- 7 Temmuz 2022
- 45
- 15
- 35
-
- Konu Sahibi zeysan2022
Ne yaşayacagını bilmeden ameliyata girmeni tavsiye ederim ben butun sureci ameliyattan snra arastirdimMerhaba 25 temmuz izmir meme buyutme ameliyati olucam fakat hem anesteziden hemde ne yasicagimi bilmedigimden cok korkuyorum daha once olan arkadaslar yardimci olabilirse cok cok sevinirim sureci nasil yasadiniz?
ben istemsiz cok arastiriyorum ama ameliyathane ve anestezi korkum var onceden sakinlestirici verin dedim ama sonrasindan cok suan o an dan korkuyorum :)Ne yaşayacagını bilmeden ameliyata girmeni tavsiye ederim ben butun sureci ameliyattan snra arastirdimyoksa vazgecebilirdim. Herkesin bunyesi farkli kimisi cok zor diyor kimisi normal anlatiyor en iyisi yaşayip görmek
Ameliyat ve anestezi isin en kolay kismi. Bana hoc sormadilar bnde bisey demedim zaten korkuyodum ama öyle asiri panik falan yapmadim. Söylersen ameliyata almadan yaparlar sakinlestirici. Ameliyathaneye alınca seninle konuşa konuşa hazirlıcaklar merak etme. Insallah ameliyat hemsireleri falanda şansına iyi olur da sakinleştirirler seni. Bana hemsire simdi mışıl mışıl uyuyacaksın snra uyanıcaksın dedi. Saate bakıp tamam dedim. Saat 9 bucuktu. Gerisi hic bir sekilde yok. Gözlerimi actigmda yine saati gördüm direk 12 bucuk olmuş. Hayatimin 3 saati yoktuBen istem
ben istemsiz cok arastiriyorum ama ameliyathane ve anestezi korkum var onceden sakinlestirici verin dedim ama sonrasindan cok suan o an dan korkuyorum :)
Ya cok cok tsk ederim her bi kelimen icin ne kdr uzun yazmissin :) evli degilim ailemleym eve dondukten sonra sorun yok suan agri aci kismina da okeyim ama su anestezi beni mahvediyor hic daha once ameliyat olmadim dusundukce uykularim kaciyor asiri korkuyorumAmeliyat ve anestezi isin en kolay kismi. Bana hoc sormadilar bnde bisey demedim zaten korkuyodum ama öyle asiri panik falan yapmadim. Söylersen ameliyata almadan yaparlar sakinlestirici. Ameliyathaneye alınca seninle konuşa konuşa hazirlıcaklar merak etme. Insallah ameliyat hemsireleri falanda şansına iyi olur da sakinleştirirler seni. Bana hemsire simdi mışıl mışıl uyuyacaksın snra uyanıcaksın dedi. Saate bakıp tamam dedim. Saat 9 bucuktu. Gerisi hic bir sekilde yok. Gözlerimi actigmda yine saati gördüm direk 12 bucuk olmuş. Hayatimin 3 saati yoktuiyimisin odana goturcez artik dediklerinde zangir zangır titriyordum cok usuyorum cok soguk dedim dislerim kirilcak sandim çenemin titremesinden. Snra ustume bez falan örtuler biraz daha isindim. Sıkma kendini rahat bırak dediler zor olsada denedim titremem azalmısti isinmistimda biraz. Buraya kadar asla birsey hissetmemistim. Kızlar memelerin çok guzel oldu valla falan dediler o an dank etti bana o an hissettim memelerimi. Bogazim dugumlenmis nefesim kesiliyor gibi oldum. Memelerine kaya baglamislar gibi bir his o agirlik baski hissi bambaşka birsey. Agri sizi asla yoktu. Ama baskı hissi oluyor iste. Tualete tek giremedim sifona bile basamadım o gece hastanede. Ama ameliyattan 4 saat snra aşagıya sigara içmeye inmiştim. Kollarinla güc uygulaman gereken isleri yapamiyorsun bi süre snra günden güne iyilesiyorsun. Bi sabah uyanıcaksın iki memendede hiç ameliyat olmamış gibi agrisiz sızısız baskı hissi olmadan hayatına dewam ediceksin. Evlimisin bekarmısın bilmiyorum ama ilk 1 hafta yanında sana bakan yardim eden biri olmalı bence
Ya cok tsk ederim:) benimde kas alti olucak yillardir istedigim bisey ama su ameliyat fobisi beni mahvetti14'ünde ben de kas zarı altı ameliyat oluyorum 400cc takılacak bana, korkacak hiç bir şey yok merak etmeyin aksine sadece mutlu olmalısınız bir ameliyata sağlığımız kötü olduğu için değil her kadının istediği bir şeyi gerçekleştirmek için giriyoruz bunu yapabildiğimiz için şanslıyız sonuca ulaşmanın hayalinin vereceği motivasyonla çabucak iyileşirsiniz.
