28 haftalık doğum süreci

Evet benim sütüm kesildi kızım da emmeyi reddedince bir süre sağımla devam ettim ama kesildi ne yazık ki.
Buraya ultrason sonucunuz varsa atın bakayım ben

Bence eve gecerek cok iyi yaptin, anliyorum vicdan azabi oluyo ama orda dengen bozuluyo iyice, cok iyi yaptin eve gecmekle , biliyorum 1-2 gün bile yillar gibi geliyo ama bak 50gün gecti gitti, zorluklarin çogu bitti , bundan sonra alacak bak goreceksin 1 haftaya kadar baṣlar iyice, amz tekrar soyluyorum onemli olan saglikli almasi, ṣuan sagliginda bi sorun yoksa tamamdir en fazla 10 gün degistirir taburculuk vaktini,onada dayanirsin bi ŝekil,inşallah ilerde bu gunleri unutup gidecez ikimizde.ben eminim sizin yumurcak bizden bile önce çikacak. Ben cigeri sordum doktora tekrar, evet yavas gelisiyo dedi ama önemli olan hizli yada yavaslik deil önemli olan saglikli gelismesi dedi tekrar bizimki yavasda olsa saglikli gelisiyomuṣ. Eminim sizin içinde ayni.
Evet bizdede bir iki kez kanama ṣüpesi oldu,onu kanda karbondioksite bakarak ṣüpe koydular, karbondioksit fazla cikti ,kanama süpesi var dediler,cok korktuk ama hiç bisey cikmadi,hiç bi sorun yok ṣuan,sizdede buna benzer biseydir. Artik kanama riski azaldi bundan sonra olmaz, iki gün önce ilk defa emar a girdi,tünel gibi olan alete , bugun nasil oldu bilmiyorum unuttum tamamen sormayi,onlarda gelip hic bisey demediler,yarin soracam ama biliyorum ters giden bisey oldumu aninda bilgi veriyolar tersligi,guzel bisey olunca vermiyolar ,bence orasida aynidir muakkak. Biz günde bir kez emzirmeye calisiyoruz ,cok emmiyo neyazikki 3-4 dakika sonra uyuyo direk. Biberonda benim sütümle her 4 saatte 60cc olarak deniyolar içerse , içmesse direk mideye kalani yolluyolar. Benim sütüm hiç azalmadi , burda sizden duyunca ogrendim hatta emmesse süt azaldigini, bende hiç azalmadi iki tane eller serbest sagma makinesi var her 4-5 saatte sagim yapiyorum evde, yemek yada temizlik yaparken bile sagim yapiyorum. Her sagmam 300ml oluyo. Ne artiyo ne azaliyo. Sagdiklarimdanda 40 litre falan çöpe attim koyacak yer kalmadi diye. Bizdede arada azaltiklari oldu , goz kontrol gunu sabah hiç vermiyolar zaten mesela her sali. Ben kendimde mama ile büyüdüm Annemde süt hiç olmamis bak bu bile yeni aklima geliyo, gercekten ben hiç sut emmemisim sadece mama. Elhamdülillah sadece hipertansiyonum ve pcos var genetik. 4 tane dil biliyorum , 3 tanesi ana dilim gibi , onun yaninda 2-3 tane dildede iletisim kurabalirim ileride derecede bilmesemde anliyorum baya. Ondan mamadan korkma belki dedigin gibi ṣuan biraz yavaslatir kilo almayi oda belki yani bilemessin. Eoprotein ne bilmiyorum galiba protein desteği, bana sorsa doktor verelimmi diye ben ṣahsen eger gerekli zorunlu ise verin derim yoksa pek istemiyorum.cunku protein destegininde bobreklere zarar verebilecegini biliyorum. Ondan ya süt yada mama ,extra bisey almasin boṣver belki baṣka bi organini kotu etkiler varsin 10 gün geç ciksin.

