• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.5 yaş

Vasfiyeteyzeniz

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2013
8.000
16.331
448
34
son iki haftadır yeterince sıkıntım yokmuş gibi kızım deli gibi hareket ediyor. Gerçekten deli gibi hareket ediyor ama.
2 hafta önce çok hastalandı ateşi 40 lardaydı ama şimdi iyi çok çok şükür.
Ama diyorum ya delirdi çocuk. Herşeye bağırma inatlaşma o kader yoruldum ki.
Sabah kreşe gidecek uyandırmaya gittim,hep çok neşeli giderim uyandırmaya çok yorgun olsam bile. Buna oyun yapıyorum "git odamdan diye bağırıyor " ben yine sakin sakin oyun yaparak bişeyler söyledim. "Hadi kalk kızım bi tuvalete gidelim karnın şişmiştir" diyorum "tuvaletim Yok diye bağırıyor" diyorum ki "kızım bağırma bak çok ayıp komşulardan uyuyan varsa uyanırlar" hala aynı şey "git diyorum sanaaaaa" en son baktım olmayacak "tamam kızım iniyorum ben aşağıya okula gitmek istemiyorsan gitme napıyım" dedim alt kata inerken bağırıyor yine "anneciiiiim ben altıma çiş yaptım" la havleeee. "Kızım ben sana tuvalete gidelim dedim neden altına yaptın" "o zaman gitmek istemedim"
Neyse üstün çıkar vücudunu yıka Yeni kıyafet giydir kahvaltı derken ağzına doldurdu bir sürü şey sonra öksürücem derken heryer üstü başı battı tabi. Yine değiştirdim üstünü. Kalktı gitti odasına. Babası indi "hadi bitanem kahvaltını yaptıysan diyor" içerden bağırıyor bizim ergen "odamda Durucam gitmicem okula" adam gidiyor yanina "kızım okula neden gitmek istemiyorsun " "çık git odamdan" ağlamalar şunlar bunlar tam 15 dk adam çocuğa ağlama kızım gel konuşalım Yok. Bu sefer bende başladım tabi ağlamaya ben ağlayınca sustu tabi ergen.
Babası "tamam okula gitme ama arkadaşının Doğum günü gidelim hediyeni ver geri gelirsin ayıp olur" dedi "tamam babacım hadi gidelim dedi" 1 saat sonra okulu aradım Zehra huysuzsa yada gelmek istiyorsa gelip alayım bi sorun diye. Aldım telefona kızı yooo biz oynuyoruz tövbe tövbe. Zaten okulda arada kontrole gidiyorum o kadar mutlu ki.
Öğlen geliyor uyku uyuyor yeter ki kendi istediği saatte kalksın huysuz olmasın diye nefesi yarım alıyorum resmen hatta direk üst kata çıkıyorum ama uyanınca yine aynı. Bi annecim diyor bi deli gibi bağırıyor. İnat zaten has safhada. Hadi annecim boyama yapalım mı beraber diyorum,Yaşasın oooo süper 5 dk sonra karalıyor ben istemiyorum.
Ayakkabı giymeye çalışıyor giyemiyor ağlıyor,yardım edeyim kızım diyorum istemem diye bağırıyor 3 dk kıyamet sonra aşkım hafi yardım edeyim diyorum olur annecim.
Mont çıkaramaz aynı giyemez ayni,yemek yemeye çalışır beceremezse aynı.
Normalde kendi yatağında uyur üç gecedir yanımda uyutuyorum hikaye anlatıyorum sırtını severek uyutuyorum belki ilgi açlığı vardır diye sabah kalkışımız yine ayni. Okula göndermesem 1 saat sonra ben gitmek istiyorum diye ağlar. Vallahi tükendim kızlar. Evde bi deliyle yaşıyoruz 2 haftDır. 5 ay önce bunlr olsa eşimle arada tartışıyoruz onun etkisi derim ama 5 aydır adam gözümün içine bakıyor mutlu olayım diye. Versem eline telefonu akşama kadar izler ama ben nasıl böyle vicdansızlık yapayım. Zaten zor bi süreçteyim ona rağmen kızımdan bi şekilde ilgi esirgemiyorum. Şu an hamileyim 2 ayım kaldı Doğuma valla hamile olduğumu unutuyorum naz yapacak halim kalmadı. Cahil biri de değilim bu arada he. Annem çocuk gelişimi uzmanı ben pedagojik formasyon aldım ama yok. Bu hastalığın etkisi mi yoksa Yen'i bir sendroma mı öerhaba dedik. Yaşamamış arkadaşlar varsa yazsın lütfen :/ sabah gittim 7 tane çocuk kitabı aldım huysuzluk,öfke,mutsuzlukla ilgili.