Merhaba bende yeni ameliyat oldum 28 Haziran da .ameliyattan günü tabi çok heyecan vardı bide tek başıma girdim ameliyataMerhaba 25 temmuz izmir meme buyutme ameliyati olucam fakat hem anesteziden hemde ne yasicagimi bilmedigimden cok korkuyorum daha once olan arkadaslar yardimci olabilirse cok cok sevinirim sureci nasil yasadiniz?
Ya cok cok tsk ederim benimde mentor marka ortalama 300 cc civari olucak dedi ilk gununuz nasildi yada anesteziden uyanirken uyurken zorlandiniz mi?Merhaba bende yeni ameliyat oldum 28 Haziran da .ameliyattan günü tabi çok heyecan vardı bide tek başıma girdim ameliyataKorkacak bir şey yok.dayanılmayacak bir ağrı yaşamayacaksınız öncelikle.5 gün sonra zaten daha rahat edeceksınız .mentor markası tercih edin size tavsiyem.onun dışında 1 hafta kan sulandırıcı bitkisel çaylardan kaçınmak gerekiyor 1 hafta yemeye içmeye dikkat etmek lazım.zorlamamak gerekiyor vücüdü .yürüyüş yapın bol bol yatakta geçirmeyin bu süreci gerisi gelecek zaten şimdiden geçmiş olsun
Benım 275cc 85 beden sütyen ölçüsü .ben tek başıma girdim ameliyata refakatçi yoktuYa cok cok tsk ederim benimde mentor marka ortalama 300 cc civari olucak dedi ilk gununuz nasildi yada anesteziden uyanirken uyurken zorlandiniz mi?
Benım 275cc 85 beden sütyen ölçüsü .ben tek başıma girdim ameliyata refakatçi yoktuİstanbul’da yaşıyorum ama Bursa’da ameliyat oldum Medicana hastaneside.kuzum ben uyandım göğüsümde hafif ağırlık var hiss ettim ama hemen agrı kesici yapıyorlar zaten ilk gün böyle geçiyor .Benım bir göğüsümde kaslar bir birine bitişik olduğu için doktoru baya uğraştırdı .anesteziyi kustum ve kendime geldim.zaten kusmak çok iyiymiş ona kadar kendimi iyi hiss etmiyordum mide bulantım vardı sadece.4 saat sonra yemek su falan içe biliyorsun.kalktım tuvalete gittim tek başıma gezdim odada sonra bütün günü uyudum bir gün sonra bindim taksıye eve geldim tek başıma.1 hafta yeme içmeye dikkat etmek lazım kan sulandırıcı şeylerden uzak durmak lazım.çilek kiraz bitki çayı falan vs.yatarak geçirmemek gerekiyor bu durumu zaten kolların izin verdiği kadar haraket ettireceksin zorlamak yok .sırt üstü ve yari yan üstü yatıyorum bu gün 13 günüm şükürler olsun antibiyotik ve ağri kesici bide morarmalar için krem yazdı .bir şey daha söylemek istiyorum bu tamamen kişiye göre değişiyor bazı insanlar çok kolay bazıları ağrilı geçiriyor .ama dayanamayacak ağri değil kesinlikle.bana haber verirsiniz ameliyat sonrası
