25 yılda insan nasıl tanınır

Bir gram bile alınganlık veya buna benzer bir durum yok tamamen haklısınız. Ne kadar ayıp hem 25 senelik dostluk hem de anneniz yaşlı kadın hatırlarına kalkmış gitmiş. Çok vefasız ve kaba insanlarmış. Anneniz görevini yapmış üzülmesin hiç, annenizi kaybettiği için o arkadaş üzülsün.

terbiyesizlik yani... daha önce hiç bu tarz davranışları olmamış mıydı
hayır kesinlikle böyel bir durum söz konusu olmadı, dediğim gibi bu zamana kadar bizde hiç böyle bir intiba bırakmadılar.
terbiyeziz!!!
peki hiçbişey söylememiş mi üzülme, özür dileme v.s. falan
bence telefon aç gerekeni söyle.. bir daha da görüştürme anneni..
annem kocaman kadın, neyin en olduğunu biliyor ona görüşemezsin diyemem.
Zaten kendisininde asla arayacağını sanmıyorum ama daha önce de yazdığım gibi kapıya gelen olursa geri çevirmeyiz.
en konuştular bilmiyorum, kusura bakma falan demiştir herhalde ama bilet parasını ödemeyi teklif etmiş.

telefon açıp laf söylemek bana yakışmaz, zira annemle yaşıt kadın.
Zaten aramamak en doğru tavır olacak bu durumda.

Genç bir insan olur herşeyi bilen, hadi neyse bindirip gönderilir (ben onu da kendim götürürümde) sonuçta bu yasli kadin ve onlarin misafiri tabiki ayip etmisler. Arabalari olmasa bile evden birinin annenizle havaalanina kadar gitmesi gerekirdi toplu tasimayla da olsa. Bence de acık acık söyleyin neden böyle oldu bençok kirildim annem yasli okuma bilmez neden goturmediniz diye

neden denemesin ki; insan kendi düğününe gelen 25 yıllık arkadaşına bu şekilde davranıyorsa ne denir peki?
bunca yıldır arkadaşlığı anneniz götürmüş dediğiniz için onu yazdım.
Yani annem bu zamana kadar bu dostluk için ekstra bir fedakarlık v.s. yapmadı.
yani demem o ki bu güne kadar kırgınlık yaratan bir durum olmadı hiç.

annenin arkadaşı birşeyler kızıp ta acısını annenden mi çıkardı ki?
bugüne kadar böyle bişey yaşamadık iyi insandır diyorsun.
yaptığı çok ayıp olmuş gerçekten.
ama çok eski bir dostluk komşuluk söz konusuyken ve hiç neden yokken böyle davranmasının da bir sebebi olmalı.
ne bileyim annenden farklı yardım destek filan bekledi de onu göremediği için kendince sitem edip tavır mı aldı acaba?

Dert değil çok şükür ama sinirden içim şişti.
anneciğim 60 yaşında ve 25 yıllık arkadaşı var, kendisi İzmir de yaşıyor ama bekar oğlu İstanbul'da olduğu için sık sık buraya gidip geliyor ve görüşüyorduk.
Hatta abim İzmir'de askerlik yapmıştı da gidip 2 gece onlarda kalmıştık, abim zaman zaman gitmişti v.s.
Velhasıl bu bekar oğlunun düğünü oldu Allah mesut etsin, bizi de düğüne davet etiler.
Bende gidecektim ama kızım küçük hava değişiminden etkilenir diye vazgeçtim.
Anneciğime gidiş dönüş uçak biletini aldık sağolsunlar havalimanına karşılamaya gelmemişler, kadıncağız yol bilmez, okuma yazması yok 3 saatte eve varmış.
Dönüş günü ben bulamam benimle biri gelsin demiş annem, evde 3 oğlu var, kocası ve kapıda arabaları var.
annemi evin hanımı bin bir nazla toplu taşıma ile havalimanına götürmüş velhasıl uçak kaçmış.
sabah 7:00 den 9:00 a kadar annem kadını evden çıkartamadım diyor
bence bezdirip kendisi gitsin diye uğraşmışlar, günah almak istemiyorum ama ilk aklıma gelen bu.
neyse ben anneme başka bir firmadan 1 saat sonrasına hemen bilet aldım annem şu an yolda ama insan bozuluyor arkadaş.
25 yıllık arkadaşlar, senelerce komşuluk yaptılar birbirlerine çok yakındırlar.
Olacak iş mi Allah aşkına siz söyleyin.
Sadece biz mi önemsiyoruz bu durumları, biz bir misafir gelecek olsa otogarda havalimanında beklemesin diye inişinden önce gider bekleriz.
Gideceği zaman biletini almayı dahi teklif eder binmeden limandan - otogardan ayrılmayız.

insan değillermiş.

bunca yıldır arkadaşlığı anneniz götürmüş dediğiniz için onu yazdım.
Yani annem bu zamana kadar bu dostluk için ekstra bir fedakarlık v.s. yapmadı.
yani demem o ki bu güne kadar kırgınlık yaratan bir durum olmadı hiç.
Anladım da böyle çark edecek ne olabilir durduk yere.

