- 14 Ağustos 2015
- 680
- 1.271
- 33
Konu başka oldugu için kısa keseyim. Kapitalist kan emicileri unutmadım diyip de, ABD ve Avrupa'nın çok şükela oldugunu savunmanın çelişkinin dibi. Çünkü bunların tüm refahı kapitalizmden gelir. Asıl kafa kesiciler bunlardır. Dünyanın her yerine savaş götürdüler, ve bu yüzden şu anda epeyce refah içindeler ve dolayısıyla da daha bireyseller.
Kapitalizmin barbar kısmını yazarsın, o ayrı... Ama ona çözüm diye sosylaimz/komünizm kakalayamzsın.
Bu arada Marx'ı üniversiteye giren herkes okuyor yahu. Okumayan mı kalmış
bizim de bir hocamız arkadaşımızın şapkasını çıkarttırmıştı sınıfa girer girmez set bir üsluplaTuhaf gerçekten.
Bende ilk defa, derste şapka takmayı normal gören okulların olduğunu duydum.
Ben vakıf üniversitesinde olduğum için mi durumu fark etmedim hiç? Düşünüyorum denk gelmedim gerçekten. Belki şapka takan biri olmadı diyorum ama kaç kişi var sonuçta illa ki olmuştur.bizim de bir hocamız arkadaşımızın şapkasını çıkarttırmıştı sınıfa girer girmez set bir üslupla
Çocuğun ismi bile aklımda ,Akın.
ben de vakıf üniversitesi mezunuyum ama 1996 yılıBen vakıf üniversitesinde olduğum için mi durumu fark etmedim hiç? Düşünüyorum denk gelmedim gerçekten. Belki şapka takan biri olmadı diyorum ama kaç kişi var sonuçta illa ki olmuştur.
Ve neye dayanarak yasaklıyorlar anlamadım hala.
Söz konusu başörtüsü ve dolaylı yoldan kılık kıyafet özgülüğü olunca, Abd örneği vermek çelişki değil, aklını kullanmaktır. Eğer bir gün, gelir eşitsizliği konusunda sana abd'yi örnek gösterirsem bu lafını hak etmiş olurum. Refah? Ciddi misin? Eğer refahı evsiz sayısının çokluğuyla doğru orantılı olarak ölçüyorsan haklısın. Oysa Çin'de evi olan insanların sayısı %98'lerde. Neyse.
Ben üniversitelilerin değil senin okumadığını söyledim.
Ah keşke gülme komşuna gelir başına sözü gerçek olsaydıda, bir gün sende okuma şansını yakalasaydın.
Neyse, tüm bunlar ban sebebi.
Her meseleyi tek bir nedene baglıyorsan normaldir. Türban konusunda ABD diyeceksen, her şeyi katacaksın işin içine. Kapitalizmin sundugu refahı övdün, Marx duysa aglardı.
Çin'den girdiysen az sonra Küba da dersin.
Neyse bu son mesajım konuyu iyice dagıttık. Bak özet geçicem biraz.
Hayallerde şirinler köyü vardır. Tarlacı şirinler vardır, onlar tarladan bugday şirinlerler. Usta şrinler vardır, binaların duvarını şirinlerler... vs. Hepsi müthiş iyidirler, hep gülümser mübarekler. Pis kapitalist Gargamel'den ve onun yancı kedisi kapitalsit uşagı Azman'dan bucak bucak kaçar ve güven içinde köylerinde yaşarlar...
Hayaller budur yani.
Ama aslında komünizm eşitlik ve mükemmel dünya safsatasıyla yola çıkar. Sonra bu saçmalık anarşiye dönüşür. Sonra da bir kaç tane kendini tanrı zanneden tip gelir bu anarşistlere hükmeder ve sonunda sosyalizm çıkar ortaya. Ve orada ne eşitlik vardır ne de özgürlük. Daha önceki örneklerişni gördük. Marx'ın dedigi gibi degil yani. Önce sosyalizm gelirmiş de sonra komünizm gelirmiş falan degil, yukarıda anlattıgı mgibidir.
Ve sosyalizmi de kapitalistler getirecek maalesef, bunu da bil. Komünizm ise hiç gelemyecek.
Neyse konuyu çorba ettim sorry.
kapitalistler vaad verip milletimi uyutucak pembe hayallerle,Her meseleyi tek bir nedene baglıyorsan normaldir. Türban konusunda ABD diyeceksen, her şeyi katacaksın işin içine. Kapitalizmin sundugu refahı övdün, Marx duysa aglardı.
Çin'den girdiysen az sonra Küba da dersin.
Neyse bu son mesajım konuyu iyice dagıttık. Bak özet geçicem biraz.
