- 1 Ekim 2013
- 8.008
- 16.357
- 448
- 34
- Konu Sahibi Vasfiyeteyzeniz
-
Okulda ki arkadaşlarından duymuşsa bilemiyorum çeşit çeşit çocuk var sınıfta sadece kendi ailemiz değil maalesef. Odadan çıkışım tehdit değil aslında sakinleşmesi ve karar vermesi açısından zaman tanıma.akşam 9 gibi yatıyoruz 8 de kalkıyor işte öğle uykusu da uyuyor valla benden çok uyuyor :))3.5 yasındakı cocugun gıt basımdan gıt dıye bagırmasını ona bırı ornek olarak ogretmıs olmalı.
Benımde cocugum var cevrendede cocuk gordum ama kımse durup dururken bu kadar kucukken bu sekılde laflar etmez.
Ustelık sonunda onu tehdıt etmıssınız , cıkarak.
Aksam kacta yattı mesela sabah 8 de kaldırmaya calısıyorsanız aksam 8 de uyumus olmalı
Katılıyorum yorumunuzasanırım anne baba ağırlığınız yok üzerinde. kızmanız gereken zamanlrda da sakin sakain olmayın.
bakıyor ki inadı galip geliyor hoşuna gidiyor. bu durum malesef ilerisi içinde tehlike. daha da zıvanadan çıkabilir.
mesela benim oğlumda 3 yaşında kalkmak istemiyor. biraz oyuna çeviriyoruz. olmadı mı kalkacaksın ve çişini yapacaksın yatağa çiş yapılmaz diye sert çıkıyoruz. paşa paşa gidiyor tuvalete.
dün başladı sıpa, be arabaya binmem illa otobüsle gidicem diye. babası dedi ki hemen arabaya biniyorsun hadiii! sesi biraz yükseldi eşimin bizim ki paşa paşa bindi yine. zira bunlar ona zarar verecek ya da onu kötü etkileyecek şeyler değil. yaptıkları tamamen şımarıklık.
Şimdi söyle bişey var inadı zaten bu kadar değil de dediğiniz seyleri yapıyoruz bizde. Mesela yemek yenecek mi özel yemek olmaz evde yerde yer yemezse kendi bilir aç uyur ıvır zıvır yiyemez. Araba koltuğuna gıcığı var ama asla koltuğuna oturmadan gidemez,markette veya oyuncakcıda tek şey alma hakkı var vesaire vesaire. Ama çocuk okula gitmicem diye ağladığında altında ki sebebi öğrenmek zorundayız ki neler neler duyuyoruz kreşlerde. sonuçta onların ruh halini ve iç dünyasını da keşfetmek zorundayızsanırım anne baba ağırlığınız yok üzerinde. kızmanız gereken zamanlrda da sakin sakain olmayın.
bakıyor ki inadı galip geliyor hoşuna gidiyor. bu durum malesef ilerisi içinde tehlike. daha da zıvanadan çıkabilir.
mesela benim oğlumda 3 yaşında kalkmak istemiyor. biraz oyuna çeviriyoruz. olmadı mı kalkacaksın ve çişini yapacaksın yatağa çiş yapılmaz diye sert çıkıyoruz. paşa paşa gidiyor tuvalete.
dün başladı sıpa, be arabaya binmem illa otobüsle gidicem diye. babası dedi ki hemen arabaya biniyorsun hadiii! sesi biraz yükseldi eşimin bizim ki paşa paşa bindi yine. zira bunlar ona zarar verecek ya da onu kötü etkileyecek şeyler değil. yaptıkları tamamen şımarıklık.
Şimdi söyle bişey var inadı zaten bu kadar değil de dediğiniz seyleri yapıyoruz bizde. Mesela yemek yenecek mi özel yemek olmaz evde yerde yer yemezse kendi bilir aç uyur ıvır zıvır yiyemez. Araba koltuğuna gıcığı var ama asla koltuğuna oturmadan gidemez,markette veya oyuncakcıda tek şey alma hakkı var vesaire vesaire. Ama çocuk okula gitmicem diye ağladığında altında ki sebebi öğrenmek zorundayız ki neler neler duyuyoruz kreşlerde. sonuçta onların ruh halini ve iç dünyasını da keşfetmek zorundayız
Kesinlikle sizin değişen vücut yapinizdan dolayi anneyi kaybetme korkusu yaşıyor yavrucak. Ona "ben çok saglikliyim annecim, seni asla bırakmam" mesajını verebilmelisin.Eşimle sorun dediğim öyle kavga kıyamet şiddet falan değil kızlar. Misal baktık kavga ediyoruz anlaşamıyoruz Zaten katları ayırırız sakinleşince konuşuruz 4 yıllık evliyiz bağırarak kavga ettiğimiz 3-4 onamıştır.