Ya cok cok tsk ederm bole birinden dinlemek cok iyi hissettiryor benim yanimda ablam kalicak ins bende biran once kolay bi sekilde atlatirim dusundukce uykularim kaciyor:) mutlaka yazarim ins oluyim biran once :) izmirde olucam bendeBenım 275cc 85 beden sütyen ölçüsü .ben tek başıma girdim ameliyata refakatçi yoktuİstanbul’da yaşıyorum ama Bursa’da ameliyat oldum Medicana hastaneside.kuzum ben uyandım göğüsümde hafif ağırlık var hiss ettim ama hemen agrı kesici yapıyorlar zaten ilk gün böyle geçiyor .Benım bir göğüsümde kaslar bir birine bitişik olduğu için doktoru baya uğraştırdı .anesteziyi kustum ve kendime geldim.zaten kusmak çok iyiymiş ona kadar kendimi iyi hiss etmiyordum mide bulantım vardı sadece.4 saat sonra yemek su falan içe biliyorsun.kalktım tuvalete gittim tek başıma gezdim odada sonra bütün günü uyudum bir gün sonra bindim taksıye eve geldim tek başıma.1 hafta yeme içmeye dikkat etmek lazım kan sulandırıcı şeylerden uzak durmak lazım.çilek kiraz bitki çayı falan vs.yatarak geçirmemek gerekiyor bu durumu zaten kolların izin verdiği kadar haraket ettireceksin zorlamak yok .sırt üstü ve yari yan üstü yatıyorum bu gün 13 günüm şükürler olsun antibiyotik ve ağri kesici bide morarmalar için krem yazdı .bir şey daha söylemek istiyorum bu tamamen kişiye göre değişiyor bazı insanlar çok kolay bazıları ağrilı geçiriyor .ama dayanamayacak ağri değil kesinlikle.bana haber verirsiniz ameliyat sonrası
Bende 28 temmuza gün aldım ama hala çok kararsızım sanki her an vazgeçicek gibi. Bir yandan da yıllardır istiyorum olsun bitsin artık her şey şans diyorum. Burayı sürekli okumak bilgilenme açısından iyi ama evham çok aşırı artıyor. Ya o olursa ya bu olursa diye. İnşallah sıkıntısız atlatırız ve iyi ki yaptırmışız deriz hep.Merhaba 25 temmuz izmir meme buyutme ameliyati olucam fakat hem anesteziden hemde ne yasicagimi bilmedigimden cok korkuyorum daha once olan arkadaslar yardimci olabilirse cok cok sevinirim sureci nasil yasadiniz?
Merhaba her gun o ikileme bende dusuyorum ama sonucta bole de bi sorunumuz var yaptirmasak da mutsuz olcaz bende asiri cok korkuyorum arastirtkdca ama bu kdr insan yaptirmis bise olmamais olmayiz herhalde :) beni anestezi dusuncesi bitiryor :) siz hangi sehirde olucaksinizBende 28 temmuza gün aldım ama hala çok kararsızım sanki her an vazgeçicek gibi. Bir yandan da yıllardır istiyorum olsun bitsin artık her şey şans diyorum. Burayı sürekli okumak bilgilenme açısından iyi ama evham çok aşırı artıyor. Ya o olursa ya bu olursa diye. İnşallah sıkıntısız atlatırız ve iyi ki yaptırmışız deriz hep.
