25 yılda insan nasıl tanınır

Bizim de düğünümüze şehir dışından misafirler geldi. Her birini karşılayamadık haliyle.
Onlarca insanı al-getir-götür ne zaman yeterdi ne para.
Bence düğün gibi hayli kalabalık olacak zamanlarda insanlar mümkün olduğunca yük olmamaya çalışmalı ve "beni götürmediler" diye bozulmamalı.
Herkesin işi başından aşkın oluyor diye düşünüyorum.

Bence her iki anlatım şeklinizi bir kez daha okuyun.

Birincisinde “okuma yazması dahi yok” diyorsunuz.

İkincisinde “ annem cahil bir insan değil bir gittiği yeri bir daha unutmaz” diyorsunuz..

Ben birinci tanımlamaya göre mutlaka karşılanmalı derken; ikinci tanımlamadan sonra karşılarlarsa iyi olurmuş ama düğün zamanı bu kadar kargaşanın içinde annesi de göz açık biriyse gider herhalde diye düşündüm.

Bence siz yanlı yazıyorsunuz. Ne demek istediğinizi ben anlamadım şahsen.
Ben yazdıklarımda bir tuhaflık odluğunu sanmıyorum.
Evet okuma yazması yok ve 60 yaşında ama cahil değil.
Okumamak cahillik midir?
Evet bir gittiği yeri unutmaz her işini kendisi görür ama başka bir memleket için bu geçerli değil.
En azından bana göre böyle olmalı, ayrıca düğün günü değil düğünden 1 gün önce gitmişti.
ve düğününden 2 gün sonra dönüş olacaktı başka kalan misafiri de yokmuş.
Gelin alma v.s gibi durumlarda yoktu zira 1 hafta önce Ankaradan gelin alınmış evine yerleşmişti.
düğünde evlerinin bahçesinde yemekli kır düğünü (köy düğünü) yapıldı
Cuma günü görüştüğümüzde herkes evde oturuyordu bir koşuşturma yoktu anlayacağınız.
Benim düğün günümde memleketten gelen bir yakınımızı protezi kırıldığı için babam bizzat kendisi alıp dişçiye götürmüştü.

evde 3 oğlu varken en azından köyden dolmuşa kadar bırakmaları gerekirdi. en azından yani.

ayıp etmişler. uçak bileti yanmasına sebep olmuşlar üstelik.

Ben yazdıklarımda bir tuhaflık odluğunu sanmıyorum.
Evet okuma yazması yok ve 60 yaşında ama cahil değil.
Okumamak cahillik midir?
Evet bir gittiği yeri unutmaz her işini kendisi görür ama başka bir memleket için bu geçerli değil.
En azından bana göre böyle olmalı, ayrıca düğün günü değil düğünden 1 gün önce gitmişti.
ve düğününden 2 gün sonra dönüş olacaktı başka kalan misafiri de yokmuş.
Gelin alma v.s gibi durumlarda yoktu zira 1 hafta önce Ankaradan gelin alınmış evine yerleşmişti.
düğünde evlerinin bahçesinde yemekli kır düğünü (köy düğünü) yapıldı
Cuma günü görüştüğümüzde herkes evde oturuyordu bir koşuşturma yoktu anlayacağınız.
Benim düğün günümde memleketten gelen bir yakınımızı protezi kırıldığı için babam bizzat kendisi alıp dişçiye götürmüştü.
“Evet bir gittiği yeri unutmaz her işini kendisi görür ama başka bir memleket için bu geçerli değil.”

Şunda hem fikiriz de zaten “annem cahil değil bir gittiği yeri bir daha unutmaz, ona güvendiler herhalde” deyince haklı olarak aklıma o geldi.

Annenizi yaptığınız tanımlamadan açıkgöz olduğu düşüncesine varıyor fikrim.

Bu durumda havalimanından sonra X yere nasıl gideceğim diye sorduğu zaman isterse Ay’da olsun açıkgöz insan bulur.

O kadar telaşeleri varken sizin de annenizi karşılamalarını, bırakmalarını beklemeniz bana abes geldi.
Davet edilmiş olabilir, başının çaresine bakamayacaksa gitmemeliydi.
Çok yaşlı elden ayaktan düşmüş birinden bahsetmiyoruz.
Belki abartı olacak ama karşı taraf da "çocukları getirmemiş, sefil oldu kadın" diye düşünmüş olabilir.

