3.5 yaş

Okulda ki arkadaşlarından duymuşsa bilemiyorum çeşit çeşit çocuk var sınıfta sadece kendi ailemiz değil maalesef. Odadan çıkışım tehdit değil aslında sakinleşmesi ve karar vermesi açısından zaman tanıma.akşam 9 gibi yatıyoruz 8 de kalkıyor işte öğle uykusu da uyuyor valla benden çok uyuyor :))

Katılıyorum yorumunuza
Konu sahibi ilk çocuğunuz diye bağırmak kızmak istemiyorsunuz sanırım:)
Tabii ki çocuk bağırarak kızarak vurarak eğitilmez karşıyım şiddete
Ama şöyle bir şey var ki anne baba yeri geldiğinde bir bakışıyla ve uyarmasıyla çocuk anlayıp dinlemeli biraz çekinmeli diye düşünüyorum
Arkadaşın dediği gibi ağırlığınızı koyun net bir şekilde hayır annecim bu böyle olmaz böyle olacak vs gibi
O sizi değil siz onu yönlendirmelisiniz evde anne babanın sözü geçmeli:)
Bebişinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah sevimli ufaklığınızda bir seneye durulur diye düşünüyorum benim kardeşim bir senede duruldu uslu bir çocuk oldu çünkü :)

Şimdi söyle bişey var inadı zaten bu kadar değil de dediğiniz seyleri yapıyoruz bizde. Mesela yemek yenecek mi özel yemek olmaz evde yerde yer yemezse kendi bilir aç uyur ıvır zıvır yiyemez. Araba koltuğuna gıcığı var ama asla koltuğuna oturmadan gidemez,markette veya oyuncakcıda tek şey alma hakkı var vesaire vesaire. Ama çocuk okula gitmicem diye ağladığında altında ki sebebi öğrenmek zorundayız ki neler neler duyuyoruz kreşlerde. sonuçta onların ruh halini ve iç dünyasını da keşfetmek zorundayız

Benim kızımda sabah tersinden kalkar. Ben care bulamadım. Gece benimle uyumuştu bu sabah kalkmış gelmiş trip atıyor neden beni yanlız bıraktın diye. Ben inatlaştığında uzaklaşıyorum yanından sakinleşince gelirsin diyip.
Sonra sakin sakin geliyor.
Okula gitmek istemiyorsa gayet kendimden emin ve net bir şekilde "okula gideceksin annecim,baban her sabah nasıl işe gidiyorsa sende diğer arkadaşların gibi okula gitmek zorundasın" demelisiniz. Bu sene bende yaşadım bir iki yokladı,ciddi olduğumu anlayınca ikiletmedi okul mevzusunu.
Siz net olun,sakin olun. Zaafınız olmasın ağlaması vs.
Anne ne kadar sakin ve kararlı olursa çocukta o kadar sakinleşiyor. Sizinle inatlaşamasa vazgeçer bu durumdan.

tabi ki onu öğrenmek zorundasınız o net. benim içinde bu geçerli. ama okuldayken de mutluymuş seni alabiliriz dediğinde yok falan diyormuş ya o ilginç. bir de çık odamdan falan lafları da baya okkalı

Kesinlikle sizin değişen vücut yapinizdan dolayi anneyi kaybetme korkusu yaşıyor yavrucak. Ona "ben çok saglikliyim annecim, seni asla bırakmam" mesajını verebilmelisin.
Gelen kardeşi kiskanmaz da yavrucak, düşünür o gelince bana ne olacak diye... Onu rahatlatmanizi tavsiye ederim. Onun hayatının değişmeyeceğine, oyuncaklarının yine kendisinin olacağına, ancak kendisi isterse kardeşiyle paylaşacağına... ...ikna etmelisiniz.
Kolayliklar diliyorum.
Hiçbirşey demeden sevgiyle sarılmanız çoğu krizinizi çözecektir.

tabi ki onu öğrenmek zorundasınız o net. benim içinde bu geçerli. ama okuldayken de mutluymuş seni alabiliriz dediğinde yok falan diyormuş ya o ilginç. bir de çık odamdan falan lafları da baya okkalı
Valla çık odamdan diye bağırdığı sırada içimden şeytan çarp ağzına bitane demiyor değil yalan Yok :) okulda arkadaşından yada öğretmeninden mi duyuruyor bilmiyorum ki

kardesi olacagini abla olacagini yani karninizda bebek tasidiginizi biliyor mu?
erkenden kardes fikrine alistirilmaya calisilan cocuklar boyle sapitabiliyorlar
cunku hayal gucleri bunu kaldirabilecek kadar gelismis degil.
benim takip ettigim pedagog kesinlikle cocugun kardesin olcak/abla- abi olcaksin gibi soylemlere hamilelik boyunca maruz birakilmamasini tavsiye ediyor.
benim oglumda 3 yasinda benimde dogumuma hemen hemen 1 ay var ama ben hala soylemedim abi olcaksin vs. diye..sadece kizima koymak istedigim ismin bi sarkisini buldum arada onu acip dans ediyoruz,gobegimin buyudugunun farkinda gobus anne bak gobus diyor,evet oglum gobus gidiyorm,anne cok gobuslu
bebek resimlerine bakiyoruz,diyorum bak ne kadar minik sende boyle miniktin,guzel bebek cici bebek diye bebek sevgisi asilamaya calisiyorum.
sanirim doguma gitmeden 1 kac gun once eve bi bebek gelcek minik bakalim sevecek misin derim..

