• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.5 yaş

anladim.
babanin biraz daha otorite olmasi lazim bu durumda..
bende esimde git burdan diye bagiran inatlasan cocuga `ozaman dogum gunune hediye vermeye gidelim` diye bi alternatif asla sunmazdik..
tamam okula gitmiyorsun,cise gitmiyorsun sen bilirsin diyip kestirip atardim.
inatlastiginda alternatif eglence olanaklari sunmayin.
birakin yaptigi secimin sonuclarina katlansin.
okula mi gitmiyor,birakin o gun gercekten gitmesin ve evde onu eglendirmeyin.
bilmiyorum belki erkek annesi oldugum icin ama cok musamali olamiyorum ben bazi konularda.
mesela benim oglumda okulda yemege direniyor ama gittigi okulda cocuklara gercekten guzel ve onlarin isteklerine uygun yemek cikiyor..sofrada sorun cikardigini duydugum zaman once yemekte ne vardi diye soruyorum krese ve evde yedigini bildigim yemegi okulda yememek icin sov yapiyorsa o zaman ona aksam yemegi teklif etmedigim olmustur eger evde ogun okuldaki ayni yemekten varsa..dun okuldan cikti,tavuk makarna ve yogurt varmis yemekte,yememis..eve geldik bana makarna sayikliyor..yok dedim bugun ne tavuk ne makarna,okulda yiyecektin.sundugum yemegi de begenmeyince ac ac yatti ve hic vicdan yapmadim..
secimlerinin sonuclarina katlanmayi ogrenmeliler.
Bugün aslında eşimde götürmezdi onu okula da benim de sinirlerim boşalıp ağlayınca götürdü daha fazla harap olmayım diye. Demiştir akşama ya kız anasını öldürür ya anası kızını :)))
Eşimin otorite olması çok zor akşam 7 de geliyor 7-9 arası kızımla beraber 9 da yatıyor kız. Geçen eşim kendi kendine konuşuyor "şimdi ben bu kızı dövsem bir ay sonra unutur yediği dayağı ben boşuna vicdan azabından ölürüm en iyisi 15 ine gelsin öyle döveyim " diye :)))) adam kendiyle dalga geöiyor artık :)

senin paşa 12 saat uyuyor mu cute :KK57:
ooo ben şok!!

konu sahibi benim büyük kızım da zaman zaman inatlaşmalar yaptı belli yaşlarda
genelde çalışan anne çocuğu öyle oluyor diyorlar bilemedim
Artık uyumuyor cunku aksamları 11 gıbı uyumus oluyor artık malesef sabah 9 da zorla kaldırıyoruz. ama bıraksam uyur. Zaten bebeklıgınden berı acayıp uykuya meyıllıydı

Artık uyumuyor cunku aksamları 11 gıbı uyumus oluyor artık malesef sabah 9 da zorla kaldırıyoruz. ama bıraksam uyur. Zaten bebeklıgınden berı acayıp uykuya meyıllıydı
şanslıymışsın o zaman
benim ufaklık bikaç gündür geceleri oturuyor da zombi gibi işe gidip geliyorum
ondan 12 saati görünce gözlerim fırladı yerinden :D

3.5 yas sendromuda mi var acaba :) cocugum yok hamileyim su an cok tecrubeli degilim ama sabir diyorum .. hepsinin gecici donem olduguna inaniyorum huysuz seyler :)

Yani okudum hepsini ama bana normal geldi, bütün yazdıklarınızın kat kat fazlasını yapıyoroğlum. Hamile değilim, evde bir sorun yok, bu çocukta böyle işte diyorum.
3 ayda bir psikiyatra gidiyoruz, onun da bana söylediği sizin işiniz tek başınabeşiz büyütmekten daha zor, çok zorbirçocuk. Ne yapayım canı sağolsun buyudukçeazalır inşallah diyorum. Sizinki yine yarımgün okula gidiyor belki orda gördüğü bir çocuğu taklit ediyordur.okula gidip öğretmeniylekonultunuz mu?
Ya hep böyle olsa kabullenirim napıyım evlat derim de son 2 haftadpr böyle olunca hastalıktan mı sendrom mu diye düşünüyorum.
Öğretmeniyle konuştum sadece çok uyumlu diyor

Sevgiyle saril bence, kaprislerine nazina ses çıkarmadan yorum yapmadan onu anlamaya çalış... ...ona simsiki sarılıyorken onu ne kadar sevdiğini, onu hep sevecegini ve asla birakmayacagini inandirarak söylemek hem seni hem de onu sakinlestirecektir...
Dene de gör...