Kardeşi düşündüm Ama kardeşi hiç umrunda değil açıkcası. Sadece arada gelip oooo kardeşim büyümüş diyor o kadar. Bide arada bebeklik oyuncaklarını görünce bunh kardeşime vericem falan diyor. Evde hiç Bebek lafı Yok zaten. Açıkcası ben kardeş sıkıntısını Doğumdan sonra yaşarız gibi geliyor yaşarsak eğer. Acaba ateşli hastalık etkisi mi diyorum. Devreleri mi yaktı bizim kız :))) alt komşu bile 3 yılda ilk kez karşılaştığımızda Allah yardımcın olsun 2 haftadız kız seni epey yoruyor galiba sesi :/
Valla çık odamdan diye bağırdığı sırada içimden şeytan çarp ağzına bitane demiyor değil yalan Yok :) okulda arkadaşından yada öğretmeninden mi duyuruyor bilmiyorum kitabi ki onu öğrenmek zorundasınız o net. benim içinde bu geçerli. ama okuldayken de mutluymuş seni alabiliriz dediğinde yok falan diyormuş ya o ilginç. bir de çık odamdan falan lafları da baya okkalı
Olabilir ama kendisi hiç kardeş hakkında bişey söylemezken kardeş konusunu açmalı mıyım bilmiyorum. Kendisi geçen ay bebeklik oyuncaklarını ayırdı zaten bunları kardeşime verirm diye. Ona ninni söyleyecekmiş falan arada Nadiren de olsa bahşediyor bunlardan ama genel olarak çok tepkisiz. Fırtına öncesi sessizlik diyorum benKesinlikle sizin değişen vücut yapinizdan dolayi anneyi kaybetme korkusu yaşıyor yavrucak. Ona "ben çok saglikliyim annecim, seni asla bırakmam" mesajını verebilmelisin.
Gelen kardeşi kiskanmaz da yavrucak, düşünür o gelince bana ne olacak diye... Onu rahatlatmanizi tavsiye ederim. Onun hayatının değişmeyeceğine, oyuncaklarının yine kendisinin olacağına, ancak kendisi isterse kardeşiyle paylaşacağına... ...ikna etmelisiniz.
Kolayliklar diliyorum.
Hiçbirşey demeden sevgiyle sarılmanız çoğu krizinizi çözecektir.
Abla olacağının farkında ama ben söylemeden farketti göbek çıkınca daha önce hamile görmüştü o yüzden diye düşünüyorum. Ya şu an kardeş konusunda o kadar sakin ve ilgisiz ki fırtına öncesi sessizlik olabilir. Ama kesinlikle sen artık ablasın su bu lafları kullanmıyorum. Ben bu yaşımda sen ablasın dediklerinde deli oluyorum :)kardesi olacagini abla olacagini yani karninizda bebek tasidiginizi biliyor mu?
erkenden kardes fikrine alistirilmaya calisilan cocuklar boyle sapitabiliyorlar
cunku hayal gucleri bunu kaldirabilecek kadar gelismis degil.
benim takip ettigim pedagog kesinlikle cocugun kardesin olcak/abla- abi olcaksin gibi soylemlere hamilelik boyunca maruz birakilmamasini tavsiye ediyor.
benim oglumda 3 yasinda benimde dogumuma hemen hemen 1 ay var ama ben hala soylemedim abi olcaksin vs. diye..sadece kizima koymak istedigim ismin bi sarkisini buldum arada onu acip dans ediyoruz,gobegimin buyudugunun farkinda gobus anne bak gobus diyor,evet oglum gobus gidiyorm,anne cok gobuslu
bebek resimlerine bakiyoruz,diyorum bak ne kadar minik sende boyle miniktin,guzel bebek cici bebek diye bebek sevgisi asilamaya calisiyorum.
sanirim doguma gitmeden 1 kac gun once eve bi bebek gelcek minik bakalim sevecek misin derim..
Aslında ağlamasına asla taviz vermem ama okul için ağladığında endişe ediyorum açıkcası okulda bişey mi oldu diye. Etrafta öyle seyler duyuyoruz ki kreş hakkında. O yüzden okul konusunda gerçekten ne hissettiğini anlamadan kestirip atamıyorum ki sorun varsa anlatmaktan çekinmesin diyeBenim kızımda sabah tersinden kalkar. Ben care bulamadım. Gece benimle uyumuştu bu sabah kalkmış gelmiş trip atıyor neden beni yanlız bıraktın diye. Ben inatlaştığında uzaklaşıyorum yanından sakinleşince gelirsin diyip.
