25 yaşındayım ve hiç dostum yok

Kendini gözlemle bence. Mesela sosyal olarak istediğin düzeyde biri varsa çevrende onu da gözlemle. Senden farklı ne yapıyor? Sence hatam varsa nerede? Bunları düşün

Kendini gözlemle bence. Mesela sosyal olarak istediğin düzeyde biri varsa çevrende onu da gözlemle. Senden farklı ne yapıyor? Sence hatam varsa nerede? Bunları düşün
Genelde gözlemliyorum ve aynı şekilde davranmaya çalışıyorum ancak gene de geri tepiyor.

Valla benimde hic dostum yok bazen insan ariyor biriyle kahve esliginde sohbet etmeyi,konusmayi dertlesmeyi yalan degil ama genellikle yalnizlik mutluluktur bana gore,cok fazla konuskan,icli disli olan biri degilimdir,insanlarla her zaman aramda bir sinirim vardir tam burcumun kadiniyim (oglak),bir de etrafimda sozde "dostluk"lari gorunce insanlar ve iliskilerinden sogudum acikcasi.Kimsenin hayatini bilmem,kimse de benimkini bilmez arkamdan atip tutucaklari hic birseyim yoktur,mesafeli biri oldugum icin de hayatimi yargilayacak curretleri de yok kisacasi yalnizligi seviyorum,kendi kendime yetebilmeyi seviyorum,kendi kucuk dunyami seviyorum gerisi de umrumda degil..

Dost okul dönemlerinde çok kolay ediniliyor sonradan daha zor sanki
Görüştüğüm arkadaşlarım dostlarım hep ortaokul ve lise. Sonraki süreçte hiç kimse icin dostum diyemedim.
Biraz şans işi bu işler
Onlar teklif etmiyorsa siz planlar yapın çağırın o şekilde kaynasirsiniz belki

Bence insanlar dostluğu küçümseyip arkadaşlıkla karıştırıyor. Gerçek dostluk da tıpkı gerçek aşk gibidir bence ve kimi insanın karşısına hiç çıkmaz. Çok iyi, tatlı biri olsanız bile hiç dostunuz olmayabilir. Bence buna alışmak ve arkadaşlarla gittiği yere kadar eğlenmeye bakmak daha iyi. Kendinizde kusur aramayın.

28 yasindayim hic dostum yokmus bunu babam bypass olunca anladim tesekkurler insanoglu:)))
insan evlense de, cok arkadasi olsa da hep yalniz aslinda onemli olan bunu kavrayabilmek o etrafa bakip gordukleriniz genellikle birbirinin arkasindan sallayan sonrada canim cicim olan insanlar
bizim gibilerse boyle davranamayip net olan insanlar sanirim

Bence hiç takma benimde hiç dostum arkadaşım yok bi ablam var aynı sehirdeyiz ikimizde evliyiz aramızda 3 saatlik mesafe var ayda mutlaka görüşürüz. Şimdiki nesil öyle bi haldeki inan kimseyle dostluk kurmak istemiyorum güven sorunum var genelleme yapmıyorum tabiki iyi insanlarda vardır yani diyeceğim o ki takmaya değmez.

Acaba siz mi çok deger veriyorsunuz yani o degeri kaldıramayacak biri ise sizi dikkate almaz ve küçük görmeye başlar zamanla da uzaklaşır. Şöyle de bir durum var ki eger ki okul zamanı ya da üni. yurt falan gibi uzun süre beraber kalmadıgınız insanlarla pek arkadaş olunmuyor bence. Zaten birbirini tanımaya ayıracak kadar vaktin olmuyor her ne kadar sosyal ortamlara girsen bile belli bi yaştan sonra arkadaş edinmek daha da zorlaşıyor çünkü herkesin hayata, insanlara bakışı farklı oluyor ve daha ayırt edici oluyor. Ev iş çoluk çocuk derken arkadaş da aramıyor insanlar. Çocukken ve okul hayatı boyunca haliyle daha saftık ve herkesle iletişim halindeydik.

Okul döneminde hiç arkadaş ve dost edinemedim bu yüzden daha da umutsuz hissediyorum.