Çocuk yaştaki insanlar bile böyle davranmaz. Benim düğünüme kardeşimin 20 yaşında birkaç arkadaşı geldi şehir dışından. O kadar telaşenin içinde bile hepsiyle ayrı ayrı ilgilendi bizimkiler, yemekler, kalacak yerler vs vs.

Bana tuhaf geldi.

Evin önünde araba olup da otobüsle falan götürmeleri bir de kaçırmasına sebep olmuş üstelik.

çok ayıp etmişler annenize karşı..hiç kimse değilse bile annenizin arkadaşı olan bayan itina gösterebilirdi bu durumda..

Genç bir insan olur herşeyi bilen, hadi neyse bindirip gönderilir (ben onu da kendim götürürümde) sonuçta bu yasli kadin ve onlarin misafiri tabiki ayip etmisler. Arabalari olmasa bile evden birinin annenizle havaalanina kadar gitmesi gerekirdi toplu tasimayla da olsa. Bence de acık acık söyleyin neden böyle oldu bençok kirildim annem yasli okuma bilmez neden goturmediniz diye
Annem 60 yaşında ama cahil bir insan değil, bir gittiği yeri bir daha unutmaz.
kendi başına uzun yola da çıkar, hastane işlerini kendi başına halleder.
Her işini kendisi görür v.s. sanırım buna güvendiler ama orası hiç bilmediği başka bir memleket.
kendi başına pekala halledebilirdi, riske atmamak için erkenden çıkar giderdi öyle böyle bulurdu yolu
ama böyle bir şeye mahal vermemek gerekirdi.
Toplu taşımayla bıraksın dert değil, bizde İstanbul'un yoğun trafiğinde toplu taşıma tercih ediyoruz.
Tabii ki toplu taşıma ile gidilebilir ama zamanında çıkarsın karşında kini mağdur etmezsin.

Anladım da böyle çark edecek ne olabilir durduk yere.

Çocuk yaştaki insanlar bile böyle davranmaz. Benim düğünüme kardeşimin 20 yaşında birkaç arkadaşı geldi şehir dışından. O kadar telaşenin içinde bile hepsiyle ayrı ayrı ilgilendi bizimkiler, yemekler, kalacak yerler vs vs.

Bana tuhaf geldi.

Evin önünde araba olup da otobüsle falan götürmeleri bir de kaçırmasına sebep olmuş üstelik.
İşte bizde onu anlayamadık ya. bunca yıllık ahbaplarımız, neden böyle yaptı?
Bu zamana kadar hiç böyle bir şey geçmedi aramızda.
yıllar önceydi İzmir gitmiştik evlerinde misafir etmişlerdir bizi.

hayır kesinlikle böyel bir durum söz konusu olmadı, dediğim gibi bu zamana kadar bizde hiç böyle bir intiba bırakmadılar.

annem kocaman kadın, neyin en olduğunu biliyor ona görüşemezsin diyemem.
Zaten kendisininde asla arayacağını sanmıyorum ama daha önce de yazdığım gibi kapıya gelen olursa geri çevirmeyiz.
en konuştular bilmiyorum, kusura bakma falan demiştir herhalde ama bilet parasını ödemeyi teklif etmiş.

telefon açıp laf söylemek bana yakışmaz, zira annemle yaşıt kadın.
Zaten aramamak en doğru tavır olacak bu durumda.
canım lafın gelişi söyledim
herhalde annen kendi bilir
neyse hayırlısı olsun

Annem 60 yaşında ama cahil bir insan değil, bir gittiği yeri bir daha unutmaz.
kendi başına uzun yola da çıkar, hastane işlerini kendi başına halleder.
Her işini kendisi görür v.s. sanırım buna güvendiler ama orası hiç bilmediği başka bir memleket.
kendi başına pekala halledebilirdi, riske atmamak için erkenden çıkar giderdi öyle böyle bulurdu yolu
ama böyle bir şeye mahal vermemek gerekirdi.
Toplu taşımayla bıraksın dert değil, bizde İstanbul'un yoğun trafiğinde toplu taşıma tercih ediyoruz.
Tabii ki toplu taşıma ile gidilebilir ama zamanında çıkarsın karşında kini mağdur etmezsin.
İlk mesajında annenizin okuma yazma bilmediğinden, havalimanından sonra 3 saatte evi bulduğundan bahsetmişsiniz. Şimdi bunları yazıyorsunuz? Hangisi doğru ya da ben mi yanlış okudum?

