25 yılda insan nasıl tanınır

CitlembiK

Bir kalbe girmek nasip, kalmak marifet...
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
3.705
1.994
723
Dert değil çok şükür ama sinirden içim şişti.
anneciğim 60 yaşında ve 25 yıllık arkadaşı var, kendisi İzmir de yaşıyor ama bekar oğlu İstanbul'da olduğu için sık sık buraya gidip geliyor ve görüşüyorduk.
Hatta abim İzmir'de askerlik yapmıştı da gidip 2 gece onlarda kalmıştık, abim zaman zaman gitmişti v.s.
Velhasıl bu bekar oğlunun düğünü oldu Allah mesut etsin, bizi de düğüne davet etiler.
Bende gidecektim ama kızım küçük hava değişiminden etkilenir diye vazgeçtim.
Anneciğime gidiş dönüş uçak biletini aldık sağolsunlar havalimanına karşılamaya gelmemişler, kadıncağız yol bilmez, okuma yazması yok 3 saatte eve varmış.
Dönüş günü ben bulamam benimle biri gelsin demiş annem, evde 3 oğlu var, kocası ve kapıda arabaları var.
annemi evin hanımı bin bir nazla toplu taşıma ile havalimanına götürmüş velhasıl uçak kaçmış.
sabah 7:00 den 9:00 a kadar annem kadını evden çıkartamadım diyor
bence bezdirip kendisi gitsin diye uğraşmışlar, günah almak istemiyorum ama ilk aklıma gelen bu.
neyse ben anneme başka bir firmadan 1 saat sonrasına hemen bilet aldım annem şu an yolda ama insan bozuluyor arkadaş.
25 yıllık arkadaşlar, senelerce komşuluk yaptılar birbirlerine çok yakındırlar.
Olacak iş mi Allah aşkına siz söyleyin.
Sadece biz mi önemsiyoruz bu durumları, biz bir misafir gelecek olsa otogarda havalimanında beklemesin diye inişinden önce gider bekleriz.
Gideceği zaman biletini almayı dahi teklif eder binmeden limandan - otogardan ayrılmayız.

valla çok ayıp etmişler
ben arkadaşımın düğününe gittim ki koskoca kızım hani anneniz gibi yaşım yok her işi kendim görürüm çok şükür
neyse işte sabahın bir körü aldılar sabahın bir körü de bıraktılar terminale olması gerekn de budur
anneniz zahmet etmiş taaa oralara gitmiş bir zahmet onlar da ilgilenecek yani çok ayıp..daha görüşmezsiniz olur biter...

anneciğim 60 yaşında ve 25 yıllık arkadaşı var, kendisi İzmir de yaşıyor ama bekar oğlu İstanbul'da olduğu için sık sık buraya gidip geliyor ve görüşüyorduk.
Hatta abim İzmir'de askerlik yapmıştı da gidip 2 gece onlarda kalmıştık, abim zaman zaman gitmişti v.s.
Velhasıl bu bekar oğlunun düğünü oldu Allah mesut etsin, bizi de düğüne davet etiler.
Anneciğime gidiş dönüş uçak biletini aldık sağolsunlar havalimanına karşılamaya gelmemişler, kadıncağız yol bilmez, okuma yazması yok 3 saatte eve varmış.
Dönüş günü ben bulamam benimle biri gelsin demiş annem, evde 3 oğlu var, kocası ve kapıda arabaları var.
annemi evin hanımı bin bir nazla toplu taşıma ile havalimanına götürmüş velhasıl uçak kaçmış.
bence bezdirip kendisi gitsin diye uğraşmışlar, günah almak istemiyorum ama ilk aklıma gelen bu.
neyse ben anneme başka bir firmadan 1 saat sonrasına hemen bilet aldım annem şu an yolda ama insan bozuluyor arkadaş.
Sadece biz mi önemsiyoruz bu durumları, biz bir misafir gelecek olsa otogarda havalimanında beklemesin diye inişinden önce gider bekleriz.
Gideceği zaman biletini almayı dahi teklif eder binmeden limandan - otogardan ayrılmayız.
Normal olan sizin düşünceniz, annenizin arkadaşının yaptığı çok büyük ayıp.

Ayıp etmişler. Biz misafir geldiğinde şehri, yolu biliyor olsa bile gara-hava alanına kadar götürürüz. Misafir yani adı üstünde. Üstelik oğlunun düğünü için gelmiş millet özel araç tutuyor şehir dışından düğüne gelenler için. :KK12:

Ne kadar ayip ya. Bence direkt silin o insanlari. Hatta arayip, bu olanlarla ilgili ne dusundugumu soylerdim evlat olarak, eger senin yerinde olsaydim. Kiyamam, nasil uzuldum annecigine. Asla muhtac bir insan degil eminim, senin gibi dusunceli bir kizi var her seyden once, ama kim olursa olsun boyle davranilmaz, hele ki davet ettigin, nerelerden gelmis misafirine.

valla çok ayıp etmişler
ben arkadaşımın düğününe gittim ki koskoca kızım hani anneniz gibi yaşım yok her işi kendim görürüm çok şükür
neyse işte sabahın bir körü aldılar sabahın bir körü de bıraktılar terminale olması gerekn de budur
anneniz zahmet etmiş taaa oralara gitmiş bir zahmet onlar da ilgilenecek yani çok ayıp..daha görüşmezsiniz olur biter...
Bende onu diyorum, olacak iş mi?
Kadın size değer veriyor ki ta buradan kalkıp düğününüze gidiyor.
keşke bende gitseydim kadıncağızın şimdi tansiyonu da fırlamıştır.
Birde biletin yarı parasını ödeyeyim diyor muş Allah aşkına sorun para mı yani?
Biz parayı düşünseydik taa oralara gitmek yerine gelinin evine ziyarete gider hediyesini verirdik.
Bizim için mühim olan gelen takı hediye v.s. değildir,
düğünümüzde derneğimizde eşimizi dostumuzu yanımızda görmek her şeyden değerlidir.

