25 kuruş cık cık cık! :(

Arkadan bir kadının sesi geldi. "Cık cık cık şuna bak 25 kuruşun lafını ediyor" dedi.

Ve ağzını açıp bişi demeden sadece utandın mı? Arkadan seslenen teyze çok kolay para kazanmış galiba bu zamana dek !! Boşversene canını sıkmana değmez. Kendileri eksik parayla yolcu kabul etmezler. Sezarın hakkı sezara.

Çok da iyi yapmışsın paranı istemekle. Senin gibi herkesden 25 krş toplasa tamam zaten...

hiç de utanılacak bir şey yok..onlarda eksik olunca söylüyorlar utanmadan..o kadınıda ainerken ağzının payını verirdim...siz doğrusunu yapmışsınız..

Valla o bu degil toplum icinde iyi veya kotu bisey oldumu surekli cık cık cıklayanlar :KK70: oradan biyerden cikar oyle yapar :KK70: ben cok gordum

O cık cık yapan kadına madem bu kadar para vermeye meraklısınız siz benim adıma 50 krş verin derdim.
Ne demek istememek.Alın teri bu be.

istemekle çok iyi yapmışsın.. bunun cimrikle ilgisi yok.. bazı şoförler insanları çok afedersiniz 'enayi' yerine koymaya çalışıyorlar.. ne demek 25 kuruş...siz eksik verseniz kabul edecek mi.. utanacak olan kişi siz değil o şoför bozuntusu..

Bu kafaları anlamak mümkün değil.
Bi ara nişantasında zırt pırt taksi kullanmak durumunda kalıyordum 15.5 yazıyor 20 veriyorum adamlar üstünü vermiyor.
Bir değil iki değil başta çekinerek söylüyordum ayıp olmasın diye ama sonradan çirkefe vurdum.
Yani bu paraları begenmeyenler de sanki kraliyet ailesi sakinleri.
Sen iyi yapmışsın konu sahibi.

Kızlar ya bu sabah canım çok sıkıldı. Evden çıkıp minibüse bindim. Gideceğim mesafe ücreti 2,25 ve ben 2,5 uzattım. Sonra ineceğim yere de az kaldı ama para üstüm gelmedi. Ben de uyardım 2,5 göndermiştim ama zam mı geldi ücretlere diye.Çünkü bayadır binmiyordum. Sonra şoför para üstünü uzatırken kinayeli bir şekilde "buyrun hanımefendi 25 kuruşunuz" dedi ama baya kötü dedi yani. Neyse dedim ses çıkarmadım. Arkadan bir kadının sesi geldi. "Cık cık cık şuna bak 25 kuruşun lafını ediyor" dedi. Utancımdan yerin dibine girdim. Ama sonuçta ben bu parayı sokaktan toplamıyorum, alnımın teriyle kazanmak için bir ay çalışıyorum. Dişimden tırnağımdan arttırmaya çalışıyorum. Yanlış birşey mi yaptım ben? Çok utandım, çok bozuldum.

5 kuruşumu bile bırakmıyorum hiçbir yerde. 2 lira verseniz, para eksik derdi o şoför. Senden 25 kuruş ondan 25 kuruş birsürü para eder. İyi etmişsin.

5-10-25 kuruşları biriktirerek 8 gram altın aldım ben, tabi ki verecek o 25 kuruşu. İyi yapmışsınız. 25 kuruş deyip geçmeyin.

Utanmak yerine utandirirdim. Niye kendinizi kotu hissettiniz ki.
arkadas da yazmis siz 2 lira uzatsaydiniz 25 kurusu sormayacak miydi.
markette para ustu cikismayinca sakiz veriyorlar mesela. Biz bozuk olmayinca sakiz versek ne yaparlar. Ayni sey aslinda .
siz utanmayin.

Kızlar ya bu sabah canım çok sıkıldı. Evden çıkıp minibüse bindim. Gideceğim mesafe ücreti 2,25 ve ben 2,5 uzattım. Sonra ineceğim yere de az kaldı ama para üstüm gelmedi. Ben de uyardım 2,5 göndermiştim ama zam mı geldi ücretlere diye.Çünkü bayadır binmiyordum. Sonra şoför para üstünü uzatırken kinayeli bir şekilde "buyrun hanımefendi 25 kuruşunuz" dedi ama baya kötü dedi yani. Neyse dedim ses çıkarmadım. Arkadan bir kadının sesi geldi. "Cık cık cık şuna bak 25 kuruşun lafını ediyor" dedi. Utancımdan yerin dibine girdim. Ama sonuçta ben bu parayı sokaktan toplamıyorum, alnımın teriyle kazanmak için bir ay çalışıyorum. Dişimden tırnağımdan arttırmaya çalışıyorum. Yanlış birşey mi yaptım ben? Çok utandım, çok bozuldum.

O kadın da 25 kuruşların hesabını yapiyor olmalı.
Yoksa taksiyle giderdi. Kompleksli insanlar boyle oluyor iste.
Başkasına sataşiyor

parası fazla olan 25 kuruş fazla versin, siz doğrusunu yapmışsınız. restorana gidersiniz orada size yapılan iyi hizmetin karşılığını bahşiş olarak bırakırsınız ama sizi bir duraktan alıp diğerinde bırakan şoföre bahşiş bırakmak zorunda değilsiniz. hem her yere 25 kuruş fazla versek bize ne kalacak.
bahşiş gönülden geçen ve iyi ağırlama karşılığında yapılan bir jesttir, bir zorunluluk değil. kaldı ki şoförden para üstü istemek gayet normal, ben olsam ben de isterdim. o sizden 10 kuruş eksik olsa ister. ha "abla bozuk yok, hakkını helal et" dese tamam diyeceğim de varken vermemesi ayıp.

İnsanlar artık çok ilginç. Hakkımızı ararken utanıyoruz. Ama bazen öyle insanlar çıkıyor ki alenen hırsızlık yapmaktan çekinmiyor ve toplumdan hiç ses çıkmıyor. Şükürler olsun bugün de başkaları adına utandık!

o kadın da 10 kurusun lafını yapıyodr..ne aptal insanlar var ya..siz dogrusunu yapmıssınız.

ne kadar gıcık oldum o dolmuş şoförüne geçen bir gencin 10 kuruşu yok diye gencecik çocuğu indirdi hiç takılma sana laf söyleyen kadın da her alışveriş yaptığına fazladan 25 kuruş veriyordur sanki uyuz

Ah be canım dert ettiğin şey inan değmez dert ettiğine.. müsadenle ben ölmeye gidiyorum o zaman.. boşver dıdısının dıdısı ne demişse demiş değmez üzüldüğüne..

Bende de benzer bir şey olmuştu gramla ciköfte alırken 5 kurus fazla yapıp kasada 5 kurus icin iki saat canta kurcalıyordum .Bir dahaki sefere 5 kurus bile fazla koymayın dedım çalışanda abla 5 kuruş eksik koydum bu sefer de onlar arasın dedi:):) Tabi ki isteyin asıl ayıp eden konuşan kadın....

o parayı sen öyle bedavadan mı kazandın? hakkını istemekle iyi yapmışsın herif resmen hırsızlamış utanmadan üste çıkıyo :KK12:

EN BÜYÜK CAN SIKINTIN BU OLSUN

HERKESİN DEDİĞİ GİBİ DİCEM BENDE 2 LİRA VERSEYDİN BİNEBİLECEKMİYDİN

HİÇ CANINI SIKMA

X