- 6 Ocak 2024
- 2.458
- 3.220
- 53
- Konu Sahibi Marjaltrkmn66
-
Bence eve gecerek cok iyi yaptin, anliyorum vicdan azabi oluyo ama orda dengen bozuluyo iyice, cok iyi yaptin eve gecmekle , biliyorum 1-2 gün bile yillar gibi geliyo ama bak 50gün gecti gitti, zorluklarin çogu bitti , bundan sonra alacak bak goreceksin 1 haftaya kadar baṣlar iyice, amz tekrar soyluyorum onemli olan saglikli almasi, ṣuan sagliginda bi sorun yoksa tamamdir en fazla 10 gün degistirir taburculuk vaktini,onada dayanirsin bi ŝekil,inşallah ilerde bu gunleri unutup gidecez ikimizde.ben eminim sizin yumurcak bizden bile önce çikacak. Ben cigeri sordum doktora tekrar, evet yavas gelisiyo dedi ama önemli olan hizli yada yavaslik deil önemli olan saglikli gelismesi dedi tekrar bizimki yavasda olsa saglikli gelisiyomuṣ. Eminim sizin içinde ayni.Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için bana bu surecte sizinde besste arkadasininda desteğini unutmayacagim tam herşey yoluna girdi diyorum bisiler çıkıveriyor bebek sürpriz yumrta gibi beyinde şüpheli kanama çıkmış beyin kanaması prematüre de olanlardan ben e nabizda ultrason sonuçlarında görmüştüm doktora sordum supheli yazıyor dedi şu an ne gerektiren bir durum yok dedi ilerlerme varmı diye haftada bir kontrol ediyoruz dedi kafama çok takılıyor her hangi bir sorun yaratır mı diye korkuyorum siz hiç karşılaştınız mi böyle birşeyle inşallah bie sikinti olmaz eve geldim ama aklım hep bebekte gelmesemiydim keşke diyorum ama hastanede artık çok zor gelmeye başlamıştı bakalım ne olacak bundan sonra bekleyip gorcem biraz solunum desteğine ihtiyaçi var bizimkininde çok yorgun duruyor rop emzirme sürexi falan çok yordu tekrar hudda kalıyor şu an solunum inşallah bir haftaya falan toparlar diye umut ediyorum kusması dan dolayı mamayida azaltmislar emzirmeden sonra midesini yirmamk için 12 CC veriyilar şu an zamanla yükselticekler ekstra serum destegide goruryor solunum bir şekilde çözulur inşallah siz beslenmeyi atlattiniz çok şükür edin beslenme de çok önemli bebeğim bir gün normal bebekler gibi olacak mı acaba düşünmeden de edemiyorum rabbim hepimize yardım etsin
Aynisi bizdede çıkmış,ayni ṣekil galiba, emar da gorunuyomus ufak bi kanama olmuş ama ilerleme vs hic bisey yok sadece kanama olan bölge emar da çıkmış ve cok minik. Bugun hafta sonu olunca doktor yok ,pazartesi günü bilgi vereceklermis, hemsire doktor aramadiysa korkmayin dediYukarda paylaştım tfus sonucu bu 3 haftadır hep aynı çıkıyor şu an mr gerek yok dedi pazartesi tekrar soracağım geçen 85 gram almıştı 1830 olmuştu bugün 1745 e düşmüş yine baya kilo vermiş neden kilo veriyor anlamaiyorum heralde çok aşırı zayıf olacak gelisemicek diye korkuyorum resmen ilerleme yok yerinde sayıyor onu hadtanede bırakmak bana öle bir ağırlık veriyor ki bilmiyorum ne yapacağımı evet yavaş kilo aliyolar farkındayım ama ya kilo veriyor yada sabit kalıyor ilerleme yok keşke anne stununu kabul etseydi bünyesi ama nasip böyleymiş