Ben sütüm olsunda gerekirse biberonla veririm diyorum, tabi memeden emerse hep güzel bi his hemde beni sagma ile ugrastirmaz. Ama emmesede ne yapiyim sagar sagar veririm, azalirsada mama veririm diyorum.aṣiri takilmiyorum yani , ṣuan tek odaklandigim konu yavas yada hizli saglikli gelismesi.bu gunlere geldik ben o kadar mutluyumki anlatamam, hayal gibi ,çok güçlüler ya çok gucluler maşşallah ben nasil ṣimdi diyim geç gelisiyo yavas gelisiyo ona kiyamam, yüzünede diyorum kizim sen kimseyi takma nasil istiyosan öyle gelis yeterki saglikli gelis,ben seninle gurur duyuyorum diyorum,maşşallah sana diyom zaten hemen gülümsüyo, sanki çok gülec bi kiz olcak maşşallah

Ufak tefek hep cikiyo biseyler , bizdede ayni gobek fitigi var dediler kesin soylemedim ben size, ilerde gecer gecmesse ameliyat olur dediler mesela. Keṣke hiç sorun cikmasa ama en azindan cikarsada caresi olan ciksin. Siz kiloyu takiyosunuz bende bi ara boyu takiyodum , sizin oglan eminim boyu bizimkinden uzundur, 2kilo100 gramken ölçmuslerdi 43cm çikti boyu mesela, normal dediler ama bence biraz kisa,baba tarafi hep uzun bide.hayirlisi diyorum artik takmiyorum herseyi ben, hayati tehlikeyi atlattiya çok şükür elhamdülillah , hayirlisi ile cikalimda bunada ṣükür , daha kotu halde olanlarda çok, kalici hasar olanlar , kac tane ameliyattan gecenler , biz bi göz ameliyati olduk iyiye gidiyo oda maşşallah , sizde bi mama sorunu var oda duzelir inşallah, baska büyük bi sorun gozukmuyo , ufak sorunlar oluyo ama diyorum normal dogan bebekleri bile bu kadar ilgilenseler her gün bi tahlil yapsalar muakkak onlardada cikar biseyler

Yukarda paylaştım tfus sonucu bu 3 haftadır hep aynı çıkıyor şu an mr gerek yok dedi pazartesi tekrar soracağım geçen 85 gram almıştı 1830 olmuştu bugün 1745 e düşmüş yine baya kilo vermiş neden kilo veriyor anlamaiyorum heralde çok aşırı zayıf olacak gelisemicek diye korkuyorum resmen ilerleme yok yerinde sayıyor onu hadtanede bırakmak bana öle bir ağırlık veriyor ki bilmiyorum ne yapacağımı evet yavaş kilo aliyolar farkındayım ama ya kilo veriyor yada sabit kalıyor ilerleme yok keşke anne stununu kabul etseydi bünyesi ama nasip böyleymiş

Aynisi bizdede çıkmış,ayni ṣekil galiba, emar da gorunuyomus ufak bi kanama olmuş ama ilerleme vs hic bisey yok sadece kanama olan bölge emar da çıkmış ve cok minik. Bugun hafta sonu olunca doktor yok ,pazartesi günü bilgi vereceklermis, hemsire doktor aramadiysa korkmayin dedi

Sizde demi aynı şey yazıyor bende 3 haftadır rpoeda bu şekilde mr gerek yok diyorlar pazartesi tekrar soracağım çok korkuyorum inslallah bişi çıkmaz Allah yardımcımız olsun

Yarin doktorla konusunca daha iyi belli olur ,yarin detayli yazarim,simdi bende yanlis bisey soyleyebilirim. biz hemsire ile bilgisayardan baktik sadece. Evet onceden olmuş bi kanama gozukuyo, grade 1 galiba çünkü çok minik bi bölge dedi hemsire.ama bitmis kapanmis kanama, yani sadece yeri belli mr da cikmis.tamografilerdede ŝüpe gibi cikmis daha önce ,ama bizde siz gibi enabiz fln olmayinca detayli takip edemiyoruz , doktor yada hemsire ne kadar soylerse o kadar biliyoruz.hemsire cok minik onemli bisey oldugunu dusunmuyorum ,hemde doktorda sizi aramamis bilgi vermemis dedi. Pazartesi doktordan detayli bilgi alin ama korkmayin dedi , nerdeyse erken premature lerde hepsinde oluyo ,bi hapsursa kanama yapabiliyo dedi. Inşallah kotu bi sey deildir , nedende içim ferah benimde ,,kotu bisey hissetmiyorum.ben kanama olmuslugunu bile bilmiyodum gercekten ,iki defa ṣüpe var dediler sonra detayli tomografi cektiler sonra hep bisey yok dediler onemli bisey yok. Ve dogdugundan beri her hafta nerdeyse cekiyolar tomografi. Beyin kalp ciger hepsine her hafta bakiyolar.