Allah yardımcınız olsun
Sürekli inatlaşma halinde dediğiniz gibi ergen :) bu yaşlarda oluyormuş
Acaba hamile olduğunuzdan dolayı mı böyle ?
Kardeşini kıskanıyor olabilir bu davranışları

eşinizle sorun yaşamışsınız, şimdi iyi olabilirsiniz ama bu çocuğun üstünde etki bırakmış olabilir ve hamilesiniz. belki kardeşi olacağı için davranışları değişmiş, hırçınlaşma yaşamış olabilir. bu konuyla ilgili onunla hiç konuştunuz mu?

Bu konuda eğitimim yok ama büyüklerin dediği benimde oğlumda izlenimim çocuklar hastalanınca huyu değişiyor.

Bu arada 5 ay önce eşinle yaşadığınız tartışmalarda inatlaşan bir taraf varmıydı böyle. 5 ay bize uzun unutabileceği bir zaman gibi gelsede kendince bazı halleri örnek almış olabilir

Allah yardımcınız olsun
Sürekli inatlaşma halinde dediğiniz gibi ergen :) bu yaşlarda oluyormuş
Acaba hamile olduğunuzdan dolayı mı böyle ?
Kardeşini kıskanıyor olabilir bu davranışları

eşinizle sorun yaşamışsınız, şimdi iyi olabilirsiniz ama bu çocuğun üstünde etki bırakmış olabilir ve hamilesiniz. belki kardeşi olacağı için davranışları değişmiş, hırçınlaşma yaşamış olabilir. bu konuyla ilgili onunla hiç konuştunuz mu?
Eşimle sorun dediğim öyle kavga kıyamet şiddet falan değil kızlar. Misal baktık kavga ediyoruz anlaşamıyoruz Zaten katları ayırırız sakinleşince konuşuruz 4 yıllık evliyiz bağırarak kavga ettiğimiz 3-4 onamıştır.
Kardeşi düşündüm Ama kardeşi hiç umrunda değil açıkcası. Sadece arada gelip oooo kardeşim büyümüş diyor o kadar. Bide arada bebeklik oyuncaklarını görünce bunh kardeşime vericem falan diyor. Evde hiç Bebek lafı Yok zaten. Açıkcası ben kardeş sıkıntısını Doğumdan sonra yaşarız gibi geliyor yaşarsak eğer. Acaba ateşli hastalık etkisi mi diyorum. Devreleri mi yaktı bizim kız :))) alt komşu bile 3 yılda ilk kez karşılaştığımızda Allah yardımcın olsun 2 haftadız kız seni epey yoruyor galiba sesi :/

Eşimle sorun dediğim öyle kavga kıyamet şiddet falan değil kızlar. Misal baktık kavga ediyoruz anlaşamıyoruz Zaten katları ayırırız sakinleşince konuşuruz 4 yıllık evliyiz bağırarak kavga ettiğimiz 3-4 onamıştır.
Kardeşi düşündüm Ama kardeşi hiç umrunda değil açıkcası. Sadece arada gelip oooo kardeşim büyümüş diyor o kadar. Bide arada bebeklik oyuncaklarını görünce bunh kardeşime vericem falan diyor. Evde hiç Bebek lafı Yok zaten. Açıkcası ben kardeş sıkıntısını Doğumdan sonra yaşarız gibi geliyor yaşarsak eğer. Acaba ateşli hastalık etkisi mi diyorum. Devreleri mi yaktı bizim kız :))) alt komşu bile 3 yılda ilk kez karşılaştığımızda Allah yardımcın olsun 2 haftadız kız seni epey yoruyor galiba sesi :/
bilemedim o zaman şimdi. bir pedegogtan yardım falan alsanız :)

Bu konuda eğitimim yok ama büyüklerin dediği benimde oğlumda izlenimim çocuklar hastalanınca huyu değişiyor.

Bu arada 5 ay önce eşinle yaşadığınız tartışmalarda inatlaşan bir taraf varmıydı böyle. 5 ay bize uzun unutabileceği bir zaman gibi gelsede kendince bazı halleri örnek almış olabilir
Yok işte az bi sesimiz yükselse baktık kavga büyüyecek hemen o üst kata terasa çıkar biz kızımla aşağıda oyuna başlarız sakinleşince konuşuruz. Öyle gerçekten bağrışmalı kavgamız 3-4 kere olmuştur olmamıştır

kardeş kıskançlığı gibi geldi bana da, allah yardımcınız olsun geçicidir umarım.
Ama hiç kardeş lafı çıkmıyor ki ağzından,yada hiç karnıma falan vurma gibi bişey olmadı. Yada ne bileyim gelmesin Bebek falan diye. Zaten Bebek lafı hiç geçmiyor evde. Öyle sen ablasın artık falan da demiyoruz :(

