• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2aylık bebek giyimi hakkında

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
38
108
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.
2aylık bir oğlum var ve giyim konusunda kararsızım.
Bi tane çıtçıtlı kısakollu badi giydiriyorum.Üstüne bir tane de normal uzun kollu.Altına iki tane ayaklı giydiriyourm.Havalar çok sıcak acaba altına birtane giydirsem üşürmü sizce.Nasıl giydirmemi tavsiye edersiniz.

üstü iyi..canım ayaklı patikler sıcak tutmuyo hiç..ayagı boşta kalıyo..saran bişey olursa bence daha iyi yani içine corap giydir..ben temmuz ortalarına kadar çorabını hiç cıkartmamıstım benim kızımda geçen sene bu zamanlar 1,5 aylık bile değildi:) hep herkez kızıyodu bana sıcak cıkart felan diye ama inat ettim patikli pijamanın içine bile corap giydirdim..ki geçen sene bu seneye göre daha sıcaktı..ayağını çok yakmayacak penye bi çorap iyi bence..

tek ayaklı yeter iki tane bebişi de sıkar..tabi çok ince olmasın pamuklu olsun bide içine çorap giydir

İki tane ayaklı bir tane de çorap giydiriyodum ama gelenler erkek çocuk fazla sıkıya dara gelmez bunalır dediler ben de çorap giydirmiyorum artık.
Altını bugünlerde hava çok sıcak olduğu için teke indirsem yani bi altlık bi de çorap uygun olur o zaman değil mi ?
Hatta yelek de giydiriyordum ince penyelerden onu çıkardım.
Geceleri de iki ince battaniye örtüyorum bunalıyormudur sizce.

evet canım alt için tek alt bide çorap yeter..uzun kollu giydiriyosun ya yelege gerek yok bunalır terlerse bide daha cabuk hastalanır..uykudan uyanınca yelek giydir 5 dk falan kalsın üstünde sonra cıkarırsın..cok sıcaklarda da kollu giydirme ama..gıcık bi iş giyim işi:)temmuz gibi yavaş yavaş geçersin kısa kolluya ve şort ve çorapsızlığa:) battaniye içinde 2 battaniye cok olur terletir...eviniz nasıldır cok sıcakmı bilmiyorum ama battaniyeyi nevresime geçir öyle ört üstünü tek başına battaniye cok sıcaklatıyo nevresim olursa hem üşütmüyo hem terletmiyo :)

Uzun kollunun içine kısa kollu çıtçıtlı giydiriyorum.
Temmuz gibi uzun kollu da mı giydirmeyim yani sadece kısa kolluyla mı dursun o çıtçıtlılarla yani.
Ay ödüm patlıyo üşücek diye ondan soruyorum kusura bakma :)
Battaniyeler ince canım penyeden.
O vakit ben battaniyeyi de teke indireyim.Dediğin gibi uyandığı zaman giydiririm yeleğini.
Bide bu sabah ilk kez yüzüstü yatırdım bebeğimi.Bi sakıncası varmıdır.Nette araştırdım kimisi iyi kimisi zararlı demiş şaşırdım kaldım ama çok rahatladı öyle yatınca bi 40 dak uyudu öylece :)

yok tabiki soracaksın olurmu için rahatlar denemiş görmüşlerden bilgi alınca :) o kısa kollu çıtçıtlıları atlet gibi düşün..temmuz ortaları gibi çıtçıtlı üstüne kısa kollu giydirirsin agustosta da bebişin 4 aylık oluyo zaten tek çıtçıtlı bile olur sıcak oluyo zaten cok..gerci gecen sene bu seneye göre daha sıcaktı..o zamanlarda da bakarsın duruma göre giydirirsin..baktın terliyo kafası falan azaltırsın üstündekileri..battaniyede tek ince olabilir penyeyse..siz yorgan örtmeyi bıraktıysanız onuda teke indir :) mesela ben gece üşüyorum hala yorganla yatıyoz:) benim kızda nevresimli bayyaniyeyle:) bide sen yüzüstü yatırma genede..yan yatır onuda seviyolar..o da rahat oluyo baya..ancak kendini kollarından destek alarak biraz kaldırabiliyosa yüzüstü yatır..