Ne kadar ayip ya. Bence direkt silin o insanlari. Hatta arayip, bu olanlarla ilgili ne dusundugumu soylerdim evlat olarak, eger senin yerinde olsaydim. Kiyamam, nasil uzuldum annecigine. Asla muhtac bir insan degil eminim, senin gibi dusunceli bir kizi var her seyden once, ama kim olursa olsun boyle davranilmaz, hele ki davet ettigin, nerelerden gelmis misafirine.
Bizim mizacımızda yok, ben asla diyemem böyle bir şeyi,
Zaten böyle davranan birinin benim demek istediklerini anlayacağını sanmam.
Anneminde bir daha arayacağını sanmıyorum, ama onlar aralarsa da konuşmamak gibi bir durum olmaz,
evimize geleni de çevirmeyiz asla, buyursun gelsinler.
Biz böyle gördük, böyle terbiye aldık.

hiç hoş olmamış tabii,
anneniz ne kadar üzülmüştür kim bilir
yanında da böyle konuşup onu daha fazla üzmeyin bence,
onlar zaten çok daha hassas olup fena takıyorlar böyle şeyleri

maalesef ki kimi insanlar olağan üstü saygısız, terbiyesiz oluyor
sorarsan da yaşananlar oldukça normal onlar için.

neyse geçmiş olsun, iyi ki siz de gidip miniğinizle rezil olmamışsınız oralarda..

Bence de ayip etmisler. Kadin kalkip baska bir sehirden geliyo sonucta. Yol bilmez iz bilmez. Insan gider karsilar donuste de yolcu eder havaalanindan. Bence bir daha arayip sormayin.

Bizim mizacımızda yok, ben asla diyemem böyle bir şeyi,
Zaten böyle davranan birinin benim demek istediklerini anlayacağını sanmam.
Anneminde bir daha arayacağını sanmıyorum, ama onlar aralarsa da konuşmamak gibi bir durum olmaz,
evimize geleni de çevirmeyiz asla, buyursun gelsinler.
Biz böyle gördük, böyle terbiye aldık.

Saygim sonsuz elbette. Ama keske boyle seyler insanlarin yanina kalmasa :KK51: Belki bundan sonra (eger olursa tabii) her turlu davetleri geri cevrilirse bir sey anlarlar.

25 yıllık arkadaş bilinen bu sebeple silinir. Çok görgüsüz hatır bilmez insanlarmış. Telefon açıp aynen burada yazdığınız gibi belirtin bence. Yazık ya, kadıncağız ne darda kalmıştır. Ben de öyle her işimi kendim hallederim, ama birine ziyaret ettiğim zaman, otogar havalanı mutlaka gelen alan olur. Benden yaşça kat kat büyük insanlar. Habersiz gitmeye çalışırım sırf bu sebepten.
Bir de kadın sizin mutlu gününüze onore etmek için geliyor. Keyfi gezme bile değil. Sinir oldum.

valla çok ayıp etmişler

Saygim sonsuz elbette. Ama keske boyle seyler insanlarin yanina kalmasa :KK51: Belki bundan sonra (eger olursa tabii) her turlu davetleri geri cevrilirse bir sey anlarlar.
Zaten kesinlikle bir daha ne annem gitmek ister, ede biz gitmesine razı oluruz.
Abim zaten o kadar sinirlendi ki cenaze olsa gidilmez bunların yanına diyor.

25 yıllık arkadaş bilinen bu sebeple silinir. Çok görgüsüz hatır bilmez insanlarmış. Telefon açıp aynen burada yazdığınız gibi belirtin bence. Yazık ya, kadıncağız ne darda kalmıştır. Ben de öyle her işimi kendim hallederim, ama birine ziyaret ettiğim zaman, otogar havalanı mutlaka gelen alan olur. Benden yaşça kat kat büyük insanlar. Habersiz gitmeye çalışırım sırf bu sebepten.
Bir de kadın sizin mutlu gününüze onore etmek için geliyor. Keyfi gezme bile değil. Sinir oldum.
Silmek yok saymaktır bana göre, o zaman bütün anılarda gider.
bunca yıldır bir çok anımız oldu, anneciğim rahatsızlanmıştı ben küçüktüm yemeğimizi temizliğimizi v.s. yapardı.
Komşuluk yaptığımız dönemde yediğimiz içtiğimiz bir gibiydi.
O sebeple ki tüm anıları silmek istemeyiz ama bundan sonra evine de gitmeyiz.
Ama onlardan gelen olursa da evimize almamazlık etmeyiz.

Sanırım bu zamana kadar dostluğu götüren sizin annenizmiş. Burada ipler kopmuşa benziyor.

İnsan taa uçakla başka bir şehirden gelen birine böyle mi davranır? Hem de 25 yıllık tanıdığa..

Sanırım bu zamana kadar dostluğu götüren sizin annenizmiş. Burada ipler kopmuşa benziyor.

İnsan taa uçakla başka bir şehirden gelen birine böyle mi davranır? Hem de 25 yıllık tanıdığa..
öyle denemez sanırım, bu zamana kadar hiç kıracak yada zor durumda bırakacak bir durum olmadı

Anneniz 60 yasinda, okuma yazmasi yok. Ayip denen bir sey var. Yaptiklari cok ama cok ayıp. Ben olsam bi daha da gorusmezdim..

terbiyeziz!!!
peki hiçbişey söylememiş mi üzülme, özür dileme v.s. falan
bence telefon aç gerekeni söyle.. bir daha da görüştürme anneni..

Back