Sizde demi aynı şey yazıyor bende 3 haftadır rpoeda bu şekilde mr gerek yok diyorlar pazartesi tekrar soracağım çok korkuyorum inslallah bişi çıkmaz Allah yardımcımız olsunAynisi bizdede çıkmış,ayni ṣekil galiba, emar da gorunuyomus ufak bi kanama olmuş ama ilerleme vs hic bisey yok sadece kanama olan bölge emar da çıkmış ve cok minik. Bugun hafta sonu olunca doktor yok ,pazartesi günü bilgi vereceklermis, hemsire doktor aramadiysa korkmayin dedi
Geçmiş olsun benim kzim 25 haftalik dogdu 147 gün (5 ay) kuvezde kaldi 2.5 ay entube kaldı sonra 1 ay burundan destek aldi geri kalan sürede kuvez içi destek aldı bu arada rop muaynesi oldu en çok üzdü bizi şükür şu an iyi Allah izin verirde sağ salim alırsanız kucağınıza asıl iş çıktıktan sonra bol bol dua edin tespih çekinArkadaşlar 28 haftalık doğum yaptim bebeğim 20 gündür kuvezde 17 günde entubeden çıktı şu an burnundan nefes veriyorlar süreç nasil.oluyir bundan sonra kilo alıp veriyor şu an hala doğum kilosunda 1300 gram ne zaman kilo almaya başlayacak hastaneden ne zaman çıkar yardımcı olacak varda şimdiden teşekkürler
Elhamdülillah temiz demis doktor beyine. Esim gitti gorustu, simdi aradi , doktor demis mr temiz hersey temiz normal ,ṣuan bi sıkıntı yok. Esimde böyle böyle hemsire bize boyle dedi filme bakarak demiṣ. Onda hiç bi sıkıntı yok, cok minik bi iz sadece ve beynin onemli bi yerindede deil,o normal ,sifir sıkınti demis.zamanlada kendi kaybolur gider,minimal bi iz sadece.bunu biz temografilerdede gördük biliyoduk zaten ,hic bir sorun deil yani sifir sorun bişey merak etmeyin demis.hiç korkmamistim ben biliyom onemli bisey olunca hemen yetistiriyolar ,onemsiz ise yada iyi haberleri varsa anca biz sorarsak soyluyolar ama genede dün gece gene kabus oldu bana uyutmadi . Cok şükür bi sıkınti yok.sadece son 3 gundur gene kilo almasi durdu 2150-2200 gram arasi gidiyo geliyo. Normal diyoruz onada beklicez artik, süt içmeside gün ve gün iyiye gidiyo , beni 2dakika emerken bu 3 oldu 4 oldu suan daha kuvvetli 5-6 dakika olmaya basladi, biberonlada artik 40ml falan bitiriyo ,gerisini bazen bitiriyo bazen zorlamiyoruzTeşekkür ederim gerçekten asil işimiz çıktıktan sonra başlıyor şu an tfs sonuxunu sordum mr gerek yok dediler bişi olmaz merak.etme dedi bugün rop muayenesi olduk sonuçlar yarın cikar bakalım ne dicekler hala emziremiyirum ve kusması var bilemiyorum ne olcak bakalim bayadir burdayım Allah hepmize yardim etsin
Çok sevindim çıkışınız yakın gibi görünüyor :)
Geçmis olsun maşşallah darisi bizim basimiza bizde saglikli cikariz inşallah. Rop ciktimi sizde tedavi gerektirecek kadar?bize iki gozune enjeksiyon tedavisi uygulandi rop 3 dereceden geriliyo elhamdülillah 1e kadar düṣmek üzere galiba ,yarin tekrar kontrolu olcak. Bide kaç kiloda ciktiniz ?ilk günler muakkak korku oluyodur sevinçle karıṣık , biraz bahsederminiz sürecinizi , bizde deneyimlerinizden ders cikaralim. Ahhhh ahhhh ne dualar ne tesbihler kaç tane kurban sadaka verdik hayirlisi ile kurtulsunlar diye, aglaya aglaya hele ilk 50 gün gözlerimizin ṣiṣligi yeni iniyo,çok korktuk çok halen