Geçmiş olsun benim kzim 25 haftalik dogdu 147 gün (5 ay) kuvezde kaldi 2.5 ay entube kaldı sonra 1 ay burundan destek aldi geri kalan sürede kuvez içi destek aldı bu arada rop muaynesi oldu en çok üzdü bizi şükür şu an iyi Allah izin verirde sağ salim alırsanız kucağınıza asıl iş çıktıktan sonra bol bol dua edin tespih çekin

Teşekkür ederim gerçekten asil işimiz çıktıktan sonra başlıyor şu an tfs sonuxunu sordum mr gerek yok dediler bişi olmaz merak.etme dedi bugün rop muayenesi olduk sonuçlar yarın cikar bakalım ne dicekler hala emziremiyirum ve kusması var bilemiyorum ne olcak bakalim bayadir burdayım Allah hepmize yardim etsin

Elhamdülillah temiz demis doktor beyine. Esim gitti gorustu, simdi aradi , doktor demis mr temiz hersey temiz normal ,ṣuan bi sıkıntı yok. Esimde böyle böyle hemsire bize boyle dedi filme bakarak demiṣ. Onda hiç bi sıkıntı yok, cok minik bi iz sadece ve beynin onemli bi yerindede deil,o normal ,sifir sıkınti demis.zamanlada kendi kaybolur gider,minimal bi iz sadece.bunu biz temografilerdede gördük biliyoduk zaten ,hic bir sorun deil yani sifir sorun bişey merak etmeyin demis.hiç korkmamistim ben biliyom onemli bisey olunca hemen yetistiriyolar ,onemsiz ise yada iyi haberleri varsa anca biz sorarsak soyluyolar ama genede dün gece gene kabus oldu bana uyutmadi . Cok şükür bi sıkınti yok.sadece son 3 gundur gene kilo almasi durdu 2150-2200 gram arasi gidiyo geliyo. Normal diyoruz onada beklicez artik, süt içmeside gün ve gün iyiye gidiyo , beni 2dakika emerken bu 3 oldu 4 oldu suan daha kuvvetli 5-6 dakika olmaya basladi, biberonlada artik 40ml falan bitiriyo ,gerisini bazen bitiriyo bazen zorlamiyoruz

Haaa bide soyledimmi bilmiyorum artik hiç maske yok, maşşallah kurtuldu maskeden. Sadece nazal var ṣuan , zaten onuda çok cikarttigi oluyo assiliyo ama dayaniyo ciksa bile sorun olmuyo maşşallah buyuk bi saturasyon olmuyo bazen 5-10dk sonra farkediyolarmis

Çok sevindim çıkışınız yakın gibi görünüyor :)
inşallah çok saol inşallah. Ama gene en az 3 hafta diye dusunuyorum aksilik cikmassa tabi. 1 hafta nazal ile , 1 haftada nazalsiz yani hiç bisey olmadan , 1 haftada artik diger en son servis ve anne bebek uyumu .3-4 haftamiz var gibi en az. Hayirlisi artik hayirlisi olsunda bi aksilik cikmasin ben dayanacam inşallah, moralim her gün daha iyiye gidiyo.kizimda bende daha çok güçlendik,daha geliṣtik çok ṣükür. Suavinex marka anti-colik biberon almistik ,hemde memeye çok yakin, sanki onuda çok sevdi ,nerdeyse artik hiç tıkanmiyo onla ,çünkü hastaneninki biberonu gibi durdugu zaman agzina damlamiyo,bogazina nefesine kacmiyo bide hava gitmiyo boṣa çekmiyo,karninida rahatlatti gibi. Inşallah hemen oksijen hem beslenme bu 1-2 haftaya kadar tamamen aliṣmis olur inşallah. Gaz ve kaka yapmadan önce çok morariyo resmen kapkara oluyo,muakkak buda normaldir deilmi?her bebekte olan ṣeyler,çok pirtlatiyo.hepsinden önce kap kara oluyo resmen, zaten pirtlatma sesini duymassam bu sefer huzursuzlasiyo hemen, çok aglayan bi bebek deil galiba premature bebekler böyle galiba servisdede arada geliyo 1 dakika surmuyo aglama sesleri