yok tabiki soracaksın olurmu için rahatlar denemiş görmüşlerden bilgi alınca :) o kısa kollu çıtçıtlıları atlet gibi düşün..temmuz ortaları gibi çıtçıtlı üstüne kısa kollu giydirirsin agustosta da bebişin 4 aylık oluyo zaten tek çıtçıtlı bile olur sıcak oluyo zaten cok..gerci gecen sene bu seneye göre daha sıcaktı..o zamanlarda da bakarsın duruma göre giydirirsin..baktın terliyo kafası falan azaltırsın üstündekileri..battaniyede tek ince olabilir penyeyse..siz yorgan örtmeyi bıraktıysanız onuda teke indir :) mesela ben gece üşüyorum hala yorganla yatıyoz:) benim kızda nevresimli bayyaniyeyle:) bide sen yüzüstü yatırma genede..yan yatır onuda seviyolar..o da rahat oluyo baya..ancak kendini kollarından destek alarak biraz kaldırabiliyosa yüzüstü yatır..

Tamam canım çok saol bilgiler için :)
Yok biz yorganı bırakmadık hala :) sabaha karşı serin oluyo ondan.Geceleride fazla örtmüyorum ama garantiye alıyorum kendimi üşürsem diye.
Yok güzelim ya kollarından destek alamıyo henüz ama başını döndürebiliyor yüzünü yatağa gömünce.
Yan yatmayı hiç sevmiyo benim oğlan bi türlü alıştıramadım,hemen dönüyo gerisin geriye.
Önüne yastıkla destekliyorum biraz bekliyorum napcak diye bu sefer bağırıp ağlamay başlıyor döndür beni diye :)
Kusarken bile hemen yan çeviriyorum bi görsen nasıl kızıyo niye yan çeviriyon diye :)
Bi de birşey daha sorayım madem deneyimli bi anne buldum :)
Bebeğim ne zaman oyuncaktan anlamaya başlar.
Mesela geçen gün alışveriş merkezine gittik .Durmadı emzirdim emzirme odasında altını felan aldım yok gene durmadı gazı çıkardım yok hala aynı.Kucağıma aldım öyle dolaştım artık napayım.
Ama oyuncaktan felan anlasaydı dururdu belki o bakımdan soruyorum.
Hani nezaman böyle bi yere gidince durmaya başlar ki ?

konuyu iyiki açmışsınız görünce hemen daldım.benim bebeğimde 2,5aylık.bir çorap bir ayaklı üstüne bide ayaksız giydiriyorum.üzerine ise uzun kollu çıtçıtlı ve normal bi penye.geceleri de 2tane penye battaniye ama ne yaparsam yapayım hep başı terlio ..hadi desem battaniyeden terlio içine sarıyorum çünkü yastıktada terlio anlam veremedim nie başı bukadar terlio.tecrübesiz anne olmak ta cok zor yazık yavruma.deneme yanılmayla ne kadar olunursa okadar oluyorum artık.
.ne zaman kısa kollu giydircem onu da bilemiyorum.hava ısındı ama evler hala serin.ne yapcaz bu yavruların kıyafet sorununu yaa:43:

konuyu iyiki açmışsınız görünce hemen daldım.benim bebeğimde 2,5aylık.bir çorap bir ayaklı üstüne bide ayaksız giydiriyorum.üzerine ise uzun kollu çıtçıtlı ve normal bi penye.geceleri de 2tane penye battaniye ama ne yaparsam yapayım hep başı terlio ..hadi desem battaniyeden terlio içine sarıyorum çünkü yastıktada terlio anlam veremedim nie başı bukadar terlio.tecrübesiz anne olmak ta cok zor yazık yavruma.deneme yanılmayla ne kadar olunursa okadar oluyorum artık.
.ne zaman kısa kollu giydircem onu da bilemiyorum.hava ısındı ama evler hala serin.ne yapcaz bu yavruların kıyafet sorununu yaa:43:

Ben kısa kollu çıtçıtlıya geçtim birhafta evvel.Bence siz de geçin.
Az evvel banyo yaptırdım ve iki alt giydirdim banyodan sonra üşümesin diye.
Bilmiyorum nerdesiniz ama ben İstanbuldayım ve burda havalar feci sıcak birkaç gündür.
Buara yastık demişsiniz yastıktamı yatırıyorsunuz bebişi.Ben başlamadım daha yastık kullanmaya erken olduğunu düşünüyorum .
Buara siz bebeğinizi nasıl yatırıyorsunuz yüzüstü vs ?

büyük yastığa yatırıyorum arada bi rahatlıo sanki.kafasının altında değil yani hafif eğimli bırakıyoorum kusarsa genzine kaçmasın diye kusarsa vs.edirnedeyim ben burdada hava aynı fena sıcak.yavrularımız dillensede anlatsa dertlerini isteklerini:))) gece boyu yan ve düz pozisyonlarda yatırıyorum.sabah yanıma alıp yüzüstü yatırıyorum şekerleme yapıyo yanımda kontrolüm altında tabi:)rahatlo sanki oyle.karnına basınç oluyo galiba ondan

Arkadaşlar bende istanbuldayım bu sıcaklarda isilik olurlar mazallah tek kat yeter çıtçıtlı badinin üstüne tek kat bu ay sonu temmuz gibide kısa kolluya geçin yazık bebeklerinize hem erkekse daha kötü benimde oğlum var 5 aylık olcak çıtçıtlı badi kolsuz üstüne kısa kollu altına şort bazen çorap bazen çorapsız dışarı çıkıyoruz sizde çok giydirmeyin üşümez bunalır çok örtmeyin o yüzdende huysuz olur sizi o kadar örtseler siz nasıl olurdunuz?yanında olmadan yüzüstü asla yatırma allah korusun ne olur ne olmaz

ben yazdıklarınızı okuyunca cok sasırdım. fazla abartılı giydirmiyormusunuz... ben sadece tulum giydiriyorum ..1 hafta önceye kadar içine corap giydiriyordum.. bu gün sadece tulumla cıkardım herkes cıkar sunu isilik olacak dedi..bilemiyorum ama bence cok giydirmek cocuklarımızı bunaltmasın hava bu gün istanbulda bir ara37 dereceydi..

canım bende arkadaslara katılıyorum kısa kollu atlete geçin artık 2 kat uzun kollu fazla artık..bide tek alt da yeterli içinde çorapla..
sudem85 senin bebiş 5 aylık koca bebiş sen tabiki öyle giydir..onlarınki daha çok küçük 2 aylık 2,5 aylıklar..daha onlar kendi kendini ısıtamaz o kadar hareketli değillerki..
dumadumadum a da dedim 4 aylıktan sonra daha rahat davran tek atletle bile gezebilir diye..
eylülüm bide yastığa gecme henüz..yapabiliyosan yatagın baş tarafını yükselt..ben döseginin altına havlular koymustum meyilli duracak ve yaklasık 40 45 derecelik egim yapacak sekilde..yani böyle katlayıp katlayıp degilde üstü katlayıp asagı dogru düzleşecek sekilde..hem kafası yüksekte kalmıs oluyo hemde düz yatmış oluyo bence sende öyle yap..yada yatagı sabitse ayaklarından yükseltebilirsin yatagın baş tarafını..bu dönemde yastıkla rahatsız olabilir yada boyun yapısı için uygun olmayabilir daha malum kemikleri yeni yeni gelişiyo..benim kızım 13 aylık ve daha 1 aydır falan yastıkla o da cok ince bi yastıkla yatırıyorum..
baş terlemesi hele seni de emiyosa çok oluyo benim kızın başı hala deli gibi terler..dr.a sormustum gelişmesiyle ilgili..önemli bişey değil demişti..istersen yine de sende sor dr.una..