Ben o dönemlerde edinemedim zaten. Neden böyle bir hayatım oldu bilmiyorum. Küçükken de hep yalnızdım, herkesin bir çocukluk arkadaşı vardır, benim o da yok.

Evlisiniz en azından, benim eşim bile yok. Yalnız öleceğim sanırım bunu yediremiyorum kendime. Tanrı bana hiç acımıyor.

Bu ara burada bu konulardan aşırı görüyorum.
Ben diyorum yalnızlar olarak toplanalım diye
Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Çalışıyor musunuz? Bende bu ara atanmayı bekliyorum ve eve kapanmakta biraz böyle şeylere etken uzaklaşıyorsun insanlardan.

Dışardan bakınca dostum var gibi.
Ama yok.
En büyük servetim ailem.
Koşulsuz şartsız hatalarımla sevaplarımla beni en çok annem sever oda yetiyor bana..

Ben o dönemlerde edinemedim zaten. Neden böyle bir hayatım oldu bilmiyorum. Küçükken de hep yalnızdım, herkesin bir çocukluk arkadaşı vardır, benim o da yok.
Bu durum sizin farklı ya da kötü oldugunuzu göstermez. Belki gerçekten iyi bi çevreniz hiç olmadı ve diger insanlar sizi hak edecek yapıda degildi. Herkesle aynı görüşte olmak zorunda degiliz. Siz gerçekten iyi bir insan oldugunuzu ve insanlara deger verdiginizi düşünüyorsanız buna takılmayın. İnanın bu zamanda gerçek bi dost güvenebileceğin bi insan bulmak o kadar zor ki. Bir hadisi şerifte ahir zamanda 3 şeyin çok zor bulunacagından bahsediyor. Bunlardan birisi canı gönülden bir dost bulmak.. Etrafınozdaki insanlara bakmayın ayrıca Allah bilir kaç günlük dostlukları. Öyle yıllarca takılıp edip de birbirlerinin arkasından konuşan edeni de çok gördük. İlk fırsatta yalnız bırakanı da çok gördük. İnanın zaten parmakla sayılacak kadar dostluk vardır gerisi çıkar ilişkisi

29 yasindayim benimde yok çunku kafama gore bir arkadas asla bulamadim
Herkes menfaat pesinde ve herkes iyi gun dostu...
Kendi.kendime yetmeyi.ögreniyorum.

Şu an yurtdışında yüksek lisans yapıyorum ama 5 ay sonra yüksek lisansım bitecek ve gene Türkiye'ye döneceğim.

Şu an yurtdışında yüksek lisans yapıyorum ama 5 ay sonra yüksek lisansım bitecek ve gene Türkiye'ye döneceğim.

Yurt dışında yalnız hissetme olasılığınız daha yüksek tabi.
Eğer istanbulda olmuş olsaydınız buluşmak isteyen yalnız olan başka arkadaşlarla sözleşir bir buluşma günü ayarlardık. Gerçi bu anonimliğe ters bir durum beni tedirgin ediyor ama denemeye değer.

Evet güzel bir fikir gibi geliyor keşke böyle bir şey ayarlanabilse.

Benim de yıllardır sabit,bir dostum var.Öncesinde hep arkadaşlarım vardi.Ama bazen oyle bir noktaya geliyorsun ki disari çıkacağın bir insan bile olmuyordu.Kimisi sen arasanda o birakiyordu bir muddet snra.Bende o zamanlar senin gbi dusunurdum.Ama sonradan dank etti bana Dank etmekte degil aslnda.İnsan zaman geçtikçe kendini blunca olgunlasinca daha iyi taniyor kendini.Düşündüm snra da nedenini buldum.Megersem ben cok ustlerine düşmüyormuşum.Yani vaktim varken aramiyor,sormuyormusum.Gorusme talep etmiyormuşum.Cogunluk degilde birkac arkadaş dost yeterli geliyormus.Yapi olarak yalnızlığı sevdigimden dolayı bu sekilde davranmışım.Smdi de hala ayniyim.Hic de kafaya takmıyorum.Sende sebeplerini bulursan durumu daha kolay kabullenirsin

Daha dune kadar ana kiz gibi dediklerimden beklenmedik hareket gordum birbirlerine karsi.. yani herkes isine geldigi gibi zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…