İşte bizde onu anlayamadık ya. bunca yıllık ahbaplarımız, neden böyle yaptı?
Bu zamana kadar hiç böyle bir şey geçmedi aramızda.
yıllar önceydi İzmir gitmiştik evlerinde misafir etmişlerdir bizi.
Bu da insanoğlunun çiğ süt emmesi sanırım. Mesafe giren dostluklar zamanla paylaşım azalınca göz görmeyince gönül katlanıyor misali bir şeyler eksiliyor.

Istanbul Izmir hava degisimi ne kadar olabilir? Kiziniz nekadar kücük bilmiyorum ama bu kadar ince düsünürseniz daha hasta edersiniz yavrucagi... Neyse diger konuya gelince haklisiniz cok ayip etmisler, kadin yasli ve yanliz, öyle olmasa bile nezaketen yolcu etmeleri gerekirdi... Olan olmus Anneniz yolda sükür, bundan sonra sizde onlara gereken degeri verirsiniz...:ssz:

Cok haklisin , bizede bir misafir gelecek olsa gidio aliriz karsilariz ayni sekilde yolcuda ederiz ...
Gercekten cok gorgusuz insanlarmis...

Annende bundan sonra , ona gore davransin.....

İlk mesajında annenizin okuma yazma bilmediğinden, havalimanından sonra 3 saatte evi bulduğundan bahsetmişsiniz. Şimdi bunları yazıyorsunuz? Hangisi doğru ya da ben mi yanlış okudum?
Her ikisi de doğru.
Biz İzmir'i bilmiyoruz, hava limanı oturdukları yere uzakmış.
anneme yol tarifi ve binmesi gereken vasıtaları söylemişler.
Önce metroya binmiş ardından minibüse, ama yol çok uzunmuş.
2,5 saat sürmüş. Minibüsten sonra köye araç yokmuş sanırım ki minibüsten karşılamaya oğlu gelmiş.
annem gittiği yoldan kendisi geri dönebilir ama riske atmak istemediğinden beni bırakın karıştırırım bir şey olur demiş.
ve saat 12:25 de ki uçağa gitmek için en geç 11:45 de havalimanında olması gerekiyor.
ve annem 7 de kalkıp saat 9'a kadar arkadaşını uyandırmaya çalışmış.
Kalkıp gidebilirdi ama dediğim gibi köyden minibüse araç yok hiç değilse minibüse kadar birinin bırakması lazım.
Umarım anlatabilmişimdir.

Istanbul Izmir hava degisimi ne kadar olabilir? Kiziniz nekadar kücük bilmiyorum ama bu kadar ince düsünürseniz daha hasta edersiniz yavrucagi... Neyse diger konuya gelince haklisiniz cok ayip etmisler, kadin yasli ve yanliz, öyle olmasa bile nezaketen yolcu etmeleri gerekirdi... Olan olmus Anneniz yolda sükür, bundan sonra sizde onlara gereken degeri verirsiniz...:KK14:
kızım 2,5 yaşında ve alerjik astımı var. ben gitsem de gitmesem de yapılaması gereken misafiri karşılayıp uğurlamaktır.

Her ikisi de doğru.
Biz İzmir'i bilmiyoruz, hava limanı oturdukları yere uzakmış.
anneme yol tarifi ve binmesi gereken vasıtaları söylemişler.
Önce metroya binmiş ardından minibüse, ama yol çok uzunmuş.
2,5 saat sürmüş. Minibüsten sonra köye araç yokmuş sanırım ki minibüsten karşılamaya oğlu gelmiş.
annem gittiği yoldan kendisi geri dönebilir ama riske atmak istemediğinden beni bırakın karıştırırım bir şey olur demiş.
ve saat 12:25 de ki uçağa gitmek için en geç 11:45 de havalimanında olması gerekiyor.
ve annem 7 de kalkıp saat 9'a kadar arkadaşını uyandırmaya çalışmış.
Kalkıp gidebilirdi ama dediğim gibi köyden minibüse araç yok hiç değilse minibüse kadar birinin bırakması lazım.
Umarım anlatabilmişimdir.

Bence her iki anlatım şeklinizi bir kez daha okuyun.

Birincisinde “okuma yazması dahi yok” diyorsunuz.

İkincisinde “ annem cahil bir insan değil bir gittiği yeri bir daha unutmaz” diyorsunuz..

Ben birinci tanımlamaya göre mutlaka karşılanmalı derken; ikinci tanımlamadan sonra karşılarlarsa iyi olurmuş ama düğün zamanı bu kadar kargaşanın içinde annesi de göz açık biriyse gider herhalde diye düşündüm.

Bence siz yanlı yazıyorsunuz. Ne demek istediğinizi ben anlamadım şahsen.

Back