tam aradıgım konuyu buldum bizimki daha 27 günlük sizin kadar giydirmiyorum,
cok sıcak terliyo yavrum altında kısa kollu badi üstünde tulum yada alt üst
giydiriyorum uzun kollu tek pijama altına corap corap biraz kalın tutuyorum ayagı üşüyüp gaz olmasın diye battanıyede tek örtüyorum onu yarım yamalak cok terlıyo kafa hep ıslak hele emerken benım kolum ıslanıyo sizin gibi giydirsem patlar cocuk bide benım evım cok cok sıcak dereceli saat aldım 26.. 27 derece evım..
bide ben uyku setının yasdıgına yatırıyorum beline kadar gelıyo yastık meyıllı dursun dıye
bide hıc sırt üstü yada yüz üstü yatırmadım hep yan yatırıyorum kusarsa falan dıye..

benım önemli sorum bez olarak ne kullanıyosunuz ben prima premium kullanıyorum 2 numarası
ama bezi baglayıp yasdık koymadan düz yatırınca belinden cıkıyo idrarı sırıl sıklım oluyo
beli napıcam yaa bezi sıkı baglasam iz oluyo bacaklarında falan siz ne kullanıyosunuz

giydiriyorum uzun kollu tek pijama altına corap corap biraz kalın tutuyorum ayagı üşüyüp gaz olmasın diye battanıyede tek örtüyorum onu yarım yamalak cok terlıyo kafa hep ıslak hele emerken benım kolum ıslanıyo sizin gibi giydirsem patlar cocuk bide benım evım cok cok sıcak dereceli saat aldım 26.. 27 derece evım..
bide ben uyku setının yasdıgına yatırıyorum beline kadar gelıyo yastık meyıllı dursun dıye
bide hıc sırt üstü yada yüz üstü yatırmadım hep yan yatırıyorum kusarsa falan dıye..

benım önemli sorum bez olarak ne kullanıyosunuz ben prima premium kullanıyorum 2 numarası
ama bezi baglayıp yasdık koymadan düz yatırınca belinden cıkıyo idrarı sırıl sıklım oluyo
beli napıcam yaa bezi sıkı baglasam iz oluyo bacaklarında falan siz ne kullanıyosunuz

canım e tamam işte sende benim dediğim gibi giydiryosun normal zaten :)bizim vucut ısımızla onunki bir değil..biz yanarken o üşür..soyle düşün sen yürüyosun hareket ediyosun sürekli ama o duruyo öyle :) çok fazla hareket edemediği için kendi kendini ısıtma kapasitesine sahip değil daha..ki senin karnında 37 derecenin içindeydi 27 gün öncesine kadar..o yüzden kat kat onu yakacak kadar değil ama bacağı çıplak kolu çıplak olmamalı henüz..bence :)
senin bebiş kaç kilo? ki daha kücük..1 numara daha iyi olur eger çiş dışarı çıkıyosa bez büyük geldigi içindir..ben normal prima kullanıyorum hele o premium tam bir felaket yapısmıyomu bebişinin poposuna bide petek desenli..benim kızı haşat etmişti o :( biraz tabi sıkı bağlamak zorunda kalıyoruz :(( sıcakta hele daha kötü ama yapacak bişey yok