Eşimde sabah mesaj atmış bu çocuğu uzmana gösterelim diye :) bende dedim bi bizim bayanlara danışayım birde
ayyyy ne şeker :KK200:
üç yaş aslında çocukların bir nevi ergenliği gibi bir şey benim için ama sizin kız inatlaşma ile başlayıp sonra farklı davrandığı için bir şey diyemedim o konuda. yavaş yavaş düzelir inşallah :anne:

Yok işte az bi sesimiz yükselse baktık kavga büyüyecek hemen o üst kata terasa çıkar biz kızımla aşağıda oyuna başlarız sakinleşince konuşuruz. Öyle gerçekten bağrışmalı kavgamız 3-4 kere olmuştur olmamıştır
Hastalıktan olabilir. Yaş geçişlerinde de huy değisiklikleri oluyor bizim her yaşta ayrı bir durumumuz oldu. Kardeş kıskançlığı olabilir. Birde aşırı ilgilisiniz gibi geldi. Bırakın doğlal haline.

Bence çocuk anne baba otoritesi görmüyor. siz anne baba değil emir eri gibi olmuşsunuz. biraz daha baskın olmanız gerekli
Valla normal standartta otorite bende Zaten. Hayır dediğim şey hayırdır. Hala da öyle. İsterse 20 dakika ağlasın hayır dediğim seyden dönmem. Ama herşeyi se hayırla kısıtlamak istemiyorum sonuçta onun da duyguları var. Okula gitmek istemiyorsa sebebini öğrenmek isterim. Yada o an duygu karmaşası yaşıyorsa altında ki sebebi öğrenmek isterim ki çözelim meseleyi.
Yoksa ıvır zıvır yemek olsun,çizgi film izlemek olsun,markette oyıncakcıda bişey alma konusu olsun bu tarz seylerde kesinlikle otorite bende

Sizi yoruyordur eminim ama bana çok şeker geldi bızdık :KK37: her yaşları ayrı bir dönem bu sıpaların. kardeş sendromu ise bu doğumdan sonrasını hiç düşünemedim :KK48: Allah kolaylık versin size

Hastalıktan olabilir. Yaş geçişlerinde de huy değisiklikleri oluyor bizim her yaşta ayrı bir durumumuz oldu. Kardeş kıskançlığı olabilir. Birde aşırı ilgilisiniz gibi geldi. Bırakın doğlal haline.
Yani şimdi neler neler duyuyoruz kreşlerde çocuk gitmek istemiyorum diye ağlayınca altında ki sebebi öğrenmek için mecbur çabalıyorum. Çünkü bi sıkıntı varsa hallolmadı gerekir ha eğer sıkıntı Yok şımarıklıkla keyfine göre okul olmayacağını bilmesi gerekir gibi mesela. O yizden ilgi göstermek zorundayım vicdanen

sanırım anne baba ağırlığınız yok üzerinde. kızmanız gereken zamanlrda da sakin sakain olmayın.
bakıyor ki inadı galip geliyor hoşuna gidiyor. bu durum malesef ilerisi içinde tehlike. daha da zıvanadan çıkabilir.
mesela benim oğlumda 3 yaşında kalkmak istemiyor. biraz oyuna çeviriyoruz. olmadı mı kalkacaksın ve çişini yapacaksın yatağa çiş yapılmaz diye sert çıkıyoruz. paşa paşa gidiyor tuvalete.
dün başladı sıpa, be arabaya binmem illa otobüsle gidicem diye. babası dedi ki hemen arabaya biniyorsun hadiii! sesi biraz yükseldi eşimin bizim ki paşa paşa bindi yine. zira bunlar ona zarar verecek ya da onu kötü etkileyecek şeyler değil. yaptıkları tamamen şımarıklık.

Canım çocuklar her şeyi hisseder
Belli etmiyordur ama kıskanıyordur diye düşünüyorum
Ben hamileyken erkek kardeşim 4 yaşındaydı o zaman
Çok kıskanıyordu
Ama kızım doğdu hiç kıskanmıyor şimdi oynayıp duruyor:)
Düşün ben 3 aylık hamileyken karnıma yumruk atmıştı kıskançlığından

3.5 yasındakı cocugun gıt basımdan gıt dıye bagırmasını ona bırı ornek olarak ogretmıs olmalı.
Benımde cocugum var cevrendede cocuk gordum ama kımse durup dururken bu kadar kucukken bu sekılde laflar etmez.
Ustelık sonunda onu tehdıt etmıssınız , cıkarak.
Aksam kacta yattı mesela sabah 8 de kaldırmaya calısıyorsanız aksam 8 de uyumus olmalı

Back