senin paşa 12 saat uyuyor mu cute :KK57:
ooo ben şok!!

konu sahibi benim büyük kızım da zaman zaman inatlaşmalar yaptı belli yaşlarda
genelde çalışan anne çocuğu öyle oluyor diyorlar bilemedim
Yok çalışmıyorum da :/ ya bide benim kız biraz çok bilmiş ya maalesef. Geçen aramızda şu konuşma geçti
Biz bu sene yarım gün verdik bi anda evden çıkmış olmasın alışsın diye. Okulun ilk günü bütün çocuklar ağlıyor falan benim kızda tık Yok okuldan almaya gittim. 15-20 Veli kapıda bekliyor yazık,müdüre geldi dedi ki ağlamayan tek çocuk zehraydı.
Ben: ne yaptınız bakalım kızım ilk gün
Kızım: oyun falan oynadık sınıfları gezdik
B: ooo Harika okulu beğendin mi
K: beğendim Zaten değişik oyuncaklar da var
B:arkadaşlarınla tanıştın mı nasıl çocuklar
K: tanıştım da kimseye söyleme ama sanırım onları anneleri bida almayacak
B: olur mu öyle şey kızım akşam olunca gelip alacaklar
K: ne bileyim hepsi ağlıyor okulda anneleri alacaksa niye ağlasınlar ki :))
Yine başka bi gün
K: anne sen neden beni erken alıyorsun
B:öğlen uykusunu evde uyu beraber de vakit geçirelim diye kızım
K:diğerleri neden okulda
B: onların annesi çalışıyor işten gelince alabiliyor evde yalnız olmasınlar diye burdalar. Hem ben seni çok özlüyorum evde yokken. Zaten Şen'de seneye arkadaşlarım gibi akşama kadar duracaksın (hay dilimi eşşek arısı soksun)
K: niye seneye beni özlemeyecek misin
B::KK57: ıııı kem küm.olur mı hayatım özlicem ama daha büyük olacağın için daha çok ders Alman gerekecek o yüzden
K: tamam o zaman

Sevgiyle saril bence, kaprislerine nazina ses çıkarmadan yorum yapmadan onu anlamaya çalış... ...ona simsiki sarılıyorken onu ne kadar sevdiğini, onu hep sevecegini ve asla birakmayacagini inandirarak söylemek hem seni hem de onu sakinlestirecektir...
Dene de gör...
Hep yapıyorum ama denemeye devam edeyim en iyisi. Teşekkür ederim

Yok çalışmıyorum da :/ ya bide benim kız biraz çok bilmiş ya maalesef. Geçen aramızda şu konuşma geçti
Biz bu sene yarım gün verdik bi anda evden çıkmış olmasın alışsın diye. Okulun ilk günü bütün çocuklar ağlıyor falan benim kızda tık Yok okuldan almaya gittim. 15-20 Veli kapıda bekliyor yazık,müdüre geldi dedi ki ağlamayan tek çocuk zehraydı.
Ben: ne yaptınız bakalım kızım ilk gün
Kızım: oyun falan oynadık sınıfları gezdik
B: ooo Harika okulu beğendin mi
K: beğendim Zaten değişik oyuncaklar da var
B:arkadaşlarınla tanıştın mı nasıl çocuklar
K: tanıştım da kimseye söyleme ama sanırım onları anneleri bida almayacak
B: olur mu öyle şey kızım akşam olunca gelip alacaklar
K: ne bileyim hepsi ağlıyor okulda anneleri alacaksa niye ağlasınlar ki :))
Yine başka bi gün
K: anne sen neden beni erken alıyorsun
B:öğlen uykusunu evde uyu beraber de vakit geçirelim diye kızım
K:diğerleri neden okulda
B: onların annesi çalışıyor işten gelince alabiliyor evde yalnız olmasınlar diye burdalar. Hem ben seni çok özlüyorum evde yokken. Zaten Şen'de seneye arkadaşlarım gibi akşama kadar duracaksın (hay dilimi eşşek arısı soksun)
K: niye seneye beni özlemeyecek misin
B::KK57: ıııı kem küm.olur mı hayatım özlicem ama daha büyük olacağın için daha çok ders Alman gerekecek o yüzden
K: tamam o zaman
oyyyy yesinler onun bilmiş yanlarını
geçer annesi.. sabredeceğiz...

