- 10 Ekim 2015
- 7.195
- 9.105
- 118
Evet ya kardeşim telefonu kurcalamış kaçtım ben de. Sonradan kullanıcı adının altına yazdım ama anlaşılmıyor pekSenin kim olduğunu anladım.Çoktandır yok diyordum meğer isim değişikliği yapmışsın.
![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet ya kardeşim telefonu kurcalamış kaçtım ben de. Sonradan kullanıcı adının altına yazdım ama anlaşılmıyor pekSenin kim olduğunu anladım.Çoktandır yok diyordum meğer isim değişikliği yapmışsın.
![]()
aa kimki.Senin kim olduğunu anladım.Çoktandır yok diyordum meğer isim değişikliği yapmışsın.
![]()
kimsinki. merak ettimEvet ya kardeşim telefonu kurcalamış kaçtım ben de. Sonradan kullanıcı adının altına yazdım ama anlaşılmıyor pek![]()
Evet ya kardeşim telefonu kurcalamış kaçtım ben de. Sonradan kullanıcı adının altına yazdım ama anlaşılmıyor pek![]()
Tantanis. Konuyu sabote ettim galibakimsinki. merak ettim
Kimliğini açık açık yazmadım rahatsız olursun diye,açıkladığına göre sorun yok herhalde.Tantanis. Konuyu sabote ettim galiba![]()
Senin acın/benim acım , senin değerin/benim değerim ,senin özgürlüğün/benim özgürlüğüm , senin hümanizmin/benim hümanizmimin güzel bir örneği bu capsler .
Ben o bütünlüğü ve birliği çok zamandır beklemediğim , o konuda ki umudumu rafa kaldırdığım için çokta içerlemedim .
Birileri bunları yapıp güler , gülünenler yarın o birilerinin başına gelene güler . Böyle de halden anlayan bir toplum olduk çıktık .![]()
Bir kadın hakları savunucusu olarak 28 Şubat ve beraberinde uygulanan başörtüsü yasağı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hangi okul o? Çok ilginç gerçekten okula şapka ile gidememek. Neye dayanarak böyle bir konuda yasak getirmişler ki?Devamında beni tartışmaya çekip banlanmama sebep olmayacaksanız yazayım.
Malum, 3 günlük engelimden bugün kurtulabildim.
Ben bu konuda iki yol görüyorum;
Ya sınırsız özgürlük ya da kamu alanlarını kapsayacak şekilde kurallar.
Bu kurallar konulurken din, izm, görüşler vb kıstas olarak alınmamalı.
Hatta onlar tamamen olayın dışında bırakılma ki böylece adalet sağlanmış olsun.
Eğer, Amerika gibi gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kimisi şort giyerken kimiside kep takabilecekse ve tüm bu özgürlükler yasalarla güvence altına alınacaksa, yani; "sınıfta mini eteğe izin vermeyiz" ya da "başörtüsü gericiliktir" denilemeyecekse sonuna kadar kabulümüzdür.
Fakat Tc bu seviyede değil. Haklar, azınlığa karşı dayatma olarak geri dönüyor.
Mesela ben, okula şapka ile gidemiyorum.
Oysa neredeyse öğrencilerin yarısını oluşturacak oranda başörtülü var.
Dine güç verilmesi halinde Suudi Arabistana, Afganistana evrilmeyecek ülke olmadığına, olamayacağına inanıyorum.
Hangi okul o? Çok ilginç gerçekten okula şapka ile gidememek. Neye dayanarak böyle bir konuda yasak getirmişler ki?
Ilginc gerçekten duymadım daha önce öyle bir şey hiç.Kampüs içinde elbette gezebilirsin.
Ama fakülteye giremezsin.
Dengesiz bir hoca ya da güvenlik ile karşılaşma; "çıkar onu!" sözlerine maruz kalma ve dahada kötüsü cevap verememe olasılığınız epey yüksek.
Sınıfta takmak ise imkansız.
Asla müsamaha göstermezler.
Devamında beni tartışmaya çekip banlanmama sebep olmayacaksanız yazayım.
Malum, 3 günlük engelimden bugün kurtulabildim.