Sonra sakin sakin geliyor.
Okula gitmek istemiyorsa gayet kendimden emin ve net bir şekilde "okula gideceksin annecim,baban her sabah nasıl işe gidiyorsa sende diğer arkadaşların gibi okula gitmek zorundasın" demelisiniz. Bu sene bende yaşadım bir iki yokladı,ciddi olduğumu anlayınca ikiletmedi okul mevzusunu.
Siz net olun,sakin olun. Zaafınız olmasın ağlaması vs.
Anne ne kadar sakin ve kararlı olursa çocukta o kadar sakinleşiyor. Sizinle inatlaşamasa vazgeçer bu durumdan.
Kardeşi olacağını ne zaman ve nasıl ogrendi, hamilelikte yakinmalariniza şahit/kulak misafiri oldu mu (mide bulantısı, halsizlik, vs), sizin bu bebekle ilgili isteğinizi ve heyecaninizi gördü mü? Ve daha pekçok soru...Olabilir ama kendisi hiç kardeş hakkında bişey söylemezken kardeş konusunu açmalı mıyım bilmiyorum. Kendisi geçen ay bebeklik oyuncaklarını ayırdı zaten bunları kardeşime verirm diye. Ona ninni söyleyecekmiş falan arada Nadiren de olsa bahşediyor bunlardan ama genel olarak çok tepkisiz. Fırtına öncesi sessizlik diyorum ben
Valla çık odamdan diye bağırdığı sırada içimden şeytan çarp ağzına bitane demiyor değil yalan Yok :) okulda arkadaşından yada öğretmeninden mi duyuruyor bilmiyorum ki
Not aldım kitabı teşekkürler. Yok kendi farketti göbek büyüyünce anladı etrafta çok hamile gördü onun etkisi sanırım :) valla ev çocuk koca koşturmasından yakınmaya fırsatım olmadı ki :)Kardeşi olacağını ne zaman ve nasıl ogrendi, hamilelikte yakinmalariniza şahit/kulak misafiri oldu mu (mide bulantısı, halsizlik, vs), sizin bu bebekle ilgili isteğinizi ve heyecaninizi gördü mü? Ve daha pekçok soru...
Acilen sabiha paktuna keskin in davranışlara söz geçirmek kitabını okumanizi tavsiye ederim.
Kardeş gelişi önemli ve zor bir dönem... Regresyon (geriye dönme/bebeklesme) davranislarini bile onu incitmeden karsilamalisiniz...Aslında ağlamasına asla taviz vermem ama okul için ağladığında endişe ediyorum açıkcası okulda bişey mi oldu diye. Etrafta öyle seyler duyuyoruz ki kreş hakkında. O yüzden okul konusunda gerçekten ne hissettiğini anlamadan kestirip atamıyorum ki sorun varsa anlatmaktan çekinmesin diye
Hayır kocama dicem sen git bu gitmek istemiyor adam kapıdan çıkacak yarım saat sonra neden okula gitmedim diye başlayacak işin yoksa kalk giyin götür deli deli :)hehe aman tut kendini. bu sıpa darp raporu alırım da derdemek ki bu ara biraz şımarıklığı üstünde inş düzelir kuzucuk. sabah hengamesi zaten zor bir de bu tavırlar iyice yorucu olur.
Okuyum kitabı okuyum. Bizim kız geriye dönme bebeklerime değilde 15 yaş ergenlik tarafına gidiyor :)Kardeş gelişi önemli ve zor bir dönem... Regresyon (geriye dönme/bebeklesme) davranislarini bile onu incitmeden karsilamalisiniz...
Lütfen bahsettigim kitabı okuyun.
Bir iki mesajla anlatılacak şeyler değil.
Abla olacağının farkında ama ben söylemeden farketti göbek çıkınca daha önce hamile görmüştü o yüzden diye düşünüyorum. Ya şu an kardeş konusunda o kadar sakin ve ilgisiz ki fırtına öncesi sessizlik olabilir. Ama kesinlikle sen artık ablasın su bu lafları kullanmıyorum. Ben bu yaşımda sen ablasın dediklerinde deli oluyorum :)
senin paşa 12 saat uyuyor mu cute3.5 yasındakı cocugun gıt basımdan gıt dıye bagırmasını ona bırı ornek olarak ogretmıs olmalı.
Benımde cocugum var cevrendede cocuk gordum ama kımse durup dururken bu kadar kucukken bu sekılde laflar etmez.
Ustelık sonunda onu tehdıt etmıssınız , cıkarak.
Aksam kacta yattı mesela sabah 8 de kaldırmaya calısıyorsanız aksam 8 de uyumus olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?