Geçmis olsun maşşallah darisi bizim basimiza bizde saglikli cikariz inşallah. Rop ciktimi sizde tedavi gerektirecek kadar?bize iki gozune enjeksiyon tedavisi uygulandi rop 3 dereceden geriliyo elhamdülillah 1e kadar düṣmek üzere galiba ,yarin tekrar kontrolu olcak. Bide kaç kiloda ciktiniz ?ilk günler muakkak korku oluyodur sevinçle karıṣık , biraz bahsederminiz sürecinizi , bizde deneyimlerinizden ders cikaralim. Ahhhh ahhhh ne dualar ne tesbihler kaç tane kurban sadaka verdik hayirlisi ile kurtulsunlar diye, aglaya aglaya hele ilk 50 gün gözlerimizin ṣiṣligi yeni iniyo,çok korktuk çok halen geceleri kabuslarla uyaniyorum ama azaldi biraz , son iki haftadir rahatladik biraz ,Allah bozmasin ,nazar degmesin maşşallah hep böyle iyi gider Inşallah. Ciktiktikdan sonra inşallah aksi zor bi durum yasamayiz , hep iyiyi dusunmeye calisiyorum inşallah iyi olur hep bundan sonra. Normal bebekler gibi klasik zorluklar illaki olacak inşallah stressiz kolay atlatiriz.

Bu konuyla ilgili bir şey okumuştum. Prematüre bebekler yoğun bakımda terbiye oluyor ağlama konusunda diye içim cız etmişti. Kızım haftaya 1 yaşına giriyor hala çok ağlayan bir bebek değil.
Gazı olması normal zamanla alışacak uzun süre yattıkları için de gazlı bebekler oluyorlar çıktıktan sonra da harekete alışana kadar gaz sancısı çekti kızım

Kızımı hastaneden çıkardığımız gün boyunca uyumuştu hiç uyanmamıştı korkmuştum doktoru aramıştım. Beslemek için uyandır şu an çok güvende hissediyor o nedenle uyur dedi. İki gün sonra kontrole gittiğimizde kilo alıp almadığına baktılar almıştı.
Sonra bir iki gün ağlama krizleri oldu yine aradım alışmaya çalışıyor biraz kundak dene dediler.
Sonra toparlandı bize gülücüklerini göstermeye başladı hep kucağımda tuttum :)
Biz 3-4 ay kimseyi eve almadık. Babası dışardaki işine gidince geldiğinde hemen duş aldı üst değişti. Çıkarınca o zorluğu var açıkçası ailemizle görüntülü konuştuk sadece.
Bi de sigara konusu çok önemli uzun süre ciğerle alakalı destek aldıkları için ekstra dikkat etmek gerekiyor.
Ben kızıma her gün duş aldırdım akşam vakti. Zaten haziranda çıkmıştık rahatlatıyordu onu gaz anlamında da. Ama hala düzeni aynı kar yağsa bile yıkandı yıkamayınca söylenir
Elinizden geldiği kadar besleyeceksiniz mama desteği vermekten de çekinmeyin benim sütüm azdı destekli gittik. Kızım hiç emmeye düşkün olmadı. Çabuk yorulurdu uyurdu bırakırdı sonra reddetti zaten biberona geçtik.

Mr gerek yok dedilerse demekki hiç bi sorun yok inşallah.bizede mr i rutin cekmislerdi 2kg gecen her bebege cekiyolarmis onun için,yani bi sorun oldugu için deil,rutin kontrol dediler.Sende Hiç merak etme.nasil durumunuz gelisme varmi? Herşey inşallah yerli yerince gidiyor, Oglunda sende iyisinizdir inşallah, eve alisabildinmi? biraz faydasi olmustur inşallah duygu durumuna.biz gozler iyiye gidiyo halen kenarlarda biraz var ama bundan sonra gozler artik gelisir iyice gecer dedi, cok pozitifdi göz doktoru.bugun oglen midesine giden sondayi cikarmisti geri takmadilar ama aksam gene 50ml içti mecburen 10ml için tekrar taktilar . Yapacak bisey yok böyle böyle yakin zamanda kurtulacak ikiside,birazcik kilo almasini yavaslatiyor o kadar son 4-5 gün yerinde saydi, ama hep olan seyler basindan beri sonra geri almaya basliyo. Banyoya falan basladinizmi,yaptiriyirmusunuz?banyo bana moral olarak çok iyi geliyo ,azcik guluyorum falan moral veriyor çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…