Komşunuz geçmişten bahsettiğinize göre kötü biri ,düşüncesiz biri değilmiş, hatta size çok yardımı dokunmuş.. ama sıkışık bir zamanda 2,5 saatlik yoldan bahsediyorsunuz, her geleni havaalanından alıp hava alanına geri götürmeleri ne demek, üstelik dediğim gibi sıkışık ve yoğun bir dönemleri, gelenleri gidenleri çok olur. Bence kızmayın bu kadar, anneniz tek başına yapamayacaktıysa yanında kimse olmadan gitmeseymiş keşke, eğer dediğinniz gibi alıp götürme olaylarını yapsalardı yük olurdu anneniz.. Bu yoğun zamanda hoş görün, annenizle gitmediğiniz için kendinize sitem edin biraz. Başkalarına güvenerek çıkmayın yola.

Bizim de düğünümüze şehir dışından misafirler geldi. Her birini karşılayamadık haliyle.
Onlarca insanı al-getir-götür ne zaman yeterdi ne para.
Bence düğün gibi hayli kalabalık olacak zamanlarda insanlar mümkün olduğunca yük olmamaya çalışmalı ve "beni götürmediler" diye bozulmamalı.
Herkesin işi başından aşkın oluyor diye düşünüyorum.
evet mantıklı yazmışsınız ama şöyle de bir durum var şehir dışından giden tek kişi annemdi.
çok uzun yazmamak için bu kadar teferruata girmedim ama sordunuz madem anlatayım.
Neden mi?
İzmir'de oturuyorlar gelin Ankara'da, oturacakları ev İstanbul'da.
1 hafta önce Ankarada kına gecesi ve yemekli nikah yapılmış gelin İstanbul'a evine geçmiş.
İzmir'de ki düğün içinde hafta içi İzmir'e geçmişler.
İstanbul'da ki damadın arkadaş çevresi v.s. Ankara'da ki düğüne katılmışlar.
İzmir'de ki akrabaları için evlerinin önünde köy düğünü yapacaklardı bizi de davet ettiler.
Belki sizde haklısınız ama benim düğünüme katılan çok oldu Allah razı olsun ama elimizden geldiğince karşılamaya gittik.

Komşunuz geçmişten bahsettiğinize göre kötü biri ,düşüncesiz biri değilmiş, hatta size çok yardımı dokunmuş.. ama sıkışık bir zamanda 2,5 saatlik yoldan bahsediyorsunuz, her geleni havaalanından alıp hava alanına geri götürmeleri ne demek, üstelik dediğim gibi sıkışık ve yoğun bir dönemleri, gelenleri gidenleri çok olur. Bence kızmayın bu kadar, anneniz tek başına yapamayacaktıysa yanında kimse olmadan gitmeseymiş keşke, eğer dediğinniz gibi alıp götürme olaylarını yapsalardı yük olurdu anneniz.. Bu yoğun zamanda hoş görün, annenizle gitmediğiniz için kendinize sitem edin biraz. Başkalarına güvenerek çıkmayın yola.
"Bu yoğun zamanda hoş görün, annenizle gitmediğiniz için kendinize sitem edin biraz. Başkalarına güvenerek çıkmayın yola" bu da ayrı bir doğru tabi..

Dert değil çok şükür ama sinirden içim şişti.
anneciğim 60 yaşında ve 25 yıllık arkadaşı var, kendisi İzmir de yaşıyor ama bekar oğlu İstanbul'da olduğu için sık sık buraya gidip geliyor ve görüşüyorduk.
Hatta abim İzmir'de askerlik yapmıştı da gidip 2 gece onlarda kalmıştık, abim zaman zaman gitmişti v.s.
Velhasıl bu bekar oğlunun düğünü oldu Allah mesut etsin, bizi de düğüne davet etiler.
Bende gidecektim ama kızım küçük hava değişiminden etkilenir diye vazgeçtim.
Anneciğime gidiş dönüş uçak biletini aldık sağolsunlar havalimanına karşılamaya gelmemişler, kadıncağız yol bilmez, okuma yazması yok 3 saatte eve varmış.
Dönüş günü ben bulamam benimle biri gelsin demiş annem, evde 3 oğlu var, kocası ve kapıda arabaları var.
annemi evin hanımı bin bir nazla toplu taşıma ile havalimanına götürmüş velhasıl uçak kaçmış.
sabah 7:00 den 9:00 a kadar annem kadını evden çıkartamadım diyor
bence bezdirip kendisi gitsin diye uğraşmışlar, günah almak istemiyorum ama ilk aklıma gelen bu.
neyse ben anneme başka bir firmadan 1 saat sonrasına hemen bilet aldım annem şu an yolda ama insan bozuluyor arkadaş.
25 yıllık arkadaşlar, senelerce komşuluk yaptılar birbirlerine çok yakındırlar.
Olacak iş mi Allah aşkına siz söyleyin.
Sadece biz mi önemsiyoruz bu durumları, biz bir misafir gelecek olsa otogarda havalimanında beklemesin diye inişinden önce gider bekleriz.
Gideceği zaman biletini almayı dahi teklif eder binmeden limandan - otogardan ayrılmayız.
işte siz yakın sanmışsınız demekki 25 yılda da anlaşılamayabiliniyomuş...yol verin gitsin bir daha aramayın sormayın olsun 60 yaşındaki kadına reva mı siz olsanız havaalanlarından karşılayıp koltuk takımına servisini yapardınız..işte karşımızdaki insanlar bizim gösterdiğimiz saygıyı gösteremeyince bitiyoruz.

