her istedigini aglayarak bagirarak yaptirmaya calisiyo. Hic oyle degildi hâlbuki. Tam bi minik ergen.. ama bu donem gecici diye okumustum. Bir birey oldugunun bilincine varmaya ve kendi isteklerinin de oldugunu farkinda olmaya basladiklari ve tamamen ben merkezci olduklari donem. Boyle yapmasi aslinda normalmis. Benim de bazen sabrimi tasiriyor sesimi yukseltiyorum bazen ama hic faydasi olmuyo. Aksine uzuluyorum. Duzelicek insallah. Allah eksikliklerini göstermesin. Saglikla buyusunler.. canim o benim

Benimki de aynı 3 Bucuk yaşında erkek. Babamdan abimden eşimden yemediğim fırçayı yiyorum valla. Sürekli bi inatlaşma, biseyi yapamadı mi bagirma ağlama krizi, uyarmama ragmen bildiğini okuma, anlık değişimler vs.. ayakkabısını çıkaramaz paşam yardım edeyim mi derim hayiir ben cikarcam diye bağırır, 10 saniye sürmeden ağlamaya başlar anne olmuyo sen çıkar. Tam bi küçük ergen yani.

Bi yerde okumuştum gerçekten ergenlikmis. 2 yaşla 4 arasi bebeklikten cocukluga gecismis. Bi birey olduğunu kanıtlama cabasiymis. Onun da fikirleri olduğunu kabullendirmek istiyomus. O da kararlarına saygı duyulsun istiyomus.

Aman zamane çocukları ışte bizim zamanımızda böyleydik

Ergen lafı niyeyse itici geldi bana ya.
Nyse konu bu deil , bence biraz sabretmeniz gerekiyor ,çocukların böyle geçiş dönemleri oluyor bi süre çok huysuz oluyolar.sabır diliyorum.

Hiç kizinizla yeni gelecek olan kardeşi hakkında konustunuz mu? Bence bunlar kardeşi gelince artık eskisi kadar sevilmeyecegini düşündüğünü gösteren hareketler. Kizinizla kardeşi hakkında konuşun kızınızi doğuma hazırlayın kardesinin nasıl geleceğini onu sevip kollamasi gerektiğini anlatın beraber alışveriş yapın odası için süs kıyafet falan begensin begendiklerini alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…