benimde kızım 3,5 yaşında bugunler de bizimde sabrımızı zorluyor 4 yaş sendromu başladı herhal ....ben yapacam diyor herşeyi izin veriyorum sabırla bekliyorum başında ya kırıyor ya döküyor tamam diyorum olabilir kızım diyorum hiç kızmıyorum bile bu seferde vicdanmı yapıyor ne geliyor rahat 15 dakika özür dilerim annecim bidaha yapmayacam anne diyorum tamam kızım olabilir böyle şeyler bende dökebilirim kıra bilirim diyorum sarılıyorum öpüşüyoruz koklaşıyoruz sonra yine aynııııııı ;))))

baba ile çook atışıyor benimle o kadar değil benim her dediğimi yapma çalışıyor ama babayı hiç dinlemiyor .. babaya sen sus diyor.. ben anlatıyorum babaya öyle denmez yapma hadi git özür dile diyorum tamam diyor gidiyor babaya özür dilerim pislik diyor ( gülermisin ağlayamısın anlamadım ) kızım nerden öğrendin bu lafı diyorum babamdan diyor ;))

eşim rahat bi adam yaa nasılsa çocuk öğrenmez diye bir kaç kere şakasına pislik demiş şimdi atışırken sürekli babaya pislik diyor inşallah kalıcı olmaz.. fazla üsütne gitmiyorum kiii pekişmesin....

bize küsüyor aynı ergen gibi odasına gidiyor kapıyı kapatıyor ağlama numarası yapıyor ben biraz bekliyorum sonra gidip alıyorum odasından konuşuyoruz sonra 5 dakika sonra aynı.... babası odasına giderse sen çık annem gelsin diyor....annem yemek yedirsin annem giydirsin... sen su verme annem versin... gün boyu böyle bazen dışarı çıkacak oluyoruz babası montunu giydirecek oluyor hayır sen değil annem diye tuturuyor bende sen bilirsin ya baban giydirir yada gelmezsin diyorum kapıyı açıyorum gitme numarası yapıyorum tamam tamam babam giydirsin diyor...izin vermemeye çalışıyorum..

babasının canına minnet ohhh ne rahatım diyor herşeyi anne yapsın...;)))babamız kızıyor küsüyor 2 dakika sonra sarmaş dolaş oluyorlar kızımda nasılsa baba birazdan sarılır diye babamın üstüne gidiyor.. ama ben küsünce biraz uzatıyorum peşimde kedi gibi dolaşıyor özür dilerim annecim ne olur konuş diyor ;))) ben konuşmayınca bak akşam seni avmye götürecem sana kıyafet alacam diyor gülmemek için kendmi zor tutuyorum ;)))

yani yalnız değilsin bu süreç böyle herkeste....

benimde kızım 3,5 yaşında bugunler de bizimde sabrımızı zorluyor 4 yaş sendromu başladı herhal ....ben yapacam diyor herşeyi izin veriyorum sabırla bekliyorum başında ya kırıyor ya döküyor tamam diyorum olabilir kızım diyorum hiç kızmıyorum bile bu seferde vicdanmı yapıyor ne geliyor rahat 15 dakika özür dilerim annecim bidaha yapmayacam anne diyorum tamam kızım olabilir böyle şeyler bende dökebilirim kıra bilirim diyorum sarılıyorum öpüşüyoruz koklaşıyoruz sonra yine aynııııııı :KK66:)))

baba ile çook atışıyor benimle o kadar değil benim her dediğimi yapma çalışıyor ama babayı hiç dinlemiyor .. babaya sen sus diyor.. ben anlatıyorum babaya öyle denmez yapma hadi git özür dile diyorum tamam diyor gidiyor babaya özür dilerim pislik diyor ( gülermisin ağlayamısın anlamadım ) kızım nerden öğrendin bu lafı diyorum babamdan diyor :KK66:)

eşim rahat bi adam yaa nasılsa çocuk öğrenmez diye bir kaç kere şakasına pislik demiş şimdi atışırken sürekli babaya pislik diyor inşallah kalıcı olmaz.. fazla üsütne gitmiyorum kiii pekişmesin....