evet mantıklı yazmışsınız ama şöyle de bir durum var şehir dışından giden tek kişi annemdi.
çok uzun yazmamak için bu kadar teferruata girmedim ama sordunuz madem anlatayım.
Neden mi?
İzmir'de oturuyorlar gelin Ankara'da, oturacakları ev İstanbul'da.
1 hafta önce Ankarada kına gecesi ve yemekli nikah yapılmış gelin İstanbul'a evine geçmiş.
İzmir'de ki düğün içinde hafta içi İzmir'e geçmişler.
İstanbul'da ki damadın arkadaş çevresi v.s. Ankara'da ki düğüne katılmışlar.
İzmir'de ki akrabaları için evlerinin önünde köy düğünü yapacaklardı bizi de davet ettiler.
Belki sizde haklısınız ama benim düğünüme katılan çok oldu Allah razı olsun ama elimizden geldiğince karşılamaya gittik.

Ben karşı tarafta bir art niyet-suç göremedim.
Önceden konuşulur böyle şeyler, "ben geliyorum ama bilmiyorum nasıl yaparız" denir. Karşı tarafın durumuna göre herkes kendine yol çizer. Nasıl olsa alırlar diye yola mı çıkılır? Onlar da belki "nasıl olsa kızı gelir" diye düşünmüşlerdir.
Hani konuşuldu ve hallederiz, ortada bırakmayız dendiyse ve böye yapıldıysa ayıp ama hiç sormadan direk "beni alırlar" diye düşünmek yanlış bence.

O kadar telaşeleri varken sizin de annenizi karşılamalarını, bırakmalarını beklemeniz bana abes geldi.
Davet edilmiş olabilir, başının çaresine bakamayacaksa gitmemeliydi.
Çok yaşlı elden ayaktan düşmüş birinden bahsetmiyoruz.
Belki abartı olacak ama karşı taraf da "çocukları getirmemiş, sefil oldu kadın" diye düşünmüş olabilir.
şimdi konu hırsızın hiç mi suçu yok gibi oldu.
Annem bileti alınmadan önce arayıp haber verdi netliğe kavuşması için.
O zaman uyarabilirlerdi havalimanı çok uzak karşılayamayız sıkıntı olur v.s. diye değil mi?
Bizde ona göre hareket ederdik.
Kaldı ki diğer mesajlarımda da açıklama yaptım onlara mani olacak bir durum olduğunu sanmıyorum.
düğünden 1 gün önce gitti ve 2 gün sonra döndü.

“Evet bir gittiği yeri unutmaz her işini kendisi görür ama başka bir memleket için bu geçerli değil.”

Şunda hem fikiriz de zaten “annem cahil değil bir gittiği yeri bir daha unutmaz, ona güvendiler herhalde” deyince haklı olarak aklıma o geldi.

Annenizi yaptığınız tanımlamadan açıkgöz olduğu düşüncesine varıyor fikrim.

Bu durumda havalimanından sonra X yere nasıl gideceğim diye sorduğu zaman isterse Ay’da olsun açıkgöz insan bulur.
sorun bulup bulamamak değil ki.
Daha öncede bir kaç kez yazdım zaten bineceği vasıtaları söylemişler ve kendi başına gitmiş.
Bunca yıllık arkadaşlık var, kadın değer vermiş kalkıp nereden nereye davetinize icabet etmiş karşılamak gerekmez miydi?
Biz İzmir Çiğilide ki evlerine gitmiştik, orası hatırladığım kadarı ile merkezi bir yerdi.
Şu an bulundukları yer köymüş, ve şehrin dışına doğruymuş sanırım.
dediğim gibi bir yerden sonrada köye araç yokmuş.

sorun bulup bulamamak değil ki.
Daha öncede bir kaç kez yazdım zaten bineceği vasıtaları söylemişler ve kendi başına gitmiş.
Bunca yıllık arkadaşlık var, kadın değer vermiş kalkıp nereden nereye davetinize icabet etmiş karşılamak gerekmez miydi?
Biz İzmir Çiğilide ki evlerine gitmiştik, orası hatırladığım kadarı ile merkezi bir yerdi.
Şu an bulundukları yer köymüş, ve şehrin dışına doğruymuş sanırım.
dediğim gibi bir yerden sonrada köye araç yokmuş.
köye araç yoksa nasıl gitmiş anneniz?

