- 6 Ocak 2024
- 2.356
- 3.140
- 53
- Konu Sahibi Marjaltrkmn66
-
Benim kızım 2,5 kg olana kadar zor içti biberondan. Emmesi de çok azdı mememde hemen uyurdu öyle 4-5 dk çekemezdi. Biberonlar kullanılmaktan gevşiyor evet ama şu an bebeğiniz zaten çok iyi çekemediği için biraz ağzına da akması lazım yoksa beslenmemez çok. Benim kızım taburcu olduktan sonra bile yavaş akışlı biberon kullanamadık orta yavaş arası kullandım hastanedekinden daha yavaştı akışı ama. Maşallah bebeğinize ne güzel toparladı.Merhaba , nasil gidiyo?herṣey yolunda inşallah, bizimki an itibari ile 2kg oldu ama oksijenden cikamadi halen sadece iki güne bir banyo yaptiriyoruz, banyo yaparken dayaniyo butun kablolari cikariyoruz ,basimizda ebe duruyo renginden anliyo o nasil oldugunu ,maşşallah 15 dakika banyo kutulama dayandi ama halen cikamaz daha vakti gelmedi dediler. Bide canımı sıkan , emerken çok uzun emmiyo zaten yorulup uyuyo. Biberondanda bi tam çözemedi çok cekiyo heyecan yapiyo oda bogazi hep süt doluyo ne yapacagini sasiriyo, eṣim hemen cekiyo biberonu agzindan, kalp atislari dusuyo sonra nefes aliyo tekrar geliyo ama o arada bayilip kaliyo ,biliyo bi sorun oldugunu tekrar içmiyo. Bi gün içiyo iyi 40cc mesela ama bi sonrakini yıkiyo ortaligi süt diye veriyoruz gene ayni oluyo. Bugun dedim biberonun ucu dahami kucuk olmasi gerek çünkü dikince ṣıp ṣıp damliyo dedim belki deligi çok acildi kullana kullana dedim, yok ya normal dediler, bilemiyorum kendimin aldigini evden gotursemmiki fln diye dusundüm izin verirlermi bilmiyorum. Bi kaldirip atsa ṣu oksijen makinesini bide süt içmeyi tam bi ogrense daha daha rahatliyacaz ama bi türlü geçemedik o etaba. Merakda ediyorum siz hiç biberonla verdinizmi içebiliyomu ,durup nefes alip tekrar kendiliginden emmeye devam ediyomu biberondan ?inşallah sizde çok cok daha ilerlemissinizdir , ṣu mubarek ayin hurmetine inşallah mevlam hayirlisi ile hizlandirsin bizim gelisimlerimizi
Yaaa çok saol , tessekkur ederim rahatlattin beniBenim kızım 2,5 kg olana kadar zor içti biberondan. Emmesi de çok azdı mememde hemen uyurdu öyle 4-5 dk çekemezdi. Biberonlar kullanılmaktan gevşiyor evet ama şu an bebeğiniz zaten çok iyi çekemediği için biraz ağzına da akması lazım yoksa beslenmemez çok. Benim kızım taburcu olduktan sonra bile yavaş akışlı biberon kullanamadık orta yavaş arası kullandım hastanedekinden daha yavaştı akışı ama. Maşallah bebeğinize ne güzel toparladı.
