29 şubat'ta doğum yaptım

mohini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2007
91
4
doğum 8 martta idi.. bir hafta önce geldi Elif İdil... sadece 4 saat kadar bir farkla 29 şubatta dünyaya geldi.. tabiki dört yılda bi kutlamayı bekleyemem ben... şubatın son günü doğum günü olur artık...

Sizinde bebişiniz hayırlı uğurlu olsun , Allah analı babalı büyütsün ... bütün doğum yapan arkadaşlar bu doğum haberlerini öyle içten öyle mutlu yazıyorsunuz ki , her okuduğumda inanın doğum heyecanımı korkumu yeniyorum ... İnşallah bende böyle mutlu olacağım diyorum .. sizinde doğum hikayenizi bilmek isteriz ... Evladınızla beraber ömür boyu mutluluklar dilerim ...

gayet sakin bir 28 şubat perşembe günü sabahına uyandım... henüz doğuma bir hafta vardı.. herzamanki yalancı hafif sancılar duyuyordum.. daha doğrusu öyle zannediyormuşum... o gün de sabah vergi dairesine gittim.. ordan mükellefimi ziyarete gittim... ordan da büroya döndüm... tesadüf o ki o gün istirahate ayrılmaya karar vermiştim... bundan sonraki bekleme sürecimi ve de doğum sonrası bi dönemi evde çalışma düşüncesindeydim... iş arkadaşıma veda ettim.. taşıyabileceğim bi kaç evrak dosyası alarak işten ayrıldım.. saat 16.00 gibi evdeydim.. hala sakin bir gündü bikaç yalancı sandığım sancı dışında... akşam eşim işten geldi... tam da yemek yemek üzereydi... lavavoya gittim o sırada.. nişan geldiğini gördüm.. çok heyecanlı bi andı.. nişan gelmesinin doğum habercisi olduğunu biliyordum.. ama doğum başlangıcına en az iki gün öncesinin habercisi olduğunu da biliyordum.. o heyecanla doktorumu aradım cepten.. gel bi bakalım önemli olabilir dedi... eşim heyecanlanmıştı.. ben de doğuma daha en az iki gün olduğunu varsayarak sakinleşmeye çalıştım.. yarım saat geçmeden hastanedeydik... muayeneye girdim.. muayene sırasında suyum geldi.... ebe ''doğum için erkendi ama suyun gelmesiyle doğum başlamış durumda'' dedi... bu cümleyle birlikte hayatımın tamamen değişeceği duygusu bütün beynimi kapladı... daha önce doktorumla birlikte epidural doğuma karar vermiştik. bunun için 4 cm açılma olması gerekiyormuş. 5 saat boyunca giderek şiddetlenen sancı çektim.. 4 cm açılma gerçekleştikten sonra belimden iğne vurdu anestezi uzmanları.. bu iğneden sonra doğum sonuna kadar ağrısız geçti... doğum anı 10 dakika kadar sürdü... minik kuşun 3000 gr olması doğumu kolaylaştırmış olmalı sanırım...
eşim 29 şubat tarihli çekilişli bi milli piyango bileti almıştı... ikramiye hayal ediyoduk.. bizim biletimize 29 şubatta elif idil çıktı... bizim en büyük ikramiyemiz elifimizmiş meğer... hayatımızda yepyeni bir sayfa açıldı... 10 gündür çok uykusuz ve de yorgunum... bu yazımda en önemsiz cümlem budur... ne uykusuzluk ne de yorgunluk dokunmuyor...

ay ne tatlı hayırlı olsun darısı benim başıma bi de bu nişan nasıl bişey anlatabilir misiniz?

allah anali babali buyutmek nasip etsin. ne guzel annesini hic uzmeden cikmis kizin. darisi bizim basimizaaa

gerçekten böle doğum hikayelerini okuyunca bende sizler gibi mutlu oluyorum ve doğum heyecanımı yeniyorum.....
mevlam analı babalı büyütsün canım....
darısı bizlerin başına....

çok teşekkürler arkadaşlar... kolay doğumlar dilerim ben de sizlere... nişan denilen şey kanama olayı... çamaşırında çok bariz bi kanama görüyorsun zaten... nişan gelmesi doğum başladığı anlamına gelmiyormuş.. sadece habercisi.. hatta herkeste de gözlenemeyebiliyormuş... benim internetten okuduğum, nişan geldiğinde hemen hastaneye gitmeye gerek olmadığı yönündeydi... ama ben doktorumu aradığımda kontrole çağırdı beni... kanama olayı aynı zamanda düşük belirtisi olduğu için olmalı, doktorum önemsemişti...

gözünaydın canım allah analı babalı büyütsün her zaman sağlık sıhatli olur inş

Allah analı babalı büyümesini nasip etsin inşallah, benim de doğuma 10 gün kaldı çok korkuyorum. Ama yazdıkların biraz cesaretlendirdi beni, normal doğum mu oldu, bir de kiloların ne kadarı doğumda gitti, allah seni bebekine bağışlasın

Hoşgeldin Elif İdil :dance:
rabbim analı babalı büyütsün canım
tebrikler.....
darısı tüm isteyeelrin başına olsun işallah amin :1hug:

canım hayırlı uğurlu olsun...allah analı babalı büyüksün inşallah... allah sana eşine ve elife sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah... aklıma gelmişken benimde kızım olursa adını elif koyacağım inşallah...çok seviyorum elif ismini...

çok teşekkürler arkadaşlar... normal doğum oldu.. daha doğrusu epidural adı verilen bi ağrısız doğum şekli.. 4 cm açılana kadar sancı çektim.. daha sonra belimden iğne vuruldu... doğumun kalan evrelerini ağrısız geçirdim.. ama 4 cm açılana kadarki 5 saatim oldukça sancılı geçti... ama unutuluyo walla... bu arada sadece 5 kilo vermişim doğumda... toplam 18 kilo almıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…