canım e tamam işte sende benim dediğim gibi giydiryosun normal zaten :)bizim vucut ısımızla onunki bir değil..biz yanarken o üşür..soyle düşün sen yürüyosun hareket ediyosun sürekli ama o duruyo öyle :) çok fazla hareket edemediği için kendi kendini ısıtma kapasitesine sahip değil daha..ki senin karnında 37 derecenin içindeydi 27 gün öncesine kadar..o yüzden kat kat onu yakacak kadar değil ama bacağı çıplak kolu çıplak olmamalı henüz..bence :)
senin bebiş kaç kilo? ki daha kücük..1 numara daha iyi olur eger çiş dışarı çıkıyosa bez büyük geldigi içindir..ben normal prima kullanıyorum hele o premium tam bir felaket yapısmıyomu bebişinin poposuna bide petek desenli..benim kızı haşat etmişti o :( biraz tabi sıkı bağlamak zorunda kalıyoruz :(( sıcakta hele daha kötü ama yapacak bişey yok

daha yenı gecdık 2 numaraya 1 numara cok sıkıyodu hep iz yaptı 2 numarayıda sıkı baglayınca bacakları kıpkırmızı oluyo kıyamıyorum ne biliyim anlamadım ben mi beceremiyorum baglamayı
her bagladıgımda oluyo cocugu düz bi yere yatırınca belinden cıkıyo çişi :( kilosunu bilmıyorum haftaya gidicez dooktora en son 3550 falandı 2 hafta önce

ben yazdıklarınızı okuyunca cok sasırdım. fazla abartılı giydirmiyormusunuz... ben sadece tulum giydiriyorum ..1 hafta önceye kadar içine corap giydiriyordum.. bu gün sadece tulumla cıkardım herkes cıkar sunu isilik olacak dedi..bilemiyorum ama bence cok giydirmek cocuklarımızı bunaltmasın hava bu gün istanbulda bir ara37 dereceydi..

Kafam karıştı napacağımı şaşırdım kızlar.
O zaman derhal tek alta geçmeliyim ben de.
Acaba çift alt giydirdiğimden mi bu denli huysuz birkaç gündür çok sıcak bunalıyor diye.
Arada hapşırıyor peşpeşe ben de üşümesinden korkup çift giydiriyordum üşümüyorsa neden hapşırıyo acaba

Benim bebeğim 3.550 gram doğdu.Doğduğundan 2 gün sonra 250 gram verdi.Şuan 2 aylık ve 4.700 gram...
Doğduğundan beri hep 2 no kullandım hiç 1 almamıştım dar olur diye.
2 numara son bir aydır sıkıyordu bacaklarında resmen bezin kenar izleri felan oluyordu.
10gündür 3 numara kullanıyorum.
Hiç değilse izi felan çıkmıyor yani izi oluyor da öyle kıpkırmızı değil.
Buara senin de bebeğin erkek mi bilmiyorum benim bebeğim erkek ve altını her değiştirmemde çıtçıtlı badisinin bel kısımları hep çişli olurdu şaşırırdım nerden sızıyo bu çiş diye.
İlk 20 gün böyle geçti hep çıtçıtlı badisi çiş oluyordu yani.
Sonra bi baktım ben altına bezini yerleştirirken bizim ufaklık pipiyi yukarı doğru kaldırıp işermiş de ondan badisi çiş olurmuş hep.
Şimdi akıllandım altını açar açmaz pipiyi hemen peçeteyle kapatıyorum ki işemesin yukarı doğru diye :)
Sizin bebeğiniz de erkekse belki bu yüzden çişleniyordur üstü.Bi kontrol edin altını alırken .

benımkıde erkek ayy bilemedım yaa napıcam sasırdım cocugu düz yere yatıramıyorum illa yasdık olcak altında poposu asagıda kalacak yoksa sızıyo
yaa bide ben yan yatırıyorum acaba ondan mı sızıyo

Sanmıyorum canım ya ilk ayında ben de bebeğim sevmese de enderen yan yatırırdım gene çişlenirdi badisi.
Sen bi kontrol et bakalım benim bebeğim gibi mi yapıyo :)
Belki bezi gevşek bağlıyorsundur geçiriyordur üstüne

Back