Merhaba bende durumlar aynı 1755 gram şuan yeni yanından çıktım bu hafta kilo verdi aldı yine bosa giden bir hasta oldu kilo alamadı kilo almıyor bende buna takılıyorum iki kiloya daha var bizimde gece bir meme verdim gayet güzel emiyor ama hala emzirmeye izin vermiyolar şu an kuvez içine oksijen veriyolar o şekilde duruyor dokror az bi oksijen eksiği var dedi Hud dan çıktı ağzından boru ile beslenmelerini istemiyorum çocuk emmeyi unutacak sunan emzigini tutuyor ben biberonla veriyorum sormayın kriz geçiriyorum bende ac olduğu çok belli ağzından çıkarıyor kusuyor bazende hepsini bitiriyor bende kendi biberonumu getirmeyi düşünüyorum bakalım bana diyet yap dedi doktor süt ve süt ürünleri tüketme dedi yapacak bişi yok dikkat edicem ama benim için emzirmek daha önemli kendi sütumu veririm birazda üstüne mama veririm napayım şu an için durumu iyi gibi göz muayenesini haftada bir yapicaz dedi dememki gerek kalmadı haftada bire düşürdüler diye düşünüyorum inşallah kuvez içi oksijeni de keserler sonrasında emmeye başlar.diye umut ediyorum 50 gün oldu bize daha ne kadar kalcaz.bilmiyorum bu hafta kilo alması lazım ama siz emmeye başlayınca kilo veriyor demistiniz demmeki enerji harcıyor daha çok kilo veriyor hakkımızda hayirlisi olsun merak etmeyin burdaki küçük doğan bebekler hep bole biberonu tutmuyolar heralde buda onalara özgü bişi sabrettik sonu güzel olacak inşallah Allah yardımcımız olsun merak etmeyin duzelivek solunum her zaman daha onemliMerhaba , nasil gidiyo?herṣey yolunda inşallah, bizimki an itibari ile 2kg oldu ama oksijenden cikamadi halen sadece iki güne bir banyo yaptiriyoruz, banyo yaparken dayaniyo butun kablolari cikariyoruz ,basimizda ebe duruyo renginden anliyo o nasil oldugunu ,maşşallah 15 dakika banyo kutulama dayandi ama halen cikamaz daha vakti gelmedi dediler. Bide canımı sıkan , emerken çok uzun emmiyo zaten yorulup uyuyo. Biberondanda bi tam çözemedi çok cekiyo heyecan yapiyo oda bogazi hep süt doluyo ne yapacagini sasiriyo, eṣim hemen cekiyo biberonu agzindan, kalp atislari dusuyo sonra nefes aliyo tekrar geliyo ama o arada bayilip kaliyo ,biliyo bi sorun oldugunu tekrar içmiyo. Bi gün içiyo iyi 40cc mesela ama bi sonrakini yıkiyo ortaligi süt diye veriyoruz gene ayni oluyo. Bugun dedim biberonun ucu dahami kucuk olmasi gerek çünkü dikince ṣıp ṣıp damliyo dedim belki deligi çok acildi kullana kullana dedim, yok ya normal dediler, bilemiyorum kendimin aldigini evden gotursemmiki fln diye dusundüm izin verirlermi bilmiyorum. Bi kaldirip atsa ṣu oksijen makinesini bide süt içmeyi tam bi ogrense daha daha rahatliyacaz ama bi türlü geçemedik o etaba. Merakda ediyorum siz hiç biberonla verdinizmi içebiliyomu ,durup nefes alip tekrar kendiliginden emmeye devam ediyomu biberondan ?inşallah sizde çok cok daha ilerlemissinizdir , ṣu mubarek ayin hurmetine inşallah mevlam hayirlisi ile hizlandirsin bizim gelisimlerimizi
Aynen göz muayesi çok zor oluyormus acı hissetmedihini duymak beni rahatlatti ama muayene olan arkadaşlarım kapıda bekliyoruz ağlaması hiç durmuyor dediler rop benim korkulu rüyam arrik kafaya takmamaya çalışıyorum. Haftada bir muayene olacak şu an bizi korkutacak bir durum yok dedi insllah hep bile gider yarın yine muayenesi varBebeklerin aslında tam olarak acı hissi yok. Korku hissi de yok. Yani kendiniz yaşıyormuş gibi düşünmeyin. Halsiz kalıyor gözleri kızarıyor olabilir sonuç olarak hatırlamayacağını düşünüp kendinizi rahatlatın. Anne yüreği kıyabilir mi hiç hele böyle zorlu yollardan geçmişken :) benim de kızım kaç hafta o muayeneyi oldu biz taburcu olduktan sonra bir kez götürdük sadece o an yanımızda muayene olunca içim kaldırmamıştı sanki ciğerim acımıştı sizi çok iyi anlıyorum. O ana kadar normal ışıkla falan bakılıyor sanıyordum o kadar zor olduğunu görünce çok ağladım. Ama çok şükür iyi bebeğiniz toparlayacak daha da iyi olacak