bize küsüyor aynı ergen gibi odasına gidiyor kapıyı kapatıyor ağlama numarası yapıyor ben biraz bekliyorum sonra gidip alıyorum odasından konuşuyoruz sonra 5 dakika sonra aynı.... babası odasına giderse sen çık annem gelsin diyor....annem yemek yedirsin annem giydirsin... sen su verme annem versin... gün boyu böyle bazen dışarı çıkacak oluyoruz babası montunu giydirecek oluyor hayır sen değil annem diye tuturuyor bende sen bilirsin ya baban giydirir yada gelmezsin diyorum kapıyı açıyorum gitme numarası yapıyorum tamam tamam babam giydirsin diyor...izin vermemeye çalışıyorum..

babasının canına minnet ohhh ne rahatım diyor herşeyi anne yapsın...:KK66:))babamız kızıyor küsüyor 2 dakika sonra sarmaş dolaş oluyorlar kızımda nasılsa baba birazdan sarılır diye babamın üstüne gidiyor.. ama ben küsünce biraz uzatıyorum peşimde kedi gibi dolaşıyor özür dilerim annecim ne olur konuş diyor :KK66:)) ben konuşmayınca bak akşam seni avmye götürecem sana kıyafet alacam diyor gülmemek için kendmi zor tutuyorum :KK66:))

yani yalnız değilsin bu süreç böyle herkeste....
Doğru söyle bizim evi kamerayla mı izledin :) yazık eşim diyor ki bu çocuk bana niye böyle davranıyor. Annem yapsın annem etsin annem annem annem annem hay senin annenin kafasına taş düşsün diyesim geliyor yutuyorum :)
Hiç taviz vermiyoruz ama ısrarla aynı. Mesela bağırıyor su istiyorum diye, babası götürüyor annem getirsin diyor. Oda annen yatıyor al kızım iç diyor inat ediyor. Öyle mi tamam içme o zaman diyor getiriyor 10 dk sonra mecbur babasından içiyor. Yada ayakkabımı annem giydirsin diye başlayınca giymiyorsan evde kal diyor derken o bu mecbur kabul ediyor. Arabanda şu indirsin bu bindirsin şu sunu yapsın. Hayır bide hiç bi dediği olmadığı halde ısrarla devam ediyor bakalım nerde bitecek bu inat. Artık daha inadın başında tamam tamaaaam babam yapsın diye başlıyor. Bide kreşte öğrenmiş şimdi istediği olmayınca sen kötü annesin diyor iyi diyorum kötü anneyim 5 dk sonra Yok yok sen çok iyi annesin diyor :)

Bu bir dönem galiba benim oglum da hemen hemen aynı. Bağırarak konuşuyor itiyor huysuz ve ben de hamileyim dogum üç ay var. Eşim le herşeyi anlatıyoruz ama bazen iyi eskisi gibi sakin uysal bi bakıyorum çocuk gitmiş başkası gelmiş.Yardım alabilecek egitimli bi büyügünüz var ne mutlu. Bizimkiler uzak her ay yanımda gezmeye gelirler bizi suçlar yalanla kandırmaya çalışıyorlar.Geçer diye dusunuyorum.

Bu bir dönem galiba benim oglum da hemen hemen aynı. Bağırarak konuşuyor itiyor huysuz ve ben de hamileyim dogum üç ay var. Eşim le herşeyi anlatıyoruz ama bazen iyi eskisi gibi sakin uysal bi bakıyorum çocuk gitmiş başkası gelmiş.Yardım alabilecek egitimli bi büyügünüz var ne mutlu. Bizimkiler uzak her ay yanımda gezmeye gelirler bizi suçlar yalanla kandırmaya çalışıyorlar.Geçer diye dusunuyorum.
Geçer,geçmeli,geçsin :)

benim oğlum da 3,5 yaşında sizinkilerle aynı hemen hemen
hep kendi istediği olacak
eğer yapmazsak hemen ağlıyor
kötü söz söyleme huyu yok ama herşeye küsüyor
men sana küstüm anne seni sevmiycem artık diyor
bunuda kimden öğrendiyse artık
ben gidip özür dileyince hemen barışıyoruz
oğlum çok duygusal ve bana çok düşkün
herşeyi annesi yapsın annesiyle uyusun
sürekli gelip anne sen çok tatlısın seni çok seviyom diyo :D
ne yapsak anne beraber yapalım baba yapmasın
baba gelmesin
baba yemesin
eşimde garibim yokmuş gibi davranıyor :D

en kötü huyuda geçen eşimle sarıldık eşim bana dedi seni çok seviyorum oğlum geldi eşime bi tokat attı ama okkalı bir tokat :D hayır anneyi ben sevicem sen sevmiyceksin dedi valla güler misin aglarmısın

Back