• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.5 yaş

İlk söyleyeceğin seyi son söylemişsin hamilesin ve hamile olduğunu idrak ediyor karnından. yavaş yavaş bebek için alışveriş de yapıyorsunuzdur. Çevredekiler abla olacaksın,kardeş gelecek dedikçe kıskançlık baş göstermiştir.

Üzerinde cok durmayın geçici bir dönem inatlasmayın sadece...
:KK200::KK200:
Hastaliktan sonra da olabiliyor,hastayken çok ilgileniyoruz. gece gündüz başlarında duruyoruz ,iylesince ilgi azalıyor gibi hissediyor olabilir.

Geçer,geçmeli,geçsin :)
İnşallah okumadıgımız çocuk gelişimi, çocuk psikolojisi kalmadı. Artık aglamamak için kendimi sıkıyorum. Bizde acaba babası çok yoğun çalışıyor ondan mı diye düşünüyoruz. Yada oda farkında aramıza yeni bir birey gelecek değişiklik olacak ondan.Sürekli anne gel anne sen yap.Üzdüğü fark edince anne özür dilerim diye sarılıyor.

En son annem var,kadın sonumda oglum ben gireceğim şu sendroma dedi. Ananesine bağırıyor sen giremezsin ben gireceğim sendroma. :))

Yani şimdi neler neler duyuyoruz kreşlerde çocuk gitmek istemiyorum diye ağlayınca altında ki sebebi öğrenmek için mecbur çabalıyorum. Çünkü bi sıkıntı varsa hallolmadı gerekir ha eğer sıkıntı Yok şımarıklıkla keyfine göre okul olmayacağını bilmesi gerekir gibi mesela. O yizden ilgi göstermek zorundayım vicdanen
Anlıyorum sizde haklısınız. Bu arada bebekten bahsetmiyoruz hiç deseniz de o bir kardeşinin geleceğinin farkında. Bebekten ve gelecekteki 4 kişilik ailenizin planlarından pahsedin derim yavaş yavaş.

Atesli hastaliktan sonra bizde buna benzer seyler yasiyoruz.
Oglumdada kizimdad yasamistim.
Kadinin biri demiski.
Cocugumun hasta olduguna yanmiyorum.
Huy kaptigina yaniyorum demis.
Bir iki hafta sabret bakalim.Insaallah digisir .

O degil de siz inatlasiyo gibisiniz cocukla.
Yapmak istemiyorum dedigi seyi ne kadar guzellikle tatli dille soyluyorum desenizde zorlamayin.
Okula gitmek istemiyorum dedigin de tamam deyin bidaha ustelemeyin.sonra gitmek isterse de goturmeyin aglarsa da sakinlesince anlatirsiniz neden goturmediginizi.
Siz usteledikce cocuk boyle davraniyo olabilir.

Aklima sabah izledifim haber geldi.servise binmek istemeyen cocugu araba arkasina baglayip sonrada arabayi suren anne.

Bence ilgi cekmek istiyor. Siz daha uzerinw dusun diye nazlaniyir. Acab ikinci cocuk gelicek diye endiselimi? biri biseymi dedi?

Anlıyorum sizde haklısınız. Bu arada bebekten bahsetmiyoruz hiç deseniz de o bir kardeşinin geleceğinin farkında. Bebekten ve gelecekteki 4 kişilik ailenizin planlarından pahsedin derim yavaş yavaş.
Bahsetmiyoruz derken özel bi çaba sarfetmiyorız konu gelirse dönüyor arada
O degil de siz inatlasiyo gibisiniz cocukla.
Yapmak istemiyorum dedigi seyi ne kadar guzellikle tatli dille soyluyorum desenizde zorlamayin.
Okula gitmek istemiyorum dedigin de tamam deyin bidaha ustelemeyin.sonra gitmek isterse de goturmeyin aglarsa da sakinlesince anlatirsiniz neden goturmediginizi.
Siz usteledikce cocuk boyle davraniyo olabilir.

Aklima sabah izledifim haber geldi.servise binmek istemeyen cocugu araba arkasina baglayip sonrada arabayi suren anne.
ay tövbe tövbe :)

Benim de var ayni 3 bucuk yasinda sizinkinin erkek versiyonu. İnanilmaz derecede inat, cok huysuz bu siralar. Her istedigini aglayarak bagirarak yaptirmaya calisiyo. Hic oyle degildi hâlbuki. Tam bi minik ergen.. ama bu donem gecici diye okumustum. Bir birey oldugunun bilincine varmaya ve kendi isteklerinin de oldugunu farkinda olmaya basladiklari ve tamamen ben merkezci olduklari donem. Boyle yapmasi aslinda normalmis. Benim de bazen sabrimi tasiriyor sesimi yukseltiyorum bazen ama hic faydasi olmuyo. Aksine uzuluyorum. Duzelicek insallah. Allah eksikliklerini göstermesin. Saglikla buyusunler.. canim o benim:anne::KK200::KK68:

Benimki de aynı 3 Bucuk yaşında erkek. Babamdan abimden eşimden yemediğim fırçayı yiyorum valla. Sürekli bi inatlaşma, biseyi yapamadı mi bagirma ağlama krizi, uyarmama ragmen bildiğini okuma, anlık değişimler vs.. ayakkabısını çıkaramaz paşam yardım edeyim mi derim hayiir ben cikarcam diye bağırır, 10 saniye sürmeden ağlamaya başlar anne olmuyo sen çıkar. Tam bi küçük ergen yani.:olamaz:

Bi yerde okumuştum gerçekten ergenlikmis. 2 yaşla 4 arasi bebeklikten cocukluga gecismis. Bi birey olduğunu kanıtlama cabasiymis. Onun da fikirleri olduğunu kabullendirmek istiyomus. O da kararlarına saygı duyulsun istiyomus.:işsiz:

Aman zamane çocukları ışte bizim zamanımızda böyleydik :KK53:

Ergen lafı niyeyse itici geldi bana ya.
Nyse konu bu deil , bence biraz sabretmeniz gerekiyor ,çocukların böyle geçiş dönemleri oluyor bi süre çok huysuz oluyolar.sabır diliyorum.

son iki haftadır yeterince sıkıntım yokmuş gibi kızım deli gibi hareket ediyor. Gerçekten deli gibi hareket ediyor ama.
2 hafta önce çok hastalandı ateşi 40 lardaydı ama şimdi iyi çok çok şükür.
Ama diyorum ya delirdi çocuk. Herşeye bağırma inatlaşma o kader yoruldum ki.
Sabah kreşe gidecek uyandırmaya gittim,hep çok neşeli giderim uyandırmaya çok yorgun olsam bile. Buna oyun yapıyorum "git odamdan diye bağırıyor " ben yine sakin sakin oyun yaparak bişeyler söyledim. "Hadi kalk kızım bi tuvalete gidelim karnın şişmiştir" diyorum "tuvaletim Yok diye bağırıyor" diyorum ki "kızım bağırma bak çok ayıp komşulardan uyuyan varsa uyanırlar" hala aynı şey "git diyorum sanaaaaa" en son baktım olmayacak "tamam kızım iniyorum ben aşağıya okula gitmek istemiyorsan gitme napıyım" dedim alt kata inerken bağırıyor yine "anneciiiiim ben altıma çiş yaptım" la havleeee. "Kızım ben sana tuvalete gidelim dedim neden altına yaptın" "o zaman gitmek istemedim"
Neyse üstün çıkar vücudunu yıka Yeni kıyafet giydir kahvaltı derken ağzına doldurdu bir sürü şey sonra öksürücem derken heryer üstü başı battı tabi. Yine değiştirdim üstünü. Kalktı gitti odasına. Babası indi "hadi bitanem kahvaltını yaptıysan diyor" içerden bağırıyor bizim ergen "odamda Durucam gitmicem okula" adam gidiyor yanina "kızım okula neden gitmek istemiyorsun " "çık git odamdan" ağlamalar şunlar bunlar tam 15 dk adam çocuğa ağlama kızım gel konuşalım Yok. Bu sefer bende başladım tabi ağlamaya ben ağlayınca sustu tabi ergen.
Babası "tamam okula gitme ama arkadaşının Doğum günü gidelim hediyeni ver geri gelirsin ayıp olur" dedi "tamam babacım hadi gidelim dedi" 1 saat sonra okulu aradım Zehra huysuzsa yada gelmek istiyorsa gelip alayım bi sorun diye. Aldım telefona kızı yooo biz oynuyoruz tövbe tövbe. Zaten okulda arada kontrole gidiyorum o kadar mutlu ki.
Öğlen geliyor uyku uyuyor yeter ki kendi istediği saatte kalksın huysuz olmasın diye nefesi yarım alıyorum resmen hatta direk üst kata çıkıyorum ama uyanınca yine aynı. Bi annecim diyor bi deli gibi bağırıyor. İnat zaten has safhada. Hadi annecim boyama yapalım mı beraber diyorum,Yaşasın oooo süper 5 dk sonra karalıyor ben istemiyorum.
Ayakkabı giymeye çalışıyor giyemiyor ağlıyor,yardım edeyim kızım diyorum istemem diye bağırıyor 3 dk kıyamet sonra aşkım hafi yardım edeyim diyorum olur annecim.
Mont çıkaramaz aynı giyemez ayni,yemek yemeye çalışır beceremezse aynı.
Normalde kendi yatağında uyur üç gecedir yanımda uyutuyorum hikaye anlatıyorum sırtını severek uyutuyorum belki ilgi açlığı vardır diye sabah kalkışımız yine ayni. Okula göndermesem 1 saat sonra ben gitmek istiyorum diye ağlar. Vallahi tükendim kızlar. Evde bi deliyle yaşıyoruz 2 haftDır. 5 ay önce bunlr olsa eşimle arada tartışıyoruz onun etkisi derim ama 5 aydır adam gözümün içine bakıyor mutlu olayım diye. Versem eline telefonu akşama kadar izler ama ben nasıl böyle vicdansızlık yapayım. Zaten zor bi süreçteyim ona rağmen kızımdan bi şekilde ilgi esirgemiyorum. Şu an hamileyim 2 ayım kaldı Doğuma valla hamile olduğumu unutuyorum naz yapacak halim kalmadı. Cahil biri de değilim bu arada he. Annem çocuk gelişimi uzmanı ben pedagojik formasyon aldım ama yok. Bu hastalığın etkisi mi yoksa Yen'i bir sendroma mı öerhaba dedik. Yaşamamış arkadaşlar varsa yazsın lütfen :/ sabah gittim 7 tane çocuk kitabı aldım huysuzluk,öfke,mutsuzlukla ilgili.
Hiç kizinizla yeni gelecek olan kardeşi hakkında konustunuz mu? Bence bunlar kardeşi gelince artık eskisi kadar sevilmeyecegini düşündüğünü gösteren hareketler. Kizinizla kardeşi hakkında konuşun kızınızi doğuma hazırlayın kardesinin nasıl geleceğini onu sevip kollamasi gerektiğini anlatın beraber alışveriş yapın odası için süs kıyafet falan begensin begendiklerini alın.

Back