Olabilir ama kendisi hiç kardeş hakkında bişey söylemezken kardeş konusunu açmalı mıyım bilmiyorum. Kendisi geçen ay bebeklik oyuncaklarını ayırdı zaten bunları kardeşime verirm diye. Ona ninni söyleyecekmiş falan arada Nadiren de olsa bahşediyor bunlardan ama genel olarak çok tepkisiz. Fırtına öncesi sessizlik diyorum ben

Abla olacağının farkında ama ben söylemeden farketti göbek çıkınca daha önce hamile görmüştü o yüzden diye düşünüyorum. Ya şu an kardeş konusunda o kadar sakin ve ilgisiz ki fırtına öncesi sessizlik olabilir. Ama kesinlikle sen artık ablasın su bu lafları kullanmıyorum. Ben bu yaşımda sen ablasın dediklerinde deli oluyorum :)

Aslında ağlamasına asla taviz vermem ama okul için ağladığında endişe ediyorum açıkcası okulda bişey mi oldu diye. Etrafta öyle seyler duyuyoruz ki kreş hakkında. O yüzden okul konusunda gerçekten ne hissettiğini anlamadan kestirip atamıyorum ki sorun varsa anlatmaktan çekinmesin diye

Kardeşi olacağını ne zaman ve nasıl ogrendi, hamilelikte yakinmalariniza şahit/kulak misafiri oldu mu (mide bulantısı, halsizlik, vs), sizin bu bebekle ilgili isteğinizi ve heyecaninizi gördü mü? Ve daha pekçok soru...
Acilen sabiha paktuna keskin in davranışlara söz geçirmek kitabını okumanizi tavsiye ederim.

Valla çık odamdan diye bağırdığı sırada içimden şeytan çarp ağzına bitane demiyor değil yalan Yok :) okulda arkadaşından yada öğretmeninden mi duyuruyor bilmiyorum ki

hehe aman tut kendini. bu sıpa darp raporu alırım da der demek ki bu ara biraz şımarıklığı üstünde inş düzelir kuzucuk. sabah hengamesi zaten zor bir de bu tavırlar iyice yorucu olur.

Not aldım kitabı teşekkürler. Yok kendi farketti göbek büyüyünce anladı etrafta çok hamile gördü onun etkisi sanırım :) valla ev çocuk koca koşturmasından yakınmaya fırsatım olmadı ki :)

Kardeş gelişi önemli ve zor bir dönem... Regresyon (geriye dönme/bebeklesme) davranislarini bile onu incitmeden karsilamalisiniz...
Lütfen bahsettigim kitabı okuyun.
Bir iki mesajla anlatılacak şeyler değil.

hehe aman tut kendini. bu sıpa darp raporu alırım da der demek ki bu ara biraz şımarıklığı üstünde inş düzelir kuzucuk. sabah hengamesi zaten zor bir de bu tavırlar iyice yorucu olur.
Hayır kocama dicem sen git bu gitmek istemiyor adam kapıdan çıkacak yarım saat sonra neden okula gitmedim diye başlayacak işin yoksa kalk giyin götür deli deli :)

Kardeş gelişi önemli ve zor bir dönem... Regresyon (geriye dönme/bebeklesme) davranislarini bile onu incitmeden karsilamalisiniz...
Lütfen bahsettigim kitabı okuyun.
Bir iki mesajla anlatılacak şeyler değil.
Okuyum kitabı okuyum. Bizim kız geriye dönme bebeklerime değilde 15 yaş ergenlik tarafına gidiyor :)

anladim.
babanin biraz daha otorite olmasi lazim bu durumda..
bende esimde git burdan diye bagiran inatlasan cocuga `ozaman dogum gunune hediye vermeye gidelim` diye bi alternatif asla sunmazdik..
tamam okula gitmiyorsun,cise gitmiyorsun sen bilirsin diyip kestirip atardim.
inatlastiginda alternatif eglence olanaklari sunmayin.
birakin yaptigi secimin sonuclarina katlansin.
okula mi gitmiyor,birakin o gun gercekten gitmesin ve evde onu eglendirmeyin.
bilmiyorum belki erkek annesi oldugum icin ama cok musamali olamiyorum ben bazi konularda.
mesela benim oglumda okulda yemege direniyor ama gittigi okulda cocuklara gercekten guzel ve onlarin isteklerine uygun yemek cikiyor..sofrada sorun cikardigini duydugum zaman once yemekte ne vardi diye soruyorum krese ve evde yedigini bildigim yemegi okulda yememek icin sov yapiyorsa o zaman ona aksam yemegi teklif etmedigim olmustur eger evde ogun okuldaki ayni yemekten varsa..dun okuldan cikti,tavuk makarna ve yogurt varmis yemekte,yememis..eve geldik bana makarna sayikliyor..yok dedim bugun ne tavuk ne makarna,okulda yiyecektin.sundugum yemegi de begenmeyince ac ac yatti ve hic vicdan yapmadim..
secimlerinin sonuclarina katlanmayi ogrenmeliler.

senin paşa 12 saat uyuyor mu cute
ooo ben şok!!

konu sahibi benim büyük kızım da zaman zaman inatlaşmalar yaptı belli yaşlarda
genelde çalışan anne çocuğu öyle oluyor diyorlar bilemedim

Yani okudum hepsini ama bana normal geldi, bütün yazdıklarınızın kat kat fazlasını yapıyoroğlum. Hamile değilim, evde bir sorun yok, bu çocukta böyle işte diyorum.
3 ayda bir psikiyatra gidiyoruz, onun da bana söylediği sizin işiniz tek başınabeşiz büyütmekten daha zor, çok zorbirçocuk. Ne yapayım canı sağolsun buyudukçeazalır inşallah diyorum. Sizinki yine yarımgün okula gidiyor belki orda gördüğü bir çocuğu taklit ediyordur.okula gidip öğretmeniylekonultunuz mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…