25 kuruş cık cık cık! :(

Kızlar ya bu sabah canım çok sıkıldı. Evden çıkıp minibüse bindim. Gideceğim mesafe ücreti 2,25 ve ben 2,5 uzattım. Sonra ineceğim yere de az kaldı ama para üstüm gelmedi. Ben de uyardım 2,5 göndermiştim ama zam mı geldi ücretlere diye.Çünkü bayadır binmiyordum. Sonra şoför para üstünü uzatırken kinayeli bir şekilde "buyrun hanımefendi 25 kuruşunuz" dedi ama baya kötü dedi yani. Neyse dedim ses çıkarmadım. Arkadan bir kadının sesi geldi. "Cık cık cık şuna bak 25 kuruşun lafını ediyor" dedi. Utancımdan yerin dibine girdim. Ama sonuçta ben bu parayı sokaktan toplamıyorum, alnımın teriyle kazanmak için bir ay çalışıyorum. Dişimden tırnağımdan arttırmaya çalışıyorum. Yanlış birşey mi yaptım ben? Çok utandım, çok bozuldum.
Kıyamam bi laf söyleseniz belki rahatlardınız .Beş kuruşumu alırım bana ne döveceklermiydi ki beni:KK70:

Hiç moral bozacak durum yok. Para ne zorlukla, emekle kazanıyor. Orada sizi cıkcıklayan hanımefendi bundan bir haber sanırım. Ben mağazalarda 95 kuruşlu ürünlerde 5 lira para üstünü bile vermediklerse istiyorum hem de göğsümü gere gere. 5 kuruşa ihtiyacımız olduğu için mi, hayır. Ama o parayı ben kazanmışım ve niye haketmeden o firmanın kasasına vereyim? Ayrıca o 25 kuruş para üstünüz yarın bir gün yanınızda 2 lira bozuk olsa dolmuş paranızı tamamlar.

Kızlar ya bu sabah canım çok sıkıldı. Evden çıkıp minibüse bindim. Gideceğim mesafe ücreti 2,25 ve ben 2,5 uzattım. Sonra ineceğim yere de az kaldı ama para üstüm gelmedi. Ben de uyardım 2,5 göndermiştim ama zam mı geldi ücretlere diye.Çünkü bayadır binmiyordum. Sonra şoför para üstünü uzatırken kinayeli bir şekilde "buyrun hanımefendi 25 kuruşunuz" dedi ama baya kötü dedi yani. Neyse dedim ses çıkarmadım. Arkadan bir kadının sesi geldi. "Cık cık cık şuna bak 25 kuruşun lafını ediyor" dedi. Utancımdan yerin dibine girdim. Ama sonuçta ben bu parayı sokaktan toplamıyorum, alnımın teriyle kazanmak için bir ay çalışıyorum. Dişimden tırnağımdan arttırmaya çalışıyorum. Yanlış birşey mi yaptım ben? Çok utandım, çok bozuldum.

niye utandın? 20 kişiden 25 kuruş araklasa 5 tl cebine girmiş olur haram para. kadına cevabını vermeliydin orada. asıl o utansın

Param bozuk değildi bozuk paramda çıkışmıyordu şöfer canın sağsun abla demişti geçen gün:KK23:

çok iyi yapmışşsınız bende olsam belki isteyemzdim çekinirdim ama sizi tebrik ederim kolay kazanılmıyor

Ben olsam ben de isterdim
Hatta bir kere dolmusa eksik para vermisim farkinda değilim
Sinirle para ustumu alabilir miyim dedim
Adam da
Abla sen zaten eksik verdin dedi :KK70:

eğer sen 2.25 yerine 2 lira vermiş olsaydın dolmuşçu 25 kuruşu isterdi. o yüzden senin de para üstünü istemen gayet normal, hiç kafana takma.

bence hakkınız olanı istemişsiniz bu 25 krş değil 10 krş bile olsa geri vermeli.

TAmı tamına 10 kuruş eksik olduğu için üşenmeyim tırım tırım 100 lira üzeri arayan minibüs şoförü gördüm ben canım. Bizzat yaşadım yani. Verirken söyledim 10 kuruş eksik ama , bozuk yok diye. Tamam bütün ver dedi baya da dakiklarca uğraştı bozmak için.
5 kuruşta olsa 25 kuruşta olsa verecek. Öyle her kuruşun üstüne yatıp da bıdı bıdı yapıyolar deli oluyorum..

Benim de babam ister 1 kuruşu bile,mesela yazın dondurma alıyor marketten fiyatı 2.99 yazılmış tabi kasiyer 3 lira istiyor babamda 1 kuruşu vereceksiniz dedi yaz sıcağında siz bu dondurmalardan kaçar kutu satıyorsunuz 1 kuruştan dünyanın parası yapar ,ben size 1 kuruş eksik versem kabul etmezsiniz dedi.:KK48:Tabi kasiyer verdi 1 kuruşu bende istiyorum artık biz onlara eksik para vermiyoruz sonuçta.Eksik vermiş olmaksa 1 kuruş bile isterler.
Babanız iyi yapmış :KK48:

O ayıplayan kişiler yeri geliyor 10 kuruşu alamadılar diye söyleniyorlar boşver en doğrusunu yapmışsın. Kimse kimseye para vermiyor bu devirde. Kendi hakkınız olan parayı isterken neden utanıyorsunuz ki ??

canım hiç üzülme. bu tip insanlar paranın nasıl kazanıldığını bilmiyor. o yüzden böyle konuşuyor sen deseydin teyze paranın nasıl kazanıldığından haberin var mı.

birde aklında bulunsun hep bozuk para ver. yol 1.75 tl ise 1.75 vermeye çalış. ben şahsen öyle yapıyorum. insan işte bazen böyle problemler yaşayabiliyor.

İnsanlar cok firsatci olmus 10 kurusu bile araklamanin derdindeler :mad:) Ben de isterim parami kimseye yedirmek zorunda degilim cok hakli yapmissiniz bir laf var ya hani:milletin agzi torba degilki buzesin..

Ben 5 kurusu mesele yapan minibuscu gordum. Gayet yerinde davranmissiniz kendinizi kotu hissetmeyin.

25 kuruş istemekle siz para üstünü almissinjz soforde isterdi emin olun.isterseniz deneyin bir dolmusta 2 TLverin 25 kuruş yok deyin bozariz abla sen bütün ver bile der.25 kurusu geç otobüs 1 kuruş eksik olsa bakiye yetersiz diyo binemiyosun.bosverin insanların dolmustaki tavirlarini doğru olani yapmissiniz siz.

bozulma 5 kurusunuda gözetle marketlerde de vermedikleri gibi yuzlerinide ceviriyorlar sakiz vermezler o olmadan.aslinda ben isin 5 10kurusunda degilim insana saygi duymamalari ve enayi yerjne koymalari hic hos degil

X