• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.5 Yıllık Bir Sorun Sizce Bu Saatten Sonra Düzelir Mi?

Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Dün çok kötüydüm. Bugün ise akşam sakin kafayla konuşacağım. Ve sanırım bu konuşma son konuşma olacak. Yani çözüm istediğimi söyleyeceğim. Ama bu çözüm durumun düzelmesi ile ilgili değil. Boşanma evresi ile ilgili. Bu konulara çok yabancı olduğumdan boşanma evresi ile ilgili bana bilgi verebilir misiniz? Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Teşekkür ederim.

Cinsellik benim için ön sıralarda olmadığından eğer diğer seylerde sıkıntı yoksa(sevgi,ilgi,alaka,duygusal tatmin) ben sorun etmem. ama mutlaka uzmanla görüşmek isterim o ayrı birde annelik meselesi var. Ama sunu söyleyim sorunlar tamamen kalkmadan anne olmayın

Bence iyi dayanmışsınız nasıl bir iştahsızlık 3.5 yıl nasil dayanmis ki esiniz birliktelik olmadan. Biz 3 gun ayri kalalım benimki surat asmaya baslar. Ayrica sizin içinde zor bir durum evde hic düzeniniz olmaz

Bence iyi dayanmışsınız nasıl bir iştahsızlık 3.5 yıl nasil dayanmis ki esiniz birliktelik olmadan. Biz 3 gun ayri kalalım benimki surat asmaya baslar. Ayrica sizin içinde zor bir durum evde hic düzeniniz olmaz

Malesef psikolojik olarak cok yıpratıcı bir durum. İşin içinden tek başıma çıkamıyorum. Bu akşam gerekli konuşmayı yapacağım. Sanırım bitecek.

Merhaba kızlar. Bazı gelişmelerden bahsedeyim. Cuma günü bir boşanma konuşması moduna girdim. Ve tepkisiz ve hissiz oluşum beni de şaşırttı. Eşime olmayacaksa zorlamanın bi anlamı olmadığını ona da kendime de yazık ettiğimizi vs Artık yapamadığımı söyledim.

Önce peki dedi sonra kaybetmek istemediğini söyledi sonra gerildi biraz. En sonunda bacağıma sarılıp yalvarmaya başladı. Psikolojisinin bitik olduğuna iyice kanaat getirdim. Bişans son bir şans daha istedi hayır dedim defalarca. . Ama bayılacak şekilde ağlayışı ve yalvarışı aşk ve sevgi ile olmasa da vicdanen üzdü beni. Düşüneceğimi söyledim.

Ertesi gün terapiste randevu almış. Birlikte gittik. Ağır depresyon ve obsesif komplüsif bozukluk çıktı eşimde. İlaç tedavisine başladılar. Bu depresyonun coookkk eski zamanlardan yerleştiği sonucunda bu kadar ağırlaştığı aynı zamanda bana eş değil anne rolü yüklediğini ve anne cocuk arasında tabiki cinselliğin olmayacağını vs anlattı.. Ben de boşanma olayını psikolojisi biraz en azından düzelene kadar açmamaya karar verdim. Bunu kaldırabilecek modda olduğunu düşünmüyorum. Bi kaç gündür kahvaltıya götürmeler çiçek yollamalar vs bişiler için çabalıyor. Bana bu raddeden sonra pek anlam ifade etmiyor gerçi.

Sonu ne olacak merak ediyorum.

Merhaba kızlar. Bazı gelişmelerden bahsedeyim. Cuma günü bir boşanma konuşması moduna girdim. Ve tepkisiz ve hissiz oluşum beni de şaşırttı. Eşime olmayacaksa zorlamanın bi anlamı olmadığını ona da kendime de yazık ettiğimizi vs Artık yapamadığımı söyledim.

Önce peki dedi sonra kaybetmek istemediğini söyledi sonra gerildi biraz. En sonunda bacağıma sarılıp yalvarmaya başladı. Psikolojisinin bitik olduğuna iyice kanaat getirdim. Bişans son bir şans daha istedi hayır dedim defalarca. . Ama bayılacak şekilde ağlayışı ve yalvarışı aşk ve sevgi ile olmasa da vicdanen üzdü beni. Düşüneceğimi söyledim.

Ertesi gün terapiste randevu almış. Birlikte gittik. Ağır depresyon ve obsesif komplüsif bozukluk çıktı eşimde. İlaç tedavisine başladılar. Bu depresyonun coookkk eski zamanlardan yerleştiği sonucunda bu kadar ağırlaştığı aynı zamanda bana eş değil anne rolü yüklediğini ve anne cocuk arasında tabiki cinselliğin olmayacağını vs anlattı.. Ben de boşanma olayını psikolojisi biraz en azından düzelene kadar açmamaya karar verdim. Bunu kaldırabilecek modda olduğunu düşünmüyorum. Bi kaç gündür kahvaltıya götürmeler çiçek yollamalar vs bişiler için çabalıyor. Bana bu raddeden sonra pek anlam ifade etmiyor gerçi.

Eğer çocuk varsa,çok net söylüyorum erkeklerin %90 ı eşinden anne olduktan sonra bu anlamda soğuyor.İsteyen kabullenmeyebilir,ya da karşı çıkabilir ama bana göre çok net böyle malesef.
Bunun dışında eşinizin sizi aldatmadığından eminseniz çok büyük bir ihtimalle kendi kendine yapmaya alışmış.Bundan vazgeçirmek çok zor.

günaydın bence bir şans daha ver derim belki anlamıştır hatasını bak orta da bir hastalık ta varmış kendi doldurma bu zamanlarda tedavinin sonunu bekle hatta sende görün dr'a rahatlamak adına o kadar uğraş çaba vermişsin inşallah sonu selametle biter geçmiş olsun

Ayrı evden ziyade kv ile kaldığımız zamanlarda ilk zamanlar bişiler yaşanıyordu. Sonra olmamaya başladı. İşte Kv ile yaşamamız bahaneydi.. Sonra borçlar bahane oldu.. Sonra evimize çıkalım herşey düzelecek oldu.. sonra iş stresi bahane oldu. Ne söyleyeceğimi bilemedim.
Çok üzüldüm. Doktor yardımı alsanız olmazmı

günaydın bence bir şans daha ver derim belki anlamıştır hatasını bak orta da bir hastalık ta varmış kendi doldurma bu zamanlarda tedavinin sonunu bekle hatta sende görün dr'a rahatlamak adına o kadar uğraş çaba vermişsin inşallah sonu selametle biter geçmiş olsun

Merhaba canım. Dediğim gibi boşanma konusunu şu an için rafa kaldırdım. En azından aramızdaki ilişki düzelmese bile boşanma durumunda psikolojik olarak hayata tutunabilecek modda olduğunu bilmek istiyorum. Şu an için tamamen vicdani yaklaşıyorum.

Eğer çocuk varsa,çok net söylüyorum erkeklerin %90 ı eşinden anne olduktan sonra bu anlamda soğuyor.İsteyen kabullenmeyebilir,ya da karşı çıkabilir ama bana göre çok net böyle malesef.
Bunun dışında eşinizin sizi aldatmadığından eminseniz çok büyük bir ihtimalle kendi kendine yapmaya alışmış.Bundan vazgeçirmek çok zor.

Çocuk yok şükürler olsun ki. Zaten yapabilecek bir atraksiyonumuz da olmadı :) Ama boşanma mevzusu geçen bir evlilikten cocuk sahibi olabileceğimi düşünmüyorum. Dışardan bakıldığında aslında özenilecek birşey olabilir ama. Eşim git derim gitmez. Sosyalleşme korkusu var. Yapışık ikiz gibi olmak ister. Dışarı çıksa sıkıldım eve geliyim der. Cocuk avutur gibi oluyorum.

Merhaba canım. Dediğim gibi boşanma konusunu şu an için rafa kaldırdım. En azından aramızdaki ilişki düzelmese bile boşanma durumunda psikolojik olarak hayata tutunabilecek modda olduğunu bilmek istiyorum. Şu an için tamamen vicdani yaklaşıyorum.

Çocuk yok şükürler olsun ki. Zaten yapabilecek bir atraksiyonumuz da olmadı :) Ama boşanma mevzusu geçen bir evlilikten cocuk sahibi olabileceğimi düşünmüyorum. Dışardan bakıldığında aslında özenilecek birşey olabilir ama. Eşim git derim gitmez. Sosyalleşme korkusu var. Yapışık ikiz gibi olmak ister. Dışarı çıksa sıkıldım eve geliyim der. Cocuk avutur gibi oluyorum.
Canım o zaman mutlaka kendi kendini tatmin ediyor.Başka bir açıklaması yok.Bilgisayar internet geçmişini telefon internet geçmişini bir şekilde gizlice kontrol et mutlaka.

tamam hadi sizi annesi olarak gördü ilişki olmadı ee o zaman bu adam hiç cinselliksiz mi yaşadı 3,5 yıl
beni tatmin etmezdi bu cevap

sevindim adınıza yeni gördüm konunuzu
hemen gevşemeyin bence yani fazla yüz vermeyin
ama trip de atmayın :)
inşallah herşey düzelir

Merhaba Hanımlar,

Uzun zamandır üyeyim ama genelde konuları takip ediyorum. Elbette açtığım konular var hatırlamayabilirsiniz.

Az da olsa sıkıntılı bir süreçle evlenmiştim. Kv sorunsalını bi şekilde atlatmıştım. Bir süre aynı evde yaşamıştık kv ile. Yeni evlendiğimiz zamanlardı. Bi süre sonra yakınlaşmamız azaldı. Her türlü bahane vardı. Borçlar, kv stresi, iş stresi vs vs..

Evliliğimizin 1.5 yılında bir konu açmıştım. Evimize yeni geçmiştik. Ama yakınlaşma sorunumuz bitmedi diye. Şu an itibarı ile evliliğimin neredeyse 4.yılı bitecek.

Ve biz yaklaşık 3-3.5 yıldır cinsel anlamda yakınlaşmıyoruz. Hiç mi dediğinizi duyar gibiyim :) Malesef hiç. Bu konuda çokça çabalarım oldu. Bazen sinirlerime hakim olamayıp kavga da ettim. Yalan değil. Çoğu zamansa yapıcı bi şekilde karşıma alıp konuştum. Bizim evli bir çift olduğumuzu, bu durumun artık iyice sorun olduğunu, yaşımın artık 29 olduğunu ne zaman hayatımızı yaşayıp ne zaman çocuk sahibi olacağımızı ve malesef ki malesef böyle giderse bu evliliğin sonunun iyi olmadığını konuştum. İsterse doktora isterse psikoloğa (Aile terapisi, Evlilik Terapisi vs..) gidebileceğimizi söyledim. Tek duyduğum ise "Haklısın.." kelimesi oldu.

Geçtiğimiz yaz neredeyse terkediyordum o kadar tak etmişti. Ağladı çabalayacağını söyledi. Kendimce zaman tanıdım izledim gözlemledim.. O günden sonra tekrar da konuştum. Ama geldik bugüne..

Artık malesef bu saatten sonra olsa da ben istemeyeceğim sanırım. Çünkü her fedakarlığıma karşı (bunu bir lutuf olarak söylemiyorum ama evlilik karşılıklı fedakarlık gerektirir.) hala bir çaba görmediğim için ve en azından kendini düşünmediği gibi beni de bu konudan muzdarip bırakması beni çok soğuttu. Çokça düşünüyorum. Ama işin içinden çıkamıyorum. Bazen sinirleniyorum. Bazen oturup kendi başıma ağlıyorum.

Fikirlerinizi çok merak ediyorum. Siz olsanız nasıl ilerlerdiniz? Yapmadığım bir şey mi var dışardan bakılınca? Farklı düşüncelere dışardan bir göz olarak sizin fikirlerinize ihtiyacım var.

Çok teşekkür ederim şimdiden :)
Eşinin cinsel problemi var ama fiziksel ama ruhsal. Kesinlikle önce Ürolojiye oradan bişey çıkmazsa psikoloğa gitmeli. Cinsel tercihi de farklı olabilir böyle insanlar toplum baskısından göstermelik evlilik yapıyorlar. Eşine yol ayrımına geldiğinizi ya tedavi olacağını yada herkesin kendi yoluna gideceğini söyleyin.

Lütfen bir doktora görünsün,hipofiz bezi kaynaklı bile olabilir.Sadece terapistle sınırlı kalmayın....

Son düzenleme:
tamam hadi sizi annesi olarak gördü ilişki olmadı ee o zaman bu adam hiç cinselliksiz mi yaşadı 3,5 yıl
beni tatmin etmezdi bu cevap

Tabiki tek cevap bu değildi. Ama kendisinin de ifade ettiği cinsellik diye bir duygusunun hiç olmaması..

Canım o zaman mutlaka kendi kendini tatmin ediyor.Başka bir açıklaması yok.Bilgisayar internet geçmişini telefon internet geçmişini bir şekilde gizlice kontrol et mutlaka.

İnan heryerde tertemiz :)

sevindim adınıza yeni gördüm konunuzu
hemen gevşemeyin bence yani fazla yüz vermeyin
ama trip de atmayın :)
inşallah herşey düzelir

Evet içimden zaten yüz vermek samimi olmak gelmiyor ama Trip atar gibi durum iyileşmesini etkilemek istemiyorum.

Eşinin cinsel problemi var ama fiziksel ama ruhsal. Kesinlikle önce Ürolojiye oradan bişey çıkmazsa psikoloğa gitmeli. Cinsel tercihi de farklı olabilir böyle insanlar toplum baskısından göstermelik evlilik yapıyorlar. Eşine yol ayrımına geldiğinizi ya tedavi olacağını yada herkesin kendi yoluna gideceğini söyleyin.

Bugün Hastaneye gitti. Kan tahlili yapılmış ve ultrason için randevu vermişler. Ayrıca hormon tedavisine gerek duyulabileceğini bunun için sonuclara bakılması gerektiğini söylemişler.

Lütfen bir doktora görünsün,hipofiz bezi kaynaklı bile olabilir.Sadece terapistle sınırlı kalmayın....

Canım bugün doktora gitti tahlil sonuclarında cıkacak herşey.

Tabiki tek cevap bu değildi. Ama kendisinin de ifade ettiği cinsellik diye bir duygusunun hiç olmaması..

o zaman doktorun teşhisinde hata olmuyor mu
çünkü doktorun dediğiniz konu madonna fahişe sendromu oluyor orada eş anne gibi görülüyor ancak cinsel istek bu işi meslek edinenlerle ve ya sadece bu iş için kurulmuş arkadaşlıklarla devam ediyor adam sadece eşiyle cinsel birliktelik yasamıyor ama
sizin eşinizin durumunda kişiler aseksüel olarak adlandırılıyor
başka bir doktordan daha fikir olmak gerekebilir

Son düzenleme:

İnan heryerde tertemiz :)

Evet içimden zaten yüz vermek samimi olmak gelmiyor ama Trip atar gibi durum iyileşmesini etkilemek istemiyorum.

Bugün Hastaneye gitti. Kan tahlili yapılmış ve ultrason için randevu vermişler. Ayrıca hormon tedavisine gerek duyulabileceğini bunun için sonuclara bakılması gerektiğini söylemişler.

Canım bugün doktora gitti tahlil sonuclarında cıkacak herşey.
İnşallah düzelir canım evliliğine bir şans ver hastaneye gitmesi inan onun için çok büyük bir adım erkeklik gururu bilirsin...

Düzelmesi için önce sorunun adı konması sonra da tedavi için çabalanması lazım, çabalayan var mı, yok

Back