Ben bu konuda iki yol görüyorum;
Ya sınırsız özgürlük ya da kamu alanlarını kapsayacak şekilde kurallar.
Bu kurallar konulurken din, izm, görüşler vb kıstas olarak alınmamalı.
Hatta onlar tamamen olayın dışında bırakılma ki böylece adalet sağlanmış olsun.
Eğer, Amerika gibi gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kimisi şort giyerken kimiside kep takabilecekse ve tüm bu özgürlükler yasalarla güvence altına alınacaksa, yani; "sınıfta mini eteğe izin vermeyiz" ya da "başörtüsü gericiliktir" denilemeyecekse sonuna kadar kabulümüzdür.
Fakat Tc bu seviyede değil. Haklar, azınlığa karşı dayatma olarak geri dönüyor.
Mesela ben, okula şapka ile gidemiyorum.
Oysa neredeyse öğrencilerin yarısını oluşturacak oranda başörtülü var.
Dine güç verilmesi halinde Suudi Arabistana, Afganistana evrilmeyecek ülke olmadığına, olamayacağına inanıyorum.
Ilginc gerçekten duymadım daha önce öyle bir şey hiç.
Bizim hala ilga edilmemiş bi şapka kanunumuz var sizinkiler ilginç bir kafadalarmış
Bence başörtüsü yasağı da şapka yasağı kadar komik. Hele aymnin bu konuda karar verirken kullandığı argümanlar daha komik.
Niran Ünsal'lı olanı iyiydi
Burası ABD degil Avrupa da degil. Bu ülkenin geçmişi onlarla bir degil, o yüzden örneklerin alakaya maydonoz.
Bir digeri de; radikal dincilere güç verirsen senin dedigin gibi olur, ama senin gibi düşünenenlere güç verilirse daha da berbat olur. Daha önce komünizm-eşitlik masallarıyla milleti salak yerine koyup, sonra da sosyalizme geçip yüzmilyonları öldürenleri de unutmadık. Ne aşırı özgürlük ne de aşırı baskı, ikisi de olmaz, ikisinin de çıkacagı yer aynı çünkü.
Diger komünizm başlıgını kapatmışlar, kapatmasalardı iyi olurdu aslında, tartışma yeni başlamıştı. Lakin şunu söyliyim, komünizm diye sosyalizm-komünizm çorbası yapmışsın tam çelişkiler yumagıydı. Artık başka başlıklarda tartışırız.
Tuhaf gerçekten.Ben de ilk defa duydum şapka yasağını. Bu yasağı koyan kafayi da merak ettim. :)
İşte, bende onu diyorum ya. Burası Amerika değil. Burası Avrupa da değil. Burası, devletin bekası için kafa kesmeyi hak görenlerin hüküm sürdüğü, insan kaçakçılığından, cariyeliğe kadar her türlü kirli işin yeşerdiği topraklar.
Tabi Güney-Kuzey savaşıda, siyahilere uygulanan ırkçı saldırılarda bunlarla yarışır nitelikte.
Lakin ortada bir din tüccarlığı olmadığı için, günümüz Amerikasına evrilmiş bir ülke ile yine günümüz TC'sine geçiş yapmış başka bir ülke var.
Ah, ben de Kapitalist kan emicileri unutmadım. Unutmak ne kelime! Heran her yerde pusuda bekliyorlar.
Evet, uzun süren tartışma nedeniyle kapatıldı. Hatta ban bile yedim.
Bu yüzden, farklı bir başlık altında vahşi Kapitalizm'in barbarlığından bahsederek tekrar engellenmeyi göze alamam.
Yeni bir haber ile karşılaşmam halinde, tüm hızımla bir konu daha açacağım.
Yönetimin haberi olana dek azılı düşmanlar olarak tartışabiliriz.
Lakin ban yemeyi sadece, Kapitalistleri tarihe gömme sevdasıyla göze alabilirim.
Eh, Komünistler idealist insanlardır.
Benzemezler "pis köylü sen çalış, ben haracayayım"cılara.
Not: Bilmiş laflarına en yumuşak şekilde cevap vereceğim. Kapitalist dostum, git ve Marx'ın Kapitalini oku.
O zaman asıl çorbanın kafanda olduğunu anlarsın.