Şahsen gözüme o şeyleri yapsalar ben de ağlardım :)Aynen göz muayesi çok zor oluyormus acı hissetmedihini duymak beni rahatlatti ama muayene olan arkadaşlarım kapıda bekliyoruz ağlaması hiç durmuyor dediler rop benim korkulu rüyam arrik kafaya takmamaya çalışıyorum. Haftada bir muayene olacak şu an bizi korkutacak bir durum yok dedi insllah hep bile gider yarın yine muayenesi var
Bize aynen doktorun söyledigini söyleyim belki sizin servisdede ayni ama söylemediler. Bize hepsini ayni anda hizli gelistirebilmesi imkansiz ,bizimde ona yüklenmemiz tehlikeli ve riskli. Onun için o hangisinde daha hizli gelisiyo yada kabul ediyosa onun üstüne gidip digerlerini zamana birakiyoruz,kendi kendine gelismesine birakip onu zorlamiyoruz. Sizin bebekte ṣuan kilo almasi iyi ,buyumesi ve bagirsaklari iyi, beslenmenin üzerine gidecegiz onun için, ama ciğeri daha tam açilmadi istedigimiz düzeyde , hepsinin üstüne gidemeyiz ,onu zamana birakacaz,oksijen maskeside kismen yardim ediyo zaten cigerlerinin açilmasina,bekleyip gorecegiz. Ṣuan bizim beklentimiz saglikli beslenebilmesi ,hazmetmesi ve saglikli boṣaltimi.Ama her bebek farkli, baska bi bebek cigerleri daha hizli gelisiyo,ondada direk oksijen makinesinden cikmaya odaklanip,beslenmesini yada kilo almasini ikinci plana attigimizda cok oluyor dedi,yani her bebek farkli. 55cc yaptilar galiba bir iki güne 60cc olur gibime geliyo.Ne hayirlisi bilemeyiz ama bazen diyorum keske sizinki gibi once ciger iṣini cözebilse diye dusunmuyo deilim, belki sizdede ayni durum hepsi birden agirlik verirseler risk olur,yorulur ,goruyosun bi ufak sorun hoooop 1 hafta geriye goturuyor. Oksijenden cikmasina o kadar sevindimki sizinkinin, harika bisey bu ya Maşşallah ,darisi bize inşallah. , ben doktor deilim ama benim fikrim ṣuan senin paṣa kendi kendine nefes almaya alismaya calisiyo,kilo almasi beslenmesi ikinci planda, ama üç beṣ güne tamamen adapte olunca , bu sefer kilo yada beslenmeside bi anda duzelmeye basliyacak. O maskenin lastikleri çok iz yapti bizimkinde , dokunuyorum resmen kemik bile göçük iz yapmis yuz kemigine, içim ciz ediyo ama yapacak bisey yok bunada ṣükür. Probiyotik sordunmu ,sütünü veriyosalar probiyotik kullanmani öneririm, süt içinde eller serbest sagım aleti bence çok faydaliMerhaba bende durumlar aynı 1755 gram şuan yeni yanından çıktım bu hafta kilo verdi aldı yine bosa giden bir hasta oldu kilo alamadı kilo almıyor bende buna takılıyorum iki kiloya daha var bizimde gece bir meme verdim gayet güzel emiyor ama hala emzirmeye izin vermiyolar şu an kuvez içine oksijen veriyolar o şekilde duruyor dokror az bi oksijen eksiği var dedi Hud dan çıktı ağzından boru ile beslenmelerini istemiyorum çocuk emmeyi unutacak sunan emzigini tutuyor ben biberonla veriyorum sormayın kriz geçiriyorum bende ac olduğu çok belli ağzından çıkarıyor kusuyor bazende hepsini bitiriyor bende kendi biberonumu getirmeyi düşünüyorum bakalım bana diyet yap dedi doktor süt ve süt ürünleri tüketme dedi yapacak bişi yok dikkat edicem ama benim için emzirmek daha önemli kendi sütumu veririm birazda üstüne mama veririm napayım şu an için durumu iyi gibi göz muayenesini haftada bir yapicaz dedi dememki gerek kalmadı haftada bire düşürdüler diye düşünüyorum inşallah kuvez içi oksijeni de keserler sonrasında emmeye başlar.diye umut ediyorum 50 gün oldu bize daha ne kadar kalcaz.bilmiyorum bu hafta kilo alması lazım ama siz emmeye başlayınca kilo veriyor demistiniz demmeki enerji harcıyor daha çok kilo veriyor hakkımızda hayirlisi olsun merak etmeyin burdaki küçük doğan bebekler hep bole biberonu tutmuyolar heralde buda onalara özgü bişi sabrettik sonu güzel olacak inşallah Allah yardımcımız olsun merak etmeyin duzelivek solunum her zaman daha onemli