Ben karşı tarafta bir art niyet-suç göremedim.
Önceden konuşulur böyle şeyler, "ben geliyorum ama bilmiyorum nasıl yaparız" denir. Karşı tarafın durumuna göre herkes kendine yol çizer. Nasıl olsa alırlar diye yola mı çıkılır? Onlar da belki "nasıl olsa kızı gelir" diye düşünmüşlerdir.
Hani konuşuldu ve hallederiz, ortada bırakmayız dendiyse ve böye yapıldıysa ayıp ama hiç sormadan direk "beni alırlar" diye düşünmek yanlış bence.
Konuşuldu, daha önce ki mesajlarımda da yazdım.
Bilet elmadan önce annem aradı, geleceğini bilet alacağınımızı söyledi.
Tama buyur gel, hallederiz bir şekilde demişler.
Bizde mesafeyi, uçaktan sonra ulaşımın zor olduğunu bilmiyorduk.
Yola çıkmadan önce ki gün annem tekrar aradı ben yarın sabah şu saatte biniyorum dedi.
O zaman söylemişler çok ters yerde ineceksin zor olur ama yapacağız bir şey artık demiş.
Biz tabi hiç böyle bir durum olacağını düşünemedik, konduramıyor insan.
Neyse sabah binmeden önce annem tekrar arıyor telefon kapalı, ama uçuş saati geldiği için annem biniyor.
ben ve babam arıyoruz en sonunda babam ulaşmış tamam ben alırım onu demişler.
annem indikten sonra durumlar netleşti.

köye araç yoksa nasıl gitmiş anneniz?
yazmıştım ama kaçırdınız galiba, oğlu minibüsten karşılamaya gelmiş.
dönüşte te hiç değilse vaktinde minibüse kadar bıraksalardı uçağı kaçırmazdı.

yazmıştım ama kaçırdınız galiba, oğlu minibüsten karşılamaya gelmiş.
dönüşte te hiç değilse vaktinde minibüse kadar bıraksalardı uçağı kaçırmazdı.
ne ilginç gerçekten. evdeki misafir uçağı kaçırak bunların umrunda değil.
anneniz de uçağı kaçıracak hala onlardan umut bekliyor.
Ev sahibi 9 kadar uyuyor evde misafir gideceği gün..
yani çok tuhaf hepsi.

Konuşuldu, daha önce ki mesajlarımda da yazdım.
Bilet elmadan önce annem aradı, geleceğini bilet alacağınımızı söyledi.
Tama buyur gel, hallederiz bir şekilde demişler.
Bizde mesafeyi, uçaktan sonra ulaşımın zor olduğunu bilmiyorduk.
Yola çıkmadan önce ki gün annem tekrar aradı ben yarın sabah şu saatte biniyorum dedi.
O zaman söylemişler çok ters yerde ineceksin zor olur ama yapacağız bir şey artık demiş.
Biz tabi hiç böyle bir durum olacağını düşünemedik, konduramıyor insan.
Neyse sabah binmeden önce annem tekrar arıyor telefon kapalı, ama uçuş saati geldiği için annem biniyor.
ben ve babam arıyoruz en sonunda babam ulaşmış tamam ben alırım onu demişler.
annem indikten sonra durumlar netleşti.

Yani durum böyleyse konduramıyor olmayın. Bayağı ortada bırakmışlar, hele ki uçak kaçırtmak falan...

ne ilginç gerçekten. evdeki misafir uçağı kaçırak bunların umrunda değil.
anneniz de uçağı kaçıracak hala onlardan umut bekliyor.
Ev sahibi 9 kadar uyuyor evde misafir gideceği gün..
yani çok tuhaf hepsi.
İşte benimde demek istediğim bu
Sanırım ifade edemedim kendimi.
köyden tek başına gitme şansı yok birinin minibüse kadar bırakması lazım.
minibüs bekleme v.s. derken yol 2,5-3 saat sürüyormuş.
Uçak 12:20 de kalkıyor ve en geç 11:30 da orada olması gerekiyor
annem 7:00 de hazırlanmış uyandırmış v.s. bu ne rahatlık.
Buna rağmen acele etme yetişiriz deyip 9:00 a kadar oyalanmış.
Madem götürmeye gönlün yok minibüse kadar bırak vakitlice.

Back