• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 28 haftalık kızım için,

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yavumun durumu hala kritik dua edin lütfen.mamasınıda 1 haftadır kestiler yavrumun.aç belkide benim bebeğim.iyileşiir inşlh.

canım o aç degıldır ılaclar beslıyo onu yetrkı toprlasın annesı yanına gelsın ınşş ....

uzun zamandır buraya girmiyordum belki de yaşadıklarımı unutabilmek tekrar hatırlamamak için. ama sizi görünce dayanamadım.aynı şeyleri bende yaşadım ve öyle çaresizce en ufacık bi ümit ışığı aradım ki kendime o yüzden yazıyorum size.umut olsun diye. kızım 29 haftalık 1260 gr doğdu.46 gün yoğun bakımda yattı.tam 3 hafta agızdan beslenemedi damar yoluyla besliyorlardı. Anne sütünü tolere edemiyordu. yeşil safra geliyordu ve kaka yapamıyordu. hergün tahliller filmler ultrasonlar.başucunda biberon mama gördüğüm bebeklere öyle özeniyordum ki benim bebeğim aç diyordum ben yiyorum o yiyemiyo diyordum içimin nasıl yandığını parçalandığını anlatamam.hiç bi tedaviye cvp vermiyordu.düzelmiyodu bi türlü. en son çocuk cerrahıyla görüştürdüler bizi. ameliyatla acıp bakıcaz dediler.tahlıller fılmler normal ama anlıyamıyoruz neden beslenemediğını bu yuzden acıp bakıcaz belkıde hıç bişey yapmadan kapatıcaz dedıler.çok kucuktu.riski fazlaydı 1.5 kilo bebek.tekrar solunum makınasına baglanabılırdı. ben 46 gün hiç yaşamadım.iki sorumluluğm vardı kızım içemesede ona süt sağmak ve yüce Rabbime sürekli dua etmek yalvarmak.Ağlamaktan kendimi kaybediyordum artık. yoğun bakımın kokusunu kızımın kokusu sanıyordum.bi bebek ve hamile görmeye dayanamıyordum.kendımı suçladım onu taşıyamadım dıye oysa kı herşey Rabbımden.sonra ne mi oldu amelıyat denılen kızım tedavıye cvp verdı ve kendı kendıne duzeldı.yavrumun artık damarları patlıyor serumu kabul etmıyordu.kocaman bı ızı var bılegınde. bu yaşadığımız sıkıntılardan biri sadece çok şeyler atlattık.Şükürler olsun yavrum şuan çok sağlıklı.YUce RAbbım onu bıze bağışladı. 1 ay sonra doğum günü yapıcaz kızıma.sakın umutsuz olmayın sadece dua edın Rabbıme sığının.Mutlaka karşılığını alıcaksınız. Bu kötü günlerın hemen geçmesi dileğiyle...

rabbim sifa versdin insallahh dua herseyin anahtari insallahhh
tüm kuvezdeki yavrular kurtulcak.aklim hep onlarda kaliyor.mpjdeli haber verceksniz insallah bize

allahın izniyle toparlanacak annesi sen moralini yüksek tut ki bebeginde ii olsun allah yar ve yardımçınız olsun şifasını versin tüm küvezdeki bebeklere

Allah razı olsun hepinizden.kızım için güçlü olmaya çalışıyorum.eusge'nin dediği gibi süt derdi olmazsa yemicem bende,aynı sıkıntıyı yaşıyorum eusge'yle.umarım benim kızımda atlatır diğer bebeklerde.insanın evladıyla sınanması çok sabır istiyor.Allahım sabır versin.yoğun bakımdaki bütün bebeklerede şifa inşlh.

Allah razı olsun hepinizden.kızım için güçlü olmaya çalışıyorum.eusge'nin dediği gibi süt derdi olmazsa yemicem bende,aynı sıkıntıyı yaşıyorum eusge'yle.umarım benim kızımda atlatır diğer bebeklerde.insanın evladıyla sınanması çok sabır istiyor.Allahım sabır versin.yoğun bakımdaki bütün bebeklerede şifa inşlh.
efsane benimde oğlum 51 gündür küvözde... ne durumda bebeğiniz

nihalcim enfeksiyon ve bağırsaklardaki problem devam ediyor.Allahım senin oğlunada benşm kızımada diğer bebeklerede yardım etsin inşallah.

amin...... amin cümlemizin evlatlarını rabbim ana babalarına bağışlasın... enfeksiyon bizdede oldu... hala da ara ara nüksediyor... nek bazı bazı görüldü... şimdi iyi, mamayı tolere ediyor... bizimde önümüzde daha çok yolumuz var inanıyorum... sana şunu tavsiye edebilirim, sevdiğin hatırı geçer dostlarından akrabalarından dua iste... oğlum allahım bağışlarsa ilk evladım... benim 50 gündür yapabildiğim en iyi şey oydu... :((( ve en acısı dost bildiklerimden değil, samimiyetsiz ve uzak gördüklerimden destek gördüm... benimle ağladılar, benimle evladıma canı gönülden dua ettiler... ama şükür isyan etmiyorum... kafayı yemeklerden döndüm.. hala da tam toparlayabilmiş değilim.. inan... inanki evlatlarımız kucağımıza gelsin... rabbim büyüktür... ben her gün her an her saat oğluma ve büttün çocuklarımıza dua ediyorum... rabbim bizi onlarla sınamasın, rabbim evlatlarımızı sağ salim bize bağışlasın...

Bu acıyı,üzüntüyü başına gelmeyen anlamaz.Sabretmesi çok zor biz yaşayanlar biliriz.Tam ağlayacağım zaman kendimi toparlıyorum.Dost dediklerimizden aramayan çok evet.Bu günler bana insanları daha iyi tanımamı sağladı.Bana tuhaf gelirdi insanların sanal ortamda birşeyleri paylaşmaları ama burda yavruma dua eden birçok teyzesi,ablası var inanıyorum.Herkesden dua istiyorum, kaç kişi devamlı dua ediyor bilmiyorum.Sadece benimle konuşurken mi dua ediyorlar bilmiyorum.Ama bunu okuyan herkesin kızıma kızlarımıza oğullarımıza dua edeceğine inanıyorum.Her zaman diyorum ya Allahım sabır versin.Yoksa gerçekten delirecek gibi oluyorum.Ama toparlanıcam, toparlanıcaz.Yavrularımız için...Allahım evlatlarımızı bize bağışlasın.Hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin.AMİN
Nihalcim acının nasıl tarif edilemez olduğunu en iyi ben ve bizimle aynı durumdaki anneler biliyor.Birşey yapamıyoruz ama birbirimizin acısına ortak olabiliyoruz.

canım benım hep aklımdasın ınankı
merak edııp bakıorum sureklı
hala bır suzeme yok anlasılan
rabbım cok buyuk
allhım yardımcısı olsun
senın kızını vede butun bu durumda olanlara sıfa verıp rabbım anasına babasına bagslasın ınşşş
(AMİN)

Back