İnşallah tek istegim benim de o oksijen fazla aldık korkuyorum hala insalah gerilemiştir şu an sol gözünü muayene ettiler yarın iki göz muayenesi var ikinci seviyede olsa bile çözümü var deil miŞahsen gözüme o şeyleri yapsalar ben de ağlardım :)
Merak etmeyin hatırlamayacak acımıyor ve bu onun görme sağlığı için çok önemli. İnşallah bir şey çıkmaz da kontrolleri biter çıkana kadar
4 e kadar takip oluyor genelde 4 te enjeksiyon ya da lazer yapılıyorİnşallah tek istegim benim de o oksijen fazla aldık korkuyorum hala insalah gerilemiştir şu an sol gözünü muayene ettiler yarın iki göz muayenesi var ikinci seviyede olsa bile çözümü var deil mi
Galiba benimkine önce slonuma önem verdiler solunama odaklandilar çünkü hala serumla takviye görüyor beslenme işine daha geçmediler dememkki geçen süt alımı 25 CC olursa serumuda kesicem dedi sunan15 CC alıyor ama kusuyor işte kusma sorunu var alerji maması kullanıyoruz ben emziremiyirum süt alerjisi var dedikleri için ama alaerji testide negatif çıktı heralde doktorlarda kusma işini anlamadilar sebebini deneme yanılma yoluyla ilerliyorlar çünkü alerji testi negatif çıktı solunumu iyi şükür çok az bir solunum desteği alıyor dediler oda bittiğinde heralde beslenmeye tam olarak odaklandilar bana da emzirmeye başla derler heralde öyle umut ediyorum hala çok küçük hassas bir bebek cidden artık çıkmak istiyorum benden daha küçük olupra çıkan bebekler oldu bilemiyorum bizimki niye bu kadar uzun sürdü bide enfeksiyon geçirdi bir hafta on günde oradan gitti bana probiyotik sormadım çünkü doktorlar benden bıktı e nabizdaki verileri bile silinmis nasıl olduysa sürekli sorduğum için heralde birde ben çok araştırıyorum makale falan doktorlar bana gıcıkBize aynen doktorun söyledigini söyleyim belki sizin servisdede ayni ama söylemediler. Bize hepsini ayni anda hizli gelistirebilmesi imkansiz ,bizimde ona yüklenmemiz tehlikeli ve riskli. Onun için o hangisinde daha hizli gelisiyo yada kabul ediyosa onun üstüne gidip digerlerini zamana birakiyoruz,kendi kendine gelismesine birakip onu zorlamiyoruz. Sizin bebekte ṣuan kilo almasi iyi ,buyumesi ve bagirsaklari iyi, beslenmenin üzerine gidecegiz onun için, ama ciğeri daha tam açilmadi istedigimiz düzeyde , hepsinin üstüne gidemeyiz ,onu zamana birakacaz,oksijen maskeside kismen yardim ediyo zaten cigerlerinin açilmasina,bekleyip gorecegiz. Ṣuan bizim beklentimiz saglikli beslenebilmesi ,hazmetmesi ve saglikli boṣaltimi.Ama her bebek farkli, baska bi bebek cigerleri daha hizli gelisiyo,ondada direk oksijen makinesinden cikmaya odaklanip,beslenmesini yada kilo almasini ikinci plana attigimizda cok oluyor dedi,yani her bebek farkli. 55cc yaptilar galiba bir iki güne 60cc olur gibime geliyo.Ne hayirlisi bilemeyiz ama bazen diyorum keske sizinki gibi once ciger iṣini cözebilse diye dusunmuyo deilim, belki sizdede ayni durum hepsi birden agirlik verirseler risk olur,yorulur ,goruyosun bi ufak sorun hoooop 1 hafta geriye goturuyor. Oksijenden cikmasina o kadar sevindimki sizinkinin, harika bisey bu ya Maşşallah ,darisi bize inşallah. , ben doktor deilim ama benim fikrim ṣuan senin paṣa kendi kendine nefes almaya alismaya calisiyo,kilo almasi beslenmesi ikinci planda, ama üç beṣ güne tamamen adapte olunca , bu sefer kilo yada beslenmeside bi anda duzelmeye basliyacak. O maskenin lastikleri çok iz yapti bizimkinde , dokunuyorum resmen kemik bile göçük iz yapmis yuz kemigine, içim ciz ediyo ama yapacak bisey yok bunada ṣükür. Probiyotik sordunmu ,sütünü veriyosalar probiyotik kullanmani öneririm, süt içinde eller serbest sagım aleti bence çok faydali
Teşekkür ederim çok saolun inşallah o kadar ilerlemez4 e kadar takip oluyor genelde 4 te enjeksiyon ya da lazer yapılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?