- 4 Mayıs 2021
- 9.496
- 12.516
Ay maşallah elleri ayakları da hiç durmuyor bu miniklerin yicem ya benim kızımda hortumları çekiştirir dururmuş nörolojik açıdan bu durumu iyi görüyor doktorlar. Yakında kuvezin içinde fıldır fıldır hareket edip kayar durur. İnsan bilgi istiyor görmek istiyor ama böyle olunca da tek iyi olsun da iyi desinler de bilgi az olsada olur diyoruz sonra. Ben hiç görmedim hiç yanına sokmadılar kanguru bakımı da yaptırmadılar tam pandeminin son zamanlarıydı hala o düzeni koruyorlardı sadece resim çekiyorlardı fotoğraflardan görüyorduk. Benim sütümde de protein eksikliği varmış anne sütü güçlendirici istediler mama gibi bişey oda kutuda. Anne sütü içine katıp verdiler. Entübeden çıkınca kilo alımı daha iyi oluyor cihazdan ayrılması çok ciddi güzel bişey haliyle iyiye gidiyorBize söylediği sizin kız kendi kendine extübe oldu hortumu oynatmış sanırım ağzıyla onlar da röntgen çekmişler bakmışlar ki bu kız hortumu yukarı çekmiş deneyelim burundan vermeyi demişler ilaç konusunda bişey demediler ama dediğiniz gibi veriliyor olabilir. Yoğun bakım doktoru çok ayrıntı vermeyen biraz da sert biri inanın o kadar soru soramıyoruz. O zaman kilo alması entübeden çıkınca biraz artar mı yani sizin söylediğinizden öyle anlıyorum. Bir de sütüm gaz yapmıştı kestiler iki defa. Şimdi hemşiresi 3 saatte 4cc veriyoruz dedi. Midesi küçük zaten onun için yeterli oluyor dedi. Sizce bebeğim büyüdükçe sütüm de artar mı ? Kendimi kızıma yetecek kadar üretiyorum diye avutuyorum sonuçta şu an karnımda olsaydı 31 haftası bitmiş olacaktı
Bebek büyüdükçe sütünüz artar şuan dediğiniz gibi ona yetecek kadar süt üretiyor vücudunuz. Onun mide kapasitesi arttıkça sizin vücudunuz ona yetecek sütü daha fazla salgılayacak. Kaka ve idrar çıkışları iyiyse korkma mide de zamanla telore edip beslenmesi artacaktır. 40 haftayı doldurdular öyle taburcu ettiler kızımı yanıma getirdiklerinde 50-55 cc içiyordu 3 saatte bir. Benim sütümde 100 cc filan çıkıyordu. Bestlak damla ve malt içecek öneririm süt için iyi geliyor