Muğlada lüks beldeler için o isyan başladı bile
bir sonraki döneme buralarda bekar memur kalmaz. gidebilen gider. kiralar 7 bin 8 bin olmuş, gelen nasıl ev tutacak?...nispeten biraz ucuz olan bir ilçeden diğer ilçelere (başta bodrum) yol 2 saat sürüyor. (polisleri filan görevlendirmeyle bodruma zorla gönderiyorlar)
yakında öğretmen de kalmaz. olanlar emekli olunca yerine kimseyi koyamazlar.
sağlıkçı burada zaten çok yok --devlet hastaneleri minicik. insanlar aydına denizliye izmire gidiyor.
imamlar da gider diyecem de zaten imam hiç görmedim ben. onlar ne yapıyor bilmiyorum.
özelde marketler filan burada lojman usulü çalışıyor. a101'lerin filan üstleri personel lojmanı, bekar kasiyer kızlar 3lü 4 lü birlikte kalıyorlar. (çünkü burada yerli fazla çalışmıyor, asgari işlerde çalışanlar dışarıdan geliyor)
marmaris migroslar vs. ise merkezdeki uladaki (yani etrafta en yakın) tokilerden servis yapıyor. 6.5 da kalkıyorsun 9da açılan market için. tam istanbul usulü.
bu şekilde de pek çalışan bulunmuyor. ciddi zorluk var personel bulmakta. buranın yerlisi pek çalışmıyor. dışarıdan gelmiş başka iş bulamayan (astsubay eşi vs.) genç kızlar çalışıyor mesela, böyle bir grup var. onlar da çocuk yapıp çıkıyor. ciddi kriz var kısacası.
birden fazla ailenin kirayı paylaşıp bir arada yaşadığı evler olabilir ya da çin usulü fabrikada ye iç fabrikada yat. olur. bizde fabrika yok da yani işyerinde ye iç işyerinde yat, dönemi olabilir. kalan kısım da öyle yaşayacağıma evde otururum der herhalde