• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3.5 Yıllık Bir Sorun Sizce Bu Saatten Sonra Düzelir Mi?

NeKHBeT

Violet Is The Humblest Of Flowers :)
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2013
479
199
123
36
Merhaba Hanımlar,

Uzun zamandır üyeyim ama genelde konuları takip ediyorum. Elbette açtığım konular var hatırlamayabilirsiniz.

Az da olsa sıkıntılı bir süreçle evlenmiştim. Kv sorunsalını bi şekilde atlatmıştım. Bir süre aynı evde yaşamıştık kv ile. Yeni evlendiğimiz zamanlardı. Bi süre sonra yakınlaşmamız azaldı. Her türlü bahane vardı. Borçlar, kv stresi, iş stresi vs vs..

Evliliğimizin 1.5 yılında bir konu açmıştım. Evimize yeni geçmiştik. Ama yakınlaşma sorunumuz bitmedi diye. Şu an itibarı ile evliliğimin neredeyse 4.yılı bitecek.

Ve biz yaklaşık 3-3.5 yıldır cinsel anlamda yakınlaşmıyoruz. Hiç mi dediğinizi duyar gibiyim :) Malesef hiç. Bu konuda çokça çabalarım oldu. Bazen sinirlerime hakim olamayıp kavga da ettim. Yalan değil. Çoğu zamansa yapıcı bi şekilde karşıma alıp konuştum. Bizim evli bir çift olduğumuzu, bu durumun artık iyice sorun olduğunu, yaşımın artık 29 olduğunu ne zaman hayatımızı yaşayıp ne zaman çocuk sahibi olacağımızı ve malesef ki malesef böyle giderse bu evliliğin sonunun iyi olmadığını konuştum. İsterse doktora isterse psikoloğa (Aile terapisi, Evlilik Terapisi vs..) gidebileceğimizi söyledim. Tek duyduğum ise "Haklısın.." kelimesi oldu.

Geçtiğimiz yaz neredeyse terkediyordum o kadar tak etmişti. Ağladı çabalayacağını söyledi. Kendimce zaman tanıdım izledim gözlemledim.. O günden sonra tekrar da konuştum. Ama geldik bugüne..

Artık malesef bu saatten sonra olsa da ben istemeyeceğim sanırım. Çünkü her fedakarlığıma karşı (bunu bir lutuf olarak söylemiyorum ama evlilik karşılıklı fedakarlık gerektirir.) hala bir çaba görmediğim için ve en azından kendini düşünmediği gibi beni de bu konudan muzdarip bırakması beni çok soğuttu. Çokça düşünüyorum. Ama işin içinden çıkamıyorum. Bazen sinirleniyorum. Bazen oturup kendi başıma ağlıyorum.

Fikirlerinizi çok merak ediyorum. Siz olsanız nasıl ilerlerdiniz? Yapmadığım bir şey mi var dışardan bakılınca? Farklı düşüncelere dışardan bir göz olarak sizin fikirlerinize ihtiyacım var.

Çok teşekkür ederim şimdiden :)

Ayrı eve çıkınca iştahı mı kesilmiş eşinizin???
Kusura bakmayın lütfen, çok sinirlendim. Buna katlanmak zorunda değilsiniz.

Ayrı eve çıkınca iştahı mı kesilmiş eşinizin???
Kusura bakmayın lütfen, çok sinirlendim. Buna katlanmak zorunda değilsiniz.

Ayrı evden ziyade kv ile kaldığımız zamanlarda ilk zamanlar bişiler yaşanıyordu. Sonra olmamaya başladı. İşte Kv ile yaşamamız bahaneydi.. Sonra borçlar bahane oldu.. Sonra evimize çıkalım herşey düzelecek oldu.. sonra iş stresi bahane oldu. Ne söyleyeceğimi bilemedim.

Aslında ben de nasıl yazacağımı bilemedim bekar bir bayan olarak, yani insanı yeri geldiğinde incitebilecek konular.
Yapmıyor mu, yapamıyor mu diye sorayım :(

Ayrı evden ziyade kv ile kaldığımız zamanlarda ilk zamanlar bişiler yaşanıyordu. Sonra olmamaya başladı. İşte Kv ile yaşamamız bahaneydi.. Sonra borçlar bahane oldu.. Sonra evimize çıkalım herşey düzelecek oldu.. sonra iş stresi bahane oldu. Ne söyleyeceğimi bilemedim.