Hayallerde şirinler köyü vardır. Tarlacı şirinler vardır, onlar tarladan bugday şirinlerler. Usta şrinler vardır, binaların duvarını şirinlerler... vs. Hepsi müthiş iyidirler, hep gülümser mübarekler. Pis kapitalist Gargamel'den ve onun yancı kedisi kapitalsit uşagı Azman'dan bucak bucak kaçar ve güven içinde köylerinde yaşarlar...
Hayaller budur yani.
Ama aslında komünizm eşitlik ve mükemmel dünya safsatasıyla yola çıkar. Sonra bu saçmalık anarşiye dönüşür. Sonra da bir kaç tane kendini tanrı zanneden tip gelir bu anarşistlere hükmeder ve sonunda sosyalizm çıkar ortaya. Ve orada ne eşitlik vardır ne de özgürlük. Daha önceki örneklerişni gördük. Marx'ın dedigi gibi degil yani. Önce sosyalizm gelirmiş de sonra komünizm gelirmiş falan degil, yukarıda anlattıgı mgibidir.
Ve sosyalizmi de kapitalistler getirecek maalesef, bunu da bil. Komünizm ise hiç gelemyecek.
Neyse konuyu çorba ettim sorry.
Devamında beni tartışmaya çekip banlanmama sebep olmayacaksanız yazayım.
Malum, 3 günlük engelimden bugün kurtulabildim.
Ben bu konuda iki yol görüyorum;
Ya sınırsız özgürlük ya da kamu alanlarını kapsayacak şekilde kurallar.
Bu kurallar konulurken din, izm, görüşler vb kıstas olarak alınmamalı.
Hatta onlar tamamen olayın dışında bırakılma ki böylece adalet sağlanmış olsun.
Eğer, Amerika gibi gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kimisi şort giyerken kimiside kep takabilecekse ve tüm bu özgürlükler yasalarla güvence altına alınacaksa, yani; "sınıfta mini eteğe izin vermeyiz" ya da "başörtüsü gericiliktir" denilemeyecekse sonuna kadar kabulümüzdür.
Fakat Tc bu seviyede değil. Haklar, azınlığa karşı dayatma olarak geri dönüyor.
Mesela ben, okula şapka ile gidemiyorum.
Oysa neredeyse öğrencilerin yarısını oluşturacak oranda başörtülü var.
Dine güç verilmesi halinde Suudi Arabistana, Afganistana evrilmeyecek ülke olmadığına, olamayacağına inanıyorum.
haklısınız.Ya ben de çok güldüm bunun için suçluluk mu hissettirmeyin bence insanlara. Asla kabul ettiğim onayladığım olaylar değil ama insanların mizahi zekası hep ilgimi çekmiştir. Bu benim taban tabana zıt olduğum konulardaki mizah içinde geçerli, gülüyorum napiyim?
Kaç bin insanız birbirimizin tepkilerini mi gözetleyeceğiz. Ben gülerim sen gülmezsin bu kadar basit.
haklısınız.
karikatüristleri dava etmekle başladılar önce ,sonra sıradan vatandaşlara kadar geldiler
biraz hoşgörülü olsalar bu tip yayınlar da yapılmayacak aslında ,
etki tepki meselesi.
bana saçma geliyor bunları kınamak,Aynen öyle.
Benim savunduğum görüş için ya da desteklediğim siyasiler içinde yapılsa ben gülüyorum, kaliteli olduğu sürece. Bunlarda art niyet taşımayan eğlenceli capsler bu kadar takılmaya gerek yok bence..
Ben 20 yasimdaymisim.tabiiki yanlis carsaf vs degil ama tesetturuyle okuyabilmeli genc kizlarimiz.bu tarz yaptirimlar halka zarar veriyor.kutuplasmada son noktadayiz.yazilara baktim gazetelerde kimi vencler olaydan 5 sene sonra ortululer icin ayricaliga donustu yazmis.bu seklide olmaz halk almiyor kararlari birbirimize guzel gozlerle bakmaliyizBir kadın hakları savunucusu olarak 28 Şubat ve beraberinde uygulanan başörtüsü yasağı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Neyse gezi yıl dönümü gelsin iyi mizah capsleri paylaşayım
Mayısa az kaldı :)
Neyse gezi yıl dönümü gelsin iyi mizah capsleri paylaşayım
Mayısa az kaldı :)
Aa iyi hatirlattin bak :) Gülelim azcık ya :)
Tabiki.Bakın bu harika fikir işte kızlar. Hadi kim daha çok çekmiş, kim daha çok ölmüş yarıştıralım önce, sonra da eğlenceli caps paylaşırız diğer tarafın üzüldüğü olaylar için. Excellent...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?