geceleri kabuslarla uyaniyorum ama azaldi biraz , son iki haftadir rahatladik biraz ,Allah bozmasin ,nazar degmesin maşşallah hep böyle iyi gider Inşallah. Ciktiktikdan sonra inşallah aksi zor bi durum yasamayiz , hep iyiyi dusunmeye calisiyorum inşallah iyi olur hep bundan sonra. Normal bebekler gibi klasik zorluklar illaki olacak inşallah stressiz kolay atlatiriz.Geçmiş olsun benim kzim 25 haftalik dogdu 147 gün (5 ay) kuvezde kaldi 2.5 ay entube kaldı sonra 1 ay burundan destek aldi geri kalan sürede kuvez içi destek aldı bu arada rop muaynesi oldu en çok üzdü bizi şükür şu an iyi Allah izin verirde sağ salim alırsanız kucağınıza asıl iş çıktıktan sonra bol bol dua edin tespih çekin
Bu konuyla ilgili bir şey okumuştum. Prematüre bebekler yoğun bakımda terbiye oluyor ağlama konusunda diye içim cız etmişti. Kızım haftaya 1 yaşına giriyor hala çok ağlayan bir bebek değil.inşallah çok saol inşallah . Ama gene en az 3 hafta diye dusunuyorum aksilik cikmassa tabi. 1 hafta nazal ile , 1 haftada nazalsiz yani hiç bisey olmadan , 1 haftada artik diger en son servis ve anne bebek uyumu .3-4 haftamiz var gibi en az. Hayirlisi artik hayirlisi olsunda bi aksilik cikmasin ben dayanacam inşallah, moralim her gün daha iyiye gidiyo.kizimda bende daha çok güçlendik,daha geliṣtik çok ṣükür. Suavinex marka anti-colik biberon almistik ,hemde memeye çok yakin, sanki onuda çok sevdi ,nerdeyse artik hiç tıkanmiyo onla ,çünkü hastaneninki biberonu gibi durdugu zaman agzina damlamiyo,bogazina nefesine kacmiyo bide hava gitmiyo boṣa çekmiyo,karninida rahatlatti gibi. Inşallah hemen oksijen hem beslenme bu 1-2 haftaya kadar tamamen aliṣmis olur inşallah. Gaz ve kaka yapmadan önce çok morariyo resmen kapkara oluyo,muakkak buda normaldir deilmi?her bebekte olan ṣeyler,çok pirtlatiyo.hepsinden önce kap kara oluyo resmen, zaten pirtlatma sesini duymassam bu sefer huzursuzlasiyo hemen, çok aglayan bi bebek deil galiba premature bebekler böyle galiba servisdede arada geliyo 1 dakika surmuyo aglama sesleri
Mr gerek yok dedilerse demekki hiç bi sorun yok inşallah.bizede mr i rutin cekmislerdi 2kg gecen her bebege cekiyolarmis onun için,yani bi sorun oldugu için deil,rutin kontrol dediler.Sende Hiç merak etme.nasil durumunuz gelisme varmi? Herşey inşallah yerli yerince gidiyor, Oglunda sende iyisinizdir inşallah, eve alisabildinmi? biraz faydasi olmustur inşallah duygu durumuna.biz gozler iyiye gidiyo halen kenarlarda biraz var ama bundan sonra gozler artik gelisir iyice gecer dedi, cok pozitifdi göz doktoru.bugun oglen midesine giden sondayi cikarmisti geri takmadilar ama aksam gene 50ml içti mecburen 10ml için tekrar taktilarTeşekkür ederim gerçekten asil işimiz çıktıktan sonra başlıyor şu an tfs sonuxunu sordum mr gerek yok dediler bişi olmaz merak.etme dedi bugün rop muayenesi olduk sonuçlar yarın cikar bakalım ne dicekler hala emziremiyirum ve kusması var bilemiyorum ne olcak bakalim bayadir burdayım Allah hepmize yardim etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?