Ben istanbulda olcam anesteziden çok sonraki ağrılar ve şekli oturmaz diye korkuyorum benMerhaba her gun o ikileme bende dusuyorum ama sonucta bole de bi sorunumuz var yaptirmasak da mutsuz olcaz bende asiri cok korkuyorum arastirtkdca ama bu kdr insan yaptirmis bise olmamais olmayiz herhalde :) beni anestezi dusuncesi bitiryor :) siz hangi sehirde olucaksiniz
Ben suan seklini agrilari dusunmeden direk anestezi ameliyathane korkusu odakliyim kendime bende inanamiyorum :)Ben istanbulda olcam anesteziden çok sonraki ağrılar ve şekli oturmaz diye korkuyorum ben
Her bir kelimeniz icin cok cok tsk ederim emeginize saglik icimi rahatlattiniz ins bende sizin gibi hissederim yanimda refakatcim olucak sonrqda ailemleym zaten yardimci olurlar beni en cok korkutan anestezi o gun sakinlestirici veririm dedi doktorum biran once olsn bitsin istiyorum bekledikce cok stresben ameliyata girerken en son yanımdaki kişilerin benimle muhabbet ettiğini hatırlıyorum asansörde,sonrası yok :) hiç farketmeden uyumuşum ve uyandığımda 2 dk ameliyathaneye girene kadar içim geçmiş sanmıştım sonra baktım ki memelerim sargılı,o zaman anladım ameliyatın bittiğini. cidden 2 dk gibi geliyor insana hiç korkmayın. sadece sonrasında çok üşüdüğümü ve uyumak istediğimi hatırlıyorum. ayaklarıma çorap giydirip üzerimi örttüler ben saatlerce mışıl mışıl uyudum. gece hastanede zaten hemşireler sizinle ilgileniyor hiç problem yok, yanınızda biri olacaksa o da işi kolaylaştırıyor. ben uyurken buz koyuyordum annem buz değişmesi gerektiğinde hemşireyi çağırıyordu. ilk yemeğimi kendim yedim tuvalete hep kendim gittim ilk gece, zaten serumdaki anestezik maddeden dolayı hiç ağrı hissetmiyorsunuz sadece çok büyük bir ağırlık hissi oluyor göğsünüzde. evde geçirdiğim 2-3 gün ilk günden daha zordu benim için. ağrıları hissetmeye başlayınca kendim yataktan doğrulamamaya başladım ama bu da en fazla 2 gün sürüyor. 3. gece sol göğsüme bir ağrı saplandı uyanıp ağrı kesici içtim kalkıp evde birkaç tur attım geri yattım rahatlamıştım. sonuçta ameliyat oluyoruz elbette biraz dert oluyor ama hemen geçiyor inanın. ilk günler dik duramıyordum memelerim çok ağır geliyor gibiydi ama 3.günden dışarı çıktım hiç sorun olmadı. yalnızca arabaya binecekseniz tümseklerden geçerken memeler biraz acıyor o yüzden yürüme mesafesinde yerlere gitmeniz daha iyi olur, araba yolculuğu biraz konforsuz oluyor. wc kendiniz gidebiliyorsunuz ama kapı açarken zorlanabilirsiniz,göğüs kaslarınızı kullandığınız için ağrı oluyor. mümkün olduğunca dik yatmaya çalışın ben üst üste yastıklar koyup neredeyse dik uyuyordum,ödem olmaması için kendimce aldığım bir önlemdi bu sadece ve faydasını gördüm. en zoru 2 ve 3.gün o günlerde biraz zorlanma yaşanabiliyor ama sonrasında her gün daha iyi olacaksınız şüpheniz olmasın. sonuç çok güzel oluyor. benim senelerdir hayalimdi meme büyütme o yüzden en ağrılı anlarda bile pişmanlık yaşamadım,ameliyat oldum sonuçta tabii ağrı olacak diye kendimi telkin edip çaresine bakmaya çalıştım. size de bunu tavsiye ediyorum. inanın 1.haftadan sonra aynaya bakmaya doyamayacaksınız ağrısız sızısız şekilde :)
sonraki ağrılar 2-3 günde sıfıra iniyor sadece bir iki hafta meme ucunda hassasiyet yaşamıştım ben o biraz rahatsız ediyordu. ben ilkbaharda ameliyat oldum dışarısı soğuk olduğu için kat kat sweatshirt mont giymek zorunda kalıyordum o kıyafetler mememe değdikçe sünnet çocuğu gibi kumaşı tutup çekiyordum ama sizin için böyle bir şey sözkonusu değil şanslısınız. ve sertlik hissi biraz rahatsız edici olabiliyor ama o da 1.haftadan sonra yumuşamaya başlıyor. şekli de yavaş yavaş oturuyor ilk günlerde bakıp panik yapmayın,biraz ödemli ve çok yukarıda görünüyor olabilir memeniz benim neredeyse omzumda gibiydi ilk günler. korkmayın süreci bekleyin inanın her şey çok güzel oluyor 1 haftadan sonraBen istanbulda olcam anesteziden çok sonraki ağrılar ve şekli oturmaz diye korkuyorum ben