İyi de herkesin işi gücü, stresi, borcu var. O zaman kimse evlenmesin, kimse cinsellik yaşamasın, insan soyu kurusun! Evlilik danışmanı, psikolog Allah ne verdiyse gitmesi lazımdı. Sizi kaybetmekten de mi korkmuyor? Ya gönlünüz birine kayarsa, ya başka bir erkeği çekici bulursanız? Bunları da mı düşünmüyor?

Merhaba Hanımlar,

Uzun zamandır üyeyim ama genelde konuları takip ediyorum. Elbette açtığım konular var hatırlamayabilirsiniz.

Az da olsa sıkıntılı bir süreçle evlenmiştim. Kv sorunsalını bi şekilde atlatmıştım. Bir süre aynı evde yaşamıştık kv ile. Yeni evlendiğimiz zamanlardı. Bi süre sonra yakınlaşmamız azaldı. Her türlü bahane vardı. Borçlar, kv stresi, iş stresi vs vs..

Evliliğimizin 1.5 yılında bir konu açmıştım. Evimize yeni geçmiştik. Ama yakınlaşma sorunumuz bitmedi diye. Şu an itibarı ile evliliğimin neredeyse 4.yılı bitecek.

Ve biz yaklaşık 3-3.5 yıldır cinsel anlamda yakınlaşmıyoruz. Hiç mi dediğinizi duyar gibiyim :) Malesef hiç. Bu konuda çokça çabalarım oldu. Bazen sinirlerime hakim olamayıp kavga da ettim. Yalan değil. Çoğu zamansa yapıcı bi şekilde karşıma alıp konuştum. Bizim evli bir çift olduğumuzu, bu durumun artık iyice sorun olduğunu, yaşımın artık 29 olduğunu ne zaman hayatımızı yaşayıp ne zaman çocuk sahibi olacağımızı ve malesef ki malesef böyle giderse bu evliliğin sonunun iyi olmadığını konuştum. İsterse doktora isterse psikoloğa (Aile terapisi, Evlilik Terapisi vs..) gidebileceğimizi söyledim. Tek duyduğum ise "Haklısın.." kelimesi oldu.

Geçtiğimiz yaz neredeyse terkediyordum o kadar tak etmişti. Ağladı çabalayacağını söyledi. Kendimce zaman tanıdım izledim gözlemledim.. O günden sonra tekrar da konuştum. Ama geldik bugüne..

Artık malesef bu saatten sonra olsa da ben istemeyeceğim sanırım. Çünkü her fedakarlığıma karşı (bunu bir lutuf olarak söylemiyorum ama evlilik karşılıklı fedakarlık gerektirir.) hala bir çaba görmediğim için ve en azından kendini düşünmediği gibi beni de bu konudan muzdarip bırakması beni çok soğuttu. Çokça düşünüyorum. Ama işin içinden çıkamıyorum. Bazen sinirleniyorum. Bazen oturup kendi başıma ağlıyorum.

Fikirlerinizi çok merak ediyorum. Siz olsanız nasıl ilerlerdiniz? Yapmadığım bir şey mi var dışardan bakılınca? Farklı düşüncelere dışardan bir göz olarak sizin fikirlerinize ihtiyacım var.

Cinsel tercihi farkli olabilir mi. Gozlemlediniz mi?

eşim bana 3-4 gun uzak kalsa cinsel anlamda , ben sinir oluyorum
siz baya sabırlıymıssınız
bu cok ciddi ve önemli bir konu
ama o kadar cok okuyoruz ki buarada aynı konuları
eskiden bayanlar istemezdi, hep dalga konusu idi şu ' basım agrıyor ' olayı
son zamanlarda erkekler bu şekilde

çözüme yanasmıyorsa siz daha ne kadar sabredebilirsiniz ki?
bu bir ihtiyaç keyif sonucta

Yasiniz da daha cok genc, cinsel ihtiyacinizdan ve anne olma isteginizden mahrum birakilmissiniz resmen. Sebebi ne acaba bunun, saglik problemi mi? Gerci bu saatten sonra ben de istemem diyorsunuz, cok da haklisiniz..

Canım vallahi kusuruma bakma ama eşinin farklı yönelimi olabilir mi? Hiç öyle bir şey sezdin mi? Anlattığın şey mümkün değil çünkü. Ya da acaba hpv si falan mı var (HIV değil hpv yani genital siğil). O yüzden de cinsellikten soğuyan erkeklerin olduğunu duymuştum eşine bulaştırmak istemeyip. Çünkü hpv'nin kesin bir korunma yöntemi yok ve kadın kapınca rahimağzı kanseri yapıyor. Bu gibi farklı bir durum olmalı çünkü. Normal değil yaşadıkların.

Bir erkek evli olduğu insanlar 3 sene nasıl hiç beraberlik yaşamaz anlayamadım ben erkeklik hormunu mu yok hiç mi arzulamıyor ve bu anlamda istemediği biriyle neden sürdürüyor o zaman? ne açıklama yapıyor? normal davranışları nasıl size karşı yani ilgili sevecen mi gezip eğlenir misiniz yoksa soğuk mu? bu çok önemli bir konu. Evliliğin %70 i cinselliktir bana göre insanları yakınlaştıran bir şey. Bence daha açık konuşun ve ciddiyetinizi anlatın kaybetmek istemiyorsa değişir ama eşinizde belki de eskiden yaşanan sorunlardan isteksizlik olmuş.

Sağlık problemleri olabilir bahaneler üreterek bu durumu gizliyor olabilir

bence fazlasıyla sabır göstermişsin. fedakarlık yapcam diye evliliği evlilik yapan en güzel aktiviteden kendini mahrum etmişsin.kadın olduğunu hissetmemişsin bi kere. yarım yamalak ve eksik bir evlilik. ama benim merak ettiğim konu var.. o ne yapıyor???? bu adamın 3,5 yıl hiç cinsel hayatının olmadığına inanmıyorsun değil mi? nasıl tatmin ediyor kendini , önce bilmen gereken şey bu..
şayet cinsel bir hayatı varsa kendince bu düpedüz bencillik, senin bir kadın olduğunu hatırlamalıydı en azından.
bacım bu iş artık düzelmez. düzelse de tat vermez.. hayatını rahibe gibi geçirmek istemiyorsan boşan derim.. bu saatten sonra zor çünkü

Eski eşimle benımde hıc cınsel bırlıktelıgım olmamıstı . Hep turlu turlu bahanesı vardı sonra bır ogrendımkı evlılıgın basından berı baska kadınlar vardı hayatında. Yanlıs anlamayın anlayın dıye soyluyorum benım gıbısını hala bulamaz eskı kocam, ama eskı kocam gıbı adam cok dısarda her gun 20 tanesıyle karsılasıyorsunzu oyle sıradan bırı yanı. Neyse sonuc olarak k.cıma tekmeyı bastı :D
Bende yenıden evlendım neyın nasıl oldugunu bır guzel anladım
Senın yerınde olsam kesınlıkle bosardım

Sizi kaybetmemek için ağlıyor ama tedaviye gitmek istemiyor.
Tedaviye neden yanaşmıyor onun sebeplerini mutlaka öğrenin ,siz psikoloğa danışın en azından.
Tedavi olmazsa düzelmez.

Çok net söylüyorum cinsellik olmasa kimse kimseyle evlenmezdi .Bunu sadece zevk meselesi olarak görmeyin üreme isteği , soy devamı isteği de buna dahil. Kadınlar , alısverıs yapmak, arkadaslarıyla gezip tozmak ,canları istedigi zaman temizlik yapmak istemediklerinde tüm gün yatmak istemez mi? Erkekler , her aksam oraya buraya gitsin, mac ızlesin , halısahaya gitsin , okey oynasın , gezsin vs.. istemezler mi?
Bu durumda siz ev arkadaşı olmuşsunuz. Bazı arkadaslarım 3 gün yaklaşmazsa sorun olur , 2 gün yaklaşmazsa ay beni sevmiyor gibi düşünüyor bu da bence abartı ama sizde ciddi sorun var. Az önce buna benzer bir durum daha vardı başka üye yazmış ama onun sizin aksinize hiç teşebbüsü olmamış. Sizin düzeltme çabanız olup da sonuç alamamanız oldukça üzücü. sizi aşmış olay.

Merhaba Hanımlar,

Bence çok bile sabretmişsiniz. Geçen yaz özür dilediğinde sadece düzelecek mi diye gözlemlemek yerine bir terapisti şart koşsaydınız keşke. İşte beklenen son olmuş ve artık siz de istemiyorsunuz. Bu işin oluru var gibi görünmüyor. Yeniden rest çekmeniz gerekiyor. Ve artık onun çabalaması, sizi haydi bir aile terapistine gidelim diye